A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7Inleiding

Datum: Sun 01 April 2007

De A7 in Noord-Holland is benoemd tot project-weg voor snelheids-controles. Dit betekent dat men vanaf 1 april 2007 gedurende 4 jaren intensief gaat controleren op snelheid met radar en op allerlei verkeers-gevaarlijke stunts met niet-als-zodanig herkenbare VROS-wagens en motoren. Het bedoelde stuk A7 loopt vanaf vanaf knooppunt Zaandam (hmp4.8, regio ZaWa = Zaanstreek-Waterland) tot aan de Afsluitdijk (hmp75.4, regio NHN = Noord-Holland Noord).

Zoals altijd is het gegeven argument dat men de verkeersveiligheid op de A7 wilt verhogen, omdat de afgelopen 3 jaren veel ongevallen zijn gebeurt, waarbij ruim 86 gewonden en wel 6 doden zijn gevallen. Oorzaak volgens dezelfde argument-gevers: De wettelijke maximale toegestane snelheid (van 120km/hr) wordt massaal overschreden en is de oorzaak van veel deze ongevallen. Maar flits-kenners weten beter ...

De bovenstaande linken geven pagina's met een overzicht van geregistreerde ongevallen, inclusief de oorzaak ervan. Mijn advies is om al de oorzaken van de ongevallen eens te bekijken en zelf uw conclusie(s) te trekken.

 • Zijn snelheid-controles wel een middel om de veiligheid op de A7 echt te verhogen?

 • In 2017 is de A7 bij de BP, net ten oosten van knooppunt Joure, enige tijd geblokkeerd, wegens het belemmeren van enkele bussen met anti-zwarte Piet demonstranten. Berichten hierover staan in deze lijst, omdat het de A7 betrof. Ook de vele berichten over de nasleep (zoals de rechtzaak bijna een jaar later) worden om deze reden in deze lijst geplaatst. 
 • 
  Nr Datum [-] Titel [-] Bron [-] Bron-link [-]
  392 Fri 30 March 2007 Politie pakt hardrijders aan op A7 Politie NHN
  Regio - De politie Noord-Holland Noord, Zaanstreek Waterland en het Korps Landelijk Politiediensten gaan vanaf 2 april gezamenlijk de snelheid van het verkeer op de A7 aanpakken. De A7, de autosnelweg vanaf Den Oever tot aan Zaandam, is een weg waar relatief veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden en waar vaak met hoge snelheden gereden wordt.

  Uit meting blijkt bijvoorbeeld dat gedurende grote delen van de dag op het traject Wijdewormer-Zaandijk met een gemiddelde snelheid van boven de 150 km per uur wordt gereden. Gemeten over de laatste drie jaar waren er 80 ernstige aanrijdingen waar bij 6 aanrijdingen doden waren te betreuren. De aanrijdingen vonden over de gehele weg plaats met een duidelijke toename bij de afritten 7 en 9 bij Hoorn en Middenmeer en op de weggedeelten tussen Purmerend - Hoorn-Noord, Hoorn - Wognum, Wognum - Medemblik, Medemblik - Middenmeer en ten noorden van Wieringerwerf.

  Het project strekt zich uit over een periode van vier jaar waarin gewerkt wordt aan een significante daling van het aantal snelheidsovertredingen en (ernstige) ongevallen. De politie denkt dit doel te behalen door snelheidscontroles te intensiveren en regelmatig onderzoeken te doen naar het verkeersgedrag van automobilisten. De controles vinden vooral plaats daar waar het ze hardst nodig zijn. Handhavingsmiddelen die hiervoor ingezet worden zijn radarstatief, video-surveillanceauto, videomotor, surveillancemotor. Ook worden langs de weg waarschuwingsborden radarcontrole geplaatst. Bestuurders die zich niet aan de maximum snelheid houden, zullen merken dat het hier niet om een loze waarschuwing gaat.

  Bron: Politie NHN
  ... {meer}

  
  391 Mon 14 May 2007 Dodelijk ongeval op A7 - Middenbeemster Politie Zaanstreek Waterland
  Middenbeemster (HMP20.3) (Maa 14-mei-2007, 16:21 uur) - De politie onderzoekt een eenzijdige aanrijding op de Rijksweg A7 (hmp20.25) waarbij een 22-jarige man uit Purmerend om het leven is gekomen.

  Een 21-jarige man uit Purmerend reed in zijn personenauto met de 22-jarige als passagier vanuit de richting Hoorn in de richting van Zaanstad.

  Door nog onbekende oorzaak raakte de auto met de linkerwielen in de middenberm en verloor de bestuurder de macht over het stuur. Het voertuig ging naar rechts over twee rijstroken en de vluchtstrook.

  Na harde botsingen met twee bomen rechts naast de weg kwam het totaal vernielde voertuig tot stilstand. De zwaar gewonde bestuurder werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

  De verkeersdienst van de politie onderzoekt de aangetroffen sporen en zal trachten de oorzaak van het ongeval te achterhalen.
  ... {meer}

  
  390 Mon 27 August 2007 Ongevallen op de A7 cijfermatig bekeken. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  Zoals bekend, is de A7 tussen hmp4.8 (Zaandam) en hmp75.4 (Afsluitdijk) een Controle-Project-Weg geworden.

  Na eens fanatiek in BLIK (BLackspots In Kaart, van de Adviesgroep Vervoer en Verkeer voor Rijkswaterstaat) te hebben geklikt en overgetikt, is er een lange tabel gekomen voor de ongevallen statistieken. Elke hectometer-paal (zo'n 700stuks * 2 rijrichtingen) is er op het scherm afgegaan. Naast de hectometer is ook de datum, het letsel en de oorzaak opgenomen.

  Heeft de politie het over meer dan 80 gewonden en 6 doden in de afgelopen 3 jaar, uit de tabel blijkt dat deze aantallen in de afgelopen TWEE jaar zijn gebeurt (96 gewonden en 6 doden).

  Over de afgelopen 3 jaar blijkt echter dat er wel 138 gewonden en 8 doden gevallen.

  Wat opvalt is dat onvoldoende afstand houden de meest genoemde oorzaak is. Op nummer 2 staat de macht over het stuur verliezen. Slippen staat als derde oorzaak. De oorzaak (te hoge) snelheid, waar de politie zo veel mee schermt als argument voor de controles, wordt alleen in 2004 maar 1 keer genoemd.
  ... {meer}

  
  389 Tue 01 January 2008 Statistieken van projectweg A7. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  Om het jaar 2007 af te sluiten, hier de statistieken uit 9 maanden elke dag de meldingen-pagina alhier en de politie berichten van zowel Noord-Holland-Noord als Zaanstreek-Waterland bekijken en na te spitten.

  Sinds April 2007 is de A7, tussen Zaandam (hmp5.x) en de Afsluitdijk (hmp75.x), tot project-snelweg gebombadeerd. In dit tijdvak van 9 maanden (275 dagen) zijn er 156 meldingen bij Flitsservice geweest (dit gebeurde in 124 dagen).

  Op 151 dagen waren geen meldingen geweest. Ook zijn er 8 aankondigingen geweest door de KLPD (Beemster, Medemblik (3*), Purmerend, Wieringenmeer (2*), Wormerland).

  Op 03-jul en 18-sep en 29-nov waren 3 meldingen op 1 dag geweest (van verschillende lokaties, c.q. richtingen) en op 22-mei waren zelfs 4 meldingen geweest.

  Erg berucht zijn de volgende lokaties (6* of meer meldingen):
  ... {meer}

  
  388 Sat 20 December 2008 Aanrijding op A7 Politie ZaWa
  Wijdewormer (HMP11.x) - Zaterdagochtend om 01.35 uur heeft een aanrijding tussen vier auto's plaatsgevonden op de A7 richting Purmerend ter hoogte van de afslag Wijdewormer. Politie, brandweer en ambulances zijn ter plaatse gegaan. Getuigen verklaarden dat een auto met hoge snelheid over de A7 reed en over de kop sloeg. De achter op komende voertuigen konden niet meer uitwijken. Daarbij zijn vijf slachtoffers gevallen. De 22-jarige bestuurder uit Lelystad van de auto die over de kop sloeg is met ernstig letstel naar het AMC in Amsterdam gebracht. Vier anderen zijn met lichter letsel naar het Waterlandziekenhuis overgebracht. Om uit te kunnen sluiten dat er slachtoffers in het water terecht zijn gekomen hebben duikers de omringende sloten geschouwd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van dit ongeval.
  Volgens BLIK is er in dit ongeval toch nog 1 persoon overleden.
  ... {meer}
  
  387 Fri 12 June 2009 Dodelijk ongeval op A7 Politie Noord-Holland Noord
  Oudendijk (hmp37.x) - Een 37-jarige automobilist uit Franeker is vrijdagochtend overleden als gevolg van een eenzijdig ongeval. Dit gebeurde rond 07.25 uur op de A7 tussen Abbekerk en Wognum. De man reed in de richting van Amsterdam en kwam door nog onbekende oorzaak tegen de middengeleider met zijn auto. De auto draaide om zijn as, kwam aan de rechterzijde van de weg tegen een boom terecht en belandde op de zijkant in de sloot. In eerste instantie konden de hulpdiensten moeilijk bij het voertuig komen. De brandweer wist de auto op de kant te krijgen. De bestuurder bleek al overleden te zijn.
  ... {meer}
  
  386 Fri 28 August 2009 A7 ongevallen 2008. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  De BLIK ongevallen op de A7 van het jaar 2008 zijn weer eens allemaal nagegaan en verwerkt in de tabel. Het betreft hier het stuk A7 wat in Noord-Holland ligt in de regio's Noord-Holland Noord (NHN) en Zaanstreek-Waterland (ZaWa).
  • 212x Meldingen (2007: 274 meldingen)
  • 172x Met uitsluitend materiele schade (2007: 221x)
  • 52x Gewonden (2007: 68x)
  • 1x Dodelijk (2007: 2x)
  Opvallend zijn de volgende getallen:
  
  385 Fri 28 August 2009 Politiemotorrijder gewond bij aanrijding Politie NHN, NHD, FlitsService.nl

  Extra bericht: Politiemotorrijder gewond bij aanrijding

  Wognum (HMP36.x), dinsdag 1 september

  Een 45-jarige politiemotorrijder van politie Noord-Holland Noord raakte dinsdagmiddag rond 17.00 uur gewond bij een aanrijding op de A7 ter hoogte van Wognum (hmp36.7). De motorrijder stapte juist van zijn motor af om een rijstrook vrij te maken om een ambulance doorgang te verlenen die een gewonde vervoerde van een eerder ongeval aan de andere kant van de A7. Een 52-jarige automobilist uit Hoorn zag de motorrijde te laat en reed hem aan. De agent werd geschept en kwam in de berm terecht. Hij werd met spoed vervoerd naar het MCA in Alkmaar. Hier bleek dat hij naast een gebroken kaak en een zware hersenschudding, een scheurtje in zijn nekwervel te hebben opgelopen. Naar het ongeval wordt verder onderzoek gedaan.

  Bron: http://www.politie.nl/noord-holland_noord  ... {meer}
  
  384 Mon 23 November 2009 Auto van de weg: bestuurder dood, passagier naar ziekenhuis (video) Noord Hollands Dagblad
  wognum (HMP36.x) - Op de A7 bij Wognum is maandagavond een stationwagon van de weg geraakt en hard tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurder is daarbij overleden. De passagier is naar het ziekenhuis gebracht.

  De verwondingen van de passagier lijken mee te vallen, aldus de politie. De auto kwam uit de richting van Hoorn. Volgens de politie is de bestuurder met een 'vrij hoge snelheid van de weg geraakt.' De politie was maandagavond nog bezig met een onderzoek naar het ongeval. Over de identiteit van de mannen kon de politie maandagavond nog geen mededelingen doen.
  ... {meer}

  
  383 Thu 26 November 2009 Wederom dodelijk ongeval op A7 (video) Noord Hollands Dagblad
  Middenbeemster (HMP19.x) - Bij een eenzijdig ongeval op de A7 ter hoogte van Middenbeemster is in de nacht van woensdag op donderdag een automobilist om het leven gekomen.

  De man reed in een personenauto richting Purmerend toen hij omstreeks kwart voor twee door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Afgelopen maandagavond vond er op de A7 bij Wognum ook een aanrijding plaats waarbij de bestuurder, een 22-jarige automobilist uit Zwaag, om het leven kwam.
  ... {meer}

  
  382 Tue 01 December 2009 Veel hardrijders op A7 - Wijdewormer WebRegio
  381 Wed 02 December 2009 Auto rijdt op file: man overlijdt (video) Noord Hollands Dagblad
  380 Mon 02 August 2010 A7 ongevallen 2009. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  379 Mon 20 September 2010 Automobilist overleden na eenzijdig ongeval Politie NHN
  378 Wed 02 February 2011 130 km kan op maar vier snelwegen RtlNieuws
  377 Wed 09 February 2011 Schultz: uitgelekte plannen 130 km voorbarig Telegraaf
  376 Tue 15 February 2011 Snelheid hoger op A7 en A9 Noord Hollands Dagblad
  375 Wed 02 March 2011 Is A7 de Nederlandse Autobahn? Auto Visie Blog
  374 Mon 04 April 2011 Remproef beslissend voor snelheid op A7 Noord Hollands Dagblad
  373 Thu 21 July 2011 Met bijna 100 te hard over rijksweg 7 Noord Hollands Dagblad
  372 Tue 27 September 2011 Snelheid op hele A2 naar 130 km Telegraaf
  371 Wed 26 October 2011 Vrachtwagen met asfalt gekanteld langs A7 bij Wijdewormer Noord Hollands Dagblad
  370 Fri 11 November 2011 Twijfel aan acties van snelwegvandaal op A7 Noord Hollands Dagblad
  369 Tue 22 November 2011 VVD: meer dan 1 op de 3 snelwegen naar 130 km Telegraaf
  368 Mon 28 November 2011 130 kilometer op 60 procent snelwegen Telegraaf
  367 Wed 29 February 2012 Tien mille voor gouden tip moordpogingen A7 Noord Hollands Dagblad
  366 Wed 29 February 2012 Politie krijgt al zon 50 tips over onderzoek A7 Noord Hollands Dagblad
  365 Sun 08 July 2012 Aanhouding na vernielingen Politie NHN
  364 Sun 08 July 2012 Bromfietser op A7 Politie ZaWa
  363 Fri 13 July 2012 Kop-staartbotsing Politie ZaWa
  362 Fri 13 July 2012 Gewonde bij aanrijding A7 Wijdewormer Noord Hollands Dagblad
  361 Wed 18 July 2012 Hardrijders in bocht A7-A8 Politie ZaWa
  360 Wed 18 July 2012 Brommobiel op A7 Politie ZaWa
  359 Thu 19 July 2012 Getuigen gezocht na verkeersincident A7 Politie NHN
  358 Mon 23 July 2012 Problemen met brug Afsluitdijk Telegraaf
  357 Thu 02 August 2012 Slapende man wakker gemaakt en aangehouden Politie ZaWa
  356 Fri 03 August 2012 A7 naar A'dam dicht door defecte brug Telegraaf
  355 Thu 16 August 2012 Aanrijding met letsel Politie NHN
  354 Sat 25 August 2012 Auto in greppel langs A7 na slaapaanval Noord Hollands Dagblad
  353 Sat 25 August 2012 Auto in de berm Politie NHN
  352 Thu 30 August 2012 Bloedproef: rijden onder invloed drugs Politie NHN
  351 Fri 31 August 2012 130 km per uur: 'Let op snelheidsverschil' Brabants Dagblad
  350 Fri 31 August 2012 Gewonde bij ongeluk Afsluitdijk 112 Sud West Fryslan
  349 Fri 31 August 2012 Zwaargewonde na aanrijding op A7 Noordhollands Dagblad
  348 Mon 03 September 2012 Geluid blijft onder norm bij 130 km op A7 Noord Hollands Dagblad
  347 Wed 12 September 2012 Drie aanhoudingen na inbraak bij hondenvereniging Politie NHN
  346 Wed 12 September 2012 Groot onderhoud aan de A7 bij Purmerend Noord Hollands Dagblad
  345 Wed 12 September 2012 Automobilist na achtervolging aangehouden Politie ZaWa
  344 Wed 12 September 2012 Automobilist na achtervolging aangehouden Politie NHN
  343 Thu 13 September 2012 Beperkte wegcapaciteit op A7 door ongeval VID
  342 Thu 13 September 2012 Afsluitdijk afgesloten door defecte brug VID
  341 Fri 14 September 2012 Controle zwaar verkeer Politie NHN
  340 Tue 18 September 2012 Gratis parkeren en goedkoop per trein bij werk A7 Noord Hollands Dagblad
  339 Wed 19 September 2012 Overval op personenauto Politie NHN
  338 Mon 24 September 2012 Veroorzaker ongeval gaat er vandoor Politie ZaWa
  337 Mon 01 October 2012 Storing Lorentzsluizen stremt verkeer Afsluitdijk VID
  336 Mon 08 October 2012 Gewonde op A7 bij Wognum Noord Hollands Dagblad
  335 Fri 12 October 2012 Achtervolging na poging inbraak tankstation Politie NHN
  334 Sat 13 October 2012 Gewonde bij ongeluk op A7 bij Hoorn Noord Hollands Dagblad
  333 Tue 16 October 2012 Auto's op elkaar (Wieringerwerf) Politie NHN
  332 Tue 16 October 2012 Deel A7 bij Wieringerwerf dicht door ongeval Noord Hollands Dagblad
  331 Sat 20 October 2012 Verkeersongeval, bestuurder onder invloed Politie ZaWa
  330 Mon 22 October 2012 Kettingbotsing A7 Politie ZaWa
  329 Thu 25 October 2012 Lege tankwagen schaart op Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  328 Thu 25 October 2012 Afsluitdijk tot middernacht dicht na geschaarde vrachtwagen VID
  327 Thu 25 October 2012 Twee rijstroken dicht op A7 richting Amsterdam VID
  326 Sat 27 October 2012 Dode Purmerender gevonden op oprit snelweg Telegraaf
  325 Sat 27 October 2012 Toegetakelde man door misdrijf omgekomen bij A7 Noord Hollands Dagblad
  324 Sat 27 October 2012 Werk op A7 vertraagt asfaltering Willemsweg Noord Hollands Dagblad
  323 Sat 27 October 2012 Ongeval A7 bij wegwerkzaamheden VID
  322 Mon 29 October 2012 Dode op A7 blijkt kickbokser Telegraaf
  321 Wed 31 October 2012 Hardrijders in bocht A7/A8 Politie ZaWa
  320 Thu 01 November 2012 Twee rijstroken afgesloten op A7 VID
  319 Thu 01 November 2012 Onder invloed in de auto Politie ZaWa
  318 Sat 03 November 2012 Automobiliste over de kop op A7 bij Oudendijk Noord Hollands Dagblad
  317 Sun 04 November 2012 Auto over de kop geslagen Politie ZaWa
  316 Sun 11 November 2012 Automobilist rijdt achterop asfaltwagen A7 Noord Hollands Dagblad
  315 Sun 11 November 2012 Automobilist botst op asfaltwagen Politie ZaWa
  314 Sun 11 November 2012 Drankrijders op A7 Politie ZaWa
  313 Thu 15 November 2012 Chauffeur komt om op A7 Noord Hollands Dagblad
  312 Thu 15 November 2012 Lange files door ongeluk op A7 Noord Hollands Dagblad
  311 Sun 18 November 2012 Rijbewijs ingevorderd Politie ZaWa
  310 Thu 22 November 2012 Provincie: Rijk regelt brede A7 Noord Hollands Dagblad
  309 Fri 23 November 2012 Vrouw gewond bij ongeval op de A7 ter hoogte van Avenhorn Noord Hollands Dagblad
  308 Mon 26 November 2012 Automobilist gewond bij ongeval Afsluitdijk Politie Fryslan
  307 Fri 30 November 2012 Inwoners Wieringerwerf ervaren geluidsoverlast A7 Noord Hollands Dagblad
  306 Tue 04 December 2012 Ongeval A7 Wijdewormer Noord Hollands Dagblad
  305 Thu 06 December 2012 Overlast verkeer door sneeuw en gladheid in Noord-Holland Noord Hollands Dagblad
  304 Thu 06 December 2012 Auto uitgebrand op A7 bij Wieringerwerf Noord Hollands Dagblad
  303 Fri 07 December 2012 Houd voldoende afstand en pas snelheid aan Politie ZaWa
  302 Wed 12 December 2012 Auto in de vangrail Politie NHN
  301 Sun 16 December 2012 Autodieven aangehouden Politie ZaWa
  300 Fri 21 December 2012 Autobrand zorgt voor flinke vertraging A7 VID
  299 Fri 28 December 2012 Wegrijden na ongeval Politie ZaWa
  298 Tue 01 January 2013 Man uit Purmerend gewond na eenzijdige aanrijding A7 Politie ZaWa
  297 Tue 01 January 2013 Verkeersongeval met letsel op A7 bij Purmerend Noord Hollands Dagblad
  296 Mon 07 January 2013 Vrachtwagen gekanteld op A7 bij Hoorn VID
  295 Mon 07 January 2013 File door gekantelde vrachtwagen bij Hoorn Noord Hollands Dagblad
  294 Mon 07 January 2013 Vrachtauto gekanteld Politie NHN
  293 Mon 27 May 2013 Zeer grote hinder door werkzaamheden A7 VID
  292 Thu 17 October 2013 Honderden miljoenen voor aanpak files regio Noord Hollands Dagblad
  291 Thu 17 October 2013 Aanpak A7, A8 en A9 moet files tegengaan Telegraaf
  290 Thu 17 October 2013 Aanpak A7, A8 en A9 moet files tegengaan Noord Hollands Dagblad
  289 Mon 16 December 2013 Ongeval op Afsluitdijk door mobieltje Noord Hollands Dagblad
  288 Mon 22 June 2015 Te vaak hinder door politiecontroles VID
  287 Sat 30 January 2016 Afsluitdijk (A7) voorlopig dicht door kapotte brug VID
  286 Sat 30 January 2016 Maandag oponthoud verwacht bij Afsluitdijk (A7) VID
  285 Mon 01 February 2016 Provinciebestuur is klaar met problemen Afsluitdijk VID
  284 Wed 03 February 2016 Nieuwbouw Afsluitdijk moet volgens provincies prioriteit krijgen VID
  283 Sun 07 February 2016 Weer file door technisch probleem Afsluitdijk Telegraaf
  282 Mon 08 February 2016 Provincie helemaal klaar met files Afsluitdijk Telegraaf
  281 Tue 16 February 2016 Afsluitdijk weer gestremd door storing met brug VID
  280 Wed 17 February 2016 Besturingssystemen Afsluitdijk worden vervangen VID
  279 Fri 26 February 2016 Hinder Afsluitdijk (A7) door herstelwerk slagbomen VID
  278 Mon 29 February 2016 Dag en nacht monteur op Afsluitdijk Telegraaf
  277 Mon 29 February 2016 Minister: 24 uur per dag monteur bij bruggen Afsluitdijk VID
  276 Tue 01 March 2016 VVN: meer wegen naar 130 Telegraaf
  275 Tue 01 March 2016 Vijf jaar 130 op Nederlandse snelwegen VID
  274 Wed 16 March 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storing Stevinsluizen VID
  273 Wed 16 March 2016 Afsluitdijk richting Noord-Holland even dicht door storing Noord Hollands Dagblad
  272 Fri 08 April 2016 Controles bij wegwerkzaamheden Afsluitdijk (A7) VID
  271 Fri 22 April 2016 GroenLinks goochelt met 130-cijfers - GroenLinks wil afschaffing 130 km/u Telegraaf
  270 Sun 01 May 2016 Fikse vertraging op de Afsluitdijk A7 VID
  269 Fri 06 May 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storing bij Stevinsluizen VID
  268 Sat 07 May 2016 Afsluitdijk (A7) weer dicht door haperende brug VID
  267 Thu 26 May 2016 Afsluitdijk (A7) enige tijd dicht door storing VID
  266 Thu 02 June 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storing brug VID
  265 Mon 13 June 2016 Afsluitdijk (A7) naar Friesland dicht door technische storing VID
  264 Thu 16 June 2016 Afsluitdijk (A7) weer dicht door technische storing VID
  263 Wed 22 June 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storingen VID
  262 Wed 22 June 2016 Uren fileleed op Afsluitdijk: alles op een rijtje VID
  261 Thu 23 June 2016 130 even veilig Telegraaf
  260 Sun 26 June 2016 Auto over de kop op Afsluitdijk VID
  259 Wed 06 July 2016 Sluizen en bruggen Afsluitdijk worden aangepakt VID
  258 Wed 06 July 2016 Niet vast te stellen dat 130 onveiliger is Telegraaf
  257 Thu 07 July 2016 Wederom brugstoring Afsluitdijk A7 VID
  256 Thu 07 July 2016 A7 dicht na sprong van viaduct VID
  255 Fri 08 July 2016 Lange file op A7 door oliespoor VID
  254 Fri 08 July 2016 Ongevallen op de A7 VID
  253 Sat 09 July 2016 Inspectie van betonconditie in sluizen en bruggen Afsluitdijk Noordhollands Dagblad
  252 Sun 10 July 2016 Inspectie van betonconditie in sluizen en bruggen Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  251 Fri 15 July 2016 Afsluitdijk eenmalig dicht voor evenement VID
  250 Sun 24 July 2016 Auto met caravan schaart op Afsluitdijk VID
  249 Tue 26 July 2016 Nachtwerk voor nieuw viaduct Westfrisiaweg boven A7 bij Hoorn Noord Hollands Dagblad
  248 Sun 04 September 2016 Hardloopevenement 'Afsluitdijk open' gaat niet door, A7 blijft open VID
  247 Fri 02 December 2016 File door grote verkeerscontrole A7 VID
  246 Wed 18 January 2017 Vanaf volgend jaar ook overdag 130 op A2 VID
  245 Fri 27 January 2017 Auto over de kop bij afrit A7 in Wognum, bestuurder raakt gewond Noord Hollands Dagblad
  244 Mon 06 February 2017 File bij Afsluitdijk door storing VID
  243 Fri 10 March 2017 Afsluitdijk lange tijd dicht na ongeluk VID
  242 Sat 29 April 2017 Afsluitdijk dicht door brugproblemen Kornwerderzand VID
  241 Mon 01 May 2017 Problemen Afsluitdijk nog niet voorbij VID
  240 Tue 02 May 2017 In 2016 stierven weer meer mensen in het verkeer AutoBahn
  239 Mon 22 May 2017 Afsluitdijk (A7) dicht door storing VID
  238 Tue 23 May 2017 Afsluitdijk (A7) dinsdagavond weer volledig open VID
  237 Mon 29 May 2017 Pinksterhinder Afsluitdijk (A7) door onderhoud VID
  236 Mon 29 May 2017 A7 dicht na tweetal ongelukken VID
  235 Mon 05 June 2017 Pinksterhinder Afsluitdijk (A7) door onderhoud VID
  234 Tue 06 June 2017 Afsluitdijk deels dicht door storm Noordhollands Dagblad
  233 Wed 07 June 2017 Problemen steiger Afsluitdijk (A7) verholpen. VID
  232 Wed 07 June 2017 Flinke vertraging door deels afgesloten Afsluitdijk [update] Noordhollands Dagblad
  231 Wed 07 June 2017 Aansluiten op de Afsluitdijk: fileleed nog niet voorbij Noordhollands Dagblad
  230 Wed 14 June 2017 Probleem A7 met brug op Afsluitdijk VID
  229 Thu 15 June 2017 Schultz: geen monteur op Afsluitdijk, wel koelen VID
  228 Thu 16 November 2017 Fryske dame waarschuwt Sinterklaas-vernielers Geen Stijl
  227 Sat 18 November 2017 BREEK. Anti-Pyt Demo in Dokkum VERBOTEN - Friezin Jenny Douwes: ZE KOMEN ER NIET LANGS Geen Stijl
  226 Sat 18 November 2017 Friese boeren zijn er klaar mee Dumpert
  225 Sat 18 November 2017 A7 bij knooppunt Joure dicht door demonstranten Sinterklaasintocht VID
  224 Sat 18 November 2017 Actie tegen Zwarte Piet verboden Telegraaf
  223 Sat 18 November 2017 Jenny Douwes blij met leeg demonstrantenvak Friesland wil dit gewoon niet Telegraaf
  222 Sat 18 November 2017 A7 weer vrij, anti-pietendemonstranten onder politiebegeleiding op weg naar Dokkum (+video) Leeuwarder Courant
  221 Sat 18 November 2017 Pro-Zwarte Piet demonstranten: 'onze actie is geslaagd' Leeuwarder Courant
  220 Sun 19 November 2017 Doneren voor 'Friese helden' na blokkade A7 Telegraaf
  219 Sun 19 November 2017 'Friese helden' krijgen gratis hulp advocaat na blokkade A7 Telegraaf
  218 Mon 20 November 2017 Friezen trots op Jenny dArc Telegraaf
  217 Mon 20 November 2017 Betogers Zwarte Piet namen vuurwerk mee Telegraaf
  216 Mon 20 November 2017 OM start onderzoek naar blokkade A7 Openbaar Ministerie
  215 Mon 20 November 2017 Alles voor de goede zaak Telegraaf
  214 Tue 06 March 2018 Afsluitdijk dicht door storing Noord Hollands Dagblad
  213 Tue 06 March 2018 Afsluitdijk (A7) vanuit Friesland afgesloten door storing Vid
  212 Wed 07 March 2018 Afsluitdijk blijft deels dicht door brugproblemen Kornwerderzand Vid
  211 Tue 13 March 2018 Afsluitdijk blijft deels dicht door brugproblemen Kornwerderzand Vid
  210 Wed 21 March 2018 Bouw van Afsluitdijk zou nu niet meer kunnen Telegraaf
  209 Wed 04 April 2018 A7 Afsluitdijk Kornwerderzand: werkzaamheden 9- 26 april VID
  208 Tue 10 April 2018 Verkeer sneller omleiden op Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  207 Thu 19 April 2018 'A7-blockers' voor rechter Telegraaf
  206 Thu 19 April 2018 OM gaat tientallen Zwarte Piet Snelwegblokkeerders vervolgen Geen Stijl
  205 Sat 21 April 2018 Feynman en/of Feiten Het OM faalt enorm Geen Stijl
  204 Sat 21 April 2018 Demonstratievrije Sinterklaasintocht 2018 Facebook
  203 Sat 21 April 2018 Persbericht. Blokkeerfriezen A7 vinden advocaat Geen Stijl
  202 Wed 25 April 2018 Aantal verkeersdoden daalt voor het eerst in vier jaar AutoBahn
  201 Wed 16 May 2018 Afsluitdijk even dicht bij Den Oever door aangereden slagboom Noord Hollands Dagblad
  200 Fri 08 June 2018 Urenlange file op en rond Afsluitdijk door werkzaamheden Noord Hollands Dagblad
  199 Fri 15 June 2018 Proces tegen anti-Piet-activisten op A7 begint Telegraaf
  198 Fri 15 June 2018 Zaak A7-blokkade in oktober voor de rechter Telegraaf
  197 Mon 10 September 2018 Komende tijd hinder door wegwerk Afsluitdijk (A7) VID
  196 Wed 03 October 2018 OM maakt tekenfilm over A7-blokkade GeenStijl
  195 Wed 03 October 2018 Zwarte Piet-activisten A7 moeten voor rechter komen Telegraaf
  194 Thu 04 October 2018 Behandeling zaak A7-blokkade vanaf 8 oktober a.s. Anker en Anker Advocaten
  193 Sat 06 October 2018 Lesje voor agenten: demonstrant is betrokken burger, geen vijand Noord Hollands Dagblad
  192 Sat 06 October 2018 Weg blokkeren om Zwarte Piet, mag dat nou wel of niet? Noord Hollands Dagblad
  191 Sun 07 October 2018 Jenny Douwes in The Post Offline: 'Burgemeester Waanders nodigde NVU uit voor intocht Sint' Geen Stijl
  190 Mon 08 October 2018 Hoofdredactioneel Commentaar. HUP A7-FRIEZEN! Geen Stijl
  189 Mon 08 October 2018 GSTV. Blokkeerfriezen in partybus naar rechtbank Geen Stijl
  188 Mon 08 October 2018 Zwarte Piet-zaak gaat verder na flauwvallen rechter Telegraaf
  187 Mon 08 October 2018 Verdachte legt schuld bij burgemeester Dokkum Telegraaf
  186 Mon 08 October 2018 Kinderen zouden toch niets begrijpen van geschreeuw Telegraaf
  185 Mon 08 October 2018 Jenny d'Arc: Mensen zien dit als showproces Telegraaf
  184 Mon 08 October 2018 Alle zeilen bij in de rechtbank voor zaak A7-blokkade Friesch Dagblad
  183 Tue 09 October 2018 Blokkeerders zien hun actie als een goede daad Friesch Dagblad
  182 Tue 09 October 2018 Verdachten blokkade A7 houden burgemeester Marga Waanders verantwoordelijk Friesch Dagblad
  181 Tue 09 October 2018 LIVE. Vervolg staatstribunaal #blokkeerfriezen Geen Stijl
  180 Thu 11 October 2018 LIVEBLOG. BlokkeerFriezen vs Het OM. Dag 3 Geen Stijl
  179 Thu 11 October 2018 Tumult bij rechtszaak blokkeerfriezen Telegraaf
  178 Fri 12 October 2018 Fries volksfeest om Jenny Douwes: 'Zij verwoordde ons onderbuikgevoel' Telegraaf
  177 Fri 12 October 2018 Extra bedenktijd voor uitspraak A7-blokkade Telegraaf
  176 Fri 12 October 2018 Anti-Piet activiste zet illegale opnames A7-proces online Telegraaf
  175 Fri 12 October 2018 GSTV. Tom bij de #BlokkeerFriezen in Leeuwarden Geen Stijl
  174 Fri 12 October 2018 Vrijspraak bepleit in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  173 Fri 12 October 2018 Strafeisen tegen dappere #Blokkeerfriezen Geen Stijl
  172 Fri 12 October 2018 Lijstje. Best wel erge dingen waar het OM ook 120 of 240 uur taakstraf voor eist Geen Stijl
  171 Fri 12 October 2018 Showproces tegen 'blokkeerfriezen' Telegraaf
  170 Fri 12 October 2018 Aanhang A7-blokkeerders zingen Jenny Douwes toe Telegraaf
  169 Fri 12 October 2018 Taakstraffen en celstraf geëist tegen blokkeerfriezen Telegraaf
  168 Fri 12 October 2018 Live Twitter - Proces tegen Blokkeerfriezen Twitter - Saskia Belleman
  167 Sat 13 October 2018 Twan Huys komt afspraken niet na Telegraaf
  166 Sat 13 October 2018 Twan Hyves terug in Kijkcijfer Top 25 Geen Stijl
  165 Sat 13 October 2018 Relletje bij Late Night: Jenny Douwes wil niet met piet-activist in gesprek Leeuwarder Courant
  164 Sat 13 October 2018 Lezon. Rechtbank Toespraak BlokkeerFries Jan Geen Stijl
  163 Sat 13 October 2018 Irritatie over loze belofte aan Douwes Telegraaf
  162 Sun 14 October 2018 Wim Anker: 'Reactie Twan Huys onjuist' Anker en Anker Advocaten
  161 Mon 15 October 2018 Twan Huys: We hadden het anders moeten doen Telegraaf
  160 Mon 15 October 2018 Ebru Umar - Het briefje van Twan (Column) Geen Stijl
  159 Tue 16 October 2018 Crowdfunding-actie voor 'blokkeer-Friezen' Telegraaf
  158 Tue 16 October 2018 Wim Anker: Geen excuses Twan Huys Anker en Anker
  157 Tue 16 October 2018 Wim Anker: 'Een kat in het nauw maakt rare sprongen' Telegraaf
  156 Tue 16 October 2018 BlokkeerBurgemeester stopt Bus Demonstranten Geen Stijl
  155 Thu 08 November 2018 Vervolging door OM van 'blokkeer-Friezen' niet consequent Reformatorich Dagblad
  154 Fri 09 November 2018 Nederland Woest Om Uitspraak #Blokkeerfriezen Geen Stijl
  153 Fri 09 November 2018 Douwes: 'Vonnis is bizar hoog' Telegraaf
  152 Fri 09 November 2018 Werkstraffen voor blokkeerders A7 en initiatiefneemster blokkade Rechtspraak.Nl
  151 Fri 09 November 2018 Blokkeerfriezen: 'Dit was een politiek proces' Telegraaf
  150 Fri 09 November 2018 Uitspraak #Blokkeerfriezen. 240 uur taakstraf + 1 maand voorwaardelijk voor Jenny Douwes Geen Stijl
  149 Fri 09 November 2018 GSTV. Tom Staal bij de SCHULDIGE BlokkeerFriezen Geen Stijl
  148 Sat 10 November 2018 BlokkeerFriezen tikken in tien uur EEN TON aan Geen Stijl
  147 Sat 10 November 2018 Feynman en/of Feiten Alleen goede demo's AUB Geen Stijl
  146 Sat 10 November 2018 Geld stroomt binnen voor blokkeerfriezen Telegraaf
  145 Sat 10 November 2018 Crowdfund BlokkeerFriezen komt op stoom Geen Stijl
  144 Sun 11 November 2018 Hoger beroep in beraad in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  143 Tue 13 November 2018 Reactie doneeractie A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  142 Thu 15 November 2018 Bijna twee ton opgehaald voor 'blokkeerfriezen' Telegraaf
  141 Fri 23 November 2018 18 BlokkeerFriezen in Hoger Beroep Geen Stijl
  140 Fri 23 November 2018 Negentien blokkeer-Friezen in hoger beroep Leeuwarder Courant
  139 Fri 23 November 2018 Hoger beroep ingesteld in A7-blokkadezaak voor 18 verdachten Anker en Anker Advocvaten
  138 Fri 23 November 2018 OM in hoger beroep blokkade A7 Openbaar Ministerie
  137 Fri 23 November 2018 OM gaat tegen alle blokkeer-Friezen in hoger beroep Leeuwarder Courant
  136 Mon 28 January 2019 Ernstig ongeval op de Afsluitdijk Rijkswaterstaat Verkeers Informatie
  135 Wed 30 January 2019 Snelheid op A7 bij Purmerend naar 100 kilometer per uur Noord Hollands Dagblad
  134 Wed 30 January 2019 BlokkeerFriezen weigeren DNA af te staan Geen Stijl
  133 Thu 31 January 2019 OM zet DNA-intimidatie Blokkeerfriezen door Geen Stijl
  132 Fri 08 February 2019 Politiek Purmerend kiest voor halvering op- en afritten bij A7 Noord Hollands Dagblad
  131 Fri 08 February 2019 Bezwaar tegen verwerking dna in zaak A7-blokkade Anker en Anker Advocaten
  130 Tue 12 February 2019 Afsluitdijk (A7) in avond en nacht afgesloten voor testen bruggen Rijkswaterstaat Verkeers Informatie
  129 Fri 15 February 2019 BlokkeerFries weigert wederom DNA-afname Geen Stijl
  128 Tue 05 March 2019 Politie haalt eerste blokkeerfries van huis voor afname DNA Leeuwarder Courant
  127 Tue 05 March 2019 Fietspad over de Afsluitdijk gaat vanaf 1 april drie jaar dicht en dat is geen grap Noord Hollands Dagblad
  126 Tue 05 March 2019 BlokkeerFries van huis gehaald voor DNA-afname Geen Stijl
  125 Tue 05 March 2019 Blokkeerfries met griep die DNA moest afstaan: 'ik kreeg een rasp in de mond' Leeuwarder Courant
  124 Thu 07 March 2019 BlokkeerFries van huis gehaald voor DNA-afname Geen Stijl
  123 Tue 26 March 2019 Oudere fietser van A7 gehaald bij Zaandam Noord Hollands Dagblad
  122 Sat 30 March 2019 File richting Den Oever door storing brug Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  121 Sun 31 March 2019 Spookrijder zorgt voor chaos op A7 Telegraaf
  120 Sun 31 March 2019 Ernstig ongeval A7 veroorzaakt door spookrijder met slok op, Purmerendse zwaargewond Noord Hollands Dagblad
  119 Sun 31 March 2019 Zes gewonden bij zwaar ongeval op A7 Telegraaf
  118 Sun 31 March 2019 Zes gewonden bij ongeluk op A7, weg weer open [video, update] Noord Hollands Dagblad
  117 Wed 17 April 2019 Rechtbank verklaart merendeel bezwaren DNA-afname in A7-zaak gegrond Rechtspraak.nl
  116 Wed 17 April 2019 Hiep Hiep Hoera. Om BlokkeerFriezen DNA Geen Stijl
  115 Wed 17 April 2019 Merendeel bezwaren tegen dna-opslag in A7-blokkadezaak gegrond Anker en Anker Advocaten
  114 Thu 18 April 2019 Sterke toename verkeersdoden in 2018 AutoBahn
  113 Fri 19 April 2019 Afsluitdijk deels afgesloten wegens ongevallen; rijstrook weer open [update] Noord Hollands Dagblad
  112 Thu 25 April 2019 Rijkswaterstaat doet onderzoek naar dodelijke botsingen tegen matrixportalen AutoBahn
  111 Sat 27 April 2019 Auto schiet van Afsluitdijk bijna IJsselmeer in, zeker één gewonde Telegraaf
  110 Sun 28 April 2019 Twee personen gewond bij ongeval Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  109 Mon 13 May 2019 Opnieuw twee dna-bezwaarschriften gegrond verklaard in A7 blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  108 Mon 17 June 2019 Tot 2023 veel verkeershinder op Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  107 Sat 06 July 2019 Man steekt drie (!) rijbanen A7 over om fiets te stallen Telegraaf
  106 Sat 06 July 2019 Automobilist stunt door fiets van snelweg bij Hoorn te halen Noord Hollands Dagblad
  105 Thu 25 July 2019 Auto knalt tegen pijlwagen op Afsluitdijk; twee personen zwaargewond [update] Noord Hollands Dagblad
  104 Tue 06 August 2019 Gemeente blundert met vrijgeven gevoelige stukken over intocht Sinterklaas Dokkum aan helpers Jenny Douwes Leeuwarder Courant
  103 Tue 27 August 2019 Surprise! Info over KOZP-tuig per ongeluk gelekt Geen Stijl
  102 Wed 04 September 2019 Behandelschema hoger beroep A7-blokkadezaak: eis en pleidooi op 26 september Anker en Anker Advocaten
  101 Wed 11 September 2019 Stikstofregels: aanpassen Afsluitdijk en snelwegen op de tocht Telegraaf
  100 Tue 24 September 2019 LIVE: Hoger Beroep BlokkeerFriezen Geen Stijl
  99 Tue 24 September 2019 Voorvrouw Douwes trapt af bij hoger beroep blokkeerfriezen Leeuwarder Courant
  98 Tue 24 September 2019 Lees terug: de eerste dag van het hoger beroep van de blokkeerfriezen Leeuwarder Courant
  97 Wed 25 September 2019 Teruglezen: de tweede dag van het hoger beroep tegen de blokkeerfriezen Leeuwarder Courant
  96 Wed 25 September 2019 'Minder hard is nauwelijks meer schoon' Telegraaf
  95 Wed 25 September 2019 Advies aan kabinet: Langzamer rijden voor natuur Telegraaf
  94 Wed 25 September 2019 Autobranche: minderen files echte oplossing stikstofprobleem Telegraaf
  93 Thu 26 September 2019 'Betrokkenen A7-blokkade vrijuit': uitspraak 31 oktober Anker en Anker Advocaten
  92 Thu 26 September 2019 Ook in hoger beroep 240 uur werkstraf geëist tegen Jenny Douwes Leeuwarder Courant
  91 Thu 26 September 2019 Maand wachten op uitspraak hoger beroep blokkeerfriezen Telegraaf
  90 Thu 26 September 2019 Lees hier de derde dag van het hoger beroep tegen de blokkeerfriezen terug Leeuwarder Courant
  89 Thu 26 September 2019 OM eist weer taakstraffen voor blokkeerfriezen Telegraaf
  88 Thu 26 September 2019 Douwes boos op tolk bij proces blokkeerfriezen Telegraaf
  87 Sun 29 September 2019 Nederlanders tegen 100 op alle snelwegen Telegraaf
  86 Mon 30 September 2019 Hier mag je morgen geen 130 meer rijden Telegraaf
  85 Mon 07 October 2019 Duitse Autobahn krijgt mogelijk snelheidslimiet AutoVisie
  84 Thu 10 October 2019 Afsluitdijk nacht dicht voor spoedklus BAM en Van Oord Telegraaf
  83 Fri 11 October 2019 Meerdere auto's op elkaar geklapt op A7 vanuit Hoorn, flinke schade en vertraging Noord Hollands Dagblad
  82 Fri 11 October 2019 Afsluitdijk weer open na spoedreparatie Noord Hollands Dagblad
  81 Sun 13 October 2019 Meer ongevallen, minder politie op snelweg Telegraaf
  80 Sun 13 October 2019 Aannemers met schrik vrij op Afsluitdijk Telegraaf
  79 Wed 16 October 2019 Motoragent per ongeluk geraakt door tractor op A7 bij Middenmeer Noord Hollands Dagblad
  78 Wed 16 October 2019 PVV: maximumsnelheid moet omhoog Telegraaf
  77 Thu 17 October 2019 Jenny Douwes dient klacht in over tolk Telegraaf
  76 Mon 28 October 2019 Fors lagere straffen in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  75 Mon 28 October 2019 90 uur werkstraf voor vijftien blokkeerfriezen, ook voor Jenny Douwes Leeuwarder Courant
  74 Mon 28 October 2019 VONNIS: 90 uur taakstraf voor Blokkeerfriezen Geen Stijl
  73 Mon 28 October 2019 Uitspraak hoger beroep A7-blokkade op donderdag 31 oktober a.s. Anker en Anker Advocaten
  72 Sun 03 November 2019 Maakt Rutte ons langzaamste autorijders van Europa? Telegraaf
  71 Mon 04 November 2019 Dijkhoff: verlagen maximumsnelheid naar 100 km/uur geen taboe meer Telegraaf
  70 Mon 04 November 2019 Onrust in VVD om heilig huisje van 130 km/u Telegraaf
  69 Tue 05 November 2019 Dijkhoff sust onrust over inperken snelheid Telegraaf
  68 Tue 05 November 2019 Jongeren D66: 90 kilometer is hard genoeg Telegraaf
  67 Tue 05 November 2019 100 mogen op een verlaten snelweg is tegennatuurlijk Telegraaf
  66 Tue 05 November 2019 D66-Jugend: fuck 100 km/u, 90 is hard zat AutoBahn
  65 Tue 05 November 2019 Bizar: kabinet overweegt autoloze zondag wegens stikstofcircus AutoBahn
  64 Tue 05 November 2019 Laatste autoloze zondag had weinig effect Telegraaf
  63 Wed 06 November 2019 Maximumsnelheid in Nederland: een geschiedenis AutoBahn
  62 Wed 06 November 2019 '100 kilometer per uur strop voor wegenbouw' Telegraaf
  61 Thu 07 November 2019 Slechts zes procent van de auto's rijdt 130 Bnr Nieuws Radio
  60 Thu 07 November 2019 'Maximumsnelheid 100 km/u heeft verwaarloosbaar effect op stikstofuitstoot' AutoBahn
  59 Tue 12 November 2019 Zesmaal cassatie in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  58 Tue 12 November 2019 Hoogverraad aan automobilist Telegraaf
  57 Tue 12 November 2019 Vooral automobilist buiten Randstad de klos Telegraaf
  56 Tue 12 November 2019 100 kilometer? Een klant minder per dag Telegraaf
  55 Tue 12 November 2019 Kogel door de kerk: overdag in heel het land 100 km/uur Telegraaf
  54 Tue 12 November 2019 Autorijden wordt constante oefening in zelfbeheersing Telegraaf
  53 Tue 12 November 2019 BlokkeerFries schatrijk na bijschrift Volkskrant Geen Stijl
  52 Wed 13 November 2019 Duitsers gniffelen om nieuwe Nederlandse maximumsnelheid Telegraaf
  51 Wed 13 November 2019 Officieel: maximumsnelheid 'op korte termijn' terug naar 100 km/u AutoBahn
  50 Wed 13 November 2019 Onbegrip en woede om aanpak stikstofspook Telegraaf
  49 Wed 13 November 2019 100 km-bord straks massaal genegeerd Telegraaf
  48 Thu 14 November 2019 C'est ça. Automobilisten naar het Malieveld Geen Stijl
  47 Thu 14 November 2019 Automobilisten gaan demonstreren op Malieveld Telegraaf
  46 Thu 14 November 2019 Wilders: 'VVD van vroem- naar bakfietspartij' Telegraaf
  45 Thu 14 November 2019 100 km/u: Duitsland lacht ons keihard uit, maar Europa is content AutoBahn
  44 Thu 14 November 2019 Snelheidsverlaging is slechts een amuse Telegraaf
  43 Thu 14 November 2019 Noord-Holland: maximaal 70 km/u rond natuur Telegraaf
  42 Fri 15 November 2019 Vooral VVD verantwoordelijk gehouden voor stikstofcrisis I&O Research
  41 Fri 15 November 2019 Vvd met 130 naar de 0 zetels Geen Stijl
  40 Sat 16 November 2019 PvdA-leden: snelheid verlagen naar 80 km/u Telegraaf
  39 Sat 16 November 2019 VVD jaagt steunpilaren tegen zich in het harnas Telegraaf
  38 Mon 02 December 2019 Rotmaatregel! Nooit meer 130 vanaf 16 MAART Geen Stijl
  37 Mon 02 December 2019 Maximumsnelheid in maart naar 100 kilometer AutoBahn
  36 Mon 02 December 2019 Kabinet maakt haast: al in maart 100 op alle snelwegen Telegraaf
  35 Mon 02 December 2019 Snelheidsverlaging kost 7 tot 8 miljoen Telegraaf
  34 Tue 14 January 2020 Auto belandt in het water langs de Afsluitdijk, 28-jarige vrouw uit Zwaag overlijdt Noord Hollands Dagblad
  33 Fri 24 January 2020 Duitsers beginnen toch warm te draaien voor maximumsnelheid AutoBahn
  32 Sun 23 February 2020 Auto vliegt uit de bocht op A7 bij Purmerend-Noord; bestuurder gaat ervandoor, medepassagier blijft gewond achter Noordhollands Dagblad
  31 Thu 27 February 2020 Rijkswaterstaat waarschuwt voor langere reistijd door werk aan de Afsluitdijk: maximaal 70 kilometer per uur over de snelweg Noordhollands Dagblad
  30 Fri 28 February 2020 Auto tegen vangrail op A7 bij Wieringerwerf, bestuurster lichtgewond Noordhollands Dagblad
  29 Mon 02 March 2020 Monsterklus voor RWS, op 4000 plekken snelheid aan passen Telegraaf
  28 Mon 02 March 2020 Strop door 100 km/uur: het kost miljoenen Telegraaf
  27 Mon 02 March 2020 Het wordt gevaarlijker op de weg dan met 130 Telegraaf
  26 Mon 02 March 2020 Woedende reacties op kostbare snelheidsverlaging Telegraaf
  25 Mon 02 March 2020 €19 miljoen: Winst boetes snelheidsverlaging alweer uitgegeven AutoBahn
  24 Mon 02 March 2020 100 km per uur vooral HEEL DUUR Geen Stijl
  23 Thu 05 March 2020 D66 en PvdA: 100km streng controleren Telegraaf
  22 Fri 06 March 2020 Opgelet: 100 km/u gaat in bij plaatsing bord, niet 16 maart AutoBahn
  21 Fri 06 March 2020 Minister verbaast zich over 100 km/u-weerstand Telegraaf
  20 Fri 06 March 2020 100km/hr: Vanaf 16 maart - 130 km/h = 253 euro BOETE Geen Stijl
  19 Thu 12 March 2020 Rijkswaterstaat start donderdag met aanpassen borden maximumsnelheid VID - RWS
  18 Fri 13 March 2020 Oppassen geblazen! Vanaf nu kalmpjes aan op de A27, de 100 km-borden staan er Noord Hollands Dagblad
  17 Sat 14 March 2020 Van Groningen naar Maastricht: netjes 100 of met U-bocht plankgas? Telegraaf
  16 Sat 14 March 2020 In slakkengang over de snelweg vanaf maandag. Overal 100 km/u overdag Noord Hollands Dagblad
  15 Sun 15 March 2020 Vandaag voor het allerlaatst nog lekker 130 rijden Geen Stijl
  14 Mon 16 March 2020 Rijkswaterstaat klaar met mega-klus RWS - VID
  13 Mon 16 March 2020 Het is zover: vanaf vandaag is de maximumsnelheid overal 100 km/h AutoVisie
  12 Mon 16 March 2020 Maximumsnelheid overdag definitief 100 kilometer per uur Telegraaf
  11 Thu 19 March 2020 Alle wegen hebben nu juiste bord: overal 100 per uur overdag Telegraaf
  10 Fri 03 April 2020 Stikstofwinst door langzamer rijden al weg door 1 hondendrol Telegraaf
  9 Fri 03 April 2020 Afsluitdijk afgesloten vanaf zaterdagavond 4 tot zondagavond 5 april RWS - VID
  8 Sun 05 April 2020 Afsluitdijk weer open na uitgelopen werkzaamheden Noord Hollands Dagblad
  7 Wed 15 April 2020 2019: minder doden in verkeer AutoBahn
  6 Mon 04 May 2020 Afsluitdijk richting Friesland dicht door spoedreparatie Noord Hollands Dagblad
  5 Wed 06 May 2020 Kilometerslange file A9 door storing Alkmaarse Leeghwaterbrug; kerende automobilisten zorgen voor chaos Noord Hollands Dagblad
  4 Thu 07 May 2020 Florian Schneider, inspirator voor Autobahn, overleden AutoBahn
  3 Sun 10 May 2020 Motorrijder raast met 200 km/u over A7 Telegraaf
  2 Thu 14 May 2020 Ondanks coronastilte nog net zoveel verkeersdoden AutoBahn
  1 Sat 23 May 2020 A7 uren afgesloten door dodelijk ongeval ter hoogte van Wijdewormer Noord Hollands Dagblad
  De A7 bij Wijdewormer, hmp10.6, noordwaarts.
  De A7 bij Wijdewormer, hmp10.6, noordwaarts.

  De A7 bij Wognum, hmp35.9, noordwaarts.
  De A7 bij Wognum, hmp35.9, noordwaarts.

  De A7 bij Den Oever, hmp64.5, zuidwaarts.
  De A7 bij Den Oever, hmp64.5, zuidwaarts.

 • Media berichten 2012
 • Media berichten 2011
 • Media berichten 2010
 • Oorzaken van ongevallen van 2009 tov 2008 Oorzaken van ongevallen van 2009, tov 2008

 • Media berichten 2009
 • Oorzaken van ongevallen van 2008 tov 2007 Oorzaken van ongevallen van 2008, tov 2007

 • Media berichten 2008

 •    A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]