CJIB

Sat 18-Sep-21 - 12:14:29

<=== Naar de Inhoudsopgave

Hoge Raad zet streep door kentekenparkeren

Bron: http://www.telegraaf.nl/dft/geld/consument/25275918/__Streep_door_kentekenparkeren__.html
Samenvatting: Betaald parkeren mag zonder dat je je (eigen) kenteken (correct) in hoef te voeren.

DEN HAAG - Het is definitief niet nodig om een kenteken in te voeren bij betaald parkeren. De Hoge Raad heeft dat vrijdag bepaald in een zaak van een vrouw die in Amsterdam haar parkeren via een app met een verkeerd kenteken had betaald. Bij een controle kreeg de vrouw een boete omdat niet het juiste kenteken bekend was.

De Hoge Raad stelt dat een verkeerd kenteken geen reden is voor een boete. In de wet staat namelijk dat er alleen een boete opgelegd kan worden als er geen parkeergeld is betaald en dat is in dit geval wel gebeurd.

Sinds begin vorig jaar kwamen de rechtbank en het gerechtshof in Amsterdam in deze en vergelijkbare zaken al tot hetzelfde oordeel.

Amsterdam was een van de eerste gemeenten die het kentekenparkeren invoerde. Een flink aantal andere gemeenten volgden. Door parkeerders hun kenteken in te laten vullen, kunnen parkeerwachters controleren door alleen de kentekens te scannen. In Amsterdam rijdt bovendien een aantal scanauto's rond die volledig geautomatiseerd kentekens scannen.

De gemeente Amsterdam wil nog niet inhoudelijk reageren. "We bestuderen de uitspraak."

<=== Naar de Inhoudsopgave