A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7Inleiding

Datum: Sun 01 April 2007

De A7 in Noord-Holland is benoemd tot project-weg voor snelheids-controles. Dit betekent dat men vanaf 1 april 2007 gedurende 4 jaren intensief gaat controleren op snelheid met radar en op allerlei verkeers-gevaarlijke stunts met niet-als-zodanig herkenbare VROS-wagens en motoren. Het bedoelde stuk A7 loopt vanaf vanaf knooppunt Zaandam (hmp4.8, regio ZaWa = Zaanstreek-Waterland) tot aan de Afsluitdijk (hmp75.4, regio NHN = Noord-Holland Noord).

Zoals altijd is het gegeven argument dat men de verkeersveiligheid op de A7 wilt verhogen, omdat de afgelopen 3 jaren veel ongevallen zijn gebeurt, waarbij ruim 86 gewonden en wel 6 doden zijn gevallen. Oorzaak volgens dezelfde argument-gevers: De wettelijke maximale toegestane snelheid (van 120km/hr) wordt massaal overschreden en is de oorzaak van veel deze ongevallen. Maar flits-kenners weten beter ...

De bovenstaande linken geven pagina's met een overzicht van geregistreerde ongevallen, inclusief de oorzaak ervan. Mijn advies is om al de oorzaken van de ongevallen eens te bekijken en zelf uw conclusie(s) te trekken.

 • Zijn snelheid-controles wel een middel om de veiligheid op de A7 echt te verhogen?

 • In 2017 is de A7 bij de BP, net ten oosten van knooppunt Joure, enige tijd geblokkeerd, wegens het belemmeren van enkele bussen met anti-zwarte Piet demonstranten. Berichten hierover staan in deze lijst, omdat het de A7 betrof. Ook de vele berichten over de nasleep (zoals de rechtzaak bijna een jaar later) worden om deze reden in deze lijst geplaatst. 
 • 
  Nr Datum [-] Titel [-] Bron [-] Bron-link [-]
  392 Mon 02 March 2020 €19 miljoen: Winst boetes snelheidsverlaging alweer uitgegeven AutoBahn
  Binnenkort krijgen we te maken met de zoveelste showmaatregel van Rutte III: de verlaging van de maximumsnelheid vanwege de ""stikstofcrisis"". De zogenaamd groene snelheidsverlaging kost €19 miljoen. U mag nul keer raden wie dat mag betalen.

  Goh, een plan van de overheid dat twee keer zo duur uitpakt als gepland. Wie had dat verwacht? In elk normaal bedrijf was iedereen die bij de overheid werkt al lang en breed ontslagen, maar in Den Haag gaat het falen gewoon door. Stikstofuitstoot met de verkeerde cijfers uitgerekend, levert een snelheidsverlaging op de snelweg op waarvan de kosten met de verkeerde cijfers zijn berekend. Gevolg: het vervangen van de snelheidsbordjes kost €19 miljoen.

  Ne-gen-tien-mil-joen.

  Van dat geld moesten namelijk niet alleen de drieën op de borden vervangen worden door nullen. In de computers moesten ook wat enen en nullen opnieuw worden ingesteld. En als je bij de overheid het woord computer gebruikt trekt iedereen zijn portemonnee, want "help, computers, dat kan helemaal niemand. Vlug, bel de duurste consultant om van de drieën nullen te maken in de software."

  Tegen de Telegraaf zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat: "Maar dat waren de eerste inschattingen van de kosten tot half maart, ook daarna moet er nog het nodige gebeuren. Zo worden er dan nog hectometerbordjes met snelheidsaanduiding geplaatst, draaiborden bij de spitsstroken aangepast, zijn er aanpassingen in de verkeerscentrales en komen er nog extra verkeersborden." Het is toch knap dat de eigenaar van de snelwegen geen idee heeft wat die dingen nou precies kosten.
  ... {meer}

  
  391 Mon 08 October 2018 Zwarte Piet-zaak gaat verder na flauwvallen rechter Telegraaf
  LEEUWARDEN - De rechtszaak over de 'Zwarte Piet-blokkade' op de A7 begon met consternatie, omdat een van de rechters flauwviel. Halverwege het voorlezen van de aanklacht door de officier van justitie zat de man ineens achterover gezakt bewegingloos op zijn stoel. De rechtbank trok zich terug om zich te beraden of de rechtszaak voortgezet kon worden. Nadat een arts de rechter had gezien, kwam de rechtbank weer binnen, waarop een applaus in de zaal klonk.

  Sympathisanten hebben zich maandagochtend verzameld voor de rechtbank waar de rechtszaak rond de A7-blokkade in Leeuwarden wordt behandeld.

  LIVE Verslaggever Saskia Belleman is bij de rechtszaak aanwezig. Haar tweets lees je onderaan dit artikel.

  Na een uur werd de zitting hervat. De arts vindt het verantwoord dat de rechter doorgaat. "Mooi", klinkt het vanuit de zaal. "We houden hem wel een beetje in de gaten."

  Advocaat Tjalling van der Goot, die 33 van de 34 verdachten vertegenwoordigt, is opgelucht. "De zaak heeft een lange voorbereiding gehad bij ons, mijn cliënten en de rechtbank. Als de zaak wordt aangehouden, kan het lang duren. Dan kunnen we dit jaar denk ik niet verder."
  ... {meer}

  
  390 Wed 03 October 2018 Zwarte Piet-activisten A7 moeten voor rechter komen Telegraaf
  LEEUWARDEN - De 34 Friezen die ervan worden verdacht dat ze vorig jaar de A7 op de dag van de landelijke sinterklaasintocht blokkeerden, verschijnen volgende week voor de rechter in Leeuwarden.

  De actievoerders parkeerden hun auto's op de snelweg ter hoogte van Oudehaske. Daardoor konden drie bussen met aanhangers van Kick Out Zwarte Piet niet doorrijden naar Dokkum, waar Sinterklaas voet aan land zou zetten. De betoging tegen Zwarte Piet ging uiteindelijk niet door na een noodbevel.

  "Een verschil van mening geeft je géén vrijbrief om het recht in eigen hand te nemen. Vrijheid van meningsuiting en het recht om te demonstreren moet worden beschermd", stelt het Openbaar Ministerie (OM) voorafgaand aan de vier zittingsdagen.

  Volgens het OM veroorzaakten de Friese actievoerders bovendien een gevaarlijke situatie. Een vrouw wordt ook verdacht van opruiing, omdat ze een oproep tot de blokkade op Facebook had gezet.

  De rechtbank in Leeuwarden verwacht grote belangstelling voor de zaak. Bij eerdere, niet-inhoudelijke behandelingen was dat al het geval. Toen werden buiten spandoeken getoond met teksten als 'Zwarte Piet discrimineert niet'.
  ... {meer}

  
  389 Fri 31 August 2012 Zwaargewonde na aanrijding op A7 Noordhollands Dagblad
  WIERINGERMEER - Bij een ongeval op de A7 ter hoogte van Hotel Wieringermeer zijn vrijdagmiddag vier gewonden gevallen. Een bestelauto wilde inhalen, en werd van achteren met hoge snelheid werd aangereden door een Lexus. Die ramde de vangrail en sloeg daarna meerdere malen over de kop.

  De bestuurder moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is zwaargewond met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De drie inzittenden van de andere Auto zijn met lichter letsel afgevoerd. De A7 is voor het verkeer afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.
  ... {meer}

  
  388 Tue 12 November 2019 Zesmaal cassatie in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  De verdediging heeft namens zes cliënten in de zogeheten A7-blokkadezaak beroep in cassatie ingesteld tegen de uitspraak van het gerechtshof in Leeuwarden van 31 oktober jl. Het hof veroordeelde de cliënten tot 90 uren werkstraf wegens het versperren van een snelweg, het verhinderen van een betoging en dwang. De cliënten waren in november 2017 betrokken bij een langzaam-aan-actie op de A7 nabij Joure tegen de komst van anti Zwarte Piet-demonstranten bij de landelijke intocht van Sinterklaas in 2017. Ook namens Jenny Douwes is cassatieberoep ingesteld. Zij werd veroordeeld wegens opruiing en uitlokking van strafbare feiten op de A7.

  Acht cliënten in deze zaak hebben laten weten zich neer te leggen bij de uitspraak. Zij laten het belang om een streep onder de zaak te kunnen zetten zwaarder wegen.

  Jan Boksem zal de cliënten in deze cassatieprocedure bijstaan.

  In cassatie kan bij de Hoge Raad slechts worden geklaagd over motiveringsgebreken en een onjuiste toepassing van het recht. Aan de Hoge Raad zal onder meer de vraag worden voorgelegd of het juist is dat het zoals het hof heeft overwogen niet uitmaakt welke rol de verdachte op de A7 heeft gehad om medeplegen te bewijzen. Bovendien kan de Hoge Raad toetsen of alle verdachten opzet hebben gehad op het versperren van een snelweg, als het doel hooguit een langzaam-aan-actie was waarbij het juist niet de bedoeling was om op de snelweg stil te staan.

  In de zaak Jenny Douwes zal aan de Hoge Raad worden voorgelegd of het hof terecht kon oordelen dat het openbaar ministerie ontvankelijk was in de vervolging terwijl de persoon die samen met Douwes de oproep op Facebook heeft gepubliceerd niet is vervolgd. Ook heeft de verdediging betoogd dat Douwes gerechtvaardigd heeft mogen vertrouwen op een mededeling van de politie dat zij niet zou worden vervolgd wegens opruiing. Het hof heeft dit verweer gepasseerd. Het hof heeft ook het verweer verworpen dat haar uitlatingen op Facebook onderdeel vormen van de vrijheid van meningsuiting en mede gelet op het ludieke karakter van de oproep - geen strafbare opruiing opleveren. De Hoge Raad kan zich uitlaten over de vraag of de motivering van de verwerping van de verweren door het gerechtshof voldoende onderbouwd is geweest. Daarnaast is in de zaak Douwes van belang in hoeverre zij opzettelijk heeft opgeruid tot strafbaar gedrag op de A7, terwijl zij stelt dat het niet de bedoeling was om de snelweg te versperren.
  ... {meer}

  
  387 Sun 31 March 2019 Zes gewonden bij zwaar ongeval op A7 Telegraaf
  ZAANDAM - Bij een ongeval zondagochtend op de A7 bij Zaandam zijn zes mensen gewond geraakt. De twee autos die bij het ongeluk betrokken waren, kwamen ieder op een andere weghelft terecht.

  De twee auto's die bij het ongeluk betrokken waren, kwamen ieder op een andere weghelft terecht.

  De snelweg werd tussen knooppunt Zaandam en afslag Zaanstad-'t Kalf in beide richtingen afgesloten. Rond 8.45 uur ging de weg weer open.

  De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht, over het letsel is nog niets bekend.

  Volgens omstanders werd het ongeval veroorzaakt door een spookrijder.
  ... {meer}

  
  386 Sun 31 March 2019 Zes gewonden bij ongeluk op A7, weg weer open [video, update] Noord Hollands Dagblad
  Hoorn - Zes personen zijn zondagochtend gewond geraakt bij een ongeluk met twee voertuigen op de A7 bij Zaandam. De snelweg is tussen knooppunt Zaandam en afslag Zaanstad-t Kalf in beide richtingen afgesloten geweest, maar is inmiddels weer vrijgegeven.

  De twee autos die bij het ongeluk betrokken zijn, kwamen ieder op een andere weghelft terecht.

 • Rijkswaterstaat Verkeersinformatie (@RWSverkeersinfo) - Ongeval op de #A7, de weg is in beide richtingen dicht tussen Zaanstad-'t Kalf en knp. Zaandam. Onderzoek en verdere afhandeling gaat tot ca. 09:00 uur duren.

  Ook een traumateam verleende hulp aan de gewonden. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

  De oorzaak van het ongeluk, dat rond 5.00 uur gebeurde, is nog niet bekend. De politie doet onderzoek.
  ... {meer}

 • 
  385 Mon 27 May 2013 Zeer grote hinder door werkzaamheden A7 VID
  Rijkswaterstaat gaat vanaf dit weekend grootschalig onderhoud plegen aan de A7 tussen Hoorn en Purmerend. Het asfalt is versleten en vertoont scheuren. Daarnaast krijgen viaducten nieuwe voegovergangen en de vangrails worden waar nodig vernieuwd. Het verkeer krijgt te maken met afzettingen en omleidingen.

  Tussen Purmerend-Zuid en Purmerend worden voegovergangen vervangen. Tussen Purmerend-Noord en Hoorn-Noord zal het asfalt worden vervangen door een nieuwe laag ZOAB. Hierdoor zal het verkeer in beide richtingen over slechts 1 rijstrook beschikken. De hinder zal groot zijn, wat ook tijdens eerdere werkzaamheden rondom Purmerend vorig jaar is gebleken.

  De werkzaamheden zijn gepland in de volgende weekenden:

 • Vrijdag 31 mei - maandag 03 juni,
 • vrijdag 07 juni - maandag 10 juni,
 • vrijdag 14 juni - maandag 17 juni,
 • vrijdag 28 juni - maandag 01 juli.
  ... {meer}
 • 
  384 Fri 15 June 2018 Zaak A7-blokkade in oktober voor de rechter Telegraaf
  LEEUWARDEN - In de rechtbank in Leeuwarden heeft vrijdag een regiezitting plaatsgevonden over de blokkade op de A7 op de dag van de landelijke sinterklaasintocht in 2017. Voor de inhoudelijke behandeling zijn in oktober vier zittingsdagen ingepland.

  Op 18 november 2017 werden twee bussen van de actiegroep Stop Blackface worden door tegendemonstranten tegengehouden op de A7 bij Joure.

  In totaal worden 34 Friezen tussen de twintig en zestig jaar verdacht van het blokkeren van de A7 ter hoogte van Oudehaske op 18 november. Zij parkeerden hun auto's op de snelweg. Hierdoor konden drie bussen met aanhangers van Kick Out Zwarte Piet niet doorrijden naar Dokkum, waar zij wilden demonstreren bij de intocht. Er ontstond een kilometerslange file. De betoging tegen Zwarte Piet ging uiteindelijk niet door na een noodbevel.

  Volgens het Openbaar Ministerie zorgde de blokkade voor een gevaarlijke situatie. Ook het verhinderen van een betoging wordt de groep aangerekend. Daarbij zou intimiderend gedrag zijn vertoond. Een vrouwelijke verdachte wordt tevens verdacht van opruiing. Zij zou een oproep tot de blokkade op Facebook hebben gezet.

  Er kwamen vrijdag alleen onderzoekswensen aan bod. Advocaat Tjalling van der Goot, die 33 personen bijstaat, deed vrijdag het verzoek om een agent te horen die voor de dag van de blokkering opdracht zou hebben gegeven om de Facebook-oproep te verwijderen. De vrouw heeft hieraan gehoor gegeven, dus de verdenking tegen haar moet vervallen, aldus de raadsman. De rechtbank ging met deze wens akkoord.
  ... {meer}

  
  383 Mon 02 March 2020 Woedende reacties op kostbare snelheidsverlaging Telegraaf
  DEN HAAG - De miljoenentegenvaller voor de operatie 'snelheidsverlaging' zorgt voor boze reacties in politiek Den Haag. Het vervangen van de borden en het aanpassen van software kost naar schatting negentien miljoen euro.

  Eerder ging Rijkswaterstaat nog uit van 7 miljoen euro. Regeringspartij VVD, die de verlaging van de snelheid naar 100 km/u mogelijk maakte door een politieke draai, eist opheldering van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).

  "Grote financiële tegenvaller, naast de ellendige ingreep voor de automobilist", stelt VVD-Kamerlid Remco Dijkstra. "Waarom kan Rijkswaterstaat dit vooraf niet beter inschatten en bij wie komt de rekening te liggen?"

  De vervanging van ruim vierduizend borden is al in volle gang. De nieuwe 100-borden worden nu eerst nog verpakt in zakken en in het weekend van 16 maart 'onthuld'. CDA-Kamerlid Wytske Postma vindt het 'onbegrijpelijk' dat de matrixborden niet worden gebruikt. "Die kunnen gewoon aangezet worden met de juiste snelheid. Duidelijk en goedkoop."

  'Kansloze maatregel'


  ... {meer}
  
  382 Tue 16 October 2018 Wim Anker: Geen excuses Twan Huys Anker en Anker
  381 Sun 14 October 2018 Wim Anker: 'Reactie Twan Huys onjuist' Anker en Anker Advocaten
  380 Tue 16 October 2018 Wim Anker: 'Een kat in het nauw maakt rare sprongen' Telegraaf
  379 Thu 14 November 2019 Wilders: 'VVD van vroem- naar bakfietspartij' Telegraaf
  378 Fri 09 November 2018 Werkstraffen voor blokkeerders A7 en initiatiefneemster blokkade Rechtspraak.Nl
  377 Sat 27 October 2012 Werk op A7 vertraagt asfaltering Willemsweg Noord Hollands Dagblad
  376 Fri 28 December 2012 Wegrijden na ongeval Politie ZaWa
  375 Sat 06 October 2018 Weg blokkeren om Zwarte Piet, mag dat nou wel of niet? Noord Hollands Dagblad
  374 Sun 07 February 2016 Weer file door technisch probleem Afsluitdijk Telegraaf
  373 Thu 26 November 2009 Wederom dodelijk ongeval op A7 (video) Noord Hollands Dagblad
  372 Thu 07 July 2016 Wederom brugstoring Afsluitdijk A7 VID
  371 Tue 01 March 2016 VVN: meer wegen naar 130 Telegraaf
  370 Tue 22 November 2011 VVD: meer dan 1 op de 3 snelwegen naar 130 km Telegraaf
  369 Fri 15 November 2019 Vvd met 130 naar de 0 zetels Geen Stijl
  368 Sat 16 November 2019 VVD jaagt steunpilaren tegen zich in het harnas Telegraaf
  367 Fri 23 November 2012 Vrouw gewond bij ongeval op de A7 ter hoogte van Avenhorn Noord Hollands Dagblad
  366 Fri 12 October 2018 Vrijspraak bepleit in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  365 Wed 26 October 2011 Vrachtwagen met asfalt gekanteld langs A7 bij Wijdewormer Noord Hollands Dagblad
  364 Mon 07 January 2013 Vrachtwagen gekanteld op A7 bij Hoorn VID
  363 Mon 07 January 2013 Vrachtauto gekanteld Politie NHN
  362 Tue 24 September 2019 Voorvrouw Douwes trapt af bij hoger beroep blokkeerfriezen Leeuwarder Courant
  361 Fri 15 November 2019 Vooral VVD verantwoordelijk gehouden voor stikstofcrisis I&O Research
  360 Tue 12 November 2019 Vooral automobilist buiten Randstad de klos Telegraaf
  359 Mon 28 October 2019 VONNIS: 90 uur taakstraf voor Blokkeerfriezen Geen Stijl
  358 Tue 01 March 2016 Vijf jaar 130 op Nederlandse snelwegen VID
  357 Thu 08 November 2018 Vervolging door OM van 'blokkeer-Friezen' niet consequent Reformatorich Dagblad
  356 Mon 24 September 2012 Veroorzaker ongeval gaat er vandoor Politie ZaWa
  355 Sat 20 October 2012 Verkeersongeval, bestuurder onder invloed Politie ZaWa
  354 Tue 01 January 2013 Verkeersongeval met letsel op A7 bij Purmerend Noord Hollands Dagblad
  353 Tue 10 April 2018 Verkeer sneller omleiden op Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  352 Tue 09 October 2018 Verdachten blokkade A7 houden burgemeester Marga Waanders verantwoordelijk Friesch Dagblad
  351 Mon 08 October 2018 Verdachte legt schuld bij burgemeester Dokkum Telegraaf
  350 Tue 01 December 2009 Veel hardrijders op A7 - Wijdewormer WebRegio
  349 Sun 15 March 2020 Vandaag voor het allerlaatst nog lekker 130 rijden Geen Stijl
  348 Wed 18 January 2017 Vanaf volgend jaar ook overdag 130 op A2 VID
  347 Sat 14 March 2020 Van Groningen naar Maastricht: netjes 100 of met U-bocht plankgas? Telegraaf
  346 Fri 08 June 2018 Urenlange file op en rond Afsluitdijk door werkzaamheden Noord Hollands Dagblad
  345 Wed 22 June 2016 Uren fileleed op Afsluitdijk: alles op een rijtje VID
  344 Mon 28 October 2019 Uitspraak hoger beroep A7-blokkade op donderdag 31 oktober a.s. Anker en Anker Advocaten
  343 Fri 09 November 2018 Uitspraak #Blokkeerfriezen. 240 uur taakstraf + 1 maand voorwaardelijk voor Jenny Douwes Geen Stijl
  342 Fri 11 November 2011 Twijfel aan acties van snelwegvandaal op A7 Noord Hollands Dagblad
  341 Thu 25 October 2012 Twee rijstroken dicht op A7 richting Amsterdam VID
  340 Thu 01 November 2012 Twee rijstroken afgesloten op A7 VID
  339 Sun 28 April 2019 Twee personen gewond bij ongeval Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  338 Sat 13 October 2018 Twan Hyves terug in Kijkcijfer Top 25 Geen Stijl
  337 Mon 15 October 2018 Twan Huys: We hadden het anders moeten doen Telegraaf
  336 Sat 13 October 2018 Twan Huys komt afspraken niet na Telegraaf
  335 Thu 11 October 2018 Tumult bij rechtszaak blokkeerfriezen Telegraaf
  334 Mon 17 June 2019 Tot 2023 veel verkeershinder op Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  333 Sat 27 October 2012 Toegetakelde man door misdrijf omgekomen bij A7 Noord Hollands Dagblad
  332 Wed 29 February 2012 Tien mille voor gouden tip moordpogingen A7 Noord Hollands Dagblad
  331 Wed 25 September 2019 Teruglezen: de tweede dag van het hoger beroep tegen de blokkeerfriezen Leeuwarder Courant
  330 Mon 22 June 2015 Te vaak hinder door politiecontroles VID
  329 Fri 12 October 2018 Taakstraffen en celstraf geëist tegen blokkeerfriezen Telegraaf
  328 Tue 27 August 2019 Surprise! Info over KOZP-tuig per ongeluk gelekt Geen Stijl
  327 Mon 02 March 2020 Strop door 100 km/uur: het kost miljoenen Telegraaf
  326 Fri 12 October 2018 Strafeisen tegen dappere #Blokkeerfriezen Geen Stijl
  325 Mon 01 October 2012 Storing Lorentzsluizen stremt verkeer Afsluitdijk VID
  324 Fri 03 April 2020 Stikstofwinst door langzamer rijden al weg door 1 hondendrol Telegraaf
  323 Wed 11 September 2019 Stikstofregels: aanpassen Afsluitdijk en snelwegen op de tocht Telegraaf
  322 Thu 18 April 2019 Sterke toename verkeersdoden in 2018 AutoBahn
  321 Tue 01 January 2008 Statistieken van projectweg A7. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  320 Sun 31 March 2019 Spookrijder zorgt voor chaos op A7 Telegraaf
  319 Mon 02 December 2019 Snelheidsverlaging kost 7 tot 8 miljoen Telegraaf
  318 Thu 14 November 2019 Snelheidsverlaging is slechts een amuse Telegraaf
  317 Tue 27 September 2011 Snelheid op hele A2 naar 130 km Telegraaf
  316 Wed 30 January 2019 Snelheid op A7 bij Purmerend naar 100 kilometer per uur Noord Hollands Dagblad
  315 Tue 15 February 2011 Snelheid hoger op A7 en A9 Noord Hollands Dagblad
  314 Wed 06 July 2016 Sluizen en bruggen Afsluitdijk worden aangepakt VID
  313 Thu 07 November 2019 Slechts zes procent van de auto's rijdt 130 Bnr Nieuws Radio
  312 Thu 02 August 2012 Slapende man wakker gemaakt en aangehouden Politie ZaWa
  311 Fri 12 October 2018 Showproces tegen 'blokkeerfriezen' Telegraaf
  310 Wed 09 February 2011 Schultz: uitgelekte plannen 130 km voorbarig Telegraaf
  309 Thu 15 June 2017 Schultz: geen monteur op Afsluitdijk, wel koelen VID
  308 Mon 02 December 2019 Rotmaatregel! Nooit meer 130 vanaf 16 MAART Geen Stijl
  307 Thu 27 February 2020 Rijkswaterstaat waarschuwt voor langere reistijd door werk aan de Afsluitdijk: maximaal 70 kilometer per uur over de snelweg Noordhollands Dagblad
  306 Thu 12 March 2020 Rijkswaterstaat start donderdag met aanpassen borden maximumsnelheid VID - RWS
  305 Mon 16 March 2020 Rijkswaterstaat klaar met mega-klus RWS - VID
  304 Thu 25 April 2019 Rijkswaterstaat doet onderzoek naar dodelijke botsingen tegen matrixportalen AutoBahn
  303 Sun 18 November 2012 Rijbewijs ingevorderd Politie ZaWa
  302 Mon 04 April 2011 Remproef beslissend voor snelheid op A7 Noord Hollands Dagblad
  301 Sat 13 October 2018 Relletje bij Late Night: Jenny Douwes wil niet met piet-activist in gesprek Leeuwarder Courant
  300 Wed 17 April 2019 Rechtbank verklaart merendeel bezwaren DNA-afname in A7-zaak gegrond Rechtspraak.nl
  299 Tue 13 November 2018 Reactie doneeractie A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  298 Wed 16 October 2019 PVV: maximumsnelheid moet omhoog Telegraaf
  297 Sat 16 November 2019 PvdA-leden: snelheid verlagen naar 80 km/u Telegraaf
  296 Mon 01 February 2016 Provinciebestuur is klaar met problemen Afsluitdijk VID
  295 Thu 22 November 2012 Provincie: Rijk regelt brede A7 Noord Hollands Dagblad
  294 Mon 08 February 2016 Provincie helemaal klaar met files Afsluitdijk Telegraaf
  293 Fri 15 June 2018 Proces tegen anti-Piet-activisten op A7 begint Telegraaf
  292 Wed 07 June 2017 Problemen steiger Afsluitdijk (A7) verholpen. VID
  291 Mon 23 July 2012 Problemen met brug Afsluitdijk Telegraaf
  290 Mon 01 May 2017 Problemen Afsluitdijk nog niet voorbij VID
  289 Wed 14 June 2017 Probleem A7 met brug op Afsluitdijk VID
  288 Sat 18 November 2017 Pro-Zwarte Piet demonstranten: 'onze actie is geslaagd' Leeuwarder Courant
  287 Fri 28 August 2009 Politiemotorrijder gewond bij aanrijding Politie NHN, NHD, FlitsService.nl
  286 Fri 08 February 2019 Politiek Purmerend kiest voor halvering op- en afritten bij A7 Noord Hollands Dagblad
  285 Fri 30 March 2007 Politie pakt hardrijders aan op A7 Politie NHN
  284 Wed 29 February 2012 Politie krijgt al zon 50 tips over onderzoek A7 Noord Hollands Dagblad
  283 Tue 05 March 2019 Politie haalt eerste blokkeerfries van huis voor afname DNA Leeuwarder Courant
  282 Mon 29 May 2017 Pinksterhinder Afsluitdijk (A7) door onderhoud VID
  281 Mon 05 June 2017 Pinksterhinder Afsluitdijk (A7) door onderhoud VID
  280 Sat 21 April 2018 Persbericht. Blokkeerfriezen A7 vinden advocaat Geen Stijl
  279 Wed 19 September 2012 Overval op personenauto Politie NHN
  278 Thu 06 December 2012 Overlast verkeer door sneeuw en gladheid in Noord-Holland Noord Hollands Dagblad
  277 Tue 26 March 2019 Oudere fietser van A7 gehaald bij Zaandam Noord Hollands Dagblad
  276 Fri 13 March 2020 Oppassen geblazen! Vanaf nu kalmpjes aan op de A27, de 100 km-borden staan er Noord Hollands Dagblad
  275 Mon 13 May 2019 Opnieuw twee dna-bezwaarschriften gegrond verklaard in A7 blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  274 Fri 06 March 2020 Opgelet: 100 km/u gaat in bij plaatsing bord, niet 16 maart AutoBahn
  273 Thu 26 September 2019 Ook in hoger beroep 240 uur werkstraf geëist tegen Jenny Douwes Leeuwarder Courant
  272 Mon 04 November 2019 Onrust in VVD om heilig huisje van 130 km/u Telegraaf
  271 Mon 27 August 2007 Ongevallen op de A7 cijfermatig bekeken. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  270 Fri 08 July 2016 Ongevallen op de A7 VID
  269 Mon 16 December 2013 Ongeval op Afsluitdijk door mobieltje Noord Hollands Dagblad
  268 Tue 04 December 2012 Ongeval A7 Wijdewormer Noord Hollands Dagblad
  267 Sat 27 October 2012 Ongeval A7 bij wegwerkzaamheden VID
  266 Thu 01 November 2012 Onder invloed in de auto Politie ZaWa
  265 Thu 14 May 2020 Ondanks coronastilte nog net zoveel verkeersdoden AutoBahn
  264 Wed 13 November 2019 Onbegrip en woede om aanpak stikstofspook Telegraaf
  263 Thu 31 January 2019 OM zet DNA-intimidatie Blokkeerfriezen door Geen Stijl
  262 Mon 20 November 2017 OM start onderzoek naar blokkade A7 Openbaar Ministerie
  261 Wed 03 October 2018 OM maakt tekenfilm over A7-blokkade GeenStijl
  260 Fri 23 November 2018 OM in hoger beroep blokkade A7 Openbaar Ministerie
  259 Thu 19 April 2018 OM gaat tientallen Zwarte Piet Snelwegblokkeerders vervolgen Geen Stijl
  258 Fri 23 November 2018 OM gaat tegen alle blokkeer-Friezen in hoger beroep Leeuwarder Courant
  257 Thu 26 September 2019 OM eist weer taakstraffen voor blokkeerfriezen Telegraaf
  256 Wed 13 November 2019 Officieel: maximumsnelheid 'op korte termijn' terug naar 100 km/u AutoBahn
  255 Thu 14 November 2019 Noord-Holland: maximaal 70 km/u rond natuur Telegraaf
  254 Wed 03 February 2016 Nieuwbouw Afsluitdijk moet volgens provincies prioriteit krijgen VID
  253 Wed 06 July 2016 Niet vast te stellen dat 130 onveiliger is Telegraaf
  252 Fri 23 November 2018 Negentien blokkeer-Friezen in hoger beroep Leeuwarder Courant
  251 Sun 29 September 2019 Nederlanders tegen 100 op alle snelwegen Telegraaf
  250 Fri 09 November 2018 Nederland Woest Om Uitspraak #Blokkeerfriezen Geen Stijl
  249 Tue 26 July 2016 Nachtwerk voor nieuw viaduct Westfrisiaweg boven A7 bij Hoorn Noord Hollands Dagblad
  248 Sun 10 May 2020 Motorrijder raast met 200 km/u over A7 Telegraaf
  247 Wed 16 October 2019 Motoragent per ongeluk geraakt door tractor op A7 bij Middenmeer Noord Hollands Dagblad
  246 Mon 02 March 2020 Monsterklus voor RWS, op 4000 plekken snelheid aan passen Telegraaf
  245 Mon 29 February 2016 Minister: 24 uur per dag monteur bij bruggen Afsluitdijk VID
  244 Fri 06 March 2020 Minister verbaast zich over 100 km/u-weerstand Telegraaf
  243 Thu 21 July 2011 Met bijna 100 te hard over rijksweg 7 Noord Hollands Dagblad
  242 Wed 17 April 2019 Merendeel bezwaren tegen dna-opslag in A7-blokkadezaak gegrond Anker en Anker Advocaten
  241 Fri 11 October 2019 Meerdere auto's op elkaar geklapt op A7 vanuit Hoorn, flinke schade en vertraging Noord Hollands Dagblad
  240 Sun 13 October 2019 Meer ongevallen, minder politie op snelweg Telegraaf
  239 Mon 16 March 2020 Maximumsnelheid overdag definitief 100 kilometer per uur Telegraaf
  238 Wed 06 November 2019 Maximumsnelheid in Nederland: een geschiedenis AutoBahn
  237 Mon 02 December 2019 Maximumsnelheid in maart naar 100 kilometer AutoBahn
  236 Tue 01 January 2013 Man uit Purmerend gewond na eenzijdige aanrijding A7 Politie ZaWa
  235 Sat 06 July 2019 Man steekt drie (!) rijbanen A7 over om fiets te stallen Telegraaf
  234 Sat 30 January 2016 Maandag oponthoud verwacht bij Afsluitdijk (A7) VID
  233 Thu 26 September 2019 Maand wachten op uitspraak hoger beroep blokkeerfriezen Telegraaf
  232 Sun 03 November 2019 Maakt Rutte ons langzaamste autorijders van Europa? Telegraaf
  231 Thu 11 October 2018 LIVEBLOG. BlokkeerFriezen vs Het OM. Dag 3 Geen Stijl
  230 Tue 24 September 2019 LIVE: Hoger Beroep BlokkeerFriezen Geen Stijl
  229 Tue 09 October 2018 LIVE. Vervolg staatstribunaal #blokkeerfriezen Geen Stijl
  228 Fri 12 October 2018 Live Twitter - Proces tegen Blokkeerfriezen Twitter - Saskia Belleman
  227 Fri 12 October 2018 Lijstje. Best wel erge dingen waar het OM ook 120 of 240 uur taakstraf voor eist Geen Stijl
  226 Sat 13 October 2018 Lezon. Rechtbank Toespraak BlokkeerFries Jan Geen Stijl
  225 Sat 06 October 2018 Lesje voor agenten: demonstrant is betrokken burger, geen vijand Noord Hollands Dagblad
  224 Thu 25 October 2012 Lege tankwagen schaart op Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  223 Tue 24 September 2019 Lees terug: de eerste dag van het hoger beroep van de blokkeerfriezen Leeuwarder Courant
  222 Thu 26 September 2019 Lees hier de derde dag van het hoger beroep tegen de blokkeerfriezen terug Leeuwarder Courant
  221 Thu 15 November 2012 Lange files door ongeluk op A7 Noord Hollands Dagblad
  220 Fri 08 July 2016 Lange file op A7 door oliespoor VID
  219 Tue 05 November 2019 Laatste autoloze zondag had weinig effect Telegraaf
  218 Fri 13 July 2012 Kop-staartbotsing Politie ZaWa
  217 Mon 10 September 2018 Komende tijd hinder door wegwerk Afsluitdijk (A7) VID
  216 Tue 12 November 2019 Kogel door de kerk: overdag in heel het land 100 km/uur Telegraaf
  215 Mon 08 October 2018 Kinderen zouden toch niets begrijpen van geschreeuw Telegraaf
  214 Wed 06 May 2020 Kilometerslange file A9 door storing Alkmaarse Leeghwaterbrug; kerende automobilisten zorgen voor chaos Noord Hollands Dagblad
  213 Mon 22 October 2012 Kettingbotsing A7 Politie ZaWa
  212 Mon 02 December 2019 Kabinet maakt haast: al in maart 100 op alle snelwegen Telegraaf
  211 Tue 05 November 2019 Jongeren D66: 90 kilometer is hard genoeg Telegraaf
  210 Sun 07 October 2018 Jenny Douwes in The Post Offline: 'Burgemeester Waanders nodigde NVU uit voor intocht Sint' Geen Stijl
  209 Thu 17 October 2019 Jenny Douwes dient klacht in over tolk Telegraaf
  208 Sat 18 November 2017 Jenny Douwes blij met leeg demonstrantenvak Friesland wil dit gewoon niet Telegraaf
  207 Mon 08 October 2018 Jenny d'Arc: Mensen zien dit als showproces Telegraaf
  206 Wed 02 March 2011 Is A7 de Nederlandse Autobahn? Auto Visie Blog
  205 Sat 13 October 2018 Irritatie over loze belofte aan Douwes Telegraaf
  204 Fri 30 November 2012 Inwoners Wieringerwerf ervaren geluidsoverlast A7 Noord Hollands Dagblad
  203 Sun 10 July 2016 Inspectie van betonconditie in sluizen en bruggen Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  202 Sat 09 July 2016 Inspectie van betonconditie in sluizen en bruggen Afsluitdijk Noordhollands Dagblad
  201 Sat 14 March 2020 In slakkengang over de snelweg vanaf maandag. Overal 100 km/u overdag Noord Hollands Dagblad
  200 Tue 02 May 2017 In 2016 stierven weer meer mensen in het verkeer AutoBahn
  199 Fri 07 December 2012 Houd voldoende afstand en pas snelheid aan Politie ZaWa
  198 Tue 12 November 2019 Hoogverraad aan automobilist Telegraaf
  197 Mon 08 October 2018 Hoofdredactioneel Commentaar. HUP A7-FRIEZEN! Geen Stijl
  196 Thu 17 October 2013 Honderden miljoenen voor aanpak files regio Noord Hollands Dagblad
  195 Fri 23 November 2018 Hoger beroep ingesteld in A7-blokkadezaak voor 18 verdachten Anker en Anker Advocvaten
  194 Sun 11 November 2018 Hoger beroep in beraad in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  193 Fri 26 February 2016 Hinder Afsluitdijk (A7) door herstelwerk slagbomen VID
  192 Mon 30 September 2019 Hier mag je morgen geen 130 meer rijden Telegraaf
  191 Wed 17 April 2019 Hiep Hiep Hoera. Om BlokkeerFriezen DNA Geen Stijl
  190 Mon 02 March 2020 Het wordt gevaarlijker op de weg dan met 130 Telegraaf
  189 Mon 16 March 2020 Het is zover: vanaf vandaag is de maximumsnelheid overal 100 km/h AutoVisie
  188 Wed 31 October 2012 Hardrijders in bocht A7/A8 Politie ZaWa
  187 Wed 18 July 2012 Hardrijders in bocht A7-A8 Politie ZaWa
  186 Sun 04 September 2016 Hardloopevenement 'Afsluitdijk open' gaat niet door, A7 blijft open VID
  185 Fri 09 November 2018 GSTV. Tom Staal bij de SCHULDIGE BlokkeerFriezen Geen Stijl
  184 Fri 12 October 2018 GSTV. Tom bij de #BlokkeerFriezen in Leeuwarden Geen Stijl
  183 Mon 08 October 2018 GSTV. Blokkeerfriezen in partybus naar rechtbank Geen Stijl
  182 Wed 12 September 2012 Groot onderhoud aan de A7 bij Purmerend Noord Hollands Dagblad
  181 Fri 22 April 2016 GroenLinks goochelt met 130-cijfers - GroenLinks wil afschaffing 130 km/u Telegraaf
  180 Tue 18 September 2012 Gratis parkeren en goedkoop per trein bij werk A7 Noord Hollands Dagblad
  179 Mon 08 October 2012 Gewonde op A7 bij Wognum Noord Hollands Dagblad
  178 Sat 13 October 2012 Gewonde bij ongeluk op A7 bij Hoorn Noord Hollands Dagblad
  177 Fri 31 August 2012 Gewonde bij ongeluk Afsluitdijk 112 Sud West Fryslan
  176 Fri 13 July 2012 Gewonde bij aanrijding A7 Wijdewormer Noord Hollands Dagblad
  175 Thu 19 July 2012 Getuigen gezocht na verkeersincident A7 Politie NHN
  174 Tue 06 August 2019 Gemeente blundert met vrijgeven gevoelige stukken over intocht Sinterklaas Dokkum aan helpers Jenny Douwes Leeuwarder Courant
  173 Mon 03 September 2012 Geluid blijft onder norm bij 130 km op A7 Noord Hollands Dagblad
  172 Sat 10 November 2018 Geld stroomt binnen voor blokkeerfriezen Telegraaf
  171 Thu 16 November 2017 Fryske dame waarschuwt Sinterklaas-vernielers Geen Stijl
  170 Mon 20 November 2017 Friezen trots op Jenny dArc Telegraaf
  169 Sat 18 November 2017 Friese boeren zijn er klaar mee Dumpert
  168 Fri 12 October 2018 Fries volksfeest om Jenny Douwes: 'Zij verwoordde ons onderbuikgevoel' Telegraaf
  167 Mon 28 October 2019 Fors lagere straffen in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  166 Thu 07 May 2020 Florian Schneider, inspirator voor Autobahn, overleden AutoBahn
  165 Wed 07 June 2017 Flinke vertraging door deels afgesloten Afsluitdijk [update] Noordhollands Dagblad
  164 Sat 30 March 2019 File richting Den Oever door storing brug Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  163 Fri 02 December 2016 File door grote verkeerscontrole A7 VID
  162 Mon 07 January 2013 File door gekantelde vrachtwagen bij Hoorn Noord Hollands Dagblad
  161 Mon 06 February 2017 File bij Afsluitdijk door storing VID
  160 Sun 01 May 2016 Fikse vertraging op de Afsluitdijk A7 VID
  159 Tue 05 March 2019 Fietspad over de Afsluitdijk gaat vanaf 1 april drie jaar dicht en dat is geen grap Noord Hollands Dagblad
  158 Sat 21 April 2018 Feynman en/of Feiten Het OM faalt enorm Geen Stijl
  157 Sat 10 November 2018 Feynman en/of Feiten Alleen goede demo's AUB Geen Stijl
  156 Fri 12 October 2018 Extra bedenktijd voor uitspraak A7-blokkade Telegraaf
  155 Mon 28 January 2019 Ernstig ongeval op de Afsluitdijk Rijkswaterstaat Verkeers Informatie
  154 Sun 31 March 2019 Ernstig ongeval A7 veroorzaakt door spookrijder met slok op, Purmerendse zwaargewond Noord Hollands Dagblad
  153 Mon 15 October 2018 Ebru Umar - Het briefje van Twan (Column) Geen Stijl
  152 Wed 13 November 2019 Duitsers gniffelen om nieuwe Nederlandse maximumsnelheid Telegraaf
  151 Fri 24 January 2020 Duitsers beginnen toch warm te draaien voor maximumsnelheid AutoBahn
  150 Mon 07 October 2019 Duitse Autobahn krijgt mogelijk snelheidslimiet AutoVisie
  149 Wed 12 September 2012 Drie aanhoudingen na inbraak bij hondenvereniging Politie NHN
  148 Sun 11 November 2012 Drankrijders op A7 Politie ZaWa
  147 Fri 09 November 2018 Douwes: 'Vonnis is bizar hoog' Telegraaf
  146 Thu 26 September 2019 Douwes boos op tolk bij proces blokkeerfriezen Telegraaf
  145 Sun 19 November 2017 Doneren voor 'Friese helden' na blokkade A7 Telegraaf
  144 Mon 14 May 2007 Dodelijk ongeval op A7 - Middenbeemster Politie Zaanstreek Waterland
  143 Fri 12 June 2009 Dodelijk ongeval op A7 Politie Noord-Holland Noord
  142 Sat 27 October 2012 Dode Purmerender gevonden op oprit snelweg Telegraaf
  141 Mon 29 October 2012 Dode op A7 blijkt kickbokser Telegraaf
  140 Mon 04 November 2019 Dijkhoff: verlagen maximumsnelheid naar 100 km/uur geen taboe meer Telegraaf
  139 Tue 05 November 2019 Dijkhoff sust onrust over inperken snelheid Telegraaf
  138 Sat 21 April 2018 Demonstratievrije Sinterklaasintocht 2018 Facebook
  137 Tue 16 October 2012 Deel A7 bij Wieringerwerf dicht door ongeval Noord Hollands Dagblad
  136 Mon 29 February 2016 Dag en nacht monteur op Afsluitdijk Telegraaf
  135 Tue 05 November 2019 D66-Jugend: fuck 100 km/u, 90 is hard zat AutoBahn
  134 Thu 05 March 2020 D66 en PvdA: 100km streng controleren Telegraaf
  133 Tue 16 October 2018 Crowdfunding-actie voor 'blokkeer-Friezen' Telegraaf
  132 Sat 10 November 2018 Crowdfund BlokkeerFriezen komt op stoom Geen Stijl
  131 Fri 08 April 2016 Controles bij wegwerkzaamheden Afsluitdijk (A7) VID
  130 Fri 14 September 2012 Controle zwaar verkeer Politie NHN
  129 Thu 15 November 2012 Chauffeur komt om op A7 Noord Hollands Dagblad
  128 Thu 14 November 2019 C'est ça. Automobilisten naar het Malieveld Geen Stijl
  127 Wed 18 July 2012 Brommobiel op A7 Politie ZaWa
  126 Sun 08 July 2012 Bromfietser op A7 Politie ZaWa
  125 Sat 18 November 2017 BREEK. Anti-Pyt Demo in Dokkum VERBOTEN - Friezin Jenny Douwes: ZE KOMEN ER NIET LANGS Geen Stijl
  124 Wed 21 March 2018 Bouw van Afsluitdijk zou nu niet meer kunnen Telegraaf
  123 Fri 09 November 2018 Blokkeerfriezen: 'Dit was een politiek proces' Telegraaf
  122 Wed 30 January 2019 BlokkeerFriezen weigeren DNA af te staan Geen Stijl
  121 Sat 10 November 2018 BlokkeerFriezen tikken in tien uur EEN TON aan Geen Stijl
  120 Fri 15 February 2019 BlokkeerFries weigert wederom DNA-afname Geen Stijl
  119 Thu 07 March 2019 BlokkeerFries van huis gehaald voor DNA-afname Geen Stijl
  118 Tue 05 March 2019 BlokkeerFries van huis gehaald voor DNA-afname Geen Stijl
  117 Tue 12 November 2019 BlokkeerFries schatrijk na bijschrift Volkskrant Geen Stijl
  116 Tue 05 March 2019 Blokkeerfries met griep die DNA moest afstaan: 'ik kreeg een rasp in de mond' Leeuwarder Courant
  115 Tue 09 October 2018 Blokkeerders zien hun actie als een goede daad Friesch Dagblad
  114 Tue 16 October 2018 BlokkeerBurgemeester stopt Bus Demonstranten Geen Stijl
  113 Thu 30 August 2012 Bloedproef: rijden onder invloed drugs Politie NHN
  112 Tue 05 November 2019 Bizar: kabinet overweegt autoloze zondag wegens stikstofcircus AutoBahn
  111 Thu 15 November 2018 Bijna twee ton opgehaald voor 'blokkeerfriezen' Telegraaf
  110 Fri 08 February 2019 Bezwaar tegen verwerking dna in zaak A7-blokkade Anker en Anker Advocaten
  109 Mon 20 November 2017 Betogers Zwarte Piet namen vuurwerk mee Telegraaf
  108 Wed 17 February 2016 Besturingssystemen Afsluitdijk worden vervangen VID
  107 Thu 13 September 2012 Beperkte wegcapaciteit op A7 door ongeval VID
  106 Wed 04 September 2019 Behandelschema hoger beroep A7-blokkadezaak: eis en pleidooi op 26 september Anker en Anker Advocaten
  105 Thu 04 October 2018 Behandeling zaak A7-blokkade vanaf 8 oktober a.s. Anker en Anker Advocaten
  104 Tue 12 November 2019 Autorijden wordt constante oefening in zelfbeheersing Telegraaf
  103 Thu 14 November 2019 Automobilisten gaan demonstreren op Malieveld Telegraaf
  102 Sat 03 November 2012 Automobiliste over de kop op A7 bij Oudendijk Noord Hollands Dagblad
  101 Sat 06 July 2019 Automobilist stunt door fiets van snelweg bij Hoorn te halen Noord Hollands Dagblad
  100 Sun 11 November 2012 Automobilist rijdt achterop asfaltwagen A7 Noord Hollands Dagblad
  99 Mon 20 September 2010 Automobilist overleden na eenzijdig ongeval Politie NHN
  98 Wed 12 September 2012 Automobilist na achtervolging aangehouden Politie NHN
  97 Wed 12 September 2012 Automobilist na achtervolging aangehouden Politie ZaWa
  96 Mon 26 November 2012 Automobilist gewond bij ongeval Afsluitdijk Politie Fryslan
  95 Sun 11 November 2012 Automobilist botst op asfaltwagen Politie ZaWa
  94 Sun 16 December 2012 Autodieven aangehouden Politie ZaWa
  93 Fri 21 December 2012 Autobrand zorgt voor flinke vertraging A7 VID
  92 Wed 25 September 2019 Autobranche: minderen files echte oplossing stikstofprobleem Telegraaf
  91 Tue 16 October 2012 Auto's op elkaar (Wieringerwerf) Politie NHN
  90 Sun 23 February 2020 Auto vliegt uit de bocht op A7 bij Purmerend-Noord; bestuurder gaat ervandoor, medepassagier blijft gewond achter Noordhollands Dagblad
  89 Mon 23 November 2009 Auto van de weg: bestuurder dood, passagier naar ziekenhuis (video) Noord Hollands Dagblad
  88 Thu 06 December 2012 Auto uitgebrand op A7 bij Wieringerwerf Noord Hollands Dagblad
  87 Fri 28 February 2020 Auto tegen vangrail op A7 bij Wieringerwerf, bestuurster lichtgewond Noordhollands Dagblad
  86 Sat 27 April 2019 Auto schiet van Afsluitdijk bijna IJsselmeer in, zeker één gewonde Telegraaf
  85 Wed 02 December 2009 Auto rijdt op file: man overlijdt (video) Noord Hollands Dagblad
  84 Sun 26 June 2016 Auto over de kop op Afsluitdijk VID
  83 Sun 04 November 2012 Auto over de kop geslagen Politie ZaWa
  82 Fri 27 January 2017 Auto over de kop bij afrit A7 in Wognum, bestuurder raakt gewond Noord Hollands Dagblad
  81 Sun 24 July 2016 Auto met caravan schaart op Afsluitdijk VID
  80 Thu 25 July 2019 Auto knalt tegen pijlwagen op Afsluitdijk; twee personen zwaargewond [update] Noord Hollands Dagblad
  79 Sat 25 August 2012 Auto in greppel langs A7 na slaapaanval Noord Hollands Dagblad
  78 Wed 12 December 2012 Auto in de vangrail Politie NHN
  77 Sat 25 August 2012 Auto in de berm Politie NHN
  76 Tue 14 January 2020 Auto belandt in het water langs de Afsluitdijk, 28-jarige vrouw uit Zwaag overlijdt Noord Hollands Dagblad
  75 Fri 12 October 2018 Anti-Piet activiste zet illegale opnames A7-proces online Telegraaf
  74 Mon 20 November 2017 Alles voor de goede zaak Telegraaf
  73 Mon 08 October 2018 Alle zeilen bij in de rechtbank voor zaak A7-blokkade Friesch Dagblad
  72 Thu 19 March 2020 Alle wegen hebben nu juiste bord: overal 100 per uur overdag Telegraaf
  71 Sun 05 April 2020 Afsluitdijk weer open na uitgelopen werkzaamheden Noord Hollands Dagblad
  70 Fri 11 October 2019 Afsluitdijk weer open na spoedreparatie Noord Hollands Dagblad
  69 Tue 16 February 2016 Afsluitdijk weer gestremd door storing met brug VID
  68 Thu 25 October 2012 Afsluitdijk tot middernacht dicht na geschaarde vrachtwagen VID
  67 Wed 16 March 2016 Afsluitdijk richting Noord-Holland even dicht door storing Noord Hollands Dagblad
  66 Mon 04 May 2020 Afsluitdijk richting Friesland dicht door spoedreparatie Noord Hollands Dagblad
  65 Thu 10 October 2019 Afsluitdijk nacht dicht voor spoedklus BAM en Van Oord Telegraaf
  64 Fri 10 March 2017 Afsluitdijk lange tijd dicht na ongeluk VID
  63 Wed 16 May 2018 Afsluitdijk even dicht bij Den Oever door aangereden slagboom Noord Hollands Dagblad
  62 Fri 15 July 2016 Afsluitdijk eenmalig dicht voor evenement VID
  61 Tue 06 March 2018 Afsluitdijk dicht door storing Noord Hollands Dagblad
  60 Sat 29 April 2017 Afsluitdijk dicht door brugproblemen Kornwerderzand VID
  59 Tue 06 June 2017 Afsluitdijk deels dicht door storm Noordhollands Dagblad
  58 Fri 19 April 2019 Afsluitdijk deels afgesloten wegens ongevallen; rijstrook weer open [update] Noord Hollands Dagblad
  57 Wed 07 March 2018 Afsluitdijk blijft deels dicht door brugproblemen Kornwerderzand Vid
  56 Tue 13 March 2018 Afsluitdijk blijft deels dicht door brugproblemen Kornwerderzand Vid
  55 Fri 03 April 2020 Afsluitdijk afgesloten vanaf zaterdagavond 4 tot zondagavond 5 april RWS - VID
  54 Thu 13 September 2012 Afsluitdijk afgesloten door defecte brug VID
  53 Thu 16 June 2016 Afsluitdijk (A7) weer dicht door technische storing VID
  52 Sat 07 May 2016 Afsluitdijk (A7) weer dicht door haperende brug VID
  51 Sat 30 January 2016 Afsluitdijk (A7) voorlopig dicht door kapotte brug VID
  50 Tue 06 March 2018 Afsluitdijk (A7) vanuit Friesland afgesloten door storing Vid
  49 Mon 13 June 2016 Afsluitdijk (A7) naar Friesland dicht door technische storing VID
  48 Tue 12 February 2019 Afsluitdijk (A7) in avond en nacht afgesloten voor testen bruggen Rijkswaterstaat Verkeers Informatie
  47 Thu 26 May 2016 Afsluitdijk (A7) enige tijd dicht door storing VID
  46 Tue 23 May 2017 Afsluitdijk (A7) dinsdagavond weer volledig open VID
  45 Wed 22 June 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storingen VID
  44 Wed 16 March 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storing Stevinsluizen VID
  43 Thu 02 June 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storing brug VID
  42 Fri 06 May 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storing bij Stevinsluizen VID
  41 Mon 22 May 2017 Afsluitdijk (A7) dicht door storing VID
  40 Wed 25 September 2019 Advies aan kabinet: Langzamer rijden voor natuur Telegraaf
  39 Sat 18 November 2017 Actie tegen Zwarte Piet verboden Telegraaf
  38 Fri 12 October 2012 Achtervolging na poging inbraak tankstation Politie NHN
  37 Wed 25 April 2018 Aantal verkeersdoden daalt voor het eerst in vier jaar AutoBahn
  36 Wed 07 June 2017 Aansluiten op de Afsluitdijk: fileleed nog niet voorbij Noordhollands Dagblad
  35 Sat 20 December 2008 Aanrijding op A7 Politie ZaWa
  34 Thu 16 August 2012 Aanrijding met letsel Politie NHN
  33 Thu 17 October 2013 Aanpak A7, A8 en A9 moet files tegengaan Telegraaf
  32 Thu 17 October 2013 Aanpak A7, A8 en A9 moet files tegengaan Noord Hollands Dagblad
  31 Sun 13 October 2019 Aannemers met schrik vrij op Afsluitdijk Telegraaf
  30 Sun 08 July 2012 Aanhouding na vernielingen Politie NHN
  29 Fri 12 October 2018 Aanhang A7-blokkeerders zingen Jenny Douwes toe Telegraaf
  28 Sat 18 November 2017 A7 weer vrij, anti-pietendemonstranten onder politiebegeleiding op weg naar Dokkum (+video) Leeuwarder Courant
  27 Sat 23 May 2020 A7 uren afgesloten door dodelijk ongeval ter hoogte van Wijdewormer Noord Hollands Dagblad
  26 Mon 02 August 2010 A7 ongevallen 2009. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  25 Fri 28 August 2009 A7 ongevallen 2008. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  24 Fri 03 August 2012 A7 naar A'dam dicht door defecte brug Telegraaf
  23 Mon 29 May 2017 A7 dicht na tweetal ongelukken VID
  22 Thu 07 July 2016 A7 dicht na sprong van viaduct VID
  21 Sat 18 November 2017 A7 bij knooppunt Joure dicht door demonstranten Sinterklaasintocht VID
  20 Wed 04 April 2018 A7 Afsluitdijk Kornwerderzand: werkzaamheden 9- 26 april VID
  19 Mon 28 October 2019 90 uur werkstraf voor vijftien blokkeerfriezen, ook voor Jenny Douwes Leeuwarder Courant
  18 Wed 15 April 2020 2019: minder doden in verkeer AutoBahn
  17 Fri 23 November 2018 18 BlokkeerFriezen in Hoger Beroep Geen Stijl
  16 Fri 31 August 2012 130 km per uur: 'Let op snelheidsverschil' Brabants Dagblad
  15 Wed 02 February 2011 130 km kan op maar vier snelwegen RtlNieuws
  14 Mon 28 November 2011 130 kilometer op 60 procent snelwegen Telegraaf
  13 Thu 23 June 2016 130 even veilig Telegraaf
  12 Fri 06 March 2020 100km/hr: Vanaf 16 maart - 130 km/h = 253 euro BOETE Geen Stijl
  11 Tue 05 November 2019 100 mogen op een verlaten snelweg is tegennatuurlijk Telegraaf
  10 Thu 14 November 2019 100 km/u: Duitsland lacht ons keihard uit, maar Europa is content AutoBahn
  9 Wed 13 November 2019 100 km-bord straks massaal genegeerd Telegraaf
  8 Mon 02 March 2020 100 km per uur vooral HEEL DUUR Geen Stijl
  7 Tue 12 November 2019 100 kilometer? Een klant minder per dag Telegraaf
  6 Wed 25 September 2019 'Minder hard is nauwelijks meer schoon' Telegraaf
  5 Thu 07 November 2019 'Maximumsnelheid 100 km/u heeft verwaarloosbaar effect op stikstofuitstoot' AutoBahn
  4 Sun 19 November 2017 'Friese helden' krijgen gratis hulp advocaat na blokkade A7 Telegraaf
  3 Thu 26 September 2019 'Betrokkenen A7-blokkade vrijuit': uitspraak 31 oktober Anker en Anker Advocaten
  2 Thu 19 April 2018 'A7-blockers' voor rechter Telegraaf
  1 Wed 06 November 2019 '100 kilometer per uur strop voor wegenbouw' Telegraaf
  De A7 bij Wijdewormer, hmp10.6, noordwaarts.
  De A7 bij Wijdewormer, hmp10.6, noordwaarts.

  De A7 bij Wognum, hmp35.9, noordwaarts.
  De A7 bij Wognum, hmp35.9, noordwaarts.

  De A7 bij Den Oever, hmp64.5, zuidwaarts.
  De A7 bij Den Oever, hmp64.5, zuidwaarts.

 • Media berichten 2012
 • Media berichten 2011
 • Media berichten 2010
 • Oorzaken van ongevallen van 2009 tov 2008 Oorzaken van ongevallen van 2009, tov 2008

 • Media berichten 2009
 • Oorzaken van ongevallen van 2008 tov 2007 Oorzaken van ongevallen van 2008, tov 2007

 • Media berichten 2008

 •    A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]