A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7Inleiding

Datum: Sun 01 April 2007

De A7 in Noord-Holland is benoemd tot project-weg voor snelheids-controles. Dit betekent dat men vanaf 1 april 2007 gedurende 4 jaren intensief gaat controleren op snelheid met radar en op allerlei verkeers-gevaarlijke stunts met niet-als-zodanig herkenbare VROS-wagens en motoren. Het bedoelde stuk A7 loopt vanaf vanaf knooppunt Zaandam (hmp4.8, regio ZaWa = Zaanstreek-Waterland) tot aan de Afsluitdijk (hmp75.4, regio NHN = Noord-Holland Noord).

Zoals altijd is het gegeven argument dat men de verkeersveiligheid op de A7 wilt verhogen, omdat de afgelopen 3 jaren veel ongevallen zijn gebeurt, waarbij ruim 86 gewonden en wel 6 doden zijn gevallen. Oorzaak volgens dezelfde argument-gevers: De wettelijke maximale toegestane snelheid (van 120km/hr) wordt massaal overschreden en is de oorzaak van veel deze ongevallen. Maar flits-kenners weten beter ...

De bovenstaande linken geven pagina's met een overzicht van geregistreerde ongevallen, inclusief de oorzaak ervan. Mijn advies is om al de oorzaken van de ongevallen eens te bekijken en zelf uw conclusie(s) te trekken.

 • Zijn snelheid-controles wel een middel om de veiligheid op de A7 echt te verhogen?

 • In 2017 is de A7 bij de BP, net ten oosten van knooppunt Joure, enige tijd geblokkeerd, wegens het belemmeren van enkele bussen met anti-zwarte Piet demonstranten. Berichten hierover staan in deze lijst, omdat het de A7 betrof. Ook de vele berichten over de nasleep (zoals de rechtzaak bijna een jaar later) worden om deze reden in deze lijst geplaatst. 
 • 
  Nr Datum [-] Titel [-] Bron [-] Bron-link [-]
  392 Tue 01 December 2009 Veel hardrijders op A7 - Wijdewormer WebRegio
  WIJDEWORMER (HMP11.x) - Op maandagavond is een snelheidscontrole gehouden op de A7. Ondanks de aankondiging reden veel bestuurders te snel. De meting werd gedaan tussen Zaandam (hmp5.x) en Purmerend (hmp15.x). Van de 5.100 voertuigen die de controle passeerden, reden er 640 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 183 kilometer per uur op het traject waar 120 kilometer per uur is toegestaan.

  Op de A7 wordt vaak met hoge snelheden gereden en gebeuren relatief veel ernstige aanrijdingen. Vorige maand kwamen bij ongevallen op de A7 twee automobilisten om het leven (Middenbeemster hmp19.x en Wognum hmp36.x).

  Tussen Wijdewormer (HMP11.x) en Noordbeemster (HMP22.x) was zowel vorig jaar als het jaar daarvoor één dode te betreuren, net als het jaar daarvoor. En in 2008 raakten op het zelfde gedeelte van de A7 zeven mensen ernstig gewond terwijl in 2007 zes verkeersslachtoffers in het ziekenhuis moesten worden opgenomen.

  Behalve de politie Zaanstreek-Waterland, houden ook de politie Noord-Holland Noord en het Korps Landelijke Politiediensten regelmatig snelheidscontroles op de A7 tussen Zaandam en Den Oever. De drie korpsen hebben twee jaar geleden afgesproken de snelheid van het verkeer op de A7 aan te pakken, door te zorgen dat er meerdere keren per week snelheidcontroles plaats vinden.

  "Handhavingsmiddelen die ingezet worden zijn radarstatief en onopvallende videosurveillanceauto?s en -motoren en (on)opvallende surveillancemotoren. Het samenwerkingsproject duurt nog zeker twee jaar, waarna het effect van het geïntensiveerde toezicht wordt geëvalueerd", aldus de politie.
  ... {meer}

  
  391 Thu 12 March 2020 Rijkswaterstaat start donderdag met aanpassen borden maximumsnelheid VID - RWS
  Donderdagavond 12 maart beginnen we na de spits met de aanpassing van de snelheidsborden langs alle snelwegen in Nederland. Tot maandagochtend 05.00 uur zijn we druk bezig alle borden zichtbaar te maken. Zie je voor die tijd al een aangepast bord zonder zak of afplaktape? Dan geldt daar dus al de nieuwe maximumsnelheid.

  Vanaf maandag geldt door het hele land tussen 06.00 en 19.00 uur de nieuwe maximumsnelheid van 100 km/u. In de avond en nacht blijft de maximumsnelheid gelijk aan de huidige situatie. Op zo'n 60 procent van de snelwegen mag je dan dus nog steeds 130 km/u rijden.

  Wat gaan we allemaal doen?

  De aanpassing van de maximumsnelheid voor overdag betekent dat Rijkswaterstaat 4.000 borden door heel Nederland moet aanpassen en/of bijplaatsen. Ruim 85 procent is in de afgelopen weken al geplaatst en vervolgens afgedekt met een hoes of tape. De overige borden worden donderdagavond in de grond gezet en vanaf dan zullen aannemers de hoezen en tape gaan verwijderen. Omdat tijdens de werkzaamheden in de meeste gevallen een deel van de weg afgezet moet worden, wordt er zoveel mogelijk in de avond en nacht gewerkt. Zo blijft de hinder voor de weggebruikers tot een minimum beperkt. In Limburg en Noord-Brabant moet het meeste werk worden verricht. Daar worden namelijk zo?n 2.000 borden aangepast. Zeeland heeft de minste borden die aangepast moeten worden; iets minder dan 60.

  Borden zijn leidend


  ... {meer}
  
  390 Sat 30 January 2016 Afsluitdijk (A7) voorlopig dicht door kapotte brug VID
  De Afsluitdijk tussen Noord-Holland en Friesland is momenteel in beide richtingen dicht. De brug over de Lorentzsluis bij Kornwerderzand hapert.

  De brug heeft te maken met een technische storing, waardoor deze niet meer dichtgedraaid kan. Het verkeer in beide richtingen staat muurvast. In beide richtingen is de wachtrij opgelopen tot 3 kilometer. Verkeer moet voorlopig omrijden via de polder over de A6. De monteur is onderweg om de brug te repareren, maar het is nog onbekend hoelang dit gaat duren.

  Lang wachten

  Automobilisten op de Afsluitdijk zullen lang geduld moeten uitoefenen. De monteur moet van ver komen en is waarschijnlijk pas rond 13:30 uur ter plaatse. Waarschijnlijk duurt het repareren dan ook nog even, dus het wordt lang wachten voor gestrande automobilisten. De brug kreeg afgelopen zomer nog een opknapbeurt.

  Update 12:53 uur: De monteur moet vanaf Schiphol komen. Waarschijnlijk kan hij pas rond of na 13:30 uur beginnen met het maken van de brug. Rijkswaterstaat verwacht dat de Afsluitdijk tot minimaal 15:15 uur gestremd blijft.
  ... {meer}

  
  389 Mon 05 June 2017 Pinksterhinder Afsluitdijk (A7) door onderhoud VID
  Verkeer bij de Afsluitdijk (A7) moet dit pinksterweekend (4-5 juni) rekening houden met extra hinder. Oorzaak zijn de voorbereidingen voor de werkzaamheden bij de Stevinsluizen.

  De aannemer begint met opbouwen op dinsdag 30 mei en heeft uiterlijk tot maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) de tijd. Met name vrijdag, als er veel vakantieverkeer onderweg is, moeten weggebruikers rekening houden met hinder.

  Groot onderhoud

  Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de monumentale heftorens van de Stevinsluizen (bij Den Oever). Betonschade wordt hersteld en er wordt een nieuwe verflaag aangebracht. Rijkswaterstaat stelt dat er tijdens de planning rekening is gehouden met feestdagen en evenementen, maar dat enige overlap helaas niet te voorkomen was. 
  ... {meer}

  
  388 Mon 29 February 2016 Minister: 24 uur per dag monteur bij bruggen Afsluitdijk VID
  Er is 24 uur per dag een monteur op de Afsluitdijk aanwezig, zodat storingen in de bruggen eerder kunnen worden verholpen . Dat heeft verkeersminister Schultz van Haegen laten weten in antwoord op kamer vragen.

  Vanaf 1 januari zijn er al 31 storingen op de bruggen geweest. Rijkswaterstaat voert ook extra inspecties op de Afsluitdijk uit om problemen te voorkomen. beken wordt of er nog meer maatregelen nodig zijn.

  De twee bruggen in de Afsluitdijk worden binnenkort vervangen . Bij Kornwerderzand beginnen werkzaamheden op 21 maart en duren tot 1 mei. De brug van Den Oever wordt tussen 5 september en 16 oktober aangepakt.
  ... {meer}

  
  387 Wed 07 June 2017 Problemen steiger Afsluitdijk (A7) verholpen. VID
  De problemen bij de Afsluitdijk (A7) lijken voorbij. Nu de wind is gaan liggen kan het verkeer weer zonder problemen passeren bij de Lorentsluis. Dinsdag en woensdag was dat nauwelijks mogelijk omdat er een steiger niet bestand was tegen de harde wind.

  De steiger stond daar vanwege renovatiewerkzaamheden aan het sluizencomplex. Rijkswaterstaat heeft woensdag in de loop van de avond een rijstrook per rijrichting vrijgegeven. Daarmee is de situatie weer zoals vooraf bedacht.Tijdens de storm werd het verkeer om-en-om over een rijstrook gelaten.

  Lange wachttijden

  De wachttijden liepen daarbij fors op. Automobilisten moesten in sommige gevallen rekening houden met anderhalf uur vertraging. Donderdagochtend gaat de aannemer verder met het afbouwen van de steiger (zoals gepland). Hij hoopt hier vrijdagmiddag mee klaar te zijn. Tot die tijd zal er enige hinder zijn, maar niet zo erg als afgelopen twee dagen. 
  ... {meer}

  
  386 Fri 26 February 2016 Hinder Afsluitdijk (A7) door herstelwerk slagbomen VID
  Verkeer aan de Friese kant van de Afsluitdijk (A7) moet vrijdag de hele dag rekening houden met hinder. Er wordt gewerkt aan de slagbomen van de Lorentzbrug (rijbaan richting Friesland). Al het verkeer wordt daarom over de weghelft richting Noord-Holland geleid. In beide richtingen is slechts een rijstrook beschikbaar.

  De slagbomen van de brug richting Friesland functioneren niet naar behoren, laat Rijkswaterstaat weten. 'Uit voorzorg en verkeersveiligheidsoverweging wordt die weghelft afgesloten voor verkeer. Zo kunnen we veilig zoeken naar de oorzaak en het probleem oplossen'.

  Rijkswaterstaat hoopt dat het probleem vrijdag rond 19.00 uur verholpen is. Tot die tijd moet wegverkeer in beide richtingen rekening houden met files. Hinder voor de scheepvaart wordt niet verwacht. Volgende maand wordt er groot onderhoud uitgevoerd aan de Lorentzsluizen.
  ... {meer}

  
  385 Wed 17 February 2016 Besturingssystemen Afsluitdijk worden vervangen VID
  De besturing- en bedieningssystemen van de bruggen en sluizen in de Afsluitdijk worden compleet vervangen.

  De laatste maanden vonden er veelvoudig storingen plaats waardoor de dijk afgesloten moest worden. Het provinciebestuur van Fryslân heeft schoon genoeg van de problemen.

  Op zondag 8 februari stond het verkeer twee uur vast door technische problemen met de sluizen. Een week eerder was het ook al raak. Ook afgelopen maandag, 15 februari, ging het mis. Toen waren er problemen met de brug over de Stevinsluizen.

  Volgende maand wordt er groot onderhoud gepleegd aan de Lorenzsluizen dat 83 jaar bestaat. De voorbereidingen daarvoor zijn al in volle gang. Na de vervanging moeten dit soort storingen zijn opgelost.
  ... {meer}

  
  384 Tue 16 February 2016 Afsluitdijk weer gestremd door storing met brug VID
  De Afsluitdijk in de A7 vanuit Friesland is maandagmiddag afgesloten vanwege een storing met de brug over de Stevinsluizen.

  Rond 15.00 uur stond er al een behoorlijke file. Verkeer kan tijdelijk vanaf knooppunt Joure omrijden door de borden Heerenveen/Zwolle/Utrecht te volgen en te rijden over de A32, de A28 en de A1.

  Rijkswaterstaat laat weten dat de monteur onderweg is. Hoelang de storing nog gaat duren is niet bekend. De afgelopen weken was de afsluitdijk ook al een aantal keren gestremd door een storing met de Lorentzsluizen.

  Update 15:39 uur: De weg is weer open, het verkeer komt weer op gang.
  ... {meer}

  
  383 Wed 14 June 2017 Probleem A7 met brug op Afsluitdijk VID
  14 juni 2017, 15:03: De brug over de Lorentzsluis die ligt in de Afsluitdijk wil woensdagmiddag niet meer terugdraaien. Een monteur is reeds ter plaatse. Het verkeer dat ingesloten staat wordt teruggeleid.

  De rijbaan is dus vanuit Zurich richting Den Oever gestremd.

  Als je vanuit Heerenveen richting Noord-Holland wilt rijden moet je omrijden ter hoogte van het knooppunt Zurich. Verkeer richting Amsterdam volgt de borden Groningen/Emmeloord en rijdt over de A7, A6 en de A1.

  Update 14:48 uur: Storing Afsluitdijk verkeer Zurich Den Oever moet omrijden!: ZURICH De Afsluitdijk is woensdagmiddag wederom dicht door een technische storing aan de kant van Friesland wil de brug wil niet meer dicht.

  Verkeer dat de Afsluitdijk over wil richting Amsterdam, moet omrijden via Emmeloord. Ook scheepvaart heeft last van de storing, omdat de brug half geopend is.
  ... {meer}

  
  382 Thu 15 June 2017 Schultz: geen monteur op Afsluitdijk, wel koelen VID
  381 Wed 03 February 2016 Nieuwbouw Afsluitdijk moet volgens provincies prioriteit krijgen VID
  380 Mon 01 February 2016 Provinciebestuur is klaar met problemen Afsluitdijk VID
  379 Sat 30 January 2016 Maandag oponthoud verwacht bij Afsluitdijk (A7) VID
  378 Sat 18 November 2017 A7 bij knooppunt Joure dicht door demonstranten Sinterklaasintocht VID
  377 Mon 22 June 2015 Te vaak hinder door politiecontroles VID
  376 Wed 16 March 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storing Stevinsluizen VID
  375 Mon 27 May 2013 Zeer grote hinder door werkzaamheden A7 VID
  374 Mon 07 January 2013 Vrachtwagen gekanteld op A7 bij Hoorn VID
  373 Tue 06 March 2018 Afsluitdijk (A7) vanuit Friesland afgesloten door storing Vid
  372 Fri 21 December 2012 Autobrand zorgt voor flinke vertraging A7 VID
  371 Wed 07 March 2018 Afsluitdijk blijft deels dicht door brugproblemen Kornwerderzand Vid
  370 Tue 13 March 2018 Afsluitdijk blijft deels dicht door brugproblemen Kornwerderzand Vid
  369 Wed 04 April 2018 A7 Afsluitdijk Kornwerderzand: werkzaamheden 9- 26 april VID
  368 Mon 10 September 2018 Komende tijd hinder door wegwerk Afsluitdijk (A7) VID
  367 Mon 06 February 2017 File bij Afsluitdijk door storing VID
  366 Thu 01 November 2012 Twee rijstroken afgesloten op A7 VID
  365 Sat 27 October 2012 Ongeval A7 bij wegwerkzaamheden VID
  364 Tue 01 March 2016 Vijf jaar 130 op Nederlandse snelwegen VID
  363 Mon 29 May 2017 A7 dicht na tweetal ongelukken VID
  362 Thu 25 October 2012 Afsluitdijk tot middernacht dicht na geschaarde vrachtwagen VID
  361 Wed 06 July 2016 Sluizen en bruggen Afsluitdijk worden aangepakt VID
  360 Fri 02 December 2016 File door grote verkeerscontrole A7 VID
  359 Sun 04 September 2016 Hardloopevenement 'Afsluitdijk open' gaat niet door, A7 blijft open VID
  358 Fri 10 March 2017 Afsluitdijk lange tijd dicht na ongeluk VID
  357 Sun 24 July 2016 Auto met caravan schaart op Afsluitdijk VID
  356 Fri 15 July 2016 Afsluitdijk eenmalig dicht voor evenement VID
  355 Sat 29 April 2017 Afsluitdijk dicht door brugproblemen Kornwerderzand VID
  354 Mon 01 May 2017 Problemen Afsluitdijk nog niet voorbij VID
  353 Fri 08 July 2016 Ongevallen op de A7 VID
  352 Fri 08 July 2016 Lange file op A7 door oliespoor VID
  351 Thu 07 July 2016 A7 dicht na sprong van viaduct VID
  350 Thu 07 July 2016 Wederom brugstoring Afsluitdijk A7 VID
  349 Mon 22 May 2017 Afsluitdijk (A7) dicht door storing VID
  348 Fri 08 April 2016 Controles bij wegwerkzaamheden Afsluitdijk (A7) VID
  347 Sun 26 June 2016 Auto over de kop op Afsluitdijk VID
  346 Tue 23 May 2017 Afsluitdijk (A7) dinsdagavond weer volledig open VID
  345 Wed 22 June 2016 Uren fileleed op Afsluitdijk: alles op een rijtje VID
  344 Wed 22 June 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storingen VID
  343 Thu 16 June 2016 Afsluitdijk (A7) weer dicht door technische storing VID
  342 Mon 13 June 2016 Afsluitdijk (A7) naar Friesland dicht door technische storing VID
  341 Thu 02 June 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storing brug VID
  340 Thu 26 May 2016 Afsluitdijk (A7) enige tijd dicht door storing VID
  339 Sat 07 May 2016 Afsluitdijk (A7) weer dicht door haperende brug VID
  338 Fri 06 May 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storing bij Stevinsluizen VID
  337 Sun 01 May 2016 Fikse vertraging op de Afsluitdijk A7 VID
  336 Mon 29 May 2017 Pinksterhinder Afsluitdijk (A7) door onderhoud VID
  335 Thu 25 October 2012 Twee rijstroken dicht op A7 richting Amsterdam VID
  334 Wed 18 January 2017 Vanaf volgend jaar ook overdag 130 op A2 VID
  333 Thu 13 September 2012 Beperkte wegcapaciteit op A7 door ongeval VID
  332 Thu 13 September 2012 Afsluitdijk afgesloten door defecte brug VID
  331 Mon 01 October 2012 Storing Lorentzsluizen stremt verkeer Afsluitdijk VID
  330 Fri 12 October 2018 Live Twitter - Proces tegen Blokkeerfriezen Twitter - Saskia Belleman
  329 Sat 10 November 2018 Geld stroomt binnen voor blokkeerfriezen Telegraaf
  328 Tue 12 November 2019 100 kilometer? Een klant minder per dag Telegraaf
  327 Tue 12 November 2019 Vooral automobilist buiten Randstad de klos Telegraaf
  326 Tue 12 November 2019 Hoogverraad aan automobilist Telegraaf
  325 Wed 13 November 2019 Onbegrip en woede om aanpak stikstofspook Telegraaf
  324 Wed 13 November 2019 100 km-bord straks massaal genegeerd Telegraaf
  323 Thu 10 October 2019 Afsluitdijk nacht dicht voor spoedklus BAM en Van Oord Telegraaf
  322 Sun 13 October 2019 Aannemers met schrik vrij op Afsluitdijk Telegraaf
  321 Tue 12 November 2019 Autorijden wordt constante oefening in zelfbeheersing Telegraaf
  320 Sun 13 October 2019 Meer ongevallen, minder politie op snelweg Telegraaf
  319 Wed 16 October 2019 PVV: maximumsnelheid moet omhoog Telegraaf
  318 Thu 17 October 2019 Jenny Douwes dient klacht in over tolk Telegraaf
  317 Sun 03 November 2019 Maakt Rutte ons langzaamste autorijders van Europa? Telegraaf
  316 Mon 04 November 2019 Dijkhoff: verlagen maximumsnelheid naar 100 km/uur geen taboe meer Telegraaf
  315 Tue 05 November 2019 100 mogen op een verlaten snelweg is tegennatuurlijk Telegraaf
  314 Tue 05 November 2019 Jongeren D66: 90 kilometer is hard genoeg Telegraaf
  313 Tue 05 November 2019 Dijkhoff sust onrust over inperken snelheid Telegraaf
  312 Wed 13 November 2019 Duitsers gniffelen om nieuwe Nederlandse maximumsnelheid Telegraaf
  311 Tue 12 November 2019 Kogel door de kerk: overdag in heel het land 100 km/uur Telegraaf
  310 Tue 05 November 2019 Laatste autoloze zondag had weinig effect Telegraaf
  309 Wed 06 November 2019 '100 kilometer per uur strop voor wegenbouw' Telegraaf
  308 Thu 19 March 2020 Alle wegen hebben nu juiste bord: overal 100 per uur overdag Telegraaf
  307 Mon 02 March 2020 Monsterklus voor RWS, op 4000 plekken snelheid aan passen Telegraaf
  306 Mon 02 March 2020 Strop door 100 km/uur: het kost miljoenen Telegraaf
  305 Mon 02 March 2020 Het wordt gevaarlijker op de weg dan met 130 Telegraaf
  304 Mon 02 March 2020 Woedende reacties op kostbare snelheidsverlaging Telegraaf
  303 Thu 05 March 2020 D66 en PvdA: 100km streng controleren Telegraaf
  302 Fri 06 March 2020 Minister verbaast zich over 100 km/u-weerstand Telegraaf
  301 Sat 14 March 2020 Van Groningen naar Maastricht: netjes 100 of met U-bocht plankgas? Telegraaf
  300 Mon 16 March 2020 Maximumsnelheid overdag definitief 100 kilometer per uur Telegraaf
  299 Fri 03 April 2020 Stikstofwinst door langzamer rijden al weg door 1 hondendrol Telegraaf
  298 Wed 25 September 2019 Advies aan kabinet: Langzamer rijden voor natuur Telegraaf
  297 Mon 02 December 2019 Snelheidsverlaging kost 7 tot 8 miljoen Telegraaf
  296 Mon 02 December 2019 Kabinet maakt haast: al in maart 100 op alle snelwegen Telegraaf
  295 Thu 14 November 2019 Automobilisten gaan demonstreren op Malieveld Telegraaf
  294 Thu 14 November 2019 Wilders: 'VVD van vroem- naar bakfietspartij' Telegraaf
  293 Thu 14 November 2019 Snelheidsverlaging is slechts een amuse Telegraaf
  292 Thu 14 November 2019 Noord-Holland: maximaal 70 km/u rond natuur Telegraaf
  291 Sat 16 November 2019 PvdA-leden: snelheid verlagen naar 80 km/u Telegraaf
  290 Sat 16 November 2019 VVD jaagt steunpilaren tegen zich in het harnas Telegraaf
  289 Mon 04 November 2019 Onrust in VVD om heilig huisje van 130 km/u Telegraaf
  288 Sun 29 September 2019 Nederlanders tegen 100 op alle snelwegen Telegraaf
  287 Wed 25 September 2019 Autobranche: minderen files echte oplossing stikstofprobleem Telegraaf
  286 Fri 12 October 2018 Fries volksfeest om Jenny Douwes: 'Zij verwoordde ons onderbuikgevoel' Telegraaf
  285 Mon 08 October 2018 Jenny d'Arc: Mensen zien dit als showproces Telegraaf
  284 Thu 11 October 2018 Tumult bij rechtszaak blokkeerfriezen Telegraaf
  283 Fri 12 October 2018 Aanhang A7-blokkeerders zingen Jenny Douwes toe Telegraaf
  282 Fri 12 October 2018 Taakstraffen en celstraf geëist tegen blokkeerfriezen Telegraaf
  281 Fri 12 October 2018 Showproces tegen 'blokkeerfriezen' Telegraaf
  280 Sat 27 April 2019 Auto schiet van Afsluitdijk bijna IJsselmeer in, zeker één gewonde Telegraaf
  279 Sat 13 October 2018 Irritatie over loze belofte aan Douwes Telegraaf
  278 Sun 31 March 2019 Zes gewonden bij zwaar ongeval op A7 Telegraaf
  277 Mon 08 October 2018 Verdachte legt schuld bij burgemeester Dokkum Telegraaf
  276 Fri 12 October 2018 Anti-Piet activiste zet illegale opnames A7-proces online Telegraaf
  275 Fri 12 October 2018 Extra bedenktijd voor uitspraak A7-blokkade Telegraaf
  274 Tue 16 October 2018 Wim Anker: 'Een kat in het nauw maakt rare sprongen' Telegraaf
  273 Sun 31 March 2019 Spookrijder zorgt voor chaos op A7 Telegraaf
  272 Thu 15 November 2018 Bijna twee ton opgehaald voor 'blokkeerfriezen' Telegraaf
  271 Tue 16 October 2018 Crowdfunding-actie voor 'blokkeer-Friezen' Telegraaf
  270 Mon 15 October 2018 Twan Huys: We hadden het anders moeten doen Telegraaf
  269 Fri 09 November 2018 Blokkeerfriezen: 'Dit was een politiek proces' Telegraaf
  268 Mon 08 October 2018 Kinderen zouden toch niets begrijpen van geschreeuw Telegraaf
  267 Mon 08 October 2018 Zwarte Piet-zaak gaat verder na flauwvallen rechter Telegraaf
  266 Wed 25 September 2019 'Minder hard is nauwelijks meer schoon' Telegraaf
  265 Mon 20 November 2017 Alles voor de goede zaak Telegraaf
  264 Fri 09 November 2018 Douwes: 'Vonnis is bizar hoog' Telegraaf
  263 Sat 18 November 2017 Actie tegen Zwarte Piet verboden Telegraaf
  262 Sat 18 November 2017 Jenny Douwes blij met leeg demonstrantenvak Friesland wil dit gewoon niet Telegraaf
  261 Sun 19 November 2017 Doneren voor 'Friese helden' na blokkade A7 Telegraaf
  260 Mon 30 September 2019 Hier mag je morgen geen 130 meer rijden Telegraaf
  259 Thu 26 September 2019 Maand wachten op uitspraak hoger beroep blokkeerfriezen Telegraaf
  258 Sun 19 November 2017 'Friese helden' krijgen gratis hulp advocaat na blokkade A7 Telegraaf
  257 Mon 20 November 2017 Friezen trots op Jenny dArc Telegraaf
  256 Mon 20 November 2017 Betogers Zwarte Piet namen vuurwerk mee Telegraaf
  255 Sat 06 July 2019 Man steekt drie (!) rijbanen A7 over om fiets te stallen Telegraaf
  254 Thu 26 September 2019 OM eist weer taakstraffen voor blokkeerfriezen Telegraaf
  253 Thu 26 September 2019 Douwes boos op tolk bij proces blokkeerfriezen Telegraaf
  252 Wed 21 March 2018 Bouw van Afsluitdijk zou nu niet meer kunnen Telegraaf
  251 Wed 11 September 2019 Stikstofregels: aanpassen Afsluitdijk en snelwegen op de tocht Telegraaf
  250 Thu 19 April 2018 'A7-blockers' voor rechter Telegraaf
  249 Fri 15 June 2018 Proces tegen anti-Piet-activisten op A7 begint Telegraaf
  248 Fri 15 June 2018 Zaak A7-blokkade in oktober voor de rechter Telegraaf
  247 Wed 03 October 2018 Zwarte Piet-activisten A7 moeten voor rechter komen Telegraaf
  246 Sat 13 October 2018 Twan Huys komt afspraken niet na Telegraaf
  245 Sun 10 May 2020 Motorrijder raast met 200 km/u over A7 Telegraaf
  244 Mon 23 July 2012 Problemen met brug Afsluitdijk Telegraaf
  243 Tue 27 September 2011 Snelheid op hele A2 naar 130 km Telegraaf
  242 Fri 03 August 2012 A7 naar A'dam dicht door defecte brug Telegraaf
  241 Mon 29 October 2012 Dode op A7 blijkt kickbokser Telegraaf
  240 Sun 07 February 2016 Weer file door technisch probleem Afsluitdijk Telegraaf
  239 Mon 08 February 2016 Provincie helemaal klaar met files Afsluitdijk Telegraaf
  238 Mon 29 February 2016 Dag en nacht monteur op Afsluitdijk Telegraaf
  237 Thu 17 October 2013 Aanpak A7, A8 en A9 moet files tegengaan Telegraaf
  236 Wed 09 February 2011 Schultz: uitgelekte plannen 130 km voorbarig Telegraaf
  235 Tue 01 March 2016 VVN: meer wegen naar 130 Telegraaf
  234 Tue 22 November 2011 VVD: meer dan 1 op de 3 snelwegen naar 130 km Telegraaf
  233 Fri 22 April 2016 GroenLinks goochelt met 130-cijfers - GroenLinks wil afschaffing 130 km/u Telegraaf
  232 Thu 23 June 2016 130 even veilig Telegraaf
  231 Wed 06 July 2016 Niet vast te stellen dat 130 onveiliger is Telegraaf
  230 Mon 28 November 2011 130 kilometer op 60 procent snelwegen Telegraaf
  229 Sat 27 October 2012 Dode Purmerender gevonden op oprit snelweg Telegraaf
  228 Fri 03 April 2020 Afsluitdijk afgesloten vanaf zaterdagavond 4 tot zondagavond 5 april RWS - VID
  227 Mon 16 March 2020 Rijkswaterstaat klaar met mega-klus RWS - VID
  226 Wed 02 February 2011 130 km kan op maar vier snelwegen RtlNieuws
  225 Mon 28 January 2019 Ernstig ongeval op de Afsluitdijk Rijkswaterstaat Verkeers Informatie
  224 Tue 12 February 2019 Afsluitdijk (A7) in avond en nacht afgesloten voor testen bruggen Rijkswaterstaat Verkeers Informatie
  223 Thu 08 November 2018 Vervolging door OM van 'blokkeer-Friezen' niet consequent Reformatorich Dagblad
  222 Wed 17 April 2019 Rechtbank verklaart merendeel bezwaren DNA-afname in A7-zaak gegrond Rechtspraak.nl
  221 Fri 09 November 2018 Werkstraffen voor blokkeerders A7 en initiatiefneemster blokkade Rechtspraak.Nl
  220 Tue 01 January 2013 Man uit Purmerend gewond na eenzijdige aanrijding A7 Politie ZaWa
  219 Wed 31 October 2012 Hardrijders in bocht A7/A8 Politie ZaWa
  218 Wed 12 September 2012 Automobilist na achtervolging aangehouden Politie ZaWa
  217 Sun 08 July 2012 Bromfietser op A7 Politie ZaWa
  216 Fri 13 July 2012 Kop-staartbotsing Politie ZaWa
  215 Sat 20 October 2012 Verkeersongeval, bestuurder onder invloed Politie ZaWa
  214 Mon 22 October 2012 Kettingbotsing A7 Politie ZaWa
  213 Sun 11 November 2012 Drankrijders op A7 Politie ZaWa
  212 Mon 24 September 2012 Veroorzaker ongeval gaat er vandoor Politie ZaWa
  211 Thu 01 November 2012 Onder invloed in de auto Politie ZaWa
  210 Sun 11 November 2012 Automobilist botst op asfaltwagen Politie ZaWa
  209 Wed 18 July 2012 Hardrijders in bocht A7-A8 Politie ZaWa
  208 Sun 18 November 2012 Rijbewijs ingevorderd Politie ZaWa
  207 Fri 07 December 2012 Houd voldoende afstand en pas snelheid aan Politie ZaWa
  206 Thu 02 August 2012 Slapende man wakker gemaakt en aangehouden Politie ZaWa
  205 Sun 04 November 2012 Auto over de kop geslagen Politie ZaWa
  204 Sun 16 December 2012 Autodieven aangehouden Politie ZaWa
  203 Fri 28 December 2012 Wegrijden na ongeval Politie ZaWa
  202 Wed 18 July 2012 Brommobiel op A7 Politie ZaWa
  201 Sat 20 December 2008 Aanrijding op A7 Politie ZaWa
  200 Mon 14 May 2007 Dodelijk ongeval op A7 - Middenbeemster Politie Zaanstreek Waterland
  199 Fri 12 June 2009 Dodelijk ongeval op A7 Politie Noord-Holland Noord
  198 Fri 28 August 2009 Politiemotorrijder gewond bij aanrijding Politie NHN, NHD, FlitsService.nl
  197 Thu 16 August 2012 Aanrijding met letsel Politie NHN
  196 Thu 30 August 2012 Bloedproef: rijden onder invloed drugs Politie NHN
  195 Fri 14 September 2012 Controle zwaar verkeer Politie NHN
  194 Sat 25 August 2012 Auto in de berm Politie NHN
  193 Sun 08 July 2012 Aanhouding na vernielingen Politie NHN
  192 Wed 12 September 2012 Automobilist na achtervolging aangehouden Politie NHN
  191 Thu 19 July 2012 Getuigen gezocht na verkeersincident A7 Politie NHN
  190 Wed 12 September 2012 Drie aanhoudingen na inbraak bij hondenvereniging Politie NHN
  189 Mon 07 January 2013 Vrachtauto gekanteld Politie NHN
  188 Fri 12 October 2012 Achtervolging na poging inbraak tankstation Politie NHN
  187 Fri 30 March 2007 Politie pakt hardrijders aan op A7 Politie NHN
  186 Mon 20 September 2010 Automobilist overleden na eenzijdig ongeval Politie NHN
  185 Wed 12 December 2012 Auto in de vangrail Politie NHN
  184 Tue 16 October 2012 Auto's op elkaar (Wieringerwerf) Politie NHN
  183 Wed 19 September 2012 Overval op personenauto Politie NHN
  182 Mon 26 November 2012 Automobilist gewond bij ongeval Afsluitdijk Politie Fryslan
  181 Fri 23 November 2018 OM in hoger beroep blokkade A7 Openbaar Ministerie
  180 Mon 20 November 2017 OM start onderzoek naar blokkade A7 Openbaar Ministerie
  179 Sat 09 July 2016 Inspectie van betonconditie in sluizen en bruggen Afsluitdijk Noordhollands Dagblad
  178 Tue 06 June 2017 Afsluitdijk deels dicht door storm Noordhollands Dagblad
  177 Fri 31 August 2012 Zwaargewonde na aanrijding op A7 Noordhollands Dagblad
  176 Wed 07 June 2017 Flinke vertraging door deels afgesloten Afsluitdijk [update] Noordhollands Dagblad
  175 Wed 07 June 2017 Aansluiten op de Afsluitdijk: fileleed nog niet voorbij Noordhollands Dagblad
  174 Fri 28 February 2020 Auto tegen vangrail op A7 bij Wieringerwerf, bestuurster lichtgewond Noordhollands Dagblad
  173 Thu 27 February 2020 Rijkswaterstaat waarschuwt voor langere reistijd door werk aan de Afsluitdijk: maximaal 70 kilometer per uur over de snelweg Noordhollands Dagblad
  172 Sun 23 February 2020 Auto vliegt uit de bocht op A7 bij Purmerend-Noord; bestuurder gaat ervandoor, medepassagier blijft gewond achter Noordhollands Dagblad
  171 Sun 31 March 2019 Ernstig ongeval A7 veroorzaakt door spookrijder met slok op, Purmerendse zwaargewond Noord Hollands Dagblad
  170 Tue 18 September 2012 Gratis parkeren en goedkoop per trein bij werk A7 Noord Hollands Dagblad
  169 Mon 17 June 2019 Tot 2023 veel verkeershinder op Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  168 Sat 06 July 2019 Automobilist stunt door fiets van snelweg bij Hoorn te halen Noord Hollands Dagblad
  167 Tue 26 July 2016 Nachtwerk voor nieuw viaduct Westfrisiaweg boven A7 bij Hoorn Noord Hollands Dagblad
  166 Thu 25 July 2019 Auto knalt tegen pijlwagen op Afsluitdijk; twee personen zwaargewond [update] Noord Hollands Dagblad
  165 Sun 31 March 2019 Zes gewonden bij ongeluk op A7, weg weer open [video, update] Noord Hollands Dagblad
  164 Sat 30 March 2019 File richting Den Oever door storing brug Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  163 Tue 26 March 2019 Oudere fietser van A7 gehaald bij Zaandam Noord Hollands Dagblad
  162 Sun 28 April 2019 Twee personen gewond bij ongeval Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  161 Fri 19 April 2019 Afsluitdijk deels afgesloten wegens ongevallen; rijstrook weer open [update] Noord Hollands Dagblad
  160 Fri 27 January 2017 Auto over de kop bij afrit A7 in Wognum, bestuurder raakt gewond Noord Hollands Dagblad
  159 Wed 29 February 2012 Politie krijgt al zon 50 tips over onderzoek A7 Noord Hollands Dagblad
  158 Wed 12 September 2012 Groot onderhoud aan de A7 bij Purmerend Noord Hollands Dagblad
  157 Tue 14 January 2020 Auto belandt in het water langs de Afsluitdijk, 28-jarige vrouw uit Zwaag overlijdt Noord Hollands Dagblad
  156 Sat 23 May 2020 A7 uren afgesloten door dodelijk ongeval ter hoogte van Wijdewormer Noord Hollands Dagblad
  155 Mon 04 May 2020 Afsluitdijk richting Friesland dicht door spoedreparatie Noord Hollands Dagblad
  154 Wed 06 May 2020 Kilometerslange file A9 door storing Alkmaarse Leeghwaterbrug; kerende automobilisten zorgen voor chaos Noord Hollands Dagblad
  153 Fri 13 March 2020 Oppassen geblazen! Vanaf nu kalmpjes aan op de A27, de 100 km-borden staan er Noord Hollands Dagblad
  152 Mon 23 November 2009 Auto van de weg: bestuurder dood, passagier naar ziekenhuis (video) Noord Hollands Dagblad
  151 Sat 14 March 2020 In slakkengang over de snelweg vanaf maandag. Overal 100 km/u overdag Noord Hollands Dagblad
  150 Thu 26 November 2009 Wederom dodelijk ongeval op A7 (video) Noord Hollands Dagblad
  149 Wed 02 December 2009 Auto rijdt op file: man overlijdt (video) Noord Hollands Dagblad
  148 Sun 05 April 2020 Afsluitdijk weer open na uitgelopen werkzaamheden Noord Hollands Dagblad
  147 Tue 15 February 2011 Snelheid hoger op A7 en A9 Noord Hollands Dagblad
  146 Mon 03 September 2012 Geluid blijft onder norm bij 130 km op A7 Noord Hollands Dagblad
  145 Mon 04 April 2011 Remproef beslissend voor snelheid op A7 Noord Hollands Dagblad
  144 Thu 21 July 2011 Met bijna 100 te hard over rijksweg 7 Noord Hollands Dagblad
  143 Wed 26 October 2011 Vrachtwagen met asfalt gekanteld langs A7 bij Wijdewormer Noord Hollands Dagblad
  142 Fri 11 November 2011 Twijfel aan acties van snelwegvandaal op A7 Noord Hollands Dagblad
  141 Wed 29 February 2012 Tien mille voor gouden tip moordpogingen A7 Noord Hollands Dagblad
  140 Fri 13 July 2012 Gewonde bij aanrijding A7 Wijdewormer Noord Hollands Dagblad
  139 Fri 11 October 2019 Afsluitdijk weer open na spoedreparatie Noord Hollands Dagblad
  138 Fri 11 October 2019 Meerdere auto's op elkaar geklapt op A7 vanuit Hoorn, flinke schade en vertraging Noord Hollands Dagblad
  137 Wed 16 October 2019 Motoragent per ongeluk geraakt door tractor op A7 bij Middenmeer Noord Hollands Dagblad
  136 Sat 25 August 2012 Auto in greppel langs A7 na slaapaanval Noord Hollands Dagblad
  135 Tue 05 March 2019 Fietspad over de Afsluitdijk gaat vanaf 1 april drie jaar dicht en dat is geen grap Noord Hollands Dagblad
  134 Mon 08 October 2012 Gewonde op A7 bij Wognum Noord Hollands Dagblad
  133 Thu 17 October 2013 Honderden miljoenen voor aanpak files regio Noord Hollands Dagblad
  132 Thu 17 October 2013 Aanpak A7, A8 en A9 moet files tegengaan Noord Hollands Dagblad
  131 Tue 06 March 2018 Afsluitdijk dicht door storing Noord Hollands Dagblad
  130 Thu 06 December 2012 Auto uitgebrand op A7 bij Wieringerwerf Noord Hollands Dagblad
  129 Sat 27 October 2012 Toegetakelde man door misdrijf omgekomen bij A7 Noord Hollands Dagblad
  128 Thu 25 October 2012 Lege tankwagen schaart op Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  127 Sat 27 October 2012 Werk op A7 vertraagt asfaltering Willemsweg Noord Hollands Dagblad
  126 Tue 10 April 2018 Verkeer sneller omleiden op Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  125 Thu 06 December 2012 Overlast verkeer door sneeuw en gladheid in Noord-Holland Noord Hollands Dagblad
  124 Sat 03 November 2012 Automobiliste over de kop op A7 bij Oudendijk Noord Hollands Dagblad
  123 Tue 16 October 2012 Deel A7 bij Wieringerwerf dicht door ongeval Noord Hollands Dagblad
  122 Sun 11 November 2012 Automobilist rijdt achterop asfaltwagen A7 Noord Hollands Dagblad
  121 Wed 16 May 2018 Afsluitdijk even dicht bij Den Oever door aangereden slagboom Noord Hollands Dagblad
  120 Mon 07 January 2013 File door gekantelde vrachtwagen bij Hoorn Noord Hollands Dagblad
  119 Thu 15 November 2012 Lange files door ongeluk op A7 Noord Hollands Dagblad
  118 Sat 13 October 2012 Gewonde bij ongeluk op A7 bij Hoorn Noord Hollands Dagblad
  117 Thu 15 November 2012 Chauffeur komt om op A7 Noord Hollands Dagblad
  116 Thu 22 November 2012 Provincie: Rijk regelt brede A7 Noord Hollands Dagblad
  115 Fri 30 November 2012 Inwoners Wieringerwerf ervaren geluidsoverlast A7 Noord Hollands Dagblad
  114 Fri 08 February 2019 Politiek Purmerend kiest voor halvering op- en afritten bij A7 Noord Hollands Dagblad
  113 Sat 06 October 2018 Weg blokkeren om Zwarte Piet, mag dat nou wel of niet? Noord Hollands Dagblad
  112 Sat 06 October 2018 Lesje voor agenten: demonstrant is betrokken burger, geen vijand Noord Hollands Dagblad
  111 Sun 10 July 2016 Inspectie van betonconditie in sluizen en bruggen Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  110 Wed 30 January 2019 Snelheid op A7 bij Purmerend naar 100 kilometer per uur Noord Hollands Dagblad
  109 Wed 16 March 2016 Afsluitdijk richting Noord-Holland even dicht door storing Noord Hollands Dagblad
  108 Tue 01 January 2013 Verkeersongeval met letsel op A7 bij Purmerend Noord Hollands Dagblad
  107 Fri 23 November 2012 Vrouw gewond bij ongeval op de A7 ter hoogte van Avenhorn Noord Hollands Dagblad
  106 Mon 16 December 2013 Ongeval op Afsluitdijk door mobieltje Noord Hollands Dagblad
  105 Fri 08 June 2018 Urenlange file op en rond Afsluitdijk door werkzaamheden Noord Hollands Dagblad
  104 Tue 04 December 2012 Ongeval A7 Wijdewormer Noord Hollands Dagblad
  103 Sat 18 November 2017 A7 weer vrij, anti-pietendemonstranten onder politiebegeleiding op weg naar Dokkum (+video) Leeuwarder Courant
  102 Tue 05 March 2019 Blokkeerfries met griep die DNA moest afstaan: 'ik kreeg een rasp in de mond' Leeuwarder Courant
  101 Sat 18 November 2017 Pro-Zwarte Piet demonstranten: 'onze actie is geslaagd' Leeuwarder Courant
  100 Thu 26 September 2019 Lees hier de derde dag van het hoger beroep tegen de blokkeerfriezen terug Leeuwarder Courant
  99 Fri 23 November 2018 OM gaat tegen alle blokkeer-Friezen in hoger beroep Leeuwarder Courant
  98 Thu 26 September 2019 Ook in hoger beroep 240 uur werkstraf geëist tegen Jenny Douwes Leeuwarder Courant
  97 Tue 05 March 2019 Politie haalt eerste blokkeerfries van huis voor afname DNA Leeuwarder Courant
  96 Tue 24 September 2019 Voorvrouw Douwes trapt af bij hoger beroep blokkeerfriezen Leeuwarder Courant
  95 Tue 24 September 2019 Lees terug: de eerste dag van het hoger beroep van de blokkeerfriezen Leeuwarder Courant
  94 Fri 23 November 2018 Negentien blokkeer-Friezen in hoger beroep Leeuwarder Courant
  93 Sat 13 October 2018 Relletje bij Late Night: Jenny Douwes wil niet met piet-activist in gesprek Leeuwarder Courant
  92 Mon 28 October 2019 90 uur werkstraf voor vijftien blokkeerfriezen, ook voor Jenny Douwes Leeuwarder Courant
  91 Tue 06 August 2019 Gemeente blundert met vrijgeven gevoelige stukken over intocht Sinterklaas Dokkum aan helpers Jenny Douwes Leeuwarder Courant
  90 Wed 25 September 2019 Teruglezen: de tweede dag van het hoger beroep tegen de blokkeerfriezen Leeuwarder Courant
  89 Fri 15 November 2019 Vooral VVD verantwoordelijk gehouden voor stikstofcrisis I&O Research
  88 Wed 03 October 2018 OM maakt tekenfilm over A7-blokkade GeenStijl
  87 Tue 12 November 2019 BlokkeerFries schatrijk na bijschrift Volkskrant Geen Stijl
  86 Tue 09 October 2018 LIVE. Vervolg staatstribunaal #blokkeerfriezen Geen Stijl
  85 Sat 10 November 2018 BlokkeerFriezen tikken in tien uur EEN TON aan Geen Stijl
  84 Sat 10 November 2018 Feynman en/of Feiten Alleen goede demo's AUB Geen Stijl
  83 Wed 17 April 2019 Hiep Hiep Hoera. Om BlokkeerFriezen DNA Geen Stijl
  82 Thu 31 January 2019 OM zet DNA-intimidatie Blokkeerfriezen door Geen Stijl
  81 Mon 08 October 2018 GSTV. Blokkeerfriezen in partybus naar rechtbank Geen Stijl
  80 Mon 08 October 2018 Hoofdredactioneel Commentaar. HUP A7-FRIEZEN! Geen Stijl
  79 Wed 30 January 2019 BlokkeerFriezen weigeren DNA af te staan Geen Stijl
  78 Fri 15 February 2019 BlokkeerFries weigert wederom DNA-afname Geen Stijl
  77 Mon 02 December 2019 Rotmaatregel! Nooit meer 130 vanaf 16 MAART Geen Stijl
  76 Fri 23 November 2018 18 BlokkeerFriezen in Hoger Beroep Geen Stijl
  75 Sat 18 November 2017 BREEK. Anti-Pyt Demo in Dokkum VERBOTEN - Friezin Jenny Douwes: ZE KOMEN ER NIET LANGS Geen Stijl
  74 Thu 16 November 2017 Fryske dame waarschuwt Sinterklaas-vernielers Geen Stijl
  73 Thu 14 November 2019 C'est ça. Automobilisten naar het Malieveld Geen Stijl
  72 Tue 05 March 2019 BlokkeerFries van huis gehaald voor DNA-afname Geen Stijl
  71 Thu 07 March 2019 BlokkeerFries van huis gehaald voor DNA-afname Geen Stijl
  70 Fri 15 November 2019 Vvd met 130 naar de 0 zetels Geen Stijl
  69 Sat 21 April 2018 Persbericht. Blokkeerfriezen A7 vinden advocaat Geen Stijl
  68 Sun 07 October 2018 Jenny Douwes in The Post Offline: 'Burgemeester Waanders nodigde NVU uit voor intocht Sint' Geen Stijl
  67 Fri 06 March 2020 100km/hr: Vanaf 16 maart - 130 km/h = 253 euro BOETE Geen Stijl
  66 Sat 13 October 2018 Twan Hyves terug in Kijkcijfer Top 25 Geen Stijl
  65 Mon 15 October 2018 Ebru Umar - Het briefje van Twan (Column) Geen Stijl
  64 Sun 15 March 2020 Vandaag voor het allerlaatst nog lekker 130 rijden Geen Stijl
  63 Tue 16 October 2018 BlokkeerBurgemeester stopt Bus Demonstranten Geen Stijl
  62 Sat 10 November 2018 Crowdfund BlokkeerFriezen komt op stoom Geen Stijl
  61 Fri 12 October 2018 GSTV. Tom bij de #BlokkeerFriezen in Leeuwarden Geen Stijl
  60 Tue 24 September 2019 LIVE: Hoger Beroep BlokkeerFriezen Geen Stijl
  59 Fri 09 November 2018 GSTV. Tom Staal bij de SCHULDIGE BlokkeerFriezen Geen Stijl
  58 Thu 19 April 2018 OM gaat tientallen Zwarte Piet Snelwegblokkeerders vervolgen Geen Stijl
  57 Fri 09 November 2018 Nederland Woest Om Uitspraak #Blokkeerfriezen Geen Stijl
  56 Mon 02 March 2020 100 km per uur vooral HEEL DUUR Geen Stijl
  55 Fri 09 November 2018 Uitspraak #Blokkeerfriezen. 240 uur taakstraf + 1 maand voorwaardelijk voor Jenny Douwes Geen Stijl
  54 Mon 28 October 2019 VONNIS: 90 uur taakstraf voor Blokkeerfriezen Geen Stijl
  53 Sat 21 April 2018 Feynman en/of Feiten Het OM faalt enorm Geen Stijl
  52 Sat 13 October 2018 Lezon. Rechtbank Toespraak BlokkeerFries Jan Geen Stijl
  51 Fri 12 October 2018 Lijstje. Best wel erge dingen waar het OM ook 120 of 240 uur taakstraf voor eist Geen Stijl
  50 Fri 12 October 2018 Strafeisen tegen dappere #Blokkeerfriezen Geen Stijl
  49 Tue 27 August 2019 Surprise! Info over KOZP-tuig per ongeluk gelekt Geen Stijl
  48 Thu 11 October 2018 LIVEBLOG. BlokkeerFriezen vs Het OM. Dag 3 Geen Stijl
  47 Tue 09 October 2018 Verdachten blokkade A7 houden burgemeester Marga Waanders verantwoordelijk Friesch Dagblad
  46 Tue 09 October 2018 Blokkeerders zien hun actie als een goede daad Friesch Dagblad
  45 Mon 08 October 2018 Alle zeilen bij in de rechtbank voor zaak A7-blokkade Friesch Dagblad
  44 Sat 21 April 2018 Demonstratievrije Sinterklaasintocht 2018 Facebook
  43 Mon 02 August 2010 A7 ongevallen 2009. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  42 Fri 28 August 2009 A7 ongevallen 2008. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  41 Tue 01 January 2008 Statistieken van projectweg A7. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  40 Mon 27 August 2007 Ongevallen op de A7 cijfermatig bekeken. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  39 Sat 18 November 2017 Friese boeren zijn er klaar mee Dumpert
  38 Fri 31 August 2012 130 km per uur: 'Let op snelheidsverschil' Brabants Dagblad
  37 Thu 07 November 2019 Slechts zes procent van de auto's rijdt 130 Bnr Nieuws Radio
  36 Mon 07 October 2019 Duitse Autobahn krijgt mogelijk snelheidslimiet AutoVisie
  35 Mon 16 March 2020 Het is zover: vanaf vandaag is de maximumsnelheid overal 100 km/h AutoVisie
  34 Fri 06 March 2020 Opgelet: 100 km/u gaat in bij plaatsing bord, niet 16 maart AutoBahn
  33 Thu 25 April 2019 Rijkswaterstaat doet onderzoek naar dodelijke botsingen tegen matrixportalen AutoBahn
  32 Mon 02 March 2020 €19 miljoen: Winst boetes snelheidsverlaging alweer uitgegeven AutoBahn
  31 Thu 07 May 2020 Florian Schneider, inspirator voor Autobahn, overleden AutoBahn
  30 Wed 13 November 2019 Officieel: maximumsnelheid 'op korte termijn' terug naar 100 km/u AutoBahn
  29 Thu 14 May 2020 Ondanks coronastilte nog net zoveel verkeersdoden AutoBahn
  28 Tue 05 November 2019 D66-Jugend: fuck 100 km/u, 90 is hard zat AutoBahn
  27 Thu 14 November 2019 100 km/u: Duitsland lacht ons keihard uit, maar Europa is content AutoBahn
  26 Tue 05 November 2019 Bizar: kabinet overweegt autoloze zondag wegens stikstofcircus AutoBahn
  25 Tue 02 May 2017 In 2016 stierven weer meer mensen in het verkeer AutoBahn
  24 Wed 06 November 2019 Maximumsnelheid in Nederland: een geschiedenis AutoBahn
  23 Thu 07 November 2019 'Maximumsnelheid 100 km/u heeft verwaarloosbaar effect op stikstofuitstoot' AutoBahn
  22 Wed 15 April 2020 2019: minder doden in verkeer AutoBahn
  21 Mon 02 December 2019 Maximumsnelheid in maart naar 100 kilometer AutoBahn
  20 Thu 18 April 2019 Sterke toename verkeersdoden in 2018 AutoBahn
  19 Fri 24 January 2020 Duitsers beginnen toch warm te draaien voor maximumsnelheid AutoBahn
  18 Wed 25 April 2018 Aantal verkeersdoden daalt voor het eerst in vier jaar AutoBahn
  17 Wed 02 March 2011 Is A7 de Nederlandse Autobahn? Auto Visie Blog
  16 Fri 23 November 2018 Hoger beroep ingesteld in A7-blokkadezaak voor 18 verdachten Anker en Anker Advocvaten
  15 Tue 12 November 2019 Zesmaal cassatie in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  14 Sun 11 November 2018 Hoger beroep in beraad in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  13 Tue 13 November 2018 Reactie doneeractie A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  12 Mon 13 May 2019 Opnieuw twee dna-bezwaarschriften gegrond verklaard in A7 blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  11 Wed 17 April 2019 Merendeel bezwaren tegen dna-opslag in A7-blokkadezaak gegrond Anker en Anker Advocaten
  10 Mon 28 October 2019 Fors lagere straffen in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  9 Wed 04 September 2019 Behandelschema hoger beroep A7-blokkadezaak: eis en pleidooi op 26 september Anker en Anker Advocaten
  8 Sun 14 October 2018 Wim Anker: 'Reactie Twan Huys onjuist' Anker en Anker Advocaten
  7 Fri 12 October 2018 Vrijspraak bepleit in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  6 Thu 26 September 2019 'Betrokkenen A7-blokkade vrijuit': uitspraak 31 oktober Anker en Anker Advocaten
  5 Mon 28 October 2019 Uitspraak hoger beroep A7-blokkade op donderdag 31 oktober a.s. Anker en Anker Advocaten
  4 Thu 04 October 2018 Behandeling zaak A7-blokkade vanaf 8 oktober a.s. Anker en Anker Advocaten
  3 Fri 08 February 2019 Bezwaar tegen verwerking dna in zaak A7-blokkade Anker en Anker Advocaten
  2 Tue 16 October 2018 Wim Anker: Geen excuses Twan Huys Anker en Anker
  1 Fri 31 August 2012 Gewonde bij ongeluk Afsluitdijk 112 Sud West Fryslan
  De A7 bij Wijdewormer, hmp10.6, noordwaarts.
  De A7 bij Wijdewormer, hmp10.6, noordwaarts.

  De A7 bij Wognum, hmp35.9, noordwaarts.
  De A7 bij Wognum, hmp35.9, noordwaarts.

  De A7 bij Den Oever, hmp64.5, zuidwaarts.
  De A7 bij Den Oever, hmp64.5, zuidwaarts.

 • Media berichten 2012
 • Media berichten 2011
 • Media berichten 2010
 • Oorzaken van ongevallen van 2009 tov 2008 Oorzaken van ongevallen van 2009, tov 2008

 • Media berichten 2009
 • Oorzaken van ongevallen van 2008 tov 2007 Oorzaken van ongevallen van 2008, tov 2007

 • Media berichten 2008

 •    A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]