CJIB

Sat 18-Sep-21 - 12:02:03

<=== Naar de Inhoudsopgave

Parkeerboete voor wachten op de Wegenwacht

Bron: https://www.telegraaf.nl/financieel/1978111/parkeerboete-voor-wachten-op-de-wegenwacht
Samenvatting: Automobilisten die met hun kapotte auto op de wegenwacht staan te wachten op een 'fiscale parkeerplaats', moeten wel parkeergeld betalen.

Amsterdam - Automobilisten die met hun kapotte auto op de wegenwacht staan te wachten, moeten wel parkeergeld betalen.

Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Amsterdam. Een dame met autopech stond medio maart vorig jaar op een openbare weg. Op advies van een langsrijdende surveillancewagen van de politie duwde ze de auto naar een parkeerplaats waarvoor moest worden betaald. Terwijl ze op de ANWB stond te wachten, kreeg ze een boete omdat ze geen parkeerkaartje had gekocht.

Terecht, zo oordeelt de rechtbank nu. Dat de auto daar was neergezet in afwachting van de ANWB wegens autopech, is weliswaar een vorm van overmacht, maar dat neemt niet weg dat er sprake was van parkeren op een 'fiscale parkeerplaats'.

Daarvoor moet in de buidel worgen getast. "De rechtbank merkt hierbij op dat parkeerbelasting een zogenoemde objectieve belasting is." Dat betekent dat persoonlijke omstandigheden van de belastingplichtige niet kunnen meewegen bij de vraag of de naheffingsaanslag terecht is opgelegd”, aldus het vonnis.

<=== Naar de Inhoudsopgave