CJIB

Sat 18-Sep-21 - 12:28:03

<=== Naar de Inhoudsopgave

Nepbrieven met boetes voor te hard rijden

Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1801550/let-op-nepbrieven-met-boetes-voor-te-hard-rijden
Samenvatting: Worden nepboetes meestal via E-mail verstuurd, nu gebeurt het ook per papieren post. En de layout van de boetes was net een jaar geleden vernieuwd.

Let op: nepbrieven met boetes voor te hard rijden

LEEUWARDEN - De politie waarschuwt voor nepbrieven met daarin boetes van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). De brieven lijken echt, maar niets is minder waar.

Door de Redactie - 17-mrt-2018 in "BINNENLAND"

De politie laat via een bericht op Facebook weten dat de brieven lastig van echt te onderscheiden zijn. „Hoewel de brief er bedrieglijk echt uitzag klopte er toch van alles niet aan. Zo ontbrak de plek waar de overtreding was begaan en zou op een autosnelweg een snelheid van honderd kilometer de limiet zijn. Ook was volgens het ’CJIB’ de overtreding al ruim een half jaar terug gepleegd”, aldus Politie Oldambt.

Lees de brieven daarom goed door. "Bel bij ook maar enige twijfel het CJIB in Leeuwarden. Een boete is, hoe terecht ook, altijd sneu geld maar een nepboete helemaal."

Nepbrief

Een man uit Ter Apel meldde zich vrijdag al bij het politiebureau in Winschoten omdat hij vraagtekens had bij een boete van het CJIB. De bekeuring van de man bedroeg 203 euro, maar de plek waar de overtreding was begaan ontbrak. Zo meldt RTV Noord.

Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1801550/let-op-nepbrieven-met-boetes-voor-te-hard-rijden

<=== Naar de Inhoudsopgave