A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7Inleiding

Datum: Sun 01 April 2007

De A7 in Noord-Holland is benoemd tot project-weg voor snelheids-controles. Dit betekent dat men vanaf 1 april 2007 gedurende 4 jaren intensief gaat controleren op snelheid met radar en op allerlei verkeers-gevaarlijke stunts met niet-als-zodanig herkenbare VROS-wagens en motoren. Het bedoelde stuk A7 loopt vanaf vanaf knooppunt Zaandam (hmp4.8, regio ZaWa = Zaanstreek-Waterland) tot aan de Afsluitdijk (hmp75.4, regio NHN = Noord-Holland Noord).

Zoals altijd is het gegeven argument dat men de verkeersveiligheid op de A7 wilt verhogen, omdat de afgelopen 3 jaren veel ongevallen zijn gebeurt, waarbij ruim 86 gewonden en wel 6 doden zijn gevallen. Oorzaak volgens dezelfde argument-gevers: De wettelijke maximale toegestane snelheid (van 120km/hr) wordt massaal overschreden en is de oorzaak van veel deze ongevallen. Maar flits-kenners weten beter ...

De bovenstaande linken geven pagina's met een overzicht van geregistreerde ongevallen, inclusief de oorzaak ervan. Mijn advies is om al de oorzaken van de ongevallen eens te bekijken en zelf uw conclusie(s) te trekken.

 • Zijn snelheid-controles wel een middel om de veiligheid op de A7 echt te verhogen?

 • In 2017 is de A7 bij de BP, net ten oosten van knooppunt Joure, enige tijd geblokkeerd, wegens het belemmeren van enkele bussen met anti-zwarte Piet demonstranten. Berichten hierover staan in deze lijst, omdat het de A7 betrof. Ook de vele berichten over de nasleep (zoals de rechtzaak bijna een jaar later) worden om deze reden in deze lijst geplaatst. 
 • 
  Nr Datum [-] Titel [-] Bron [-] Bron-link [-]
  357 Mon 08 October 2018 Zwarte Piet-zaak gaat verder na flauwvallen rechter Telegraaf
  LEEUWARDEN - De rechtszaak over de 'Zwarte Piet-blokkade' op de A7 begon met consternatie, omdat een van de rechters flauwviel. Halverwege het voorlezen van de aanklacht door de officier van justitie zat de man ineens achterover gezakt bewegingloos op zijn stoel. De rechtbank trok zich terug om zich te beraden of de rechtszaak voortgezet kon worden. Nadat een arts de rechter had gezien, kwam de rechtbank weer binnen, waarop een applaus in de zaal klonk.

  Sympathisanten hebben zich maandagochtend verzameld voor de rechtbank waar de rechtszaak rond de A7-blokkade in Leeuwarden wordt behandeld.

  LIVE Verslaggever Saskia Belleman is bij de rechtszaak aanwezig. Haar tweets lees je onderaan dit artikel.

  Na een uur werd de zitting hervat. De arts vindt het verantwoord dat de rechter doorgaat. "Mooi", klinkt het vanuit de zaal. "We houden hem wel een beetje in de gaten."

  Advocaat Tjalling van der Goot, die 33 van de 34 verdachten vertegenwoordigt, is opgelucht. "De zaak heeft een lange voorbereiding gehad bij ons, mijn cliënten en de rechtbank. Als de zaak wordt aangehouden, kan het lang duren. Dan kunnen we dit jaar denk ik niet verder."
  ... {meer}

  
  356 Wed 03 October 2018 Zwarte Piet-activisten A7 moeten voor rechter komen Telegraaf
  LEEUWARDEN - De 34 Friezen die ervan worden verdacht dat ze vorig jaar de A7 op de dag van de landelijke sinterklaasintocht blokkeerden, verschijnen volgende week voor de rechter in Leeuwarden.

  De actievoerders parkeerden hun auto's op de snelweg ter hoogte van Oudehaske. Daardoor konden drie bussen met aanhangers van Kick Out Zwarte Piet niet doorrijden naar Dokkum, waar Sinterklaas voet aan land zou zetten. De betoging tegen Zwarte Piet ging uiteindelijk niet door na een noodbevel.

  "Een verschil van mening geeft je géén vrijbrief om het recht in eigen hand te nemen. Vrijheid van meningsuiting en het recht om te demonstreren moet worden beschermd", stelt het Openbaar Ministerie (OM) voorafgaand aan de vier zittingsdagen.

  Volgens het OM veroorzaakten de Friese actievoerders bovendien een gevaarlijke situatie. Een vrouw wordt ook verdacht van opruiing, omdat ze een oproep tot de blokkade op Facebook had gezet.

  De rechtbank in Leeuwarden verwacht grote belangstelling voor de zaak. Bij eerdere, niet-inhoudelijke behandelingen was dat al het geval. Toen werden buiten spandoeken getoond met teksten als 'Zwarte Piet discrimineert niet'.
  ... {meer}

  
  355 Fri 31 August 2012 Zwaargewonde na aanrijding op A7 Noordhollands Dagblad
  WIERINGERMEER - Bij een ongeval op de A7 ter hoogte van Hotel Wieringermeer zijn vrijdagmiddag vier gewonden gevallen. Een bestelauto wilde inhalen, en werd van achteren met hoge snelheid werd aangereden door een Lexus. Die ramde de vangrail en sloeg daarna meerdere malen over de kop.

  De bestuurder moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is zwaargewond met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De drie inzittenden van de andere Auto zijn met lichter letsel afgevoerd. De A7 is voor het verkeer afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.
  ... {meer}

  
  354 Tue 12 November 2019 Zesmaal cassatie in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  De verdediging heeft namens zes cliënten in de zogeheten A7-blokkadezaak beroep in cassatie ingesteld tegen de uitspraak van het gerechtshof in Leeuwarden van 31 oktober jl. Het hof veroordeelde de cliënten tot 90 uren werkstraf wegens het versperren van een snelweg, het verhinderen van een betoging en dwang. De cliënten waren in november 2017 betrokken bij een langzaam-aan-actie op de A7 nabij Joure tegen de komst van anti Zwarte Piet-demonstranten bij de landelijke intocht van Sinterklaas in 2017. Ook namens Jenny Douwes is cassatieberoep ingesteld. Zij werd veroordeeld wegens opruiing en uitlokking van strafbare feiten op de A7.

  Acht cliënten in deze zaak hebben laten weten zich neer te leggen bij de uitspraak. Zij laten het belang om een streep onder de zaak te kunnen zetten zwaarder wegen.

  Jan Boksem zal de cliënten in deze cassatieprocedure bijstaan.

  In cassatie kan bij de Hoge Raad slechts worden geklaagd over motiveringsgebreken en een onjuiste toepassing van het recht. Aan de Hoge Raad zal onder meer de vraag worden voorgelegd of het juist is dat het zoals het hof heeft overwogen niet uitmaakt welke rol de verdachte op de A7 heeft gehad om medeplegen te bewijzen. Bovendien kan de Hoge Raad toetsen of alle verdachten opzet hebben gehad op het versperren van een snelweg, als het doel hooguit een langzaam-aan-actie was waarbij het juist niet de bedoeling was om op de snelweg stil te staan.

  In de zaak Jenny Douwes zal aan de Hoge Raad worden voorgelegd of het hof terecht kon oordelen dat het openbaar ministerie ontvankelijk was in de vervolging terwijl de persoon die samen met Douwes de oproep op Facebook heeft gepubliceerd niet is vervolgd. Ook heeft de verdediging betoogd dat Douwes gerechtvaardigd heeft mogen vertrouwen op een mededeling van de politie dat zij niet zou worden vervolgd wegens opruiing. Het hof heeft dit verweer gepasseerd. Het hof heeft ook het verweer verworpen dat haar uitlatingen op Facebook onderdeel vormen van de vrijheid van meningsuiting en mede gelet op het ludieke karakter van de oproep - geen strafbare opruiing opleveren. De Hoge Raad kan zich uitlaten over de vraag of de motivering van de verwerping van de verweren door het gerechtshof voldoende onderbouwd is geweest. Daarnaast is in de zaak Douwes van belang in hoeverre zij opzettelijk heeft opgeruid tot strafbaar gedrag op de A7, terwijl zij stelt dat het niet de bedoeling was om de snelweg te versperren.
  ... {meer}

  
  353 Sun 31 March 2019 Zes gewonden bij zwaar ongeval op A7 Telegraaf
  ZAANDAM - Bij een ongeval zondagochtend op de A7 bij Zaandam zijn zes mensen gewond geraakt. De twee autos die bij het ongeluk betrokken waren, kwamen ieder op een andere weghelft terecht.

  De twee auto's die bij het ongeluk betrokken waren, kwamen ieder op een andere weghelft terecht.

  De snelweg werd tussen knooppunt Zaandam en afslag Zaanstad-'t Kalf in beide richtingen afgesloten. Rond 8.45 uur ging de weg weer open.

  De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht, over het letsel is nog niets bekend.

  Volgens omstanders werd het ongeval veroorzaakt door een spookrijder.
  ... {meer}

  
  352 Sun 31 March 2019 Zes gewonden bij ongeluk op A7, weg weer open [video, update] Noord Hollands Dagblad
  351 Mon 27 May 2013 Zeer grote hinder door werkzaamheden A7 VID
  350 Fri 15 June 2018 Zaak A7-blokkade in oktober voor de rechter Telegraaf
  349 Tue 16 October 2018 Wim Anker: Geen excuses Twan Huys Anker en Anker
  348 Sun 14 October 2018 Wim Anker: 'Reactie Twan Huys onjuist' Anker en Anker Advocaten
  347 Tue 16 October 2018 Wim Anker: 'Een kat in het nauw maakt rare sprongen' Telegraaf
  346 Thu 14 November 2019 Wilders: 'VVD van vroem- naar bakfietspartij' Telegraaf
  345 Fri 09 November 2018 Werkstraffen voor blokkeerders A7 en initiatiefneemster blokkade Rechtspraak.Nl
  344 Sat 27 October 2012 Werk op A7 vertraagt asfaltering Willemsweg Noord Hollands Dagblad
  343 Fri 28 December 2012 Wegrijden na ongeval Politie ZaWa
  342 Sat 06 October 2018 Weg blokkeren om Zwarte Piet, mag dat nou wel of niet? Noord Hollands Dagblad
  341 Sun 07 February 2016 Weer file door technisch probleem Afsluitdijk Telegraaf
  340 Thu 26 November 2009 Wederom dodelijk ongeval op A7 (video) Noord Hollands Dagblad
  339 Thu 07 July 2016 Wederom brugstoring Afsluitdijk A7 VID
  338 Tue 01 March 2016 VVN: meer wegen naar 130 Telegraaf
  337 Tue 22 November 2011 VVD: meer dan 1 op de 3 snelwegen naar 130 km Telegraaf
  336 Fri 15 November 2019 Vvd met 130 naar de 0 zetels Geen Stijl
  335 Sat 16 November 2019 VVD jaagt steunpilaren tegen zich in het harnas Telegraaf
  334 Fri 23 November 2012 Vrouw gewond bij ongeval op de A7 ter hoogte van Avenhorn Noord Hollands Dagblad
  333 Fri 12 October 2018 Vrijspraak bepleit in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  332 Wed 26 October 2011 Vrachtwagen met asfalt gekanteld langs A7 bij Wijdewormer Noord Hollands Dagblad
  331 Mon 07 January 2013 Vrachtwagen gekanteld op A7 bij Hoorn VID
  330 Mon 07 January 2013 Vrachtauto gekanteld Politie NHN
  329 Tue 24 September 2019 Voorvrouw Douwes trapt af bij hoger beroep blokkeerfriezen Leeuwarder Courant
  328 Fri 15 November 2019 Vooral VVD verantwoordelijk gehouden voor stikstofcrisis I&O Research
  327 Tue 12 November 2019 Vooral automobilist buiten Randstad de klos Telegraaf
  326 Mon 28 October 2019 VONNIS: 90 uur taakstraf voor Blokkeerfriezen Geen Stijl
  325 Tue 01 March 2016 Vijf jaar 130 op Nederlandse snelwegen VID
  324 Thu 08 November 2018 Vervolging door OM van 'blokkeer-Friezen' niet consequent Reformatorich Dagblad
  323 Mon 24 September 2012 Veroorzaker ongeval gaat er vandoor Politie ZaWa
  322 Sat 20 October 2012 Verkeersongeval, bestuurder onder invloed Politie ZaWa
  321 Tue 01 January 2013 Verkeersongeval met letsel op A7 bij Purmerend Noord Hollands Dagblad
  320 Tue 10 April 2018 Verkeer sneller omleiden op Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  319 Tue 09 October 2018 Verdachten blokkade A7 houden burgemeester Marga Waanders verantwoordelijk Friesch Dagblad
  318 Mon 08 October 2018 Verdachte legt schuld bij burgemeester Dokkum Telegraaf
  317 Tue 01 December 2009 Veel hardrijders op A7 - Wijdewormer WebRegio
  316 Wed 18 January 2017 Vanaf volgend jaar ook overdag 130 op A2 VID
  315 Fri 08 June 2018 Urenlange file op en rond Afsluitdijk door werkzaamheden Noord Hollands Dagblad
  314 Wed 22 June 2016 Uren fileleed op Afsluitdijk: alles op een rijtje VID
  313 Mon 28 October 2019 Uitspraak hoger beroep A7-blokkade op donderdag 31 oktober a.s. Anker en Anker Advocaten
  312 Fri 09 November 2018 Uitspraak #Blokkeerfriezen. 240 uur taakstraf + 1 maand voorwaardelijk voor Jenny Douwes Geen Stijl
  311 Fri 11 November 2011 Twijfel aan acties van snelwegvandaal op A7 Noord Hollands Dagblad
  310 Thu 25 October 2012 Twee rijstroken dicht op A7 richting Amsterdam VID
  309 Thu 01 November 2012 Twee rijstroken afgesloten op A7 VID
  308 Sun 28 April 2019 Twee personen gewond bij ongeval Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  307 Sat 13 October 2018 Twan Hyves terug in Kijkcijfer Top 25 Geen Stijl
  306 Mon 15 October 2018 Twan Huys: We hadden het anders moeten doen Telegraaf
  305 Sat 13 October 2018 Twan Huys komt afspraken niet na Telegraaf
  304 Thu 11 October 2018 Tumult bij rechtszaak blokkeerfriezen Telegraaf
  303 Mon 17 June 2019 Tot 2023 veel verkeershinder op Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  302 Sat 27 October 2012 Toegetakelde man door misdrijf omgekomen bij A7 Noord Hollands Dagblad
  301 Wed 29 February 2012 Tien mille voor gouden tip moordpogingen A7 Noord Hollands Dagblad
  300 Wed 25 September 2019 Teruglezen: de tweede dag van het hoger beroep tegen de blokkeerfriezen Leeuwarder Courant
  299 Mon 22 June 2015 Te vaak hinder door politiecontroles VID
  298 Fri 12 October 2018 Taakstraffen en celstraf geëist tegen blokkeerfriezen Telegraaf
  297 Tue 27 August 2019 Surprise! Info over KOZP-tuig per ongeluk gelekt Geen Stijl
  296 Fri 12 October 2018 Strafeisen tegen dappere #Blokkeerfriezen Geen Stijl
  295 Mon 01 October 2012 Storing Lorentzsluizen stremt verkeer Afsluitdijk VID
  294 Wed 11 September 2019 Stikstofregels: aanpassen Afsluitdijk en snelwegen op de tocht Telegraaf
  293 Tue 01 January 2008 Statistieken van projectweg A7. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  292 Sun 31 March 2019 Spookrijder zorgt voor chaos op A7 Telegraaf
  291 Mon 02 December 2019 Snelheidsverlaging kost 7 tot 8 miljoen Telegraaf
  290 Thu 14 November 2019 Snelheidsverlaging is slechts een amuse Telegraaf
  289 Tue 27 September 2011 Snelheid op hele A2 naar 130 km Telegraaf
  288 Wed 30 January 2019 Snelheid op A7 bij Purmerend naar 100 kilometer per uur Noord Hollands Dagblad
  287 Tue 15 February 2011 Snelheid hoger op A7 en A9 Noord Hollands Dagblad
  286 Wed 06 July 2016 Sluizen en bruggen Afsluitdijk worden aangepakt VID
  285 Thu 07 November 2019 Slechts zes procent van de auto's rijdt 130 Bnr Nieuws Radio
  284 Thu 02 August 2012 Slapende man wakker gemaakt en aangehouden Politie ZaWa
  283 Fri 12 October 2018 Showproces tegen 'blokkeerfriezen' Telegraaf
  282 Wed 09 February 2011 Schultz: uitgelekte plannen 130 km voorbarig Telegraaf
  281 Thu 15 June 2017 Schultz: geen monteur op Afsluitdijk, wel koelen VID
  280 Mon 02 December 2019 Rotmaatregel! Nooit meer 130 vanaf 16 MAART Geen Stijl
  279 Thu 25 April 2019 Rijkswaterstaat doet onderzoek naar dodelijke botsingen tegen matrixportalen AutoBahn
  278 Sun 18 November 2012 Rijbewijs ingevorderd Politie ZaWa
  277 Mon 04 April 2011 Remproef beslissend voor snelheid op A7 Noord Hollands Dagblad
  276 Sat 13 October 2018 Relletje bij Late Night: Jenny Douwes wil niet met piet-activist in gesprek Leeuwarder Courant
  275 Wed 17 April 2019 Rechtbank verklaart merendeel bezwaren DNA-afname in A7-zaak gegrond Rechtspraak.nl
  274 Tue 13 November 2018 Reactie doneeractie A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  273 Wed 16 October 2019 PVV: maximumsnelheid moet omhoog Telegraaf
  272 Sat 16 November 2019 PvdA-leden: snelheid verlagen naar 80 km/u Telegraaf
  271 Mon 01 February 2016 Provinciebestuur is klaar met problemen Afsluitdijk VID
  270 Thu 22 November 2012 Provincie: Rijk regelt brede A7 Noord Hollands Dagblad
  269 Mon 08 February 2016 Provincie helemaal klaar met files Afsluitdijk Telegraaf
  268 Fri 15 June 2018 Proces tegen anti-Piet-activisten op A7 begint Telegraaf
  267 Wed 07 June 2017 Problemen steiger Afsluitdijk (A7) verholpen. VID
  266 Mon 23 July 2012 Problemen met brug Afsluitdijk Telegraaf
  265 Mon 01 May 2017 Problemen Afsluitdijk nog niet voorbij VID
  264 Wed 14 June 2017 Probleem A7 met brug op Afsluitdijk VID
  263 Sat 18 November 2017 Pro-Zwarte Piet demonstranten: 'onze actie is geslaagd' Leeuwarder Courant
  262 Fri 28 August 2009 Politiemotorrijder gewond bij aanrijding Politie NHN, NHD, FlitsService.nl
  261 Fri 08 February 2019 Politiek Purmerend kiest voor halvering op- en afritten bij A7 Noord Hollands Dagblad
  260 Fri 30 March 2007 Politie pakt hardrijders aan op A7 Politie NHN
  259 Wed 29 February 2012 Politie krijgt al zon 50 tips over onderzoek A7 Noord Hollands Dagblad
  258 Tue 05 March 2019 Politie haalt eerste blokkeerfries van huis voor afname DNA Leeuwarder Courant
  257 Mon 05 June 2017 Pinksterhinder Afsluitdijk (A7) door onderhoud VID
  256 Mon 29 May 2017 Pinksterhinder Afsluitdijk (A7) door onderhoud VID
  255 Sat 21 April 2018 Persbericht. Blokkeerfriezen A7 vinden advocaat Geen Stijl
  254 Wed 19 September 2012 Overval op personenauto Politie NHN
  253 Thu 06 December 2012 Overlast verkeer door sneeuw en gladheid in Noord-Holland Noord Hollands Dagblad
  252 Tue 26 March 2019 Oudere fietser van A7 gehaald bij Zaandam Noord Hollands Dagblad
  251 Mon 13 May 2019 Opnieuw twee dna-bezwaarschriften gegrond verklaard in A7 blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  250 Thu 26 September 2019 Ook in hoger beroep 240 uur werkstraf geëist tegen Jenny Douwes Leeuwarder Courant
  249 Mon 04 November 2019 Onrust in VVD om heilig huisje van 130 km/u Telegraaf
  248 Mon 27 August 2007 Ongevallen op de A7 cijfermatig bekeken. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  247 Fri 08 July 2016 Ongevallen op de A7 VID
  246 Mon 16 December 2013 Ongeval op Afsluitdijk door mobieltje Noord Hollands Dagblad
  245 Tue 04 December 2012 Ongeval A7 Wijdewormer Noord Hollands Dagblad
  244 Sat 27 October 2012 Ongeval A7 bij wegwerkzaamheden VID
  243 Thu 01 November 2012 Onder invloed in de auto Politie ZaWa
  242 Wed 13 November 2019 Onbegrip en woede om aanpak stikstofspook Telegraaf
  241 Thu 31 January 2019 OM zet DNA-intimidatie Blokkeerfriezen door Geen Stijl
  240 Mon 20 November 2017 OM start onderzoek naar blokkade A7 Openbaar Ministerie
  239 Wed 03 October 2018 OM maakt tekenfilm over A7-blokkade GeenStijl
  238 Fri 23 November 2018 OM in hoger beroep blokkade A7 Openbaar Ministerie
  237 Thu 19 April 2018 OM gaat tientallen Zwarte Piet Snelwegblokkeerders vervolgen Geen Stijl
  236 Fri 23 November 2018 OM gaat tegen alle blokkeer-Friezen in hoger beroep Leeuwarder Courant
  235 Thu 26 September 2019 OM eist weer taakstraffen voor blokkeerfriezen Telegraaf
  234 Wed 13 November 2019 Officieel: maximumsnelheid 'op korte termijn' terug naar 100 km/u AutoBahn
  233 Thu 14 November 2019 Noord-Holland: maximaal 70 km/u rond natuur Telegraaf
  232 Wed 03 February 2016 Nieuwbouw Afsluitdijk moet volgens provincies prioriteit krijgen VID
  231 Wed 06 July 2016 Niet vast te stellen dat 130 onveiliger is Telegraaf
  230 Fri 23 November 2018 Negentien blokkeer-Friezen in hoger beroep Leeuwarder Courant
  229 Sun 29 September 2019 Nederlanders tegen 100 op alle snelwegen Telegraaf
  228 Fri 09 November 2018 Nederland Woest Om Uitspraak #Blokkeerfriezen Geen Stijl
  227 Tue 26 July 2016 Nachtwerk voor nieuw viaduct Westfrisiaweg boven A7 bij Hoorn Noord Hollands Dagblad
  226 Wed 16 October 2019 Motoragent per ongeluk geraakt door tractor op A7 bij Middenmeer Noord Hollands Dagblad
  225 Mon 29 February 2016 Minister: 24 uur per dag monteur bij bruggen Afsluitdijk VID
  224 Thu 21 July 2011 Met bijna 100 te hard over rijksweg 7 Noord Hollands Dagblad
  223 Wed 17 April 2019 Merendeel bezwaren tegen dna-opslag in A7-blokkadezaak gegrond Anker en Anker Advocaten
  222 Fri 11 October 2019 Meerdere auto's op elkaar geklapt op A7 vanuit Hoorn, flinke schade en vertraging Noord Hollands Dagblad
  221 Sun 13 October 2019 Meer ongevallen, minder politie op snelweg Telegraaf
  220 Wed 06 November 2019 Maximumsnelheid in Nederland: een geschiedenis AutoBahn
  219 Mon 02 December 2019 Maximumsnelheid in maart naar 100 kilometer AutoBahn
  218 Tue 01 January 2013 Man uit Purmerend gewond na eenzijdige aanrijding A7 Politie ZaWa
  217 Sat 06 July 2019 Man steekt drie (!) rijbanen A7 over om fiets te stallen Telegraaf
  216 Sat 30 January 2016 Maandag oponthoud verwacht bij Afsluitdijk (A7) VID
  215 Thu 26 September 2019 Maand wachten op uitspraak hoger beroep blokkeerfriezen Telegraaf
  214 Sun 03 November 2019 Maakt Rutte ons langzaamste autorijders van Europa? Telegraaf
  213 Thu 11 October 2018 LIVEBLOG. BlokkeerFriezen vs Het OM. Dag 3 Geen Stijl
  212 Tue 24 September 2019 LIVE: Hoger Beroep BlokkeerFriezen Geen Stijl
  211 Tue 09 October 2018 LIVE. Vervolg staatstribunaal #blokkeerfriezen Geen Stijl
  210 Fri 12 October 2018 Live Twitter - Proces tegen Blokkeerfriezen Twitter - Saskia Belleman
  209 Fri 12 October 2018 Lijstje. Best wel erge dingen waar het OM ook 120 of 240 uur taakstraf voor eist Geen Stijl
  208 Sat 13 October 2018 Lezon. Rechtbank Toespraak BlokkeerFries Jan Geen Stijl
  207 Sat 06 October 2018 Lesje voor agenten: demonstrant is betrokken burger, geen vijand Noord Hollands Dagblad
  206 Thu 25 October 2012 Lege tankwagen schaart op Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  205 Tue 24 September 2019 Lees terug: de eerste dag van het hoger beroep van de blokkeerfriezen Leeuwarder Courant
  204 Thu 26 September 2019 Lees hier de derde dag van het hoger beroep tegen de blokkeerfriezen terug Leeuwarder Courant
  203 Thu 15 November 2012 Lange files door ongeluk op A7 Noord Hollands Dagblad
  202 Fri 08 July 2016 Lange file op A7 door oliespoor VID
  201 Tue 05 November 2019 Laatste autoloze zondag had weinig effect Telegraaf
  200 Fri 13 July 2012 Kop-staartbotsing Politie ZaWa
  199 Mon 10 September 2018 Komende tijd hinder door wegwerk Afsluitdijk (A7) VID
  198 Tue 12 November 2019 Kogel door de kerk: overdag in heel het land 100 km/uur Telegraaf
  197 Mon 08 October 2018 Kinderen zouden toch niets begrijpen van geschreeuw Telegraaf
  196 Mon 22 October 2012 Kettingbotsing A7 Politie ZaWa
  195 Mon 02 December 2019 Kabinet maakt haast: al in maart 100 op alle snelwegen Telegraaf
  194 Tue 05 November 2019 Jongeren D66: 90 kilometer is hard genoeg Telegraaf
  193 Sun 07 October 2018 Jenny Douwes in The Post Offline: 'Burgemeester Waanders nodigde NVU uit voor intocht Sint' Geen Stijl
  192 Thu 17 October 2019 Jenny Douwes dient klacht in over tolk Telegraaf
  191 Sat 18 November 2017 Jenny Douwes blij met leeg demonstrantenvak Friesland wil dit gewoon niet Telegraaf
  190 Mon 08 October 2018 Jenny d'Arc: Mensen zien dit als showproces Telegraaf
  189 Wed 02 March 2011 Is A7 de Nederlandse Autobahn? Auto Visie Blog
  188 Sat 13 October 2018 Irritatie over loze belofte aan Douwes Telegraaf
  187 Fri 30 November 2012 Inwoners Wieringerwerf ervaren geluidsoverlast A7 Noord Hollands Dagblad
  186 Sun 10 July 2016 Inspectie van betonconditie in sluizen en bruggen Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  185 Sat 09 July 2016 Inspectie van betonconditie in sluizen en bruggen Afsluitdijk Noordhollands Dagblad
  184 Fri 07 December 2012 Houd voldoende afstand en pas snelheid aan Politie ZaWa
  183 Tue 12 November 2019 Hoogverraad aan automobilist Telegraaf
  182 Mon 08 October 2018 Hoofdredactioneel Commentaar. HUP A7-FRIEZEN! Geen Stijl
  181 Thu 17 October 2013 Honderden miljoenen voor aanpak files regio Noord Hollands Dagblad
  180 Fri 23 November 2018 Hoger beroep ingesteld in A7-blokkadezaak voor 18 verdachten Anker en Anker Advocvaten
  179 Sun 11 November 2018 Hoger beroep in beraad in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  178 Fri 26 February 2016 Hinder Afsluitdijk (A7) door herstelwerk slagbomen VID
  177 Mon 30 September 2019 Hier mag je morgen geen 130 meer rijden Telegraaf
  176 Wed 17 April 2019 Hiep Hiep Hoera. Om BlokkeerFriezen DNA Geen Stijl
  175 Wed 31 October 2012 Hardrijders in bocht A7/A8 Politie ZaWa
  174 Wed 18 July 2012 Hardrijders in bocht A7-A8 Politie ZaWa
  173 Sun 04 September 2016 Hardloopevenement 'Afsluitdijk open' gaat niet door, A7 blijft open VID
  172 Fri 09 November 2018 GSTV. Tom Staal bij de SCHULDIGE BlokkeerFriezen Geen Stijl
  171 Fri 12 October 2018 GSTV. Tom bij de #BlokkeerFriezen in Leeuwarden Geen Stijl
  170 Mon 08 October 2018 GSTV. Blokkeerfriezen in partybus naar rechtbank Geen Stijl
  169 Wed 12 September 2012 Groot onderhoud aan de A7 bij Purmerend Noord Hollands Dagblad
  168 Fri 22 April 2016 GroenLinks goochelt met 130-cijfers - GroenLinks wil afschaffing 130 km/u Telegraaf
  167 Tue 18 September 2012 Gratis parkeren en goedkoop per trein bij werk A7 Noord Hollands Dagblad
  166 Mon 08 October 2012 Gewonde op A7 bij Wognum Noord Hollands Dagblad
  165 Sat 13 October 2012 Gewonde bij ongeluk op A7 bij Hoorn Noord Hollands Dagblad
  164 Fri 31 August 2012 Gewonde bij ongeluk Afsluitdijk 112 Sud West Fryslan
  163 Fri 13 July 2012 Gewonde bij aanrijding A7 Wijdewormer Noord Hollands Dagblad
  162 Thu 19 July 2012 Getuigen gezocht na verkeersincident A7 Politie NHN
  161 Tue 06 August 2019 Gemeente blundert met vrijgeven gevoelige stukken over intocht Sinterklaas Dokkum aan helpers Jenny Douwes Leeuwarder Courant
  160 Mon 03 September 2012 Geluid blijft onder norm bij 130 km op A7 Noord Hollands Dagblad
  159 Sat 10 November 2018 Geld stroomt binnen voor blokkeerfriezen Telegraaf
  158 Thu 16 November 2017 Fryske dame waarschuwt Sinterklaas-vernielers Geen Stijl
  157 Mon 20 November 2017 Friezen trots op Jenny dArc Telegraaf
  156 Sat 18 November 2017 Friese boeren zijn er klaar mee Dumpert
  155 Fri 12 October 2018 Fries volksfeest om Jenny Douwes: 'Zij verwoordde ons onderbuikgevoel' Telegraaf
  154 Mon 28 October 2019 Fors lagere straffen in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  153 Wed 07 June 2017 Flinke vertraging door deels afgesloten Afsluitdijk [update] Noordhollands Dagblad
  152 Sat 30 March 2019 File richting Den Oever door storing brug Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  151 Fri 02 December 2016 File door grote verkeerscontrole A7 VID
  150 Mon 07 January 2013 File door gekantelde vrachtwagen bij Hoorn Noord Hollands Dagblad
  149 Mon 06 February 2017 File bij Afsluitdijk door storing VID
  148 Sun 01 May 2016 Fikse vertraging op de Afsluitdijk A7 VID
  147 Tue 05 March 2019 Fietspad over de Afsluitdijk gaat vanaf 1 april drie jaar dicht en dat is geen grap Noord Hollands Dagblad
  146 Sat 21 April 2018 Feynman en/of Feiten Het OM faalt enorm Geen Stijl
  145 Sat 10 November 2018 Feynman en/of Feiten Alleen goede demo's AUB Geen Stijl
  144 Fri 12 October 2018 Extra bedenktijd voor uitspraak A7-blokkade Telegraaf
  143 Mon 28 January 2019 Ernstig ongeval op de Afsluitdijk Rijkswaterstaat Verkeers Informatie
  142 Sun 31 March 2019 Ernstig ongeval A7 veroorzaakt door spookrijder met slok op, Purmerendse zwaargewond Noord Hollands Dagblad
  141 Mon 15 October 2018 Ebru Umar - Het briefje van Twan (Column) Geen Stijl
  140 Wed 13 November 2019 Duitsers gniffelen om nieuwe Nederlandse maximumsnelheid Telegraaf
  139 Fri 24 January 2020 Duitsers beginnen toch warm te draaien voor maximumsnelheid AutoBahn
  138 Mon 07 October 2019 Duitse Autobahn krijgt mogelijk snelheidslimiet AutoVisie
  137 Wed 12 September 2012 Drie aanhoudingen na inbraak bij hondenvereniging Politie NHN
  136 Sun 11 November 2012 Drankrijders op A7 Politie ZaWa
  135 Fri 09 November 2018 Douwes: 'Vonnis is bizar hoog' Telegraaf
  134 Thu 26 September 2019 Douwes boos op tolk bij proces blokkeerfriezen Telegraaf
  133 Sun 19 November 2017 Doneren voor 'Friese helden' na blokkade A7 Telegraaf
  132 Mon 14 May 2007 Dodelijk ongeval op A7 - Middenbeemster Politie Zaanstreek Waterland
  131 Fri 12 June 2009 Dodelijk ongeval op A7 Politie Noord-Holland Noord
  130 Sat 27 October 2012 Dode Purmerender gevonden op oprit snelweg Telegraaf
  129 Mon 29 October 2012 Dode op A7 blijkt kickbokser Telegraaf
  128 Mon 04 November 2019 Dijkhoff: verlagen maximumsnelheid naar 100 km/uur geen taboe meer Telegraaf
  127 Tue 05 November 2019 Dijkhoff sust onrust over inperken snelheid Telegraaf
  126 Sat 21 April 2018 Demonstratievrije Sinterklaasintocht 2018 Facebook
  125 Tue 16 October 2012 Deel A7 bij Wieringerwerf dicht door ongeval Noord Hollands Dagblad
  124 Mon 29 February 2016 Dag en nacht monteur op Afsluitdijk Telegraaf
  123 Tue 05 November 2019 D66-Jugend: fuck 100 km/u, 90 is hard zat AutoBahn
  122 Tue 16 October 2018 Crowdfunding-actie voor 'blokkeer-Friezen' Telegraaf
  121 Sat 10 November 2018 Crowdfund BlokkeerFriezen komt op stoom Geen Stijl
  120 Fri 08 April 2016 Controles bij wegwerkzaamheden Afsluitdijk (A7) VID
  119 Fri 14 September 2012 Controle zwaar verkeer Politie NHN
  118 Thu 15 November 2012 Chauffeur komt om op A7 Noord Hollands Dagblad
  117 Thu 14 November 2019 C'est ça. Automobilisten naar het Malieveld Geen Stijl
  116 Wed 18 July 2012 Brommobiel op A7 Politie ZaWa
  115 Sun 08 July 2012 Bromfietser op A7 Politie ZaWa
  114 Sat 18 November 2017 BREEK. Anti-Pyt Demo in Dokkum VERBOTEN - Friezin Jenny Douwes: ZE KOMEN ER NIET LANGS Geen Stijl
  113 Wed 21 March 2018 Bouw van Afsluitdijk zou nu niet meer kunnen Telegraaf
  112 Fri 09 November 2018 Blokkeerfriezen: 'Dit was een politiek proces' Telegraaf
  111 Wed 30 January 2019 BlokkeerFriezen weigeren DNA af te staan Geen Stijl
  110 Sat 10 November 2018 BlokkeerFriezen tikken in tien uur EEN TON aan Geen Stijl
  109 Fri 15 February 2019 BlokkeerFries weigert wederom DNA-afname Geen Stijl
  108 Thu 07 March 2019 BlokkeerFries van huis gehaald voor DNA-afname Geen Stijl
  107 Tue 05 March 2019 BlokkeerFries van huis gehaald voor DNA-afname Geen Stijl
  106 Tue 12 November 2019 BlokkeerFries schatrijk na bijschrift Volkskrant Geen Stijl
  105 Tue 05 March 2019 Blokkeerfries met griep die DNA moest afstaan: 'ik kreeg een rasp in de mond' Leeuwarder Courant
  104 Tue 09 October 2018 Blokkeerders zien hun actie als een goede daad Friesch Dagblad
  103 Tue 16 October 2018 BlokkeerBurgemeester stopt Bus Demonstranten Geen Stijl
  102 Thu 30 August 2012 Bloedproef: rijden onder invloed drugs Politie NHN
  101 Tue 05 November 2019 Bizar: kabinet overweegt autoloze zondag wegens stikstofcircus AutoBahn
  100 Thu 15 November 2018 Bijna twee ton opgehaald voor 'blokkeerfriezen' Telegraaf
  99 Fri 08 February 2019 Bezwaar tegen verwerking dna in zaak A7-blokkade Anker en Anker Advocaten
  98 Mon 20 November 2017 Betogers Zwarte Piet namen vuurwerk mee Telegraaf
  97 Wed 17 February 2016 Besturingssystemen Afsluitdijk worden vervangen VID
  96 Thu 13 September 2012 Beperkte wegcapaciteit op A7 door ongeval VID
  95 Wed 04 September 2019 Behandelschema hoger beroep A7-blokkadezaak: eis en pleidooi op 26 september Anker en Anker Advocaten
  94 Thu 04 October 2018 Behandeling zaak A7-blokkade vanaf 8 oktober a.s. Anker en Anker Advocaten
  93 Tue 12 November 2019 Autorijden wordt constante oefening in zelfbeheersing Telegraaf
  92 Thu 14 November 2019 Automobilisten gaan demonstreren op Malieveld Telegraaf
  91 Sat 03 November 2012 Automobiliste over de kop op A7 bij Oudendijk Noord Hollands Dagblad
  90 Sat 06 July 2019 Automobilist stunt door fiets van snelweg bij Hoorn te halen Noord Hollands Dagblad
  89 Sun 11 November 2012 Automobilist rijdt achterop asfaltwagen A7 Noord Hollands Dagblad
  88 Mon 20 September 2010 Automobilist overleden na eenzijdig ongeval Politie NHN
  87 Wed 12 September 2012 Automobilist na achtervolging aangehouden Politie NHN
  86 Wed 12 September 2012 Automobilist na achtervolging aangehouden Politie ZaWa
  85 Mon 26 November 2012 Automobilist gewond bij ongeval Afsluitdijk Politie Fryslan
  84 Sun 11 November 2012 Automobilist botst op asfaltwagen Politie ZaWa
  83 Sun 16 December 2012 Autodieven aangehouden Politie ZaWa
  82 Fri 21 December 2012 Autobrand zorgt voor flinke vertraging A7 VID
  81 Wed 25 September 2019 Autobranche: minderen files echte oplossing stikstofprobleem Telegraaf
  80 Tue 16 October 2012 Auto's op elkaar (Wieringerwerf) Politie NHN
  79 Mon 23 November 2009 Auto van de weg: bestuurder dood, passagier naar ziekenhuis (video) Noord Hollands Dagblad
  78 Thu 06 December 2012 Auto uitgebrand op A7 bij Wieringerwerf Noord Hollands Dagblad
  77 Sat 27 April 2019 Auto schiet van Afsluitdijk bijna IJsselmeer in, zeker één gewonde Telegraaf
  76 Wed 02 December 2009 Auto rijdt op file: man overlijdt (video) Noord Hollands Dagblad
  75 Sun 26 June 2016 Auto over de kop op Afsluitdijk VID
  74 Sun 04 November 2012 Auto over de kop geslagen Politie ZaWa
  73 Fri 27 January 2017 Auto over de kop bij afrit A7 in Wognum, bestuurder raakt gewond Noord Hollands Dagblad
  72 Sun 24 July 2016 Auto met caravan schaart op Afsluitdijk VID
  71 Thu 25 July 2019 Auto knalt tegen pijlwagen op Afsluitdijk; twee personen zwaargewond [update] Noord Hollands Dagblad
  70 Sat 25 August 2012 Auto in greppel langs A7 na slaapaanval Noord Hollands Dagblad
  69 Wed 12 December 2012 Auto in de vangrail Politie NHN
  68 Sat 25 August 2012 Auto in de berm Politie NHN
  67 Tue 14 January 2020 Auto belandt in het water langs de Afsluitdijk, 28-jarige vrouw uit Zwaag overlijdt Noord Hollands Dagblad
  66 Fri 12 October 2018 Anti-Piet activiste zet illegale opnames A7-proces online Telegraaf
  65 Mon 20 November 2017 Alles voor de goede zaak Telegraaf
  64 Mon 08 October 2018 Alle zeilen bij in de rechtbank voor zaak A7-blokkade Friesch Dagblad
  63 Fri 11 October 2019 Afsluitdijk weer open na spoedreparatie Noord Hollands Dagblad
  62 Tue 16 February 2016 Afsluitdijk weer gestremd door storing met brug VID
  61 Thu 25 October 2012 Afsluitdijk tot middernacht dicht na geschaarde vrachtwagen VID
  60 Wed 16 March 2016 Afsluitdijk richting Noord-Holland even dicht door storing Noord Hollands Dagblad
  59 Thu 10 October 2019 Afsluitdijk nacht dicht voor spoedklus BAM en Van Oord Telegraaf
  58 Fri 10 March 2017 Afsluitdijk lange tijd dicht na ongeluk VID
  57 Wed 16 May 2018 Afsluitdijk even dicht bij Den Oever door aangereden slagboom Noord Hollands Dagblad
  56 Fri 15 July 2016 Afsluitdijk eenmalig dicht voor evenement VID
  55 Tue 06 March 2018 Afsluitdijk dicht door storing Noord Hollands Dagblad
  54 Sat 29 April 2017 Afsluitdijk dicht door brugproblemen Kornwerderzand VID
  53 Tue 06 June 2017 Afsluitdijk deels dicht door storm Noordhollands Dagblad
  52 Fri 19 April 2019 Afsluitdijk deels afgesloten wegens ongevallen; rijstrook weer open [update] Noord Hollands Dagblad
  51 Wed 07 March 2018 Afsluitdijk blijft deels dicht door brugproblemen Kornwerderzand Vid
  50 Tue 13 March 2018 Afsluitdijk blijft deels dicht door brugproblemen Kornwerderzand Vid
  49 Thu 13 September 2012 Afsluitdijk afgesloten door defecte brug VID
  48 Thu 16 June 2016 Afsluitdijk (A7) weer dicht door technische storing VID
  47 Sat 07 May 2016 Afsluitdijk (A7) weer dicht door haperende brug VID
  46 Sat 30 January 2016 Afsluitdijk (A7) voorlopig dicht door kapotte brug VID
  45 Tue 06 March 2018 Afsluitdijk (A7) vanuit Friesland afgesloten door storing Vid
  44 Mon 13 June 2016 Afsluitdijk (A7) naar Friesland dicht door technische storing VID
  43 Tue 12 February 2019 Afsluitdijk (A7) in avond en nacht afgesloten voor testen bruggen Rijkswaterstaat Verkeers Informatie
  42 Thu 26 May 2016 Afsluitdijk (A7) enige tijd dicht door storing VID
  41 Tue 23 May 2017 Afsluitdijk (A7) dinsdagavond weer volledig open VID
  40 Wed 22 June 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storingen VID
  39 Wed 16 March 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storing Stevinsluizen VID
  38 Thu 02 June 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storing brug VID
  37 Fri 06 May 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storing bij Stevinsluizen VID
  36 Mon 22 May 2017 Afsluitdijk (A7) dicht door storing VID
  35 Wed 25 September 2019 Advies aan kabinet: Langzamer rijden voor natuur Telegraaf
  34 Sat 18 November 2017 Actie tegen Zwarte Piet verboden Telegraaf
  33 Fri 12 October 2012 Achtervolging na poging inbraak tankstation Politie NHN
  32 Wed 07 June 2017 Aansluiten op de Afsluitdijk: fileleed nog niet voorbij Noordhollands Dagblad
  31 Sat 20 December 2008 Aanrijding op A7 Politie ZaWa
  30 Thu 16 August 2012 Aanrijding met letsel Politie NHN
  29 Thu 17 October 2013 Aanpak A7, A8 en A9 moet files tegengaan Telegraaf
  28 Thu 17 October 2013 Aanpak A7, A8 en A9 moet files tegengaan Noord Hollands Dagblad
  27 Sun 13 October 2019 Aannemers met schrik vrij op Afsluitdijk Telegraaf
  26 Sun 08 July 2012 Aanhouding na vernielingen Politie NHN
  25 Fri 12 October 2018 Aanhang A7-blokkeerders zingen Jenny Douwes toe Telegraaf
  24 Sat 18 November 2017 A7 weer vrij, anti-pietendemonstranten onder politiebegeleiding op weg naar Dokkum (+video) Leeuwarder Courant
  23 Mon 02 August 2010 A7 ongevallen 2009. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  22 Fri 28 August 2009 A7 ongevallen 2008. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  21 Fri 03 August 2012 A7 naar A'dam dicht door defecte brug Telegraaf
  20 Mon 29 May 2017 A7 dicht na tweetal ongelukken VID
  19 Thu 07 July 2016 A7 dicht na sprong van viaduct VID
  18 Sat 18 November 2017 A7 bij knooppunt Joure dicht door demonstranten Sinterklaasintocht VID
  17 Wed 04 April 2018 A7 Afsluitdijk Kornwerderzand: werkzaamheden 9- 26 april VID
  16 Mon 28 October 2019 90 uur werkstraf voor vijftien blokkeerfriezen, ook voor Jenny Douwes Leeuwarder Courant
  15 Fri 23 November 2018 18 BlokkeerFriezen in Hoger Beroep Geen Stijl
  14 Fri 31 August 2012 130 km per uur: 'Let op snelheidsverschil' Brabants Dagblad
  13 Wed 02 February 2011 130 km kan op maar vier snelwegen RtlNieuws
  12 Mon 28 November 2011 130 kilometer op 60 procent snelwegen Telegraaf
  11 Thu 23 June 2016 130 even veilig Telegraaf
  10 Tue 05 November 2019 100 mogen op een verlaten snelweg is tegennatuurlijk Telegraaf
  9 Thu 14 November 2019 100 km/u: Duitsland lacht ons keihard uit, maar Europa is content AutoBahn
  8 Wed 13 November 2019 100 km-bord straks massaal genegeerd Telegraaf
  7 Tue 12 November 2019 100 kilometer? Een klant minder per dag Telegraaf
  6 Wed 25 September 2019 'Minder hard is nauwelijks meer schoon' Telegraaf
  5 Thu 07 November 2019 'Maximumsnelheid 100 km/u heeft verwaarloosbaar effect op stikstofuitstoot' AutoBahn
  4 Sun 19 November 2017 'Friese helden' krijgen gratis hulp advocaat na blokkade A7 Telegraaf
  3 Thu 26 September 2019 'Betrokkenen A7-blokkade vrijuit': uitspraak 31 oktober Anker en Anker Advocaten
  2 Thu 19 April 2018 'A7-blockers' voor rechter Telegraaf
  1 Wed 06 November 2019 '100 kilometer per uur strop voor wegenbouw' Telegraaf
  De A7 bij Wijdewormer, hmp10.6, noordwaarts.
  De A7 bij Wijdewormer, hmp10.6, noordwaarts.

  De A7 bij Wognum, hmp35.9, noordwaarts.
  De A7 bij Wognum, hmp35.9, noordwaarts.

  De A7 bij Den Oever, hmp64.5, zuidwaarts.
  De A7 bij Den Oever, hmp64.5, zuidwaarts.

 • Media berichten 2012
 • Media berichten 2011
 • Media berichten 2010
 • Oorzaken van ongevallen van 2009 tov 2008 Oorzaken van ongevallen van 2009, tov 2008

 • Media berichten 2009
 • Oorzaken van ongevallen van 2008 tov 2007 Oorzaken van ongevallen van 2008, tov 2007

 • Media berichten 2008

 •    A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]