A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7Inleiding

Datum: Sun 01 April 2007

De A7 in Noord-Holland is benoemd tot project-weg voor snelheids-controles. Dit betekent dat men vanaf 1 april 2007 gedurende 4 jaren intensief gaat controleren op snelheid met radar en op allerlei verkeers-gevaarlijke stunts met niet-als-zodanig herkenbare VROS-wagens en motoren. Het bedoelde stuk A7 loopt vanaf vanaf knooppunt Zaandam (hmp4.8, regio ZaWa = Zaanstreek-Waterland) tot aan de Afsluitdijk (hmp75.4, regio NHN = Noord-Holland Noord).

Zoals altijd is het gegeven argument dat men de verkeersveiligheid op de A7 wilt verhogen, omdat de afgelopen 3 jaren veel ongevallen zijn gebeurt, waarbij ruim 86 gewonden en wel 6 doden zijn gevallen. Oorzaak volgens dezelfde argument-gevers: De wettelijke maximale toegestane snelheid (van 120km/hr) wordt massaal overschreden en is de oorzaak van veel deze ongevallen. Maar flits-kenners weten beter ...

De bovenstaande linken geven pagina's met een overzicht van geregistreerde ongevallen, inclusief de oorzaak ervan. Mijn advies is om al de oorzaken van de ongevallen eens te bekijken en zelf uw conclusie(s) te trekken.

 • Zijn snelheid-controles wel een middel om de veiligheid op de A7 echt te verhogen?

 • In 2017 is de A7 bij de BP, net ten oosten van knooppunt Joure, enige tijd geblokkeerd, wegens het belemmeren van enkele bussen met anti-zwarte Piet demonstranten. Berichten hierover staan in deze lijst, omdat het de A7 betrof. Ook de vele berichten over de nasleep (zoals de rechtzaak bijna een jaar later) worden om deze reden in deze lijst geplaatst. 
 • 
  Nr Datum [-] Titel [-] Bron [-] Bron-link [-]
  392 Mon 02 August 2010 A7 ongevallen 2009. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  De BLIK ongevallen op de A7 van het jaar 2009 zijn weer eens allemaal nagegaan en verwerkt in de tabel. Het betreft hier het stuk A7 wat in Noord-Holland ligt in de regio's Noord-Holland Noord (NHN) en Zaanstreek-Waterland (ZaWa).
  • 97x Meldingen (2007: 211 meldingen - dit aantal is enorm gedaald)
  • 77x Met uitsluitend materiele schade (2007: 171x)
  • 23x Gewonden (2007: 52x)
  • 2x Dodelijk (2007: 1x)
  Opvallend zijn de volgende getallen:
  
  391 Fri 28 August 2009 Politiemotorrijder gewond bij aanrijding Politie NHN, NHD, FlitsService.nl

  Extra bericht: Politiemotorrijder gewond bij aanrijding

  Wognum (HMP36.x), dinsdag 1 september

  Een 45-jarige politiemotorrijder van politie Noord-Holland Noord raakte dinsdagmiddag rond 17.00 uur gewond bij een aanrijding op de A7 ter hoogte van Wognum (hmp36.7). De motorrijder stapte juist van zijn motor af om een rijstrook vrij te maken om een ambulance doorgang te verlenen die een gewonde vervoerde van een eerder ongeval aan de andere kant van de A7. Een 52-jarige automobilist uit Hoorn zag de motorrijde te laat en reed hem aan. De agent werd geschept en kwam in de berm terecht. Hij werd met spoed vervoerd naar het MCA in Alkmaar. Hier bleek dat hij naast een gebroken kaak en een zware hersenschudding, een scheurtje in zijn nekwervel te hebben opgelopen. Naar het ongeval wordt verder onderzoek gedaan.

  Bron: http://www.politie.nl/noord-holland_noord  ... {meer}
  
  390 Fri 28 August 2009 A7 ongevallen 2008. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  De BLIK ongevallen op de A7 van het jaar 2008 zijn weer eens allemaal nagegaan en verwerkt in de tabel. Het betreft hier het stuk A7 wat in Noord-Holland ligt in de regio's Noord-Holland Noord (NHN) en Zaanstreek-Waterland (ZaWa).
  • 212x Meldingen (2007: 274 meldingen)
  • 172x Met uitsluitend materiele schade (2007: 221x)
  • 52x Gewonden (2007: 68x)
  • 1x Dodelijk (2007: 2x)
  Opvallend zijn de volgende getallen:
  
  389 Tue 01 January 2008 Statistieken van projectweg A7. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  Om het jaar 2007 af te sluiten, hier de statistieken uit 9 maanden elke dag de meldingen-pagina alhier en de politie berichten van zowel Noord-Holland-Noord als Zaanstreek-Waterland bekijken en na te spitten.

  Sinds April 2007 is de A7, tussen Zaandam (hmp5.x) en de Afsluitdijk (hmp75.x), tot project-snelweg gebombadeerd. In dit tijdvak van 9 maanden (275 dagen) zijn er 156 meldingen bij Flitsservice geweest (dit gebeurde in 124 dagen).

  Op 151 dagen waren geen meldingen geweest. Ook zijn er 8 aankondigingen geweest door de KLPD (Beemster, Medemblik (3*), Purmerend, Wieringenmeer (2*), Wormerland).

  Op 03-jul en 18-sep en 29-nov waren 3 meldingen op 1 dag geweest (van verschillende lokaties, c.q. richtingen) en op 22-mei waren zelfs 4 meldingen geweest.

  Erg berucht zijn de volgende lokaties (6* of meer meldingen):
  ... {meer}

  
  388 Mon 27 August 2007 Ongevallen op de A7 cijfermatig bekeken. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  Zoals bekend, is de A7 tussen hmp4.8 (Zaandam) en hmp75.4 (Afsluitdijk) een Controle-Project-Weg geworden.

  Na eens fanatiek in BLIK (BLackspots In Kaart, van de Adviesgroep Vervoer en Verkeer voor Rijkswaterstaat) te hebben geklikt en overgetikt, is er een lange tabel gekomen voor de ongevallen statistieken. Elke hectometer-paal (zo'n 700stuks * 2 rijrichtingen) is er op het scherm afgegaan. Naast de hectometer is ook de datum, het letsel en de oorzaak opgenomen.

  Heeft de politie het over meer dan 80 gewonden en 6 doden in de afgelopen 3 jaar, uit de tabel blijkt dat deze aantallen in de afgelopen TWEE jaar zijn gebeurt (96 gewonden en 6 doden).

  Over de afgelopen 3 jaar blijkt echter dat er wel 138 gewonden en 8 doden gevallen.

  Wat opvalt is dat onvoldoende afstand houden de meest genoemde oorzaak is. Op nummer 2 staat de macht over het stuur verliezen. Slippen staat als derde oorzaak. De oorzaak (te hoge) snelheid, waar de politie zo veel mee schermt als argument voor de controles, wordt alleen in 2004 maar 1 keer genoemd.
  ... {meer}

  
  387 Wed 02 March 2011 Is A7 de Nederlandse Autobahn? Auto Visie Blog http://autovisieblog.nl/2011/03/02/is-a7-de-nederlandse-autobahn/
  Bij de Nederlandse regelgeving zijn vaak vraagtekens te zetten. Wat mag nu wel en wat niet? Dit bord dat naast de A7 werd gesignaleerd wekt eveneens enkele vraagtekens op.

  Geen rood omcirkelt bord

  De vraag is natuurlijk of we hier nu harder mogen dan 130 km/h of dat we onze snelheid naar 120 km/h moeten terugbrengen. Aangezien er geen bord met een rode rand en de cijfers 120 staat, lijkt het alsof we hier de mogelijkheid krijgen om het gaspedaal lekker te vloeren.

  Keihard bewijs

  Indien je met een te hoge snelheid staande wordt gehouden door de politie, is deze foto het keiharde bewijs dat je zonder overtredingen de snelheid hebt overtreden. Het tonen van deze foto is dan natuurlijk wel een vereiste. Wij zouden zeggen: Avanti!
  ... {meer}

  
  386 Fri 31 August 2012 Gewonde bij ongeluk Afsluitdijk 112 Sud West Fryslan http://www.112sudwestfryslan.nl/2012/08/31/gewonde-bij-ongeluk-afsluitdijk
  Kornwerderzand- Een automobilist is vrijdagochtend door waarschijnlijk aquaplanning met zijn auto over de kop geslagen op de Afsluitdijk ter hoogte van Texaco.

  De bestuurder botste tegen een vangrail en raakte bekneld. Brandweerlieden van het korps Witmarsum hebben de man uit de auto gehaald. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval ontstond hinder voor het overige verkeer. Het zwaarbeschadigde voertuig is door een bergingsbedrijf afgesleept.
  ... {meer}

  
  385 Fri 31 August 2012 130 km per uur: 'Let op snelheidsverschil' Brabants Dagblad http://www.brabantsdagblad.nl/nieuws/algemeen/binnenland/11616990/130-km-per-uur-let-op-snelheidsverschil-.ece
  HOORN - Twee chauffeurs, twee auto's en twee maximumsnelheden - 120 en 130 km/h. Hoe verschilt de nieuwe maximumsnelheid van de oude? Twee journalisten nemen de proef op de som. Top Gear in de polder.

  Gas op de plank! Na het passeren van het 130-kilometerbord bij de A6 na Hoorn mag ik. Mijn kleine Daihatsu spurt naar voren en stuift langs de open cabrio van mijn collega Frouke Tamsma die ik tot dat moment voor mij heb geduld. Uitdagend wuif ik haar toe als ik passeer en laat haar dan snel achter mij. Bij afslag Schagen zie ik haar wagen niet eens meer in de spiegels. Dat gaat soepel.

  Het is Top Gear in de polder. Twee chauffeurs, twee auto's en twee maximumsnelheden over een route van zo'n 170 kilometer.

  Snelheid omhoog

  Vanaf morgen gaat de maximumsnelheid voor motorvoertuigen op bijna de helft van alle snelwegen naar 130 kilometer per uur. Langs de meeste wegen staan de nieuwe bordjes klaar om vrijdagnacht uit het plastic te worden gepeld. Op deze wegen nemen we afscheid van de 120.
  ... {meer}

  
  384 Sat 18 November 2017 Friese boeren zijn er klaar mee Dumpert http://www.dumpert.nl/mediabase/7290025/4c10fe5e/friese_boeren_zijn_er_klaar_mee.html
  Hebben gewoon geen zin in gezeik.

  
  ... {meer}

  
  383 Sat 18 November 2017 A7 weer vrij, anti-pietendemonstranten onder politiebegeleiding op weg naar Dokkum (+video) Leeuwarder Courant http://www.lc.nl/friesland/a7-weer-vrij-anti-pietendemonstranten-onder-politiebegeleiding-op-weg-naar-dokkum-video-22672525.html
  Op de A7 is zaterdagochtend de weg geblokkeerd om demonstranten tegen te houden van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet.

  De wegblokkade was ter hoogte van Oudehaske op de A7 van Joure naar Heerenveen. Het verkeer kwam muurvast te staan en er ontstond een kilometerslange file.

  De twee bussen met demonstranten zijn ter hoogte van Vegelinsoord stilgezet. De geplande demonstratie van Kick Out Zwarte Piet zou om half elf beginnen in Dokkum. De bussen zijn onder belegeiding van politie en ME weer weer op weg gegaan.

  Pro-pietenaanhangers kondigen nieuwe blokkades aan op de alternatieve route die de bussen nemen. Ook op de Centrale As ter hoogte van Burgum zou even sprake zijn geweest van vertragingen door opzettelijk langzaamrijdend verkeer.

  De politie was vanochtend op de A7 en ging in gesprek met de demonstranten en de veroorzakers van de blokkade. De politie laat weten dat er geen aanhoudingen zijn verricht.
  ... {meer}

  
  382 Sat 18 November 2017 Pro-Zwarte Piet demonstranten: 'onze actie is geslaagd' Leeuwarder Courant http://www.lc.nl/friesland/video-pro-zwarte-piet-demonstranten-onze-actie-is-geslaagd-22672808.html
  381 Mon 23 November 2009 Auto van de weg: bestuurder dood, passagier naar ziekenhuis (video) Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/article5473627.ece/auto-van-de-weg%3a-bestuurder-dood%2c-passagier-naar-ziekenhuis-%28video%29
  380 Tue 15 February 2011 Snelheid hoger op A7 en A9 Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/article6415901.ece/snelheid-hoger-op-a7-en-a9-
  379 Wed 29 February 2012 Tien mille voor gouden tip moordpogingen A7 Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/denhelder/article14299413.ece/tien-mille-voor-gouden-tip-moordpogingen-a7
  378 Thu 21 July 2011 Met bijna 100 te hard over rijksweg 7 Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article10359871.ece/met-bijna-100-te-hard-over-rijksweg-7-
  377 Mon 04 April 2011 Remproef beslissend voor snelheid op A7 Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article8457281.ece/remproef-beslissend-voor-snelheid-op-a7
  376 Fri 11 November 2011 Twijfel aan acties van snelwegvandaal op A7 Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/schagen/article12379203.ece/twijfel-aan-acties-van-%e2%80%99snelwegvandaal%e2%80%99-op-a7
  375 Wed 29 February 2012 Politie krijgt al zon 50 tips over onderzoek A7 Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/schagen/article14303093.ece/politie-krijgt-al-zo%e2%80%99n-50-tips-over-onderzoek-a7
  374 Wed 02 December 2009 Auto rijdt op file: man overlijdt (video) Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/schagen/article5514785.ece/auto-rijdt-op-file%3a-man-overlijdt-%28video%29
  373 Thu 26 November 2009 Wederom dodelijk ongeval op A7 (video) Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/waterland/article5482256.ece/wederom-dodelijk-ongeval-op-a7-(video)
  372 Wed 26 October 2011 Vrachtwagen met asfalt gekanteld langs A7 bij Wijdewormer Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/zaanstreek/article12067871.ece/vrachtwagen-met-asfalt-gekanteld-langs-a7-bij-wijdewormer
  371 Thu 06 December 2012 Overlast verkeer door sneeuw en gladheid in Noord-Holland Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/alkmaar/article19420733.ece/overlast-verkeer-door-sneeuw-en-gladheid-in-noord-holland
  370 Tue 18 September 2012 Gratis parkeren en goedkoop per trein bij werk A7 Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article17956993.ece/gratis-parkeren-en-goedkoop-per-trein-bij-werk-a7?lref=sp1
  369 Mon 08 October 2012 Gewonde op A7 bij Wognum Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article18321863.ece/gewonde-op-a7-bij-wognum
  368 Sat 13 October 2012 Gewonde bij ongeluk op A7 bij Hoorn Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article18425003.ece/gewonde-bij-ongeluk-op-a7-bij-hoorn
  367 Sat 27 October 2012 Werk op A7 vertraagt asfaltering Willemsweg Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article18678913.ece/werk-op-a7-vertraagt-asfaltering-willemsweg
  366 Sat 03 November 2012 Automobiliste over de kop op A7 bij Oudendijk Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article18810013.ece/automobiliste-over-de-kop-op-a7-bij-oudendijk
  365 Thu 15 November 2012 Lange files door ongeluk op A7 Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article19019443.ece/lange-files-door-ongeluk-op-a7
  364 Thu 15 November 2012 Chauffeur komt om op A7 Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article19020983.ece/chauffeur-komt-om-op-a7
  363 Thu 22 November 2012 Provincie: Rijk regelt brede A7 Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article19185053.ece/provincie-rijk-regelt-brede-a7
  362 Fri 23 November 2012 Vrouw gewond bij ongeval op de A7 ter hoogte van Avenhorn Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article19209933.ece/vrouw-gewond-bij-ongeval-op-de-a7-ter-hoogte-van-avenhorn
  361 Mon 07 January 2013 File door gekantelde vrachtwagen bij Hoorn Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article19977133.ece/file-door-gekantelde-vrachtwagen-bij-hoorn?lref=sp1
  360 Tue 26 July 2016 Nachtwerk voor nieuw viaduct Westfrisiaweg boven A7 bij Hoorn Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article28332471.ece/nachtwerk-voor-nieuw-viaduct-westfrisiaweg-boven-a7-bij-hoorn?lref=sl_5
  359 Fri 27 January 2017 Auto over de kop bij afrit A7 in Wognum, bestuurder raakt gewond Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article28980879.ece/auto-over-de-kop-bij-afrit-a7-in-wognum-bestuurder-raakt-gewond?lref=sr_5
  358 Thu 17 October 2013 Honderden miljoenen voor aanpak files regio Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/metropool/article25171563.ece/honderden-miljoenen-voor-aanpak-files-regio
  357 Sat 25 August 2012 Auto in greppel langs A7 na slaapaanval Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/schagen/article17467243.ece/auto-in-greppel-langs-a7-na-slaapaanval?lref=sp2
  356 Fri 31 August 2012 Zwaargewonde na aanrijding op A7 Noordhollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/schagen/article17636423.ece/zwaargewonde-na-aanrijding-op-a7?lref=sp1
  355 Tue 16 October 2012 Deel A7 bij Wieringerwerf dicht door ongeval Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/schagen/article18466041.ece/deel-a7-bij-wieringerwerf-dicht-door-ongeval
  354 Thu 25 October 2012 Lege tankwagen schaart op Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/schagen/article18646313.ece/lege-tankwagen-schaart-op-afsluitdijk
  353 Fri 30 November 2012 Inwoners Wieringerwerf ervaren geluidsoverlast A7 Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/schagen/article19353253.ece/inwoners-wieringerwerf-ervaren-geluidsoverlast-a7?lref=sp1
  352 Thu 06 December 2012 Auto uitgebrand op A7 bij Wieringerwerf Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/schagen/article19420753.ece/auto-uitgebrand-op-a7-bij-wieringerwerf
  351 Mon 16 December 2013 Ongeval op Afsluitdijk door mobieltje Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/schagen/article26303543.ece/ongeval-op-afsluitdijk-door-mobieltje
  350 Wed 16 March 2016 Afsluitdijk richting Noord-Holland even dicht door storing Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/schagen/article27906728.ece/afsluitdijk-richting-noord-holland-even-dicht-door-storing
  349 Sun 10 July 2016 Inspectie van betonconditie in sluizen en bruggen Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/schagen/article28272450.ece
  348 Sat 09 July 2016 Inspectie van betonconditie in sluizen en bruggen Afsluitdijk Noordhollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/schagen/article28272450.ece/inspectie-van-betonconditie-in-sluizen-en-bruggen-afsluitdijk
  347 Fri 13 July 2012 Gewonde bij aanrijding A7 Wijdewormer Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/waterland/article16710353.ece/gewonde-bij-aanrijding-a7-wijdewormer?lref=sp4
  346 Wed 12 September 2012 Groot onderhoud aan de A7 bij Purmerend Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/waterland/article17833963.ece/groot-onderhoud-aan-de-a7-bij-purmerend?lref=splist
  345 Tue 01 January 2013 Verkeersongeval met letsel op A7 bij Purmerend Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/waterland/article19883043.ece/verkeersongeval-met-letsel-op-a7-bij-purmerend
  344 Sat 27 October 2012 Toegetakelde man door misdrijf omgekomen bij A7 Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/zaanstreek/article18672523.ece/toegetakelde-man-door-misdrijf-omgekomen-bij-a7
  343 Sun 11 November 2012 Automobilist rijdt achterop asfaltwagen A7 Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/zaanstreek/article18946093.ece/automobilist-rijdt-achterop-asfaltwagen-a7
  342 Tue 04 December 2012 Ongeval A7 Wijdewormer Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/zaanstreek/article19379473.ece/ongeval-a7-wijdewormer
  341 Thu 17 October 2013 Aanpak A7, A8 en A9 moet files tegengaan Noord Hollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/zaanstreek/article25167443.ece/aanpak-a7-a8-en-a9-moet-files-tegengaan
  340 Wed 12 December 2012 Auto in de vangrail Politie NHN http://www.politie.nl/nieuws/2012/december/12/04-auto-in-de-vangrail.html
  339 Sun 16 December 2012 Autodieven aangehouden Politie ZaWa http://www.politie.nl/nieuws/2012/december/16/04autodieven-aangehouden.html
  338 Fri 28 December 2012 Wegrijden na ongeval Politie ZaWa http://www.politie.nl/nieuws/2012/december/28/04-wegrijden-na-ongeval.html
  337 Fri 07 December 2012 Houd voldoende afstand en pas snelheid aan Politie ZaWa http://www.politie.nl/nieuws/2012/december/7/04-houd-voldoende-afstand-en-pas-snelheid-aan.html
  336 Thu 01 November 2012 Onder invloed in de auto Politie ZaWa http://www.politie.nl/nieuws/2012/november/1/04-onder-invloed-in-de-auto.html
  335 Sun 11 November 2012 Automobilist botst op asfaltwagen Politie ZaWa http://www.politie.nl/nieuws/2012/november/11/04-automobilist-botst-op-asfaltwagen.html
  334 Sun 11 November 2012 Drankrijders op A7 Politie ZaWa http://www.politie.nl/nieuws/2012/november/11/04-drankrijders-op-a7.html
  333 Sun 18 November 2012 Rijbewijs ingevorderd Politie ZaWa http://www.politie.nl/nieuws/2012/november/18/04-rijbewijs-ingevorderd.html
  332 Mon 26 November 2012 Automobilist gewond bij ongeval Afsluitdijk Politie Fryslan http://www.politie.nl/nieuws/2012/november/26/01-automobilist-gewond-bij-ongeval-afsluitdijk.html
  331 Wed 31 October 2012 Hardrijders in bocht A7/A8 Politie ZaWa http://www.politie.nl/nieuws/2012/oktober/31/04-hardrijders-in-bocht-a7a8.html
  330 Tue 01 January 2013 Man uit Purmerend gewond na eenzijdige aanrijding A7 Politie ZaWa http://www.politie.nl/nieuws/2013/januari/1/04-purmerender-gewond-na-ongeval-op-a7.html
  329 Mon 07 January 2013 Vrachtauto gekanteld Politie NHN http://www.politie.nl/nieuws/2013/januari/7/04-vrachtauto-gekanteld.html
  328 Fri 14 September 2012 Controle zwaar verkeer Politie NHN http://www.politie.nl/noord-holland_noord/nieuws/120914controlezwaarverkeerberkhout.asp
  327 Wed 19 September 2012 Overval op personenauto Politie NHN http://www.politie.nl/noord-holland_noord/nieuws/120919overvaloppersonenautodenoever.asp
  326 Tue 16 October 2012 Auto's op elkaar (Wieringerwerf) Politie NHN http://www.politie.nl/noord-holland_noord/nieuws/121016autosopelkaarwieringerwerf.asp
  325 Wed 12 September 2012 Drie aanhoudingen na inbraak bij hondenvereniging Politie NHN http://www.politie.nl/noord-holland_noord/nieuws/20120912drieaanhoudingennainbraakbijhondenvereniging.asp
  324 Fri 12 October 2012 Achtervolging na poging inbraak tankstation Politie NHN http://www.politie.nl/noord-holland_noord/nieuws/20121012achtervolgingnapoginginbraaktankstation.asp
  323 Fri 30 March 2007 Politie pakt hardrijders aan op A7 Politie NHN http://www.politie.nl/noord-holland_noord/nieuws/persberichten/landelijk_regio_20070330_16.asp
  322 Fri 12 June 2009 Dodelijk ongeval op A7 Politie Noord-Holland Noord http://www.politie.nl/noord-holland_noord/nieuws/persberichten/regio200906121.asp
  321 Mon 20 September 2010 Automobilist overleden na eenzijdig ongeval Politie NHN http://www.politie.nl/noord-holland_noord/nieuws/persberichten/regio2010092014.asp
  320 Sun 08 July 2012 Aanhouding na vernielingen Politie NHN http://www.politie.nl/noord-holland_noord/nieuws/persberichten/regio20120709.asp
  319 Thu 19 July 2012 Getuigen gezocht na verkeersincident A7 Politie NHN http://www.politie.nl/noord-holland_noord/nieuws/persberichten/regio20120719.asp
  318 Thu 16 August 2012 Aanrijding met letsel Politie NHN http://www.politie.nl/noord-holland_noord/nieuws/persberichten/regio2012081614.asp
  317 Sat 25 August 2012 Auto in de berm Politie NHN http://www.politie.nl/noord-holland_noord/nieuws/persberichten/regio2012082612.asp
  316 Thu 30 August 2012 Bloedproef: rijden onder invloed drugs Politie NHN http://www.politie.nl/noord-holland_noord/nieuws/persberichten/regio2012083113.asp
  315 Mon 14 May 2007 Dodelijk ongeval op A7 - Middenbeemster Politie Zaanstreek Waterland http://www.politie.nl/zaanstreek-waterland/nieuws/070515nieuws.asp
  314 Sat 20 December 2008 Aanrijding op A7 Politie ZaWa http://www.politie.nl/zaanstreek-waterland/nieuws/081221nieuwsberichtenweekend19tm21december2008.asp
  313 Sun 08 July 2012 Bromfietser op A7 Politie ZaWa http://www.politie.nl/zaanstreek-waterland/nieuws/120709bromfietseropa7.asp
  312 Fri 13 July 2012 Kop-staartbotsing Politie ZaWa http://www.politie.nl/zaanstreek-waterland/nieuws/120713kopstaartbotsing.asp
  311 Wed 18 July 2012 Brommobiel op A7 Politie ZaWa http://www.politie.nl/zaanstreek-waterland/nieuws/120719brommobielopa7.asp
  310 Wed 18 July 2012 Hardrijders in bocht A7-A8 Politie ZaWa http://www.politie.nl/zaanstreek-waterland/nieuws/120719hardrijdersinbochta7a8.asp
  309 Thu 02 August 2012 Slapende man wakker gemaakt en aangehouden Politie ZaWa http://www.politie.nl/zaanstreek-waterland/nieuws/120802slapendemanwakkergemaaktenaangehouden.asp
  308 Mon 24 September 2012 Veroorzaker ongeval gaat er vandoor Politie ZaWa http://www.politie.nl/zaanstreek-waterland/nieuws/120924veroorzakerongevalgaatervandoor.asp
  307 Mon 22 October 2012 Kettingbotsing A7 Politie ZaWa http://www.politie.nl/zaanstreek-waterland/nieuws/121022kettingbotsinga7.asp
  306 Sat 20 October 2012 Verkeersongeval, bestuurder onder invloed Politie ZaWa http://www.politie.nl/zaanstreek-waterland/nieuws/20121020verkeersongevalbestuurderonderinvloed.asp
  305 Sun 04 November 2012 Auto over de kop geslagen Politie ZaWa http://www.politie.nl/zaanstreek-waterland/nieuws/20121103autooverdekopgeslagen.asp
  304 Wed 02 February 2011 130 km kan op maar vier snelwegen RtlNieuws http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/binnenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2011/02_februari/02/binnenland/130_km_op_vier_plekken.xml
  303 Thu 17 October 2013 Aanpak A7, A8 en A9 moet files tegengaan Telegraaf http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/21981262/__aanpak_a7__a8_en_a9_moet_files_tegengaan__.html
  302 Tue 27 September 2011 Snelheid op hele A2 naar 130 km Telegraaf http://www.telegraaf.nl/binnenland/10627091/__snelheid_op_hele_a2_naar_130_km__.html
  301 Tue 22 November 2011 VVD: meer dan 1 op de 3 snelwegen naar 130 km Telegraaf http://www.telegraaf.nl/binnenland/10980090/___meer_dan_1_3_wegen_naar_130___.html
  300 Mon 28 November 2011 130 kilometer op 60 procent snelwegen Telegraaf http://www.telegraaf.nl/binnenland/11017787/__130_km_op_60__snelwegen__.html?p=1,1
  299 Mon 23 July 2012 Problemen met brug Afsluitdijk Telegraaf http://www.telegraaf.nl/binnenland/12619934/__problemen_met_brug_afsluitdijk__.html
  298 Fri 03 August 2012 A7 naar A'dam dicht door defecte brug Telegraaf http://www.telegraaf.nl/binnenland/12684488/__a7_naar_a_dam_dicht__.html
  297 Sat 27 October 2012 Dode Purmerender gevonden op oprit snelweg Telegraaf http://www.telegraaf.nl/binnenland/13123884/__dode_man_op_oprit_snelweg__.html
  296 Mon 29 October 2012 Dode op A7 blijkt kickbokser Telegraaf http://www.telegraaf.nl/binnenland/13128736/__dode_op_a7_blijkt_kickbokser__.html
  295 Sun 07 February 2016 Weer file door technisch probleem Afsluitdijk Telegraaf http://www.telegraaf.nl/binnenland/25159358/__weer_probleem_afsluitdijk__.html
  294 Mon 08 February 2016 Provincie helemaal klaar met files Afsluitdijk Telegraaf http://www.telegraaf.nl/binnenland/25163670/__provincie_klaar_met_afsluitdijk__.html
  293 Mon 29 February 2016 Dag en nacht monteur op Afsluitdijk Telegraaf http://www.telegraaf.nl/binnenland/25292097/__dag_en_nacht_monteur_afsluitdijk__.html
  292 Tue 01 March 2016 VVN: meer wegen naar 130 Telegraaf http://www.telegraaf.nl/binnenland/25292354/__vvn__meer_wegen_naar_130__.html
  291 Fri 22 April 2016 GroenLinks goochelt met 130-cijfers - GroenLinks wil afschaffing 130 km/u Telegraaf http://www.telegraaf.nl/binnenland/25656510/___schaf_130_kilometer_per_uur_af___.html
  290 Thu 23 June 2016 130 even veilig Telegraaf http://www.telegraaf.nl/binnenland/26063227/__130_km_per_uur_even_veilig__.html
  289 Wed 06 July 2016 Niet vast te stellen dat 130 onveiliger is Telegraaf http://www.telegraaf.nl/binnenland/26152748/__130_onveiliger_niet_vast_te_stellen__.html
  288 Wed 09 February 2011 Schultz: uitgelekte plannen 130 km voorbarig Telegraaf http://www.telegraaf.nl/binnenland/8971748/___plannen_130_km_voorbarig___.html?p=3,1
  287 Thu 13 September 2012 Beperkte wegcapaciteit op A7 door ongeval VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2012.257.01
  286 Thu 13 September 2012 Afsluitdijk afgesloten door defecte brug VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2012.257.06
  285 Mon 01 October 2012 Storing Lorentzsluizen stremt verkeer Afsluitdijk VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2012.275.02
  284 Thu 25 October 2012 Twee rijstroken dicht op A7 richting Amsterdam VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2012.299.02
  283 Thu 25 October 2012 Afsluitdijk tot middernacht dicht na geschaarde vrachtwagen VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2012.299.03
  282 Sat 27 October 2012 Ongeval A7 bij wegwerkzaamheden VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2012.301.02
  281 Thu 01 November 2012 Twee rijstroken afgesloten op A7 VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2012.307.01
  280 Fri 21 December 2012 Autobrand zorgt voor flinke vertraging A7 VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2012.356.06
  279 Mon 07 January 2013 Vrachtwagen gekanteld op A7 bij Hoorn VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2013.007.06
  278 Mon 27 May 2013 Zeer grote hinder door werkzaamheden A7 VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2013.147.07
  277 Mon 22 June 2015 Te vaak hinder door politiecontroles VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2015.173.02
  276 Sat 30 January 2016 Afsluitdijk (A7) voorlopig dicht door kapotte brug VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.030.03
  275 Sat 30 January 2016 Maandag oponthoud verwacht bij Afsluitdijk (A7) VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.030.04
  274 Mon 01 February 2016 Provinciebestuur is klaar met problemen Afsluitdijk VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.032.05
  273 Wed 03 February 2016 Nieuwbouw Afsluitdijk moet volgens provincies prioriteit krijgen VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.034.08
  272 Tue 16 February 2016 Afsluitdijk weer gestremd door storing met brug VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.046.09
  271 Wed 17 February 2016 Besturingssystemen Afsluitdijk worden vervangen VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.048.06
  270 Fri 26 February 2016 Hinder Afsluitdijk (A7) door herstelwerk slagbomen VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.057.01
  269 Mon 29 February 2016 Minister: 24 uur per dag monteur bij bruggen Afsluitdijk VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.060.08
  268 Tue 01 March 2016 Vijf jaar 130 op Nederlandse snelwegen VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.061.04
  267 Wed 16 March 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storing Stevinsluizen VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.076.04
  266 Fri 08 April 2016 Controles bij wegwerkzaamheden Afsluitdijk (A7) VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.099.04
  265 Sun 01 May 2016 Fikse vertraging op de Afsluitdijk A7 VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.122.01
  264 Fri 06 May 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storing bij Stevinsluizen VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.127.06
  263 Sat 07 May 2016 Afsluitdijk (A7) weer dicht door haperende brug VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.128.05
  262 Thu 26 May 2016 Afsluitdijk (A7) enige tijd dicht door storing VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.147.13
  261 Thu 02 June 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storing brug VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.154.05
  260 Mon 13 June 2016 Afsluitdijk (A7) naar Friesland dicht door technische storing VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.165.03
  259 Thu 16 June 2016 Afsluitdijk (A7) weer dicht door technische storing VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.168.03
  258 Wed 22 June 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storingen VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.174.05
  257 Wed 22 June 2016 Uren fileleed op Afsluitdijk: alles op een rijtje VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.174.08
  256 Sun 26 June 2016 Auto over de kop op Afsluitdijk VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.178.05
  255 Wed 06 July 2016 Sluizen en bruggen Afsluitdijk worden aangepakt VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.188.03
  254 Thu 07 July 2016 A7 dicht na sprong van viaduct VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.189.07
  253 Thu 07 July 2016 Wederom brugstoring Afsluitdijk A7 VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.189.08
  252 Fri 08 July 2016 Lange file op A7 door oliespoor VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.190.01
  251 Fri 08 July 2016 Ongevallen op de A7 VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.190.09
  250 Sun 24 July 2016 Auto met caravan schaart op Afsluitdijk VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.206.01
  249 Fri 15 July 2016 Afsluitdijk eenmalig dicht voor evenement VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.228.01
  248 Sun 04 September 2016 Hardloopevenement 'Afsluitdijk open' gaat niet door, A7 blijft open VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.248.02
  247 Fri 02 December 2016 File door grote verkeerscontrole A7 VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2016.337.04
  246 Wed 18 January 2017 Vanaf volgend jaar ook overdag 130 op A2 VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2017.018.04
  245 Mon 06 February 2017 File bij Afsluitdijk door storing VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2017.037.04
  244 Fri 10 March 2017 Afsluitdijk lange tijd dicht na ongeluk VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2017.069.04
  243 Sat 29 April 2017 Afsluitdijk dicht door brugproblemen Kornwerderzand VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2017.119.08
  242 Mon 01 May 2017 Problemen Afsluitdijk nog niet voorbij VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2017.121.04
  241 Mon 22 May 2017 Afsluitdijk (A7) dicht door storing VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2017.142.04
  240 Tue 23 May 2017 Afsluitdijk (A7) dinsdagavond weer volledig open VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2017.143.06
  239 Mon 29 May 2017 A7 dicht na tweetal ongelukken VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2017.149.07
  238 Mon 29 May 2017 Pinksterhinder Afsluitdijk (A7) door onderhoud VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2017.149.09
  237 Mon 05 June 2017 Pinksterhinder Afsluitdijk (A7) door onderhoud VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2017.149.09
  236 Wed 07 June 2017 Problemen steiger Afsluitdijk (A7) verholpen. VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2017.158.03
  235 Wed 14 June 2017 Probleem A7 met brug op Afsluitdijk VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2017.165.03
  234 Thu 15 June 2017 Schultz: geen monteur op Afsluitdijk, wel koelen VID http://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2017.166.12
  233 Tue 01 December 2009 Veel hardrijders op A7 - Wijdewormer WebRegio http://www.webregio.nl/zaanstreek/regionaal-nieuws/artikel/536878/veel-hardrijders-op-a7.aspx
  232 Mon 02 March 2020 €19 miljoen: Winst boetes snelheidsverlaging alweer uitgegeven AutoBahn https://autobahn.eu/artikel/107653/19-miljoen-winst-boetes-snelheidsverlaging-alweer-uitgegeven
  231 Fri 06 March 2020 Opgelet: 100 km/u gaat in bij plaatsing bord, niet 16 maart AutoBahn https://autobahn.eu/artikel/107908/opgelet-100-km-u-gaat-in-bij-plaatsing-bord-niet-16-maart
  230 Wed 15 April 2020 2019: minder doden in verkeer AutoBahn https://autobahn.eu/artikel/110202/2019-minder-doden-in-verkeer
  229 Thu 07 May 2020 Florian Schneider, inspirator voor Autobahn, overleden AutoBahn https://autobahn.eu/artikel/130248/rip-florian-schneider
  228 Thu 14 May 2020 Ondanks coronastilte nog net zoveel verkeersdoden AutoBahn https://autobahn.eu/artikel/130585/ondanks-coronastilte-nog-net-zoveel-verkeersdoden
  227 Wed 25 April 2018 Aantal verkeersdoden daalt voor het eerst in vier jaar AutoBahn https://autobahn.eu/artikel/13893/aantal-verkeersdoden-daalt-voor-het-eerst-in-vier-jaar
  226 Thu 18 April 2019 Sterke toename verkeersdoden in 2018 AutoBahn https://autobahn.eu/artikel/18559/sterke-toename-verkeersdoden-in-2018
  225 Tue 05 November 2019 Bizar: kabinet overweegt autoloze zondag wegens stikstofcircus AutoBahn https://autobahn.eu/artikel/54718/bizar-kabinet-overweegt-autoloze-zondag-wegens-stikstofcircus
  224 Tue 05 November 2019 D66-Jugend: fuck 100 km/u, 90 is hard zat AutoBahn https://autobahn.eu/artikel/54753/d66-jugend-fuck-100-km-u-90-is-hard-zat
  223 Wed 06 November 2019 Maximumsnelheid in Nederland: een geschiedenis AutoBahn https://autobahn.eu/artikel/54772/maximumsnelheid-in-nederland-een-geschiedenis
  222 Thu 07 November 2019 'Maximumsnelheid 100 km/u heeft verwaarloosbaar effect op stikstofuitstoot' AutoBahn https://autobahn.eu/artikel/54900/maximumsnelheid-100-km-u-heeft-verwaarloosbaar-effect-op-stikstofuitstoot
  221 Wed 13 November 2019 Officieel: maximumsnelheid 'op korte termijn' terug naar 100 km/u AutoBahn https://autobahn.eu/artikel/55206/officieel-maximumsnelheid-op-korte-termijn-terug-naar-100-km-u
  220 Thu 14 November 2019 100 km/u: Duitsland lacht ons keihard uit, maar Europa is content AutoBahn https://autobahn.eu/artikel/55270/100-km-u-duitsland-lacht-ons-keihard-uit-maar-europa-is-content
  219 Mon 02 December 2019 Maximumsnelheid in maart naar 100 kilometer AutoBahn https://autobahn.eu/artikel/61568/maximumsnelheid-in-maart-naar-100-kilometer
  218 Fri 24 January 2020 Duitsers beginnen toch warm te draaien voor maximumsnelheid AutoBahn https://autobahn.eu/artikel/64485/duitsers-beginnen-toch-warm-te-draaien-voor-maximumsnelheid
  217 Tue 02 May 2017 In 2016 stierven weer meer mensen in het verkeer AutoBahn https://autobahn.eu/artikel/9421/in-2016-stierven-weer-meer-mensen-in-het-verkeer
  216 Mon 08 October 2018 Alle zeilen bij in de rechtbank voor zaak A7-blokkade Friesch Dagblad https://frieschdagblad.nl/2018/10/7/alle-zeilen-bij-in-de-rechtbank-voor-zaak-a7-blokkade
  215 Tue 09 October 2018 Blokkeerders zien hun actie als een goede daad Friesch Dagblad https://frieschdagblad.nl/2018/10/9/blokkeerders-zien-hun-actie-als-een-goede-daad
  214 Tue 09 October 2018 Verdachten blokkade A7 houden burgemeester Marga Waanders verantwoordelijk Friesch Dagblad https://frieschdagblad.nl/2018/10/9/verdachten-blokkade-a7-houden-burgemeester-marga-waanders-verantwoordelijk
  213 Wed 04 April 2018 A7 Afsluitdijk Kornwerderzand: werkzaamheden 9- 26 april VID https://rijkswaterstaatverkeersinformatie.nl/nieuws/article/vid.2018.094.02
  212 Mon 10 September 2018 Komende tijd hinder door wegwerk Afsluitdijk (A7) VID https://rijkswaterstaatverkeersinformatie.nl/nieuws/article/vid.2018.253.01
  211 Mon 28 January 2019 Ernstig ongeval op de Afsluitdijk Rijkswaterstaat Verkeers Informatie https://rijkswaterstaatverkeersinformatie.nl/nieuws/article/vid.2019.028.03
  210 Tue 12 February 2019 Afsluitdijk (A7) in avond en nacht afgesloten voor testen bruggen Rijkswaterstaat Verkeers Informatie https://rijkswaterstaatverkeersinformatie.nl/nieuws/article/vid.2019.043.01
  209 Thu 12 March 2020 Rijkswaterstaat start donderdag met aanpassen borden maximumsnelheid VID - RWS https://rijkswaterstaatverkeersinformatie.nl/nieuws/article/vid.2020.072.03
  208 Mon 16 March 2020 Rijkswaterstaat klaar met mega-klus RWS - VID https://rijkswaterstaatverkeersinformatie.nl/nieuws/article/vid.2020.076.01
  207 Fri 03 April 2020 Afsluitdijk afgesloten vanaf zaterdagavond 4 tot zondagavond 5 april RWS - VID https://rijkswaterstaatverkeersinformatie.nl/nieuws/article/vid.2020.094.01
  206 Fri 12 October 2018 Live Twitter - Proces tegen Blokkeerfriezen Twitter - Saskia Belleman https://twitter.com/saskiabelleman
  205 Tue 06 March 2018 Afsluitdijk (A7) vanuit Friesland afgesloten door storing Vid https://vid.nl/nieuws/article/vid.2018.065.03
  204 Tue 13 March 2018 Afsluitdijk blijft deels dicht door brugproblemen Kornwerderzand Vid https://vid.nl/nieuws/article/vid.2018.066.04
  203 Wed 07 March 2018 Afsluitdijk blijft deels dicht door brugproblemen Kornwerderzand Vid https://vid.nl/nieuws/article/vid.2018.066.04
  202 Thu 04 October 2018 Behandeling zaak A7-blokkade vanaf 8 oktober a.s. Anker en Anker Advocaten https://www.ankerenanker.nl/nieuws/2999_behandeling-zaak-a7-blokkade-vanaf-8-oktober-a-s
  201 Fri 12 October 2018 Vrijspraak bepleit in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten https://www.ankerenanker.nl/nieuws/3000_vrijspraak-bepleit-in-a7-blokkadezaak
  200 Sun 14 October 2018 Wim Anker: 'Reactie Twan Huys onjuist' Anker en Anker Advocaten https://www.ankerenanker.nl/nieuws/3001_wim-anker-reactie-twan-huys-onjuist
  199 Tue 16 October 2018 Wim Anker: Geen excuses Twan Huys Anker en Anker https://www.ankerenanker.nl/nieuws/3002_wim-anker-geen-excuses-twan-huys
  198 Sun 11 November 2018 Hoger beroep in beraad in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten https://www.ankerenanker.nl/nieuws/3015_hoger-beroep-in-beraad-in-a7-blokkadezaak
  197 Tue 13 November 2018 Reactie doneeractie A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten https://www.ankerenanker.nl/nieuws/3017_reactie-doneeractie-a7-blokkadezaak
  196 Fri 23 November 2018 Hoger beroep ingesteld in A7-blokkadezaak voor 18 verdachten Anker en Anker Advocvaten https://www.ankerenanker.nl/nieuws/3021_hoger-beroep-ingesteld-in-a7-blokkadezaak-voor-18-verdachten
  195 Fri 08 February 2019 Bezwaar tegen verwerking dna in zaak A7-blokkade Anker en Anker Advocaten https://www.ankerenanker.nl/nieuws/3044_bezwaar-tegen-verwerking-dna-in-zaak-a7-blokkade
  194 Wed 17 April 2019 Merendeel bezwaren tegen dna-opslag in A7-blokkadezaak gegrond Anker en Anker Advocaten https://www.ankerenanker.nl/nieuws/3055_merendeel-bezwaren-tegen-dna-opslag-in-a7-blokkadezaak-gegrond
  193 Mon 13 May 2019 Opnieuw twee dna-bezwaarschriften gegrond verklaard in A7 blokkadezaak Anker en Anker Advocaten https://www.ankerenanker.nl/nieuws/3056_opnieuw-twee-dna-bezwaarschriften-gegrond-verklaard-in-a7-blokkadezaak
  192 Thu 26 September 2019 'Betrokkenen A7-blokkade vrijuit': uitspraak 31 oktober Anker en Anker Advocaten https://www.ankerenanker.nl/nieuws/4074_betrokkenen-a7-blokkade-vrijuit-uitspraak-31-oktober
  191 Mon 28 October 2019 Uitspraak hoger beroep A7-blokkade op donderdag 31 oktober a.s. Anker en Anker Advocaten https://www.ankerenanker.nl/nieuws/5075_uitspraak-hoger-beroep-a7-blokkade-op-donderdag-31-oktober-a-s
  190 Mon 28 October 2019 Fors lagere straffen in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten https://www.ankerenanker.nl/nieuws/5076_fors-lagere-straffen-in-a7-blokkadezaak
  189 Tue 12 November 2019 Zesmaal cassatie in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten https://www.ankerenanker.nl/nieuws/6073_zesmaal-cassatie-in-a7-blokkadezaak
  188 Wed 04 September 2019 Behandelschema hoger beroep A7-blokkadezaak: eis en pleidooi op 26 september Anker en Anker Advocaten https://www.ankerenanker.nl/nieuws/archief/3073_behandelschema-hoger-beroep-a7-blokkadezaak-eis-en-pleidooi-op-26-september
  187 Thu 25 April 2019 Rijkswaterstaat doet onderzoek naar dodelijke botsingen tegen matrixportalen AutoBahn https://www.autobahn.eu/13112/rijkswaterstaat-doet-onderzoek-naar-dodelijke-botsingen-tegen-matrixportalen/
  186 Mon 07 October 2019 Duitse Autobahn krijgt mogelijk snelheidslimiet AutoVisie https://www.autovisie.nl/nieuws/duitse-autobahn-krijgt-mogelijk-snelheidslimiet
  185 Mon 16 March 2020 Het is zover: vanaf vandaag is de maximumsnelheid overal 100 km/h AutoVisie https://www.autovisie.nl/nieuws/het-is-zover-vanaf-vandaag-is-de-maximumsnelheid-100-kmh/
  184 Thu 07 November 2019 Slechts zes procent van de auto's rijdt 130 Bnr Nieuws Radio https://www.bnr.nl/nieuws/mobiliteit/10394260/slechts-zes-procent-van-de-auto-s-rijdt-130
  183 Sat 21 April 2018 Demonstratievrije Sinterklaasintocht 2018 Facebook https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=237201760178729&id=188956101669962
  182 Thu 16 November 2017 Fryske dame waarschuwt Sinterklaas-vernielers Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5139463/fryske-dame-waarschuwt-sinterklaas-vernielers/
  181 Sat 18 November 2017 BREEK. Anti-Pyt Demo in Dokkum VERBOTEN - Friezin Jenny Douwes: ZE KOMEN ER NIET LANGS Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5139494/friezin-jenny-douwes-ze-komen-er-niet-langs/
  180 Thu 19 April 2018 OM gaat tientallen Zwarte Piet Snelwegblokkeerders vervolgen Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5141665/om-gaat-tientallen-zwarte-piet-snelwegblokkeerders-vervolgen/
  179 Sat 21 April 2018 Feynman en/of Feiten Het OM faalt enorm Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5141699/feynman-en-of-feiten-het-om-faalt-enorm/
  178 Sat 21 April 2018 Persbericht. Blokkeerfriezen A7 vinden advocaat Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5141783/persbericht-blokkeerfriezen-a7-vinden-advocaat/
  177 Wed 03 October 2018 OM maakt tekenfilm over A7-blokkade GeenStijl https://www.geenstijl.nl/5144200/om-maakt-tekenfilm-over-a7-blokkade/
  176 Sun 07 October 2018 Jenny Douwes in The Post Offline: 'Burgemeester Waanders nodigde NVU uit voor intocht Sint' Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5144261/burgemeester-nodigde-nvu-uit-voor-intocht-sint/
  175 Mon 08 October 2018 Hoofdredactioneel Commentaar. HUP A7-FRIEZEN! Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5144264/getergde-natie-heeft-er-genoeg-van/
  174 Mon 08 October 2018 GSTV. Blokkeerfriezen in partybus naar rechtbank Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5144275/gstv-blokkeerfriezen-in-partybus-naar-rechtbank/
  173 Tue 09 October 2018 LIVE. Vervolg staatstribunaal #blokkeerfriezen Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5144284/live-vervolg-staatstribunaal-blokkeerfriezen/
  172 Thu 11 October 2018 LIVEBLOG. BlokkeerFriezen vs Het OM. Dag 3 Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5144317/liveblog-blokkeerfriezen-vs-het-om-dag-3/
  171 Fri 12 October 2018 Strafeisen tegen dappere #Blokkeerfriezen Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5144348/strafeisen-blokkeerfriezen/
  170 Fri 12 October 2018 Lijstje. Best wel erge dingen waar het OM ook 120 of 240 uur taakstraf voor eist Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5144350/zin-in-de-roe-nu/
  169 Fri 12 October 2018 GSTV. Tom bij de #BlokkeerFriezen in Leeuwarden Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5144351/gstv-tom-bij-de-blokkeerfriezen-in-leeuwarden/
  168 Sat 13 October 2018 Twan Hyves terug in Kijkcijfer Top 25 Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5144353/twan-hyves-terug-in-kijkcijfer-top-25/
  167 Sat 13 October 2018 Lezon. Rechtbank Toespraak BlokkeerFries Jan Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5144354/lezon-rechtbank-toespraak-blokkeerfries-jan/
  166 Tue 16 October 2018 BlokkeerBurgemeester stopt Bus Demonstranten Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5144438/blokkeerburgemeester-stopt-bus-demonstranten/
  165 Mon 15 October 2018 Ebru Umar - Het briefje van Twan (Column) Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5144481/ebru-umar-het-briefje-van-twan/
  164 Fri 09 November 2018 Uitspraak #Blokkeerfriezen. 240 uur taakstraf + 1 maand voorwaardelijk voor Jenny Douwes Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5144767/team-fries/
  163 Fri 09 November 2018 Nederland Woest Om Uitspraak #Blokkeerfriezen Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5144771/team-jenny/
  162 Fri 09 November 2018 GSTV. Tom Staal bij de SCHULDIGE BlokkeerFriezen Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5144774/gstv-tom-staal-bij-de-schuldige-blokkeerfriezen/
  161 Sat 10 November 2018 Crowdfund BlokkeerFriezen komt op stoom Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5144775/crowdfund-blokkeerfriezen-komt-op-stoom/
  160 Sat 10 November 2018 Feynman en/of Feiten Alleen goede demo's AUB Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5144779/feynman-en-of-feiten-alleen-goede-demo-s-aub/
  159 Sat 10 November 2018 BlokkeerFriezen tikken in tien uur EEN TON aan Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5144780/de-warme-weldaad-van-onverzettelijkheid/
  158 Fri 23 November 2018 18 BlokkeerFriezen in Hoger Beroep Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5144984/18-blokkeerfriezen-in-hoger-beroep/
  157 Wed 30 January 2019 BlokkeerFriezen weigeren DNA af te staan Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5146036/blokkeerfriezen-weigeren-dna-af-te-staan/
  156 Thu 31 January 2019 OM zet DNA-intimidatie Blokkeerfriezen door Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5146047/niets-zo-eng-als-een-rancuneuze-rechtsstaat/
  155 Fri 15 February 2019 BlokkeerFries weigert wederom DNA-afname Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5146293/blokkeerfries-weigert-wederom-dna-afname/
  154 Tue 05 March 2019 BlokkeerFries van huis gehaald voor DNA-afname Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5146581/blokkeerfries-van-huis-gehaald-voor-dna-afname/
  153 Thu 07 March 2019 BlokkeerFries van huis gehaald voor DNA-afname Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5146624/blokkeerfries-van-huis-gehaald-voor-dna-afname/
  152 Wed 17 April 2019 Hiep Hiep Hoera. Om BlokkeerFriezen DNA Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5147235/hiep-hiep-hoera-om-blokkeerfriezen-dna/
  151 Tue 27 August 2019 Surprise! Info over KOZP-tuig per ongeluk gelekt Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5149258/surprise-info-over-kozp-tuig-per-ongeluk-gelekt
  150 Tue 24 September 2019 LIVE: Hoger Beroep BlokkeerFriezen Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5149714/live-hoger-beroep-blokkeerfriezen/
  149 Mon 28 October 2019 VONNIS: 90 uur taakstraf voor Blokkeerfriezen Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5150326/live-uitspraak-hoger-beroep-blokkeerfriezen/
  148 Tue 12 November 2019 BlokkeerFries schatrijk na bijschrift Volkskrant Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5150511/blokkeerfries-schatrijk-na-bijschrift-volkskrant/
  147 Thu 14 November 2019 C'est ça. Automobilisten naar het Malieveld Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5150565/doe-ons-dan-maar-die-lolbroeken-van-100-in-zijn-3/
  146 Fri 15 November 2019 Vvd met 130 naar de 0 zetels Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5150580/vvd-met-130-naar-de-0-zetels
  145 Mon 02 December 2019 Rotmaatregel! Nooit meer 130 vanaf 16 MAART Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5150855/rotmaatregel-nooit-meer-130-vanaf-16-maart/
  144 Mon 02 March 2020 100 km per uur vooral HEEL DUUR Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5152168/100-km-per-uur-vooral-heel-duur/
  143 Fri 06 March 2020 100km/hr: Vanaf 16 maart - 130 km/h = 253 euro BOETE Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5152246/vanaf-16-maart-130-km-h-253-euro-boete/
  142 Sun 15 March 2020 Vandaag voor het allerlaatst nog lekker 130 rijden Geen Stijl https://www.geenstijl.nl/5152389/vandaag-voor-het-allerlaatst-nog-lekker-130-rijden/
  141 Fri 15 November 2019 Vooral VVD verantwoordelijk gehouden voor stikstofcrisis I&O Research https://www.ioresearch.nl/actueel/io-zetelpeiling-regeringspartijen-verantwoordelijk-voor-stikstofcrisis/
  140 Mon 28 October 2019 90 uur werkstraf voor vijftien blokkeerfriezen, ook voor Jenny Douwes Leeuwarder Courant https://www.lc.nl/friesland/90-uur-werkstraf-voor-vijftien-blokkeerfriezen-ook-voor-jenny-douwes-24968273.html
  139 Tue 05 March 2019 Blokkeerfries met griep die DNA moest afstaan: 'ik kreeg een rasp in de mond' Leeuwarder Courant https://www.lc.nl/friesland/blokkeerfries-met-griep-die-dna-moest-afstaan-ik-kreeg-een-rasp-in-de-mond-24234382.html
  138 Thu 26 September 2019 Lees hier de derde dag van het hoger beroep tegen de blokkeerfriezen terug Leeuwarder Courant https://www.lc.nl/friesland/lees-hier-de-derde-dag-van-het-hoger-beroep-tegen-de-blokkeerfriezen-terug-24858537.html
  137 Tue 24 September 2019 Lees terug: de eerste dag van het hoger beroep van de blokkeerfriezen Leeuwarder Courant https://www.lc.nl/friesland/lees-terug-de-eerste-dag-van-het-hoger-beroep-van-de-blokkeerfriezen-24851330.html
  136 Fri 23 November 2018 Negentien blokkeer-Friezen in hoger beroep Leeuwarder Courant https://www.lc.nl/friesland/negentien-blokkeer-friezen-in-hoger-beroep-23858483.html
  135 Tue 06 August 2019 Gemeente blundert met vrijgeven gevoelige stukken over intocht Sinterklaas Dokkum aan helpers Jenny Douwes Leeuwarder Courant https://www.lc.nl/friesland/noardeast-fryslan/gemeente-blundert-met-vrijgeven-gevoelige-stukken-over-intocht-sinterklaas-dokkum-aan-helpers-jenny-douwes-24663727.html
  134 Fri 23 November 2018 OM gaat tegen alle blokkeer-Friezen in hoger beroep Leeuwarder Courant https://www.lc.nl/friesland/om-gaat-tegen-alle-blokkeer-friezen-in-hoger-beroep-23861274.html
  133 Thu 26 September 2019 Ook in hoger beroep 240 uur werkstraf geëist tegen Jenny Douwes Leeuwarder Courant https://www.lc.nl/friesland/ook-in-hoger-beroep-240-uur-werkstraf-ge%c3%abist-tegen-jenny-douwes-24860864.html
  132 Tue 05 March 2019 Politie haalt eerste blokkeerfries van huis voor afname DNA Leeuwarder Courant https://www.lc.nl/friesland/politie-haalt-eerste-blokkeerfries-van-huis-voor-afname-dna-24232829.html
  131 Sat 13 October 2018 Relletje bij Late Night: Jenny Douwes wil niet met piet-activist in gesprek Leeuwarder Courant https://www.lc.nl/friesland/relletje-bij-late-night-jenny-douwes-wil-niet-met-piet-activist-in-gesprek-23661984.html
  130 Wed 25 September 2019 Teruglezen: de tweede dag van het hoger beroep tegen de blokkeerfriezen Leeuwarder Courant https://www.lc.nl/friesland/teruglezen-de-tweede-dag-van-het-hoger-beroep-tegen-de-blokkeerfriezen-24856112.html
  129 Tue 24 September 2019 Voorvrouw Douwes trapt af bij hoger beroep blokkeerfriezen Leeuwarder Courant https://www.lc.nl/friesland/voorvrouw-douwes-trapt-af-bij-hoger-beroep-blokkeerfriezen-24852791.html
  128 Wed 30 January 2019 Snelheid op A7 bij Purmerend naar 100 kilometer per uur Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190130_82492926/snelheid-op-a7-bij-purmerend-naar-100-kilometer-per-uur
  127 Fri 08 February 2019 Politiek Purmerend kiest voor halvering op- en afritten bij A7 Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190207_54300380/politiek-purmerend-kiest-voor-halvering-op-en-afritten-bij-a7
  126 Tue 05 March 2019 Fietspad over de Afsluitdijk gaat vanaf 1 april drie jaar dicht en dat is geen grap Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190305_86977683/fietspad-over-de-afsluitdijk-gaat-vanaf-1-april-drie-jaar-dicht-en-dat-is-geen-grap
  125 Tue 26 March 2019 Oudere fietser van A7 gehaald bij Zaandam Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190326_18133723/oudere-fietser-van-a7-gehaald-bij-zaandam
  124 Sat 30 March 2019 File richting Den Oever door storing brug Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190330_88594241/file-richting-den-oever-door-storing-brug-afsluitdijk
  123 Sun 31 March 2019 Zes gewonden bij ongeluk op A7, weg weer open [video, update] Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190331_60844282/zes-gewonden-bij-ongeluk-op-a7-weg-gedeeltelijk-dicht-in-beide-richtingen-video-update
  122 Sun 31 March 2019 Ernstig ongeval A7 veroorzaakt door spookrijder met slok op, Purmerendse zwaargewond Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190331_72227890/ernstig-ongeval-a7-veroorzaakt-door-spookrijder-met-slok-op-purmerendse-zwaargewond
  121 Fri 19 April 2019 Afsluitdijk deels afgesloten wegens ongevallen; rijstrook weer open [update] Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190419_41322303/afsluitdijk-deels-afgesloten-wegens-ongevallen-rijstrook-weer-open-update
  120 Sun 28 April 2019 Twee personen gewond bij ongeval Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190428_39066540/twee-personen-gewond-bij-ongeval-afsluitdijk
  119 Mon 17 June 2019 Tot 2023 veel verkeershinder op Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190617_61479310/tot-2023-veel-verkeershinder-op-afsluitdijk
  118 Sat 06 July 2019 Automobilist stunt door fiets van snelweg bij Hoorn te halen Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190706_81657203/automobilist-stunt-door-fiets-van-snelweg-bij-hoorn-te-halen
  117 Thu 25 July 2019 Auto knalt tegen pijlwagen op Afsluitdijk; twee personen zwaargewond [update] Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190725_4389505/auto-knalt-tegen-pijlwagen-op-afsluitdijk-twee-personen-zwaargewond-update
  116 Fri 11 October 2019 Meerdere auto's op elkaar geklapt op A7 vanuit Hoorn, flinke schade en vertraging Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191011_45983777/meerdere-auto-s-op-elkaar-geklapt-op-a7-vanuit-hoorn-flinke-schade-en-vertraging
  115 Fri 11 October 2019 Afsluitdijk weer open na spoedreparatie Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191011_65768691/afsluitdijk-weer-open-na-spoedreparatie
  114 Wed 16 October 2019 Motoragent per ongeluk geraakt door tractor op A7 bij Middenmeer Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191016_67454508/motoragent-per-ongeluk-geraakt-door-tractor-op-a7-bij-middenmeer
  113 Tue 14 January 2020 Auto belandt in het water langs de Afsluitdijk, 28-jarige vrouw uit Zwaag overlijdt Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200114_64371526/auto-belandt-in-het-water-langs-de-afsluitdijk-28-jarige-vrouw-uit-zwaag-overlijdt
  112 Sun 23 February 2020 Auto vliegt uit de bocht op A7 bij Purmerend-Noord; bestuurder gaat ervandoor, medepassagier blijft gewond achter Noordhollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200223_48568814/auto-vliegt-uit-de-bocht-op-a7-bij-purmerend-noord-bestuurder-gaat-ervandoor-medepassagier-blijft-gewond-achter
  111 Thu 27 February 2020 Rijkswaterstaat waarschuwt voor langere reistijd door werk aan de Afsluitdijk: maximaal 70 kilometer per uur over de snelweg Noordhollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200227_64207283/rijkswaterstaat-waarschuwt-voor-langere-reistijd-door-werk-aan-de-afsluitdijk-maximaal-70-kilometer-per-uur-over-de-snelweg
  110 Fri 28 February 2020 Auto tegen vangrail op A7 bij Wieringerwerf, bestuurster lichtgewond Noordhollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200228_91204771/auto-tegen-vangrail-op-a7-bij-wieringerwerf-bestuurster-lichtgewond
  109 Fri 13 March 2020 Oppassen geblazen! Vanaf nu kalmpjes aan op de A27, de 100 km-borden staan er Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200313_77861851/oppassen-geblazen-vanaf-nu-kalmpjes-aan-op-de-a27-de-100-km-borden-staan-er
  108 Sat 14 March 2020 In slakkengang over de snelweg vanaf maandag. Overal 100 km/u overdag Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200313_95655204/in-slakkengang-over-de-snelweg-vanaf-maandag-overal-100-km-u-overdag
  107 Sun 05 April 2020 Afsluitdijk weer open na uitgelopen werkzaamheden Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200405_56622600/afsluitdijk-weer-open-na-uitgelopen-werkzaamheden
  106 Mon 04 May 2020 Afsluitdijk richting Friesland dicht door spoedreparatie Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200504_33887120/afsluitdijk-richting-friesland-dicht-door-spoedreparatie
  105 Wed 06 May 2020 Kilometerslange file A9 door storing Alkmaarse Leeghwaterbrug; kerende automobilisten zorgen voor chaos Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200506_71987434/kilometerslange-file-a9-door-storing-alkmaarse-leeghwaterbrug-kerende-automobilisten-zorgen-voor-chaos
  104 Sat 23 May 2020 A7 uren afgesloten door dodelijk ongeval ter hoogte van Wijdewormer Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200523_41558025/a7-uren-afgesloten-door-dodelijk-ongeval-ter-hoogte-van-wijdewormer
  103 Tue 06 June 2017 Afsluitdijk deels dicht door storm Noordhollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/afsluitdijk-deels-dicht-door-storm
  102 Tue 06 March 2018 Afsluitdijk dicht door storing Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/afsluitdijk-dicht-door-storing
  101 Wed 07 June 2017 Aansluiten op de Afsluitdijk: fileleed nog niet voorbij Noordhollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/aansluiten-op-de-afsluitdijk-fileleed-nog-niet-voorbij
  100 Sat 06 October 2018 Lesje voor agenten: demonstrant is betrokken burger, geen vijand Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/lesje-voor-agenten-demonstrant-betrokken-burger-geen-vijand
  99 Sat 06 October 2018 Weg blokkeren om Zwarte Piet, mag dat nou wel of niet? Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/weg-blokkeren-om-zwarte-piet-mag-dat-nou-wel-niet
  98 Wed 16 May 2018 Afsluitdijk even dicht bij Den Oever door aangereden slagboom Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo/afsluitdijk-even-dicht-bij-den-oever-door-aangereden-slagboom
  97 Wed 07 June 2017 Flinke vertraging door deels afgesloten Afsluitdijk [update] Noordhollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo/flinke-vertraging-door-deels-afgesloten-afsluitdijk-update
  96 Fri 08 June 2018 Urenlange file op en rond Afsluitdijk door werkzaamheden Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo/urenlange-file-op-en-rond-afsluitdijk-door-werkzaamheden
  95 Tue 10 April 2018 Verkeer sneller omleiden op Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo/verkeer-sneller-omleiden-op-afsluitdijk
  94 Mon 20 November 2017 OM start onderzoek naar blokkade A7 Openbaar Ministerie https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@101110/start-onderzoek/
  93 Fri 23 November 2018 OM in hoger beroep blokkade A7 Openbaar Ministerie https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@104538/hoger-beroep/
  92 Thu 08 November 2018 Vervolging door OM van 'blokkeer-Friezen' niet consequent Reformatorich Dagblad https://www.rd.nl/vervolging-door-om-van-blokkeer-friezen-niet-consequent-1.1526058
  91 Wed 17 April 2019 Rechtbank verklaart merendeel bezwaren DNA-afname in A7-zaak gegrond Rechtspraak.nl https://www.rechtspraak.nl/organisatie-en-contact/organisatie/rechtbanken/rechtbank-noord-nederland/nieuws/paginas/rechtbank-verklaart-merendeel-bezwaren-dna-afname-in-a7-zaak-gegrond.aspx
  90 Fri 09 November 2018 Werkstraffen voor blokkeerders A7 en initiatiefneemster blokkade Rechtspraak.Nl https://www.rechtspraak.nl/organisatie-en-contact/organisatie/rechtbanken/rechtbank-noord-nederland/nieuws/paginas/werkstraffen-voor-blokkeerders-a7-en-initiatiefneemster-blokkade.aspx?pk_campaign=webcare&pk_medium=social&pk_source=twitter&pk_content=uitspraken-en-nieuws
  89 Mon 15 October 2018 Twan Huys: We hadden het anders moeten doen Telegraaf https://www.telegraaf.nl/entertainment/2684507/twan-huys-we-hadden-het-anders-moeten-doen
  88 Tue 16 October 2018 Wim Anker: 'Een kat in het nauw maakt rare sprongen' Telegraaf https://www.telegraaf.nl/entertainment/2686251/wim-anker-een-kat-in-het-nauw-maakt-rare-sprongen
  87 Wed 06 November 2019 '100 kilometer per uur strop voor wegenbouw' Telegraaf https://www.telegraaf.nl/financieel/1176028481/100-kilometer-per-uur-strop-voor-wegenbouw
  86 Thu 10 October 2019 Afsluitdijk nacht dicht voor spoedklus BAM en Van Oord Telegraaf https://www.telegraaf.nl/financieel/1859065675/afsluitdijk-nacht-dicht-voor-spoedklus-bam-en-van-oord
  85 Sun 13 October 2019 Aannemers met schrik vrij op Afsluitdijk Telegraaf https://www.telegraaf.nl/financieel/2145438688/aannemers-met-schrik-vrij-op-afsluitdijk
  84 Sat 14 March 2020 Van Groningen naar Maastricht: netjes 100 of met U-bocht plankgas? Telegraaf https://www.telegraaf.nl/lifestyle/483033164/van-groningen-naar-maastricht-netjes-100-of-met-u-bocht-plankgas
  83 Thu 26 September 2019 OM eist weer taakstraffen voor blokkeerfriezen Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1012011438/om-eist-weer-taakstraffen-voor-blokkeerfriezen
  82 Tue 05 November 2019 Dijkhoff sust onrust over inperken snelheid Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1030843415/dijkhoff-sust-onrust-over-inperken-snelheid
  81 Wed 25 September 2019 Autobranche: minderen files echte oplossing stikstofprobleem Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1038546331/autobranche-minderen-files-echte-oplossing-stikstofprobleem
  80 Mon 30 September 2019 Hier mag je morgen geen 130 meer rijden Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1127304176/hier-mag-je-morgen-geen-130-meer-rijden
  79 Tue 05 November 2019 Jongeren D66: 90 kilometer is hard genoeg Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1180495376/jongeren-d66-90-kilometer-is-hard-genoeg
  78 Thu 26 September 2019 Maand wachten op uitspraak hoger beroep blokkeerfriezen Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1234923482/jenny-douwes-over-tolk-kon-niet-eens-mijn-verhaal-doen
  77 Tue 12 November 2019 Kogel door de kerk: overdag in heel het land 100 km/uur Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1252839164/kogel-door-de-kerk-overdag-in-heel-het-land-100-km-uur
  76 Sat 18 November 2017 Actie tegen Zwarte Piet verboden Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1265705/actie-tegen-zwarte-piet-verboden
  75 Sat 18 November 2017 Jenny Douwes blij met leeg demonstrantenvak Friesland wil dit gewoon niet Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1265923/friesland-wil-dit-gewoon-niet
  74 Sun 19 November 2017 Doneren voor 'Friese helden' na blokkade A7 Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1267216/doneren-voor-friese-helden-na-blokkade-a7
  73 Sun 19 November 2017 'Friese helden' krijgen gratis hulp advocaat na blokkade A7 Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1268210/friese-helden-krijgen-gratis-hulp-advocaat-na-blokkade-a7
  72 Mon 20 November 2017 Alles voor de goede zaak Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1269599/alles-voor-de-goede-zaak
  71 Mon 20 November 2017 Friezen trots op Jenny dArc Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1269934/friezen-trots-op-jenny-d-arc
  70 Mon 20 November 2017 Betogers Zwarte Piet namen vuurwerk mee Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1286326/betogers-zwarte-piet-namen-vuurwerk-mee
  69 Wed 16 October 2019 PVV: maximumsnelheid moet omhoog Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1358039392/pvv-maximumsnelheid-moet-omhoog
  68 Mon 02 December 2019 Kabinet maakt haast: al in maart 100 op alle snelwegen Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1375158715/kabinet-maakt-haast-al-in-maart-100-op-alle-snelwegen
  67 Sun 03 November 2019 Maakt Rutte ons langzaamste autorijders van Europa? Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1404546626/maakt-rutte-ons-langzaamste-autorijders-van-europa
  66 Thu 05 March 2020 D66 en PvdA: 100km streng controleren Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1416835567/d66-en-pvd-a-100km-streng-controleren
  65 Sun 10 May 2020 Motorrijder raast met 200 km/u over A7 Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1500347153/motorrijder-raast-met-200-km-u-over-a7
  64 Fri 03 April 2020 Stikstofwinst door langzamer rijden al weg door 1 hondendrol Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1503476646/stikstofwinst-door-langzamer-rijden-al-weg-door-een-hondendrol
  63 Sat 06 July 2019 Man steekt drie (!) rijbanen A7 over om fiets te stallen Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1508803373/man-steekt-drie-rijbanen-a7-over-om-fiets-te-stallen
  62 Wed 13 November 2019 Duitsers gniffelen om nieuwe Nederlandse maximumsnelheid Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1522927989/duitsers-gniffelen-om-nieuwe-nederlandse-maximumsnelheid
  61 Thu 14 November 2019 Wilders: 'VVD van vroem- naar bakfietspartij' Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1605164787/wilders-vvd-van-vroem-naar-bakfietspartij
  60 Wed 11 September 2019 Stikstofregels: aanpassen Afsluitdijk en snelwegen op de tocht Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1615444574/stikstofregels-aanpassen-afsluitdijk-en-snelwegen-op-de-tocht
  59 Thu 19 March 2020 Alle wegen hebben nu juiste bord: overal 100 per uur overdag Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1675567696/alle-wegen-hebben-nu-juiste-bord-overal-100-per-uur-overdag
  58 Wed 13 November 2019 100 km-bord straks massaal genegeerd Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1692651926/100-km-bord-straks-massaal-genegeerd
  57 Sat 16 November 2019 VVD jaagt steunpilaren tegen zich in het harnas Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/174993707/vvd-jaagt-steunpilaren-tegen-zich-in-het-harnas
  56 Sat 16 November 2019 PvdA-leden: snelheid verlagen naar 80 km/u Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1773790455/pvd-a-leden-snelheid-verlagen-naar-80-km-u
  55 Tue 05 November 2019 Laatste autoloze zondag had weinig effect Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/178029360/laatste-autoloze-zondag-had-weinig-effect
  54 Tue 12 November 2019 Autorijden wordt constante oefening in zelfbeheersing Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1808674062/autorijden-wordt-constante-oefening-in-zelfbeheersing
  53 Wed 21 March 2018 Bouw van Afsluitdijk zou nu niet meer kunnen Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1812618/bouw-van-afsluitdijk-zou-nu-niet-meer-kunnen
  52 Thu 17 October 2019 Jenny Douwes dient klacht in over tolk Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1862277379/jenny-douwes-dient-klacht-in-over-tolk
  51 Mon 02 March 2020 Strop door 100 km/uur: het kost miljoenen Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1906951685/strop-door-100-km-uur-het-kost-miljoenen
  50 Thu 19 April 2018 'A7-blockers' voor rechter Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1935903/a7-blockers-voor-rechter
  49 Tue 12 November 2019 Hoogverraad aan automobilist Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/201799652/hoogverraad-aan-automobilist
  48 Fri 15 June 2018 Proces tegen anti-Piet-activisten op A7 begint Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/2173255/proces-tegen-anti-piet-activisten-op-a7-begint
  47 Fri 15 June 2018 Zaak A7-blokkade in oktober voor de rechter Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/2174741/zaak-a7-blokkade-in-oktober-voor-de-rechter
  46 Wed 25 September 2019 Advies aan kabinet: Langzamer rijden voor natuur Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/238801148/advies-aan-kabinet-langzamer-rijden-voor-natuur
  45 Wed 03 October 2018 Zwarte Piet-activisten A7 moeten voor rechter komen Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/2631430/zwarte-piet-activisten-a7-moeten-voor-rechter-komen
  44 Mon 08 October 2018 Jenny d'Arc: Mensen zien dit als showproces Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/2649465/jenny-d-arc-mensen-zien-dit-als-showproces
  43 Mon 08 October 2018 Kinderen zouden toch niets begrijpen van geschreeuw Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/2649652/kinderen-zouden-toch-niets-begrijpen-van-geschreeuw
  42 Mon 08 October 2018 Zwarte Piet-zaak gaat verder na flauwvallen rechter Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/2650253/zwarte-piet-zaak-gaat-verder-na-flauwvallen-rechter
  41 Mon 08 October 2018 Verdachte legt schuld bij burgemeester Dokkum Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/2651669/verdachte-legt-schuld-bij-burgemeester-dokkum
  40 Thu 11 October 2018 Tumult bij rechtszaak blokkeerfriezen Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/2664313/tumult-bij-rechtszaak-blokkeerfriezen
  39 Fri 12 October 2018 Showproces tegen 'blokkeerfriezen' Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/2668582/showproces-tegen-blokkeerfriezen
  38 Fri 12 October 2018 Taakstraffen en celstraf geëist tegen blokkeerfriezen Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/2669585/taakstraffen-en-celstraf-geeist-tegen-blokkeerfriezen
  37 Fri 12 October 2018 Aanhang A7-blokkeerders zingen Jenny Douwes toe Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/2673956/aanhang-a7-blokkeerders-zingen-jenny-douwes-toe
  36 Fri 12 October 2018 Extra bedenktijd voor uitspraak A7-blokkade Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/2674435/extra-bedenktijd-voor-uitspraak-a7-blokkade
  35 Fri 12 October 2018 Anti-Piet activiste zet illegale opnames A7-proces online Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/2674509/anti-piet-activiste-zet-illegale-opnames-a7-proces-online
  34 Sat 13 October 2018 Twan Huys komt afspraken niet na Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/2675301/twan-huys-komt-afspraken-niet-na
  33 Sat 13 October 2018 Irritatie over loze belofte aan Douwes Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/2675477/twanvertoning-en-pr-stunt-huys-krijgt-kritiek-van-collega-s-en-publiek
  32 Tue 16 October 2018 Crowdfunding-actie voor 'blokkeer-Friezen' Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/2686793/crowdfunding-actie-voor-blokkeer-friezen
  31 Fri 09 November 2018 Douwes: 'Vonnis is bizar hoog' Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/2780352/douwes-vonnis-is-bizar-hoog
  30 Fri 09 November 2018 Blokkeerfriezen: 'Dit was een politiek proces' Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/2782895/blokkeerfriezen-dit-was-een-politiek-proces
  29 Sat 10 November 2018 Geld stroomt binnen voor blokkeerfriezen Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/2785141/geld-stroomt-binnen-voor-blokkeerfriezen
  28 Thu 15 November 2018 Bijna twee ton opgehaald voor 'blokkeerfriezen' Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/2801971/bijna-twee-ton-opgehaald-voor-blokkeerfriezen
  27 Mon 16 March 2020 Maximumsnelheid overdag definitief 100 kilometer per uur Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/310096289/maximumsnelheid-overdag-definitief-100-kilometer-per-uur
  26 Sun 31 March 2019 Spookrijder zorgt voor chaos op A7 Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/3370950/spookrijder-zorgt-voor-chaos-op-a7
  25 Sun 31 March 2019 Zes gewonden bij zwaar ongeval op A7 Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/3370950/zes-gewonden-bij-zwaar-ongeval-op-a7
  24 Sat 27 April 2019 Auto schiet van Afsluitdijk bijna IJsselmeer in, zeker één gewonde Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/3505244/auto-schiet-van-afsluitdijk-bijna-i-jsselmeer-in-zeker-een-gewonde
  23 Fri 06 March 2020 Minister verbaast zich over 100 km/u-weerstand Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/444969784/minister-verbaast-zich-over-100-km-u-weerstand
  22 Mon 02 March 2020 Het wordt gevaarlijker op de weg dan met 130 Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/448815962/het-wordt-gevaarlijker-op-de-weg-dan-met-130
  21 Mon 04 November 2019 Dijkhoff: verlagen maximumsnelheid naar 100 km/uur geen taboe meer Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/474228257/dijkhoff-verlagen-maximumsnelheid-naar-100-km-uur-geen-taboe-meer
  20 Thu 14 November 2019 Snelheidsverlaging is slechts een amuse Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/548937811/snelheidsverlaging-is-slechts-een-amuse
  19 Thu 14 November 2019 Noord-Holland: maximaal 70 km/u rond natuur Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/554330265/noord-holland-maximaal-70-km-u-rond-natuur
  18 Wed 25 September 2019 'Minder hard is nauwelijks meer schoon' Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/628469617/minder-hard-is-nauwelijks-meer-schoon
  17 Thu 14 November 2019 Automobilisten gaan demonstreren op Malieveld Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/643106770/automobilisten-gaan-demonstreren-op-malieveld
  16 Wed 13 November 2019 Onbegrip en woede om aanpak stikstofspook Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/719009738/onbegrip-en-woede-om-aanpak-stikstofspook
  15 Mon 02 March 2020 Monsterklus voor RWS, op 4000 plekken snelheid aan passen Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/723484955/monsterklus-voor-rws-op-4000-plekken-snelheid-aan-passen
  14 Tue 12 November 2019 100 kilometer? Een klant minder per dag Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/743941944/100-kilometer-een-klant-minder-per-dag
  13 Tue 12 November 2019 Vooral automobilist buiten Randstad de klos Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/793766639/vooral-automobilist-buiten-randstad-de-klos
  12 Tue 05 November 2019 100 mogen op een verlaten snelweg is tegennatuurlijk Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/821174703/100-mogen-op-een-verlaten-snelweg-is-tegennatuurlijk
  11 Mon 02 December 2019 Snelheidsverlaging kost 7 tot 8 miljoen Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/829238201/snelheidsverlaging-kost-7-tot-8-miljoen
  10 Thu 26 September 2019 Douwes boos op tolk bij proces blokkeerfriezen Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/863936535/douwes-boos-op-tolk-bij-proces-blokkeerfriezen
  9 Sun 13 October 2019 Meer ongevallen, minder politie op snelweg Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/877473961/meer-ongevallen-minder-politie-op-snelweg
  8 Mon 04 November 2019 Onrust in VVD om heilig huisje van 130 km/u Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/908855674/onrust-in-vvd-om-heilig-huisje-van-130-km-u
  7 Sun 29 September 2019 Nederlanders tegen 100 op alle snelwegen Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/935009853/nederlanders-tegen-100-op-alle-snelwegen
  6 Mon 02 March 2020 Woedende reacties op kostbare snelheidsverlaging Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/985664421/woedende-reacties-op-kostbare-snelheidsverlaging
  5 Fri 12 October 2018 Fries volksfeest om Jenny Douwes: 'Zij verwoordde ons onderbuikgevoel' Telegraaf https://www.telegraaf.nl/video/2674738/fries-volksfeest-om-jenny-douwes-zij-verwoordde-ons-onderbuikgevoel
  4 Sat 18 November 2017 A7 bij knooppunt Joure dicht door demonstranten Sinterklaasintocht VID https://www.vid.nl/nieuws/article/vid.2017.322.01
  3 Wed 12 September 2012 Automobilist na achtervolging aangehouden Politie NHN nhn http://www.politie.nl/noord-holland_noord/nieuws/20120912automobilistnaachtervolgingaangehouden.asp
  2 Mon 03 September 2012 Geluid blijft onder norm bij 130 km op A7 Noord Hollands Dagblad www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article17677993.ece/geluid-blijft-onder-norm-bij-130-km-op-a7
  1 Wed 12 September 2012 Automobilist na achtervolging aangehouden Politie ZaWa zawa http://www.politie.nl/zaanstreek-waterland/nieuws/120912automobilistnaachtervolgingaangehouden.asp
  De A7 bij Wijdewormer, hmp10.6, noordwaarts.
  De A7 bij Wijdewormer, hmp10.6, noordwaarts.

  De A7 bij Wognum, hmp35.9, noordwaarts.
  De A7 bij Wognum, hmp35.9, noordwaarts.

  De A7 bij Den Oever, hmp64.5, zuidwaarts.
  De A7 bij Den Oever, hmp64.5, zuidwaarts.

 • Media berichten 2012
 • Media berichten 2011
 • Media berichten 2010
 • Oorzaken van ongevallen van 2009 tov 2008 Oorzaken van ongevallen van 2009, tov 2008

 • Media berichten 2009
 • Oorzaken van ongevallen van 2008 tov 2007 Oorzaken van ongevallen van 2008, tov 2007

 • Media berichten 2008

 •    A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]