A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Inleiding

Datum: Sun 01 April 2007

De A7 in Noord-Holland is benoemd tot project-weg voor snelheids-controles. Dit betekent dat men vanaf 1 april 2007 gedurende 4 jaren intensief gaat controleren op snelheid met radar en op allerlei verkeers-gevaarlijke stunts met niet-als-zodanig herkenbare VROS-wagens en motoren. Het bedoelde stuk A7 loopt vanaf vanaf knooppunt Zaandam (hmp4.8, regio ZaWa = Zaanstreek-Waterland) tot aan de Afsluitdijk (hmp75.4, regio NHN = Noord-Holland Noord).

Zoals altijd is het gegeven argument dat men de verkeersveiligheid op de A7 wilt verhogen, omdat de afgelopen 3 jaren veel ongevallen zijn gebeurt, waarbij ruim 86 gewonden en wel 6 doden zijn gevallen. Oorzaak volgens dezelfde argument-gevers: De wettelijke maximale toegestane snelheid (van 120km/hr) wordt massaal overschreden en is de oorzaak van veel deze ongevallen. Maar flits-kenners weten beter ...

De bovenstaande linken geven pagina's met een overzicht van geregistreerde ongevallen, inclusief de oorzaak ervan. Mijn advies is om al de oorzaken van de ongevallen eens te bekijken en zelf uw conclusie(s) te trekken.

 • Zijn snelheid-controles wel een middel om de veiligheid op de A7 echt te verhogen?

 • In 2017 is de A7 bij de BP, net ten oosten van knooppunt Joure, enige tijd geblokkeerd, wegens het belemmeren van enkele bussen met anti-zwarte Piet demonstranten. Berichten hierover staan in deze lijst, omdat het de A7 betrof. Ook de vele berichten over de nasleep (zoals de rechtzaak bijna een jaar later) worden om deze reden in deze lijst geplaatst.

 • Nr Datum [-] Titel [-] Bron [-] Bron-link [-]
  430 Wed 11 August 2021 Veel rook bij autobrand op A7 bij Zuidoostbeemster; snelweg korte tijd afgesloten Noord Hollands Dagblad
  ZUIDOOSTBEEMSTER - Een auto is woensdag aan het einde van de middag uitgebrand op de A7 bij Zuidoostbeemster. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling.

  De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. De auto is verwoest door de brand.

  De snelweg was korte tijd helemaal afgesloten, maar inmiddels is alleen de rechterrijstrook dicht in de richting van Hoorn.
  ... {meer}

  429 Thu 22 July 2021 De Afsluitdijk is de komende weekenden een avond en nacht afgesloten in beide richtingen, omrijden kost tot anderhalf uur extra Noord Hollands Dagblad
  Den Oever - De Afsluitdijk is in de avond van vrijdag 23 juli vanaf 22.00 tot zaterdagochtend 24 juli tot 08.00 uur tussen Den Oever en Knooppunt Zurich in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

  Dit geldt ook voor vrijdagavondavond 30 juli vanaf 22.00 uur tot zaterdagochtend 31 juli tot 08.00 uur. Dit vanwege het verplaatsen een grote zandtransportband die nodig is voor de versterking van de Afsluitdijk. Of de werkzaamheden doorgaan is nog wel afhankelijk van de wind, meldt Rijkswaterstaat.

  Zandtransportband

  Voor het versterken van de Afsluitdijk is veel zand nodig. Daarvoor zet Rijkswaterstaat een zandtransportband over de A7 in. Dit is een grote transportband die over de vangrails, de vluchtstroken en de rijbanen heen het zand van het IJsselmeer naar de Waddenzeezijde brengt. Hiermee wordt voorkomen dat het zand met vrachtwagens over de weg of met schepen door de sluis naar de dijk moet worden gebracht. Minder overlast voor weg- en vaarweggebruikers én duurzamer doordat de transportbewegingen over de weg gereduceerd worden.

  De zandtransportband wordt op 23 en 24 juli afgebroken ter hoogte van hectometerpaal 88.5 en verplaatst richting Den Oever. Vervolgens wordt deze weer opgebouwd op 30 en 31 juli ter hoogte van hectometerpaal 78.9. Voor het afbreken en opbouwen wordt groot materieel gebruikt zoals hijskranen, en voor het vervoer van de zandtransportband naar zijn nieuwe locatie is groot en zwaar transport nodig. In verband met de veiligheid van weggebruikers en bouwmedewerkers is het noodzakelijk de weg beide nachten af te sluiten.
  ... {meer}

  428 Fri 16 July 2021 Afsluitdijk vanuit Friesland richting Den Oever dicht door kapotte vrachtwagen Noord Hollands Dagblad
  Den Oever - De Afsluitdijk vanuit Friesland richting Den Oever is dicht. De oorzaak is een kapotte vrachtwagen.

  Het is niet bekend hoe lang de Afsluitdijk gesloten blijft. Op de weg licht ook troep, die moet worden opgeruimd. Rijkswaterstaat is onderweg om het probleem op te lossen.
  ... {meer}

  427 Mon 12 July 2021 Ongeluk op A7 bij Zurich, weg naar Den Oever dicht Rws Verkeersinfo
  Rond 13:00 uur vanmiddag gebeurde er een ongeluk tussen Zurich en de Brug over Stevinsluizen richting Den Oever. Er zijn meerdere voertuigen bij het ongeluk betrokken. De weg is afgesloten vanaf knooppunt Zurich.

  De brandweer was al snel ter plaatse. Bij het ongeluk is brandstof op de weg gelekt. Omdat de weg dicht is, hebben we een omleiding ingezet vanaf het knooppunt in de richting van Amsterdam.

  Update 13:47 uur: De politie gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval. We verwachten nog twee uur bezig te zijn met de afhandeling. De verwachte eindtijd is gesteld op 15:45 uur.

  Update 15:10 uur: Over 10 minuten geven we één rijstrook vrij.

  Update 16:27 uur: We verwachten over ongeveer een uur de weg helemaal vrij te kunnen geven.
  ... {meer}

  426 Fri 25 June 2021 Afsluitdijk afgesloten richting Friesland vanwege ongeluk, file op de A7 bij Den Oever Noord Hollands Dagblad
  Den Oever - De Afsluitdijk is vrijdagmiddag afgesloten richting Friesland vanwege een kop-staartbotsing. Er raakten drie auto's beschadigd.

  Er staat een enorme file op de A7 vanaf Middenmeer richting de Afsluitdijk. Ook vanuit Friesland richting Den Oever loopt verkeer forse vertraging op.

  Het ongeluk gebeurde op de sluizen bij Den Oever. De hulpdiensten kwamen ter plaatse om de betrokkenen medisch te ondersteunen, maar er raakte niemand gewond.

  Een berger heeft twee auto's weggesleept.
  ... {meer}

  425 Tue 08 June 2021 Nieuwe tegenvaller verbouwing Afsluitdijk: Rijk is nog eens 120 miljoen euro kwijt aan renovatie Noord Hollands Dagblad
  Rijkswaterstaat en het bouwconsortium van de drie aannemers staan lijnrecht tegenover elkaar over wie moet opdraaien voor extra kosten die gemaakt moeten worden om de renovatie van de 32 kilometer lange dijk af te ronden.

  Rijkswaterstaat en bouwers BAM, Van Oord en Rebel ruziën over wie opdraait voor de tegenvallers bij de versterking van de Afsluitdijk. Voor het Rijk loopt de teller al op naar 120 miljoen euro.

  Rijkswaterstaat en het bouwconsortium van de drie aannemers staan lijnrecht tegenover elkaar over wie moet opdraaien voor extra kosten die gemaakt moeten worden om de renovatie van de 32 kilometer lange dijk af te ronden.

  Verkeerde tekeningen

  Het Rijk neemt in ieder geval al 120 miljoen euro voor haar rekening. Het geld is nodig voor de nieuwe ontwerptekeningen die gemaakt moesten worden nadat in het najaar bleek dat Rijkswaterstaat en de aannemers met verkeerde tekeningen werkten bij het ontwerp van de nieuwe spuisluizen bij Den Oever. Rijkswaterstaat besloot de ontwerpen te veranderen en betaalt daarvoor de rekening.
  ... {meer}

  424 Tue 08 June 2021 Fikse file tussen Hoorn en Zaanstad door beslagen cameralens: spitsstrook dicht, half uur vertraging Noord Hollands Dagblad
  Purmerend - Er staat een flinke file van Hoorn naar Zaanstad. Dit keer niet vanwege een ongeluk. De oorzaak is een technisch mankement. De lens van de camera boven de spitsstrook is beslagen.

  'Er zit wat vocht op de lens', meldt de ANWB op Twitter. Om die reden is de spitsstrook dicht op de A7 bij Purmerend-Zuid. Het gevolg: er staat een file van 14 kilometer. Het verkeer moet rekening houden met een vertraging van ongeveer een half uur.
  ... {meer}

  423 Fri 21 May 2021 Aanhangwagen omver geblazen op Afsluitdijk door harde wind; bestuurder krijgt proces-verbaal Noord Hollands Dagblad
  Den Oever - Er was vrijdag grote chaos rond de Afsluitdijk. De A7 op de Afsluitdijk was vrijdagochtend in beide richtingen dicht wegens een storing. Daar kwam bij dat een aanhangwagen met daarop een grote rechtopstaande deur omver werd geblazen door de harde wind.

  De bestuurder heeft een proces-verbaal gekregen in verband met het gevaar en de ontstane hinder. Er gold code geel vanwege zware windstoten en het rijden met grote lichte voertuigen was onverantwoord, meldt de politie.

  Er waren twee vrachtwagenchauffeurs die met hun vrachtauto het ongeval afschermden. Een van de chauffeurs heeft met zijn autolaadkraan de aanhangwagen weer rechtop gezet. Daardoor kon het puin ruimen direct van start. Dankzij hun vakkundige optreden werd de overlast tot een minimum beperkt.
  ... {meer}

  422 Fri 21 May 2021 Afsluitdijk weer open na storing. Automobilisten stonden meer dan drie uur vast Noord Hollands Dagblad
  DEN OEVER - De A7 op de Afsluitdijk was vrijdagochtend in beide richtingen dicht wegens een storing bij de brug bij Den Oever. Rond 14.30 uur ging de weg weer open.

  Automobilisten stonden meer dan drie uur stil.

  Rond 12.30 uur liet Rijkswaterstaat de auto's die vaststonden in de richting Den Helder onder begeleiding keren en terugrijden.

  Het verkeer vanuit Friesland en Noord-Holland werd gedurende de stremming omgeleid. Zo werd het verkeer vanuit Noord-Holland richting Friesland omgeleid via de N307 richting Lelystad. Hierdoor ontstonden er bij Enkhuizen vervolgens verkeersproblemen, aldus de ANWB.

  Op de N307 mogen automobilisten wegens de harde wind niet harder rijden dan 70 kilometer per uur. Ook geldt er een inhaalverbod. Waarschijnlijk blijft dit zo tot zaterdagochtend, meldt Flevowegen.
  ... {meer}

  421 Thu 20 May 2021 Zaterdagnacht over de Afsluitdijk? Houd dan rekening met anderhalf uur vertraging Noord Hollands Dagblad
  Den Oever - De Afsluitdijk is in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 mei van middernacht tot acht uur 's ochtends tussen Den Oever en knooppunt Zurich afgesloten voor verkeer. Er worden heistellingen over de weg verplaatst.

  De alternatieve routes aldus Rijkswaterstaat

  De heistellingen kunnen niet via het water verplaatst worden en ook het demonteren, verplaatsen en vervolgens monteren is geen optie. Er is zeer weinig ruimte om dergelijke werkzaamheden veilig voor weggebruikers en bouwpersoneel uit te voeren. Vandaar dat Rijkswaterstaat kiest voor 'de veiligste en snelste oplossing, die flinke overlast bezorgt, maar van relatief korte duur is'.

  De heistellingen zijn nodig om palen de grond in te brengen. Op de palen wordt een onderwaterbetonvloer aangebracht die op zijn plaats wordt gehouden door middel van de palen. De betonvloer is nodig voor het realiseren van de spuisluizen en pompgroepen.

  Tijdens de afsluiting wordt ook openbare verlichting gerepareerd. Ook vinden technische inspecties plaats en is er onderzoek aan de weg.
  ... {meer}

  420 Thu 13 May 2021 Vrachtwagen ramt pijlwagen op de A7 bij Beets Noord Hollands Dagblad
  419 Sat 24 April 2021 Automobilist zwaargewond bij ongeluk met vrachtwagen op A7 bij Hoorn; snelweg afgesloten Noord Hollands Dagblad
  418 Wed 14 April 2021 610 verkeersdoden in 2020 CBS
  417 Wed 14 April 2021 Bakwagen verliest twee wielen tijdens rijden op de A7 bij Wognum, wiel komt terecht tegen auto op andere rijstrook Noord Hollands Dagblad
  416 Mon 29 March 2021 Man (59) trapt het gaspedaal flink in op de Afsluitdijk: betrapt met 230 kilometer per uur Noord Hollands Dagblad
  415 Sun 28 March 2021 Afsluitdijk richting Friesland weer open na storing aan brug [update] Noord Hollands Dagblad
  414 Sun 28 March 2021 Afsluitdijk richting Friesland dicht Rws Verkeersinfo
  413 Mon 08 February 2021 A7 gedeeltelijk afgesloten, weg tussen Hoorn en Zurich tot halverwege de middag dicht. Ook A9 richting Beverwijk gesloten [update] Noord Hollands Dagblad
  412 Wed 30 December 2020 Nieuwe filetopper is A7 Hoorn-Heerenveen Telegraaf
  411 Tue 15 December 2020 Veroordelingen in de zaken rond de A7-blokkade blijven in stand Anker & Anker
  410 Tue 15 December 2020 Veroordelingen in de zaken rond de A7-blokkade blijven in stand Hoge Raad
  409 Thu 10 December 2020 A7 deels dicht door vrachtwagen in sloot bij Leek RWS Verkeersinfo
  408 Thu 03 December 2020 Anker & Anker
  407 Thu 05 November 2020 Renovatie Afsluitdijk neemt zeker drie jaar langer in beslag Noord Hollands Dagblad
  406 Sat 31 October 2020 Provincie Noord-Holland verklaart Kom A7 bij Purmerend tot landelijk gebied: Vrienden van het Beusebos hopen op streep door plan voor Van der Valk-hotel Noord Hollands Dagblad
  405 Tue 27 October 2020 A7 van Den Helder naar Zurich dicht door ongeval RWS Verkeersinfo
  404 Sat 17 October 2020 Motorrijder zwaargewond bij ongeluk op A7 bij Zuidoostbeemster; snelweg afgesloten Noordhollands Dagblad
  403 Tue 13 October 2020 Advocaat-generaal in advies aan Hoge Raad; laat veroordelingen in A7-blokkadezaak in stand Anker & Anker
  402 Tue 13 October 2020 Advies AG aan Hoge Raad: veroordelingen in de zaken rond de A7-blokkade in stand laten Hoge Raad
  401 Mon 28 September 2020 Conclusie procureur-generaal in cassatie A7-blokkadezaak op 13 oktober Anker & Anker
  400 Wed 23 September 2020 Spoedreparatie aan de Stevinsluizen in Den Oever leidt tot stremming voor de scheepvaart. De klus duurt zo'n veertig uur Noordhollands Dagblad
  399 Tue 08 September 2020 A7 dicht bij Boerakker richting Heerenveen door gekantelde vrachtwagen Rijkswaterstaat Verkeersinfo
  398 Sun 06 September 2020 Zware criminelen aangehouden na ongeluk op de A7 bij Zaandam [update] Noordhollands Dagblad
  397 Thu 04 June 2020 Afsluitdijk richting Friesland enige tijd dicht door storing Lorentzsluis Noord Hollands Dagblad
  396 Sat 30 May 2020 Afrit Hoorn-Centrum van de A7 afgesloten na bermbrand Noord Hollands Dagblad
  395 Fri 29 May 2020 'Sneeuw' eind mei overvalt automobilisten op de snelweg A7 [video] Noord Hollands Dagblad
  394 Sat 23 May 2020 A7 uren afgesloten door dodelijk ongeval ter hoogte van Wijdewormer Noord Hollands Dagblad
  393 Thu 14 May 2020 Ondanks coronastilte nog net zoveel verkeersdoden AutoBahn
  392 Sun 10 May 2020 Motorrijder raast met 200 km/u over A7 Telegraaf
  391 Thu 07 May 2020 Florian Schneider, inspirator voor Autobahn, overleden AutoBahn
  390 Wed 06 May 2020 Kilometerslange file A9 door storing Alkmaarse Leeghwaterbrug; kerende automobilisten zorgen voor chaos Noord Hollands Dagblad
  389 Mon 04 May 2020 Afsluitdijk richting Friesland dicht door spoedreparatie Noord Hollands Dagblad
  388 Wed 15 April 2020 2019: minder doden in verkeer AutoBahn
  387 Sun 05 April 2020 Afsluitdijk weer open na uitgelopen werkzaamheden Noord Hollands Dagblad
  386 Fri 03 April 2020 Afsluitdijk afgesloten vanaf zaterdagavond 4 tot zondagavond 5 april RWS - VID
  385 Fri 03 April 2020 Stikstofwinst door langzamer rijden al weg door 1 hondendrol Telegraaf
  384 Thu 19 March 2020 Alle wegen hebben nu juiste bord: overal 100 per uur overdag Telegraaf
  383 Mon 16 March 2020 Maximumsnelheid overdag definitief 100 kilometer per uur Telegraaf
  382 Mon 16 March 2020 Het is zover: vanaf vandaag is de maximumsnelheid overal 100 km/h AutoVisie
  381 Mon 16 March 2020 Rijkswaterstaat klaar met mega-klus RWS - VID
  380 Sun 15 March 2020 Vandaag voor het allerlaatst nog lekker 130 rijden Geen Stijl
  379 Sat 14 March 2020 In slakkengang over de snelweg vanaf maandag. Overal 100 km/u overdag Noord Hollands Dagblad
  378 Sat 14 March 2020 Van Groningen naar Maastricht: netjes 100 of met U-bocht plankgas? Telegraaf
  377 Fri 13 March 2020 Oppassen geblazen! Vanaf nu kalmpjes aan op de A27, de 100 km-borden staan er Noord Hollands Dagblad
  376 Thu 12 March 2020 Rijkswaterstaat start donderdag met aanpassen borden maximumsnelheid VID - RWS
  375 Fri 06 March 2020 Minister verbaast zich over 100 km/u-weerstand Telegraaf
  374 Fri 06 March 2020 100km/hr: Vanaf 16 maart - 130 km/h = 253 euro BOETE Geen Stijl
  373 Fri 06 March 2020 Opgelet: 100 km/u gaat in bij plaatsing bord, niet 16 maart AutoBahn
  372 Thu 05 March 2020 D66 en PvdA: 100km streng controleren Telegraaf
  371 Mon 02 March 2020 Woedende reacties op kostbare snelheidsverlaging Telegraaf
  370 Mon 02 March 2020 €19 miljoen: Winst boetes snelheidsverlaging alweer uitgegeven AutoBahn
  369 Mon 02 March 2020 100 km per uur vooral HEEL DUUR Geen Stijl
  368 Mon 02 March 2020 Het wordt gevaarlijker op de weg dan met 130 Telegraaf
  367 Mon 02 March 2020 Strop door 100 km/uur: het kost miljoenen Telegraaf
  366 Mon 02 March 2020 Monsterklus voor RWS, op 4000 plekken snelheid aan passen Telegraaf
  365 Fri 28 February 2020 Auto tegen vangrail op A7 bij Wieringerwerf, bestuurster lichtgewond Noordhollands Dagblad
  364 Thu 27 February 2020 Rijkswaterstaat waarschuwt voor langere reistijd door werk aan de Afsluitdijk: maximaal 70 kilometer per uur over de snelweg Noordhollands Dagblad
  363 Sun 23 February 2020 Auto vliegt uit de bocht op A7 bij Purmerend-Noord; bestuurder gaat ervandoor, medepassagier blijft gewond achter Noordhollands Dagblad
  362 Fri 24 January 2020 Duitsers beginnen toch warm te draaien voor maximumsnelheid AutoBahn
  361 Tue 14 January 2020 Auto belandt in het water langs de Afsluitdijk, 28-jarige vrouw uit Zwaag overlijdt Noord Hollands Dagblad
  360 Fri 27 December 2019 Afsluitdijk weer open na aanrijding tegen slagboom [update] Noord Hollands Dagblad
  359 Mon 02 December 2019 Rotmaatregel! Nooit meer 130 vanaf 16 MAART Geen Stijl
  358 Mon 02 December 2019 Maximumsnelheid in maart naar 100 kilometer AutoBahn
  357 Mon 02 December 2019 Snelheidsverlaging kost 7 tot 8 miljoen Telegraaf
  356 Mon 02 December 2019 Kabinet maakt haast: al in maart 100 op alle snelwegen Telegraaf
  355 Sat 16 November 2019 PvdA-leden: snelheid verlagen naar 80 km/u Telegraaf
  354 Sat 16 November 2019 VVD jaagt steunpilaren tegen zich in het harnas Telegraaf
  353 Fri 15 November 2019 Vooral VVD verantwoordelijk gehouden voor stikstofcrisis I&O Research
  352 Fri 15 November 2019 Vvd met 130 naar de 0 zetels Geen Stijl
  351 Thu 14 November 2019 100 km/u: Duitsland lacht ons keihard uit, maar Europa is content AutoBahn
  350 Thu 14 November 2019 Noord-Holland: maximaal 70 km/u rond natuur Telegraaf
  349 Thu 14 November 2019 Snelheidsverlaging is slechts een amuse Telegraaf
  348 Thu 14 November 2019 C'est ça. Automobilisten naar het Malieveld Geen Stijl
  347 Thu 14 November 2019 Wilders: 'VVD van vroem- naar bakfietspartij' Telegraaf
  346 Thu 14 November 2019 Automobilisten gaan demonstreren op Malieveld Telegraaf
  345 Wed 13 November 2019 Officieel: maximumsnelheid 'op korte termijn' terug naar 100 km/u AutoBahn
  344 Wed 13 November 2019 Duitsers gniffelen om nieuwe Nederlandse maximumsnelheid Telegraaf
  343 Wed 13 November 2019 100 km-bord straks massaal genegeerd Telegraaf
  342 Wed 13 November 2019 Onbegrip en woede om aanpak stikstofspook Telegraaf
  341 Tue 12 November 2019 Zesmaal cassatie in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  340 Tue 12 November 2019 Hoogverraad aan automobilist Telegraaf
  339 Tue 12 November 2019 Vooral automobilist buiten Randstad de klos Telegraaf
  338 Tue 12 November 2019 100 kilometer? Een klant minder per dag Telegraaf
  337 Tue 12 November 2019 Autorijden wordt constante oefening in zelfbeheersing Telegraaf
  336 Tue 12 November 2019 Kogel door de kerk: overdag in heel het land 100 km/uur Telegraaf
  335 Tue 12 November 2019 BlokkeerFries schatrijk na bijschrift Volkskrant Geen Stijl
  334 Thu 07 November 2019 Slechts zes procent van de auto's rijdt 130 Bnr Nieuws Radio
  333 Thu 07 November 2019 'Maximumsnelheid 100 km/u heeft verwaarloosbaar effect op stikstofuitstoot' AutoBahn
  332 Wed 06 November 2019 Maximumsnelheid in Nederland: een geschiedenis AutoBahn
  331 Wed 06 November 2019 '100 kilometer per uur strop voor wegenbouw' Telegraaf
  330 Tue 05 November 2019 Laatste autoloze zondag had weinig effect Telegraaf
  329 Tue 05 November 2019 Jongeren D66: 90 kilometer is hard genoeg Telegraaf
  328 Tue 05 November 2019 100 mogen op een verlaten snelweg is tegennatuurlijk Telegraaf
  327 Tue 05 November 2019 Dijkhoff sust onrust over inperken snelheid Telegraaf
  326 Tue 05 November 2019 D66-Jugend: fuck 100 km/u, 90 is hard zat AutoBahn
  325 Tue 05 November 2019 Bizar: kabinet overweegt autoloze zondag wegens stikstofcircus AutoBahn
  324 Mon 04 November 2019 Onrust in VVD om heilig huisje van 130 km/u Telegraaf
  323 Mon 04 November 2019 Dijkhoff: verlagen maximumsnelheid naar 100 km/uur geen taboe meer Telegraaf
  322 Sun 03 November 2019 Maakt Rutte ons langzaamste autorijders van Europa? Telegraaf
  321 Mon 28 October 2019 Fors lagere straffen in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  320 Mon 28 October 2019 VONNIS: 90 uur taakstraf voor Blokkeerfriezen Geen Stijl
  319 Mon 28 October 2019 90 uur werkstraf voor vijftien blokkeerfriezen, ook voor Jenny Douwes Leeuwarder Courant
  318 Mon 28 October 2019 Uitspraak hoger beroep A7-blokkade op donderdag 31 oktober a.s. Anker en Anker Advocaten
  317 Thu 17 October 2019 Jenny Douwes dient klacht in over tolk Telegraaf
  316 Wed 16 October 2019 PVV: maximumsnelheid moet omhoog Telegraaf
  315 Wed 16 October 2019 Motoragent per ongeluk geraakt door tractor op A7 bij Middenmeer Noord Hollands Dagblad
  314 Sun 13 October 2019 Meer ongevallen, minder politie op snelweg Telegraaf
  313 Sun 13 October 2019 Aannemers met schrik vrij op Afsluitdijk Telegraaf
  312 Fri 11 October 2019 Meerdere auto's op elkaar geklapt op A7 vanuit Hoorn, flinke schade en vertraging Noord Hollands Dagblad
  311 Fri 11 October 2019 Afsluitdijk weer open na spoedreparatie Noord Hollands Dagblad
  310 Thu 10 October 2019 Afsluitdijk nacht dicht voor spoedklus BAM en Van Oord Telegraaf
  309 Mon 07 October 2019 Duitse Autobahn krijgt mogelijk snelheidslimiet AutoVisie
  308 Mon 30 September 2019 Hier mag je morgen geen 130 meer rijden Telegraaf
  307 Sun 29 September 2019 Nederlanders tegen 100 op alle snelwegen Telegraaf
  306 Thu 26 September 2019 'Betrokkenen A7-blokkade vrijuit': uitspraak 31 oktober Anker en Anker Advocaten
  305 Thu 26 September 2019 Ook in hoger beroep 240 uur werkstraf geëist tegen Jenny Douwes Leeuwarder Courant
  304 Thu 26 September 2019 Maand wachten op uitspraak hoger beroep blokkeerfriezen Telegraaf
  303 Thu 26 September 2019 Douwes boos op tolk bij proces blokkeerfriezen Telegraaf
  302 Thu 26 September 2019 OM eist weer taakstraffen voor blokkeerfriezen Telegraaf
  301 Thu 26 September 2019 Lees hier de derde dag van het hoger beroep tegen de blokkeerfriezen terug Leeuwarder Courant
  300 Wed 25 September 2019 'Minder hard is nauwelijks meer schoon' Telegraaf
  299 Wed 25 September 2019 Autobranche: minderen files echte oplossing stikstofprobleem Telegraaf
  298 Wed 25 September 2019 Advies aan kabinet: Langzamer rijden voor natuur Telegraaf
  297 Wed 25 September 2019 Teruglezen: de tweede dag van het hoger beroep tegen de blokkeerfriezen Leeuwarder Courant
  296 Tue 24 September 2019 Lees terug: de eerste dag van het hoger beroep van de blokkeerfriezen Leeuwarder Courant
  295 Tue 24 September 2019 LIVE: Hoger Beroep BlokkeerFriezen Geen Stijl
  294 Tue 24 September 2019 Voorvrouw Douwes trapt af bij hoger beroep blokkeerfriezen Leeuwarder Courant
  293 Wed 11 September 2019 Stikstofregels: aanpassen Afsluitdijk en snelwegen op de tocht Telegraaf
  292 Wed 04 September 2019 Behandelschema hoger beroep A7-blokkadezaak: eis en pleidooi op 26 september Anker en Anker Advocaten
  291 Tue 27 August 2019 Surprise! Info over KOZP-tuig per ongeluk gelekt Geen Stijl
  290 Tue 06 August 2019 Gemeente blundert met vrijgeven gevoelige stukken over intocht Sinterklaas Dokkum aan helpers Jenny Douwes Leeuwarder Courant
  289 Thu 25 July 2019 Auto knalt tegen pijlwagen op Afsluitdijk; twee personen zwaargewond [update] Noord Hollands Dagblad
  288 Sat 06 July 2019 Man steekt drie (!) rijbanen A7 over om fiets te stallen Telegraaf
  287 Sat 06 July 2019 Automobilist stunt door fiets van snelweg bij Hoorn te halen Noord Hollands Dagblad
  286 Mon 17 June 2019 Tot 2023 veel verkeershinder op Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  285 Mon 13 May 2019 Opnieuw twee dna-bezwaarschriften gegrond verklaard in A7 blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  284 Sun 28 April 2019 Twee personen gewond bij ongeval Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  283 Sat 27 April 2019 Auto schiet van Afsluitdijk bijna IJsselmeer in, zeker één gewonde Telegraaf
  282 Thu 25 April 2019 Rijkswaterstaat doet onderzoek naar dodelijke botsingen tegen matrixportalen AutoBahn
  281 Fri 19 April 2019 Afsluitdijk deels afgesloten wegens ongevallen; rijstrook weer open [update] Noord Hollands Dagblad
  280 Thu 18 April 2019 Sterke toename verkeersdoden in 2018 AutoBahn
  279 Wed 17 April 2019 Hiep Hiep Hoera. Om BlokkeerFriezen DNA Geen Stijl
  278 Wed 17 April 2019 Merendeel bezwaren tegen dna-opslag in A7-blokkadezaak gegrond Anker en Anker Advocaten
  277 Wed 17 April 2019 Rechtbank verklaart merendeel bezwaren DNA-afname in A7-zaak gegrond Rechtspraak.nl
  276 Sun 31 March 2019 Spookrijder zorgt voor chaos op A7 Telegraaf
  275 Sun 31 March 2019 Ernstig ongeval A7 veroorzaakt door spookrijder met slok op, Purmerendse zwaargewond Noord Hollands Dagblad
  274 Sun 31 March 2019 Zes gewonden bij zwaar ongeval op A7 Telegraaf
  273 Sun 31 March 2019 Zes gewonden bij ongeluk op A7, weg weer open [video, update] Noord Hollands Dagblad
  272 Sat 30 March 2019 File richting Den Oever door storing brug Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  271 Tue 26 March 2019 Oudere fietser van A7 gehaald bij Zaandam Noord Hollands Dagblad
  270 Thu 07 March 2019 BlokkeerFries van huis gehaald voor DNA-afname Geen Stijl
  269 Tue 05 March 2019 Fietspad over de Afsluitdijk gaat vanaf 1 april drie jaar dicht en dat is geen grap Noord Hollands Dagblad
  268 Tue 05 March 2019 BlokkeerFries van huis gehaald voor DNA-afname Geen Stijl
  267 Tue 05 March 2019 Blokkeerfries met griep die DNA moest afstaan: 'ik kreeg een rasp in de mond' Leeuwarder Courant
  266 Tue 05 March 2019 Politie haalt eerste blokkeerfries van huis voor afname DNA Leeuwarder Courant
  265 Mon 18 February 2019 Afsluitdijk paar nachten dicht voor brugtest Telegraaf
  264 Fri 15 February 2019 BlokkeerFries weigert wederom DNA-afname Geen Stijl
  263 Tue 12 February 2019 Afsluitdijk (A7) in avond en nacht afgesloten voor testen bruggen Rijkswaterstaat Verkeers Informatie
  262 Fri 08 February 2019 Bezwaar tegen verwerking dna in zaak A7-blokkade Anker en Anker Advocaten
  261 Fri 08 February 2019 Politiek Purmerend kiest voor halvering op- en afritten bij A7 Noord Hollands Dagblad
  260 Thu 31 January 2019 OM zet DNA-intimidatie Blokkeerfriezen door Geen Stijl
  259 Wed 30 January 2019 BlokkeerFriezen weigeren DNA af te staan Geen Stijl
  258 Wed 30 January 2019 Snelheid op A7 bij Purmerend naar 100 kilometer per uur Noord Hollands Dagblad
  257 Mon 28 January 2019 Ernstig ongeval op de Afsluitdijk Rijkswaterstaat Verkeers Informatie
  256 Fri 23 November 2018 OM gaat tegen alle blokkeer-Friezen in hoger beroep Leeuwarder Courant
  255 Fri 23 November 2018 OM in hoger beroep blokkade A7 Openbaar Ministerie
  254 Fri 23 November 2018 Negentien blokkeer-Friezen in hoger beroep Leeuwarder Courant
  253 Fri 23 November 2018 Hoger beroep ingesteld in A7-blokkadezaak voor 18 verdachten Anker en Anker Advocvaten
  252 Fri 23 November 2018 18 BlokkeerFriezen in Hoger Beroep Geen Stijl
  251 Thu 15 November 2018 Bijna twee ton opgehaald voor 'blokkeerfriezen' Telegraaf
  250 Tue 13 November 2018 Reactie doneeractie A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  249 Sun 11 November 2018 Hoger beroep in beraad in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  248 Sat 10 November 2018 Geld stroomt binnen voor blokkeerfriezen Telegraaf
  247 Sat 10 November 2018 Feynman en/of Feiten Alleen goede demo's AUB Geen Stijl
  246 Sat 10 November 2018 BlokkeerFriezen tikken in tien uur EEN TON aan Geen Stijl
  245 Sat 10 November 2018 Crowdfund BlokkeerFriezen komt op stoom Geen Stijl
  244 Fri 09 November 2018 GSTV. Tom Staal bij de SCHULDIGE BlokkeerFriezen Geen Stijl
  243 Fri 09 November 2018 Nederland Woest Om Uitspraak #Blokkeerfriezen Geen Stijl
  242 Fri 09 November 2018 Uitspraak #Blokkeerfriezen. 240 uur taakstraf + 1 maand voorwaardelijk voor Jenny Douwes Geen Stijl
  241 Fri 09 November 2018 Blokkeerfriezen: 'Dit was een politiek proces' Telegraaf
  240 Fri 09 November 2018 Douwes: 'Vonnis is bizar hoog' Telegraaf
  239 Fri 09 November 2018 Werkstraffen voor blokkeerders A7 en initiatiefneemster blokkade Rechtspraak.Nl
  238 Thu 08 November 2018 Vervolging door OM van 'blokkeer-Friezen' niet consequent Reformatorich Dagblad
  237 Mon 15 October 2018 Ebru Umar - Het briefje van Twan (Column) Geen Stijl
  236 Tue 16 October 2018 BlokkeerBurgemeester stopt Bus Demonstranten Geen Stijl
  235 Tue 16 October 2018 Wim Anker: 'Een kat in het nauw maakt rare sprongen' Telegraaf
  234 Tue 16 October 2018 Wim Anker: Geen excuses Twan Huys Anker en Anker
  233 Tue 16 October 2018 Crowdfunding-actie voor 'blokkeer-Friezen' Telegraaf
  232 Mon 15 October 2018 Twan Huys: We hadden het anders moeten doen Telegraaf
  231 Sun 14 October 2018 Wim Anker: 'Reactie Twan Huys onjuist' Anker en Anker Advocaten
  230 Sat 13 October 2018 Lezon. Rechtbank Toespraak BlokkeerFries Jan Geen Stijl
  229 Sat 13 October 2018 Relletje bij Late Night: Jenny Douwes wil niet met piet-activist in gesprek Leeuwarder Courant
  228 Sat 13 October 2018 Twan Hyves terug in Kijkcijfer Top 25 Geen Stijl
  227 Sat 13 October 2018 Irritatie over loze belofte aan Douwes Telegraaf
  226 Sat 13 October 2018 Twan Huys komt afspraken niet na Telegraaf
  225 Fri 12 October 2018 Vrijspraak bepleit in A7-blokkadezaak Anker en Anker Advocaten
  224 Fri 12 October 2018 Fries volksfeest om Jenny Douwes: 'Zij verwoordde ons onderbuikgevoel' Telegraaf
  223 Fri 12 October 2018 GSTV. Tom bij de #BlokkeerFriezen in Leeuwarden Geen Stijl
  222 Fri 12 October 2018 Anti-Piet activiste zet illegale opnames A7-proces online Telegraaf
  221 Fri 12 October 2018 Extra bedenktijd voor uitspraak A7-blokkade Telegraaf
  220 Fri 12 October 2018 Lijstje. Best wel erge dingen waar het OM ook 120 of 240 uur taakstraf voor eist Geen Stijl
  219 Fri 12 October 2018 Aanhang A7-blokkeerders zingen Jenny Douwes toe Telegraaf
  218 Fri 12 October 2018 Live Twitter - Proces tegen Blokkeerfriezen Twitter - Saskia Belleman
  217 Fri 12 October 2018 Strafeisen tegen dappere #Blokkeerfriezen Geen Stijl
  216 Fri 12 October 2018 Showproces tegen 'blokkeerfriezen' Telegraaf
  215 Fri 12 October 2018 Taakstraffen en celstraf geëist tegen blokkeerfriezen Telegraaf
  214 Thu 11 October 2018 LIVEBLOG. BlokkeerFriezen vs Het OM. Dag 3 Geen Stijl
  213 Thu 11 October 2018 Tumult bij rechtszaak blokkeerfriezen Telegraaf
  212 Tue 09 October 2018 LIVE. Vervolg staatstribunaal #blokkeerfriezen Geen Stijl
  211 Tue 09 October 2018 Blokkeerders zien hun actie als een goede daad Friesch Dagblad
  210 Tue 09 October 2018 Verdachten blokkade A7 houden burgemeester Marga Waanders verantwoordelijk Friesch Dagblad
  209 Mon 08 October 2018 Alle zeilen bij in de rechtbank voor zaak A7-blokkade Friesch Dagblad
  208 Mon 08 October 2018 GSTV. Blokkeerfriezen in partybus naar rechtbank Geen Stijl
  207 Mon 08 October 2018 Hoofdredactioneel Commentaar. HUP A7-FRIEZEN! Geen Stijl
  206 Mon 08 October 2018 Verdachte legt schuld bij burgemeester Dokkum Telegraaf
  205 Mon 08 October 2018 Kinderen zouden toch niets begrijpen van geschreeuw Telegraaf
  204 Mon 08 October 2018 Zwarte Piet-zaak gaat verder na flauwvallen rechter Telegraaf
  203 Mon 08 October 2018 Jenny d'Arc: Mensen zien dit als showproces Telegraaf
  202 Sun 07 October 2018 Jenny Douwes in The Post Offline: 'Burgemeester Waanders nodigde NVU uit voor intocht Sint' Geen Stijl
  201 Sat 06 October 2018 Lesje voor agenten: demonstrant is betrokken burger, geen vijand Noord Hollands Dagblad
  200 Sat 06 October 2018 Weg blokkeren om Zwarte Piet, mag dat nou wel of niet? Noord Hollands Dagblad
  199 Thu 04 October 2018 Behandeling zaak A7-blokkade vanaf 8 oktober a.s. Anker en Anker Advocaten
  198 Wed 03 October 2018 OM maakt tekenfilm over A7-blokkade GeenStijl
  197 Wed 03 October 2018 Zwarte Piet-activisten A7 moeten voor rechter komen Telegraaf
  196 Mon 10 September 2018 Komende tijd hinder door wegwerk Afsluitdijk (A7) VID
  195 Fri 15 June 2018 Zaak A7-blokkade in oktober voor de rechter Telegraaf
  194 Fri 15 June 2018 Proces tegen anti-Piet-activisten op A7 begint Telegraaf
  193 Fri 08 June 2018 Urenlange file op en rond Afsluitdijk door werkzaamheden Noord Hollands Dagblad
  192 Wed 16 May 2018 Afsluitdijk even dicht bij Den Oever door aangereden slagboom Noord Hollands Dagblad
  191 Sat 21 April 2018 Persbericht. Blokkeerfriezen A7 vinden advocaat Geen Stijl
  190 Sat 21 April 2018 Demonstratievrije Sinterklaasintocht 2018 Facebook
  189 Wed 25 April 2018 Aantal verkeersdoden daalt voor het eerst in vier jaar AutoBahn
  188 Sat 21 April 2018 Feynman en/of Feiten Het OM faalt enorm Geen Stijl
  187 Thu 19 April 2018 OM gaat tientallen Zwarte Piet Snelwegblokkeerders vervolgen Geen Stijl
  186 Thu 19 April 2018 'A7-blockers' voor rechter Telegraaf
  185 Tue 10 April 2018 Verkeer sneller omleiden op Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  184 Wed 04 April 2018 A7 Afsluitdijk Kornwerderzand: werkzaamheden 9- 26 april VID
  183 Wed 21 March 2018 Bouw van Afsluitdijk zou nu niet meer kunnen Telegraaf
  182 Tue 13 March 2018 Afsluitdijk blijft deels dicht door brugproblemen Kornwerderzand Vid
  181 Wed 07 March 2018 Afsluitdijk blijft deels dicht door brugproblemen Kornwerderzand Vid
  180 Tue 06 March 2018 Afsluitdijk (A7) vanuit Friesland afgesloten door storing Vid
  179 Tue 06 March 2018 Afsluitdijk dicht door storing Noord Hollands Dagblad
  178 Mon 20 November 2017 OM start onderzoek naar blokkade A7 Openbaar Ministerie
  177 Mon 20 November 2017 Betogers Zwarte Piet namen vuurwerk mee Telegraaf
  176 Mon 20 November 2017 Alles voor de goede zaak Telegraaf
  175 Mon 20 November 2017 Friezen trots op Jenny dArc Telegraaf
  174 Sun 19 November 2017 'Friese helden' krijgen gratis hulp advocaat na blokkade A7 Telegraaf
  173 Sun 19 November 2017 Doneren voor 'Friese helden' na blokkade A7 Telegraaf
  172 Sat 18 November 2017 Pro-Zwarte Piet demonstranten: 'onze actie is geslaagd' Leeuwarder Courant
  171 Sat 18 November 2017 A7 weer vrij, anti-pietendemonstranten onder politiebegeleiding op weg naar Dokkum (+video) Leeuwarder Courant
  170 Sat 18 November 2017 Jenny Douwes blij met leeg demonstrantenvak Friesland wil dit gewoon niet Telegraaf
  169 Sat 18 November 2017 Actie tegen Zwarte Piet verboden Telegraaf
  168 Sat 18 November 2017 A7 bij knooppunt Joure dicht door demonstranten Sinterklaasintocht VID
  167 Sat 18 November 2017 Friese boeren zijn er klaar mee Dumpert
  166 Sat 18 November 2017 BREEK. Anti-Pyt Demo in Dokkum VERBOTEN - Friezin Jenny Douwes: ZE KOMEN ER NIET LANGS Geen Stijl
  165 Thu 16 November 2017 Fryske dame waarschuwt Sinterklaas-vernielers Geen Stijl
  164 Thu 15 June 2017 Schultz: geen monteur op Afsluitdijk, wel koelen VID
  163 Wed 14 June 2017 Probleem A7 met brug op Afsluitdijk VID
  162 Wed 07 June 2017 Problemen steiger Afsluitdijk (A7) verholpen. VID
  161 Wed 07 June 2017 Aansluiten op de Afsluitdijk: fileleed nog niet voorbij Noordhollands Dagblad
  160 Wed 07 June 2017 Flinke vertraging door deels afgesloten Afsluitdijk [update] Noordhollands Dagblad
  159 Tue 06 June 2017 Afsluitdijk deels dicht door storm Noordhollands Dagblad
  158 Mon 05 June 2017 Pinksterhinder Afsluitdijk (A7) door onderhoud VID
  157 Mon 29 May 2017 A7 dicht na tweetal ongelukken VID
  156 Mon 29 May 2017 Pinksterhinder Afsluitdijk (A7) door onderhoud VID
  155 Tue 23 May 2017 Afsluitdijk (A7) dinsdagavond weer volledig open VID
  154 Mon 22 May 2017 Afsluitdijk (A7) dicht door storing VID
  153 Tue 02 May 2017 In 2016 stierven weer meer mensen in het verkeer AutoBahn
  152 Mon 01 May 2017 Problemen Afsluitdijk nog niet voorbij VID
  151 Sat 29 April 2017 Afsluitdijk dicht door brugproblemen Kornwerderzand VID
  150 Fri 10 March 2017 Afsluitdijk lange tijd dicht na ongeluk VID
  149 Mon 06 February 2017 File bij Afsluitdijk door storing VID
  148 Fri 27 January 2017 Auto over de kop bij afrit A7 in Wognum, bestuurder raakt gewond Noord Hollands Dagblad
  147 Wed 18 January 2017 Vanaf volgend jaar ook overdag 130 op A2 VID
  146 Fri 02 December 2016 File door grote verkeerscontrole A7 VID
  145 Sun 04 September 2016 Hardloopevenement 'Afsluitdijk open' gaat niet door, A7 blijft open VID
  144 Tue 26 July 2016 Nachtwerk voor nieuw viaduct Westfrisiaweg boven A7 bij Hoorn Noord Hollands Dagblad
  143 Sun 24 July 2016 Auto met caravan schaart op Afsluitdijk VID
  142 Fri 15 July 2016 Afsluitdijk eenmalig dicht voor evenement VID
  141 Sun 10 July 2016 Inspectie van betonconditie in sluizen en bruggen Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  140 Sat 09 July 2016 Inspectie van betonconditie in sluizen en bruggen Afsluitdijk Noordhollands Dagblad
  139 Fri 08 July 2016 Ongevallen op de A7 VID
  138 Fri 08 July 2016 Lange file op A7 door oliespoor VID
  137 Thu 07 July 2016 A7 dicht na sprong van viaduct VID
  136 Thu 07 July 2016 Wederom brugstoring Afsluitdijk A7 VID
  135 Wed 06 July 2016 Sluizen en bruggen Afsluitdijk worden aangepakt VID
  134 Wed 06 July 2016 Niet vast te stellen dat 130 onveiliger is Telegraaf
  133 Sun 26 June 2016 Auto over de kop op Afsluitdijk VID
  132 Thu 23 June 2016 130 even veilig Telegraaf
  131 Wed 22 June 2016 Uren fileleed op Afsluitdijk: alles op een rijtje VID
  130 Wed 22 June 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storingen VID
  129 Thu 16 June 2016 Afsluitdijk (A7) weer dicht door technische storing VID
  128 Mon 13 June 2016 Afsluitdijk (A7) naar Friesland dicht door technische storing VID
  127 Thu 02 June 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storing brug VID
  126 Thu 26 May 2016 Afsluitdijk (A7) enige tijd dicht door storing VID
  125 Sat 07 May 2016 Afsluitdijk (A7) weer dicht door haperende brug VID
  124 Fri 06 May 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storing bij Stevinsluizen VID
  123 Sun 01 May 2016 Fikse vertraging op de Afsluitdijk A7 VID
  122 Fri 22 April 2016 GroenLinks goochelt met 130-cijfers - GroenLinks wil afschaffing 130 km/u Telegraaf
  121 Fri 08 April 2016 Controles bij wegwerkzaamheden Afsluitdijk (A7) VID
  120 Wed 16 March 2016 Afsluitdijk richting Noord-Holland even dicht door storing Noord Hollands Dagblad
  119 Wed 16 March 2016 Afsluitdijk (A7) dicht door storing Stevinsluizen VID
  118 Tue 01 March 2016 Vijf jaar 130 op Nederlandse snelwegen VID
  117 Tue 01 March 2016 VVN: meer wegen naar 130 Telegraaf
  116 Mon 29 February 2016 Minister: 24 uur per dag monteur bij bruggen Afsluitdijk VID
  115 Mon 29 February 2016 Dag en nacht monteur op Afsluitdijk Telegraaf
  114 Fri 26 February 2016 Hinder Afsluitdijk (A7) door herstelwerk slagbomen VID
  113 Wed 17 February 2016 Besturingssystemen Afsluitdijk worden vervangen VID
  112 Tue 16 February 2016 Afsluitdijk weer gestremd door storing met brug VID
  111 Mon 08 February 2016 Provincie helemaal klaar met files Afsluitdijk Telegraaf
  110 Sun 07 February 2016 Weer file door technisch probleem Afsluitdijk Telegraaf
  109 Wed 03 February 2016 Nieuwbouw Afsluitdijk moet volgens provincies prioriteit krijgen VID
  108 Mon 01 February 2016 Provinciebestuur is klaar met problemen Afsluitdijk VID
  107 Sat 30 January 2016 Maandag oponthoud verwacht bij Afsluitdijk (A7) VID
  106 Sat 30 January 2016 Afsluitdijk (A7) voorlopig dicht door kapotte brug VID
  105 Mon 22 June 2015 Te vaak hinder door politiecontroles VID
  104 Mon 16 December 2013 Ongeval op Afsluitdijk door mobieltje Noord Hollands Dagblad
  103 Thu 17 October 2013 Aanpak A7, A8 en A9 moet files tegengaan Noord Hollands Dagblad
  102 Thu 17 October 2013 Aanpak A7, A8 en A9 moet files tegengaan Telegraaf
  101 Thu 17 October 2013 Honderden miljoenen voor aanpak files regio Noord Hollands Dagblad
  100 Mon 27 May 2013 Zeer grote hinder door werkzaamheden A7 VID
  99 Mon 07 January 2013 Vrachtwagen gekanteld op A7 bij Hoorn VID
  98 Mon 07 January 2013 File door gekantelde vrachtwagen bij Hoorn Noord Hollands Dagblad
  97 Mon 07 January 2013 Vrachtauto gekanteld Politie NHN
  96 Tue 01 January 2013 Verkeersongeval met letsel op A7 bij Purmerend Noord Hollands Dagblad
  95 Tue 01 January 2013 Man uit Purmerend gewond na eenzijdige aanrijding A7 Politie ZaWa
  94 Fri 28 December 2012 Wegrijden na ongeval Politie ZaWa
  93 Fri 21 December 2012 Autobrand zorgt voor flinke vertraging A7 VID
  92 Sun 16 December 2012 Autodieven aangehouden Politie ZaWa
  91 Wed 12 December 2012 Auto in de vangrail Politie NHN
  90 Fri 07 December 2012 Houd voldoende afstand en pas snelheid aan Politie ZaWa
  89 Thu 06 December 2012 Auto uitgebrand op A7 bij Wieringerwerf Noord Hollands Dagblad
  88 Thu 06 December 2012 Overlast verkeer door sneeuw en gladheid in Noord-Holland Noord Hollands Dagblad
  87 Tue 04 December 2012 Ongeval A7 Wijdewormer Noord Hollands Dagblad
  86 Fri 30 November 2012 Inwoners Wieringerwerf ervaren geluidsoverlast A7 Noord Hollands Dagblad
  85 Mon 26 November 2012 Automobilist gewond bij ongeval Afsluitdijk Politie Fryslan
  84 Fri 23 November 2012 Vrouw gewond bij ongeval op de A7 ter hoogte van Avenhorn Noord Hollands Dagblad
  83 Thu 22 November 2012 Provincie: Rijk regelt brede A7 Noord Hollands Dagblad
  82 Sun 18 November 2012 Rijbewijs ingevorderd Politie ZaWa
  81 Thu 15 November 2012 Lange files door ongeluk op A7 Noord Hollands Dagblad
  80 Thu 15 November 2012 Chauffeur komt om op A7 Noord Hollands Dagblad
  79 Sun 11 November 2012 Drankrijders op A7 Politie ZaWa
  78 Sun 11 November 2012 Automobilist botst op asfaltwagen Politie ZaWa
  77 Sun 11 November 2012 Automobilist rijdt achterop asfaltwagen A7 Noord Hollands Dagblad
  76 Sun 04 November 2012 Auto over de kop geslagen Politie ZaWa
  75 Sat 03 November 2012 Automobiliste over de kop op A7 bij Oudendijk Noord Hollands Dagblad
  74 Thu 01 November 2012 Onder invloed in de auto Politie ZaWa
  73 Thu 01 November 2012 Twee rijstroken afgesloten op A7 VID
  72 Wed 31 October 2012 Hardrijders in bocht A7/A8 Politie ZaWa
  71 Mon 29 October 2012 Dode op A7 blijkt kickbokser Telegraaf
  70 Sat 27 October 2012 Ongeval A7 bij wegwerkzaamheden VID
  69 Sat 27 October 2012 Werk op A7 vertraagt asfaltering Willemsweg Noord Hollands Dagblad
  68 Sat 27 October 2012 Toegetakelde man door misdrijf omgekomen bij A7 Noord Hollands Dagblad
  67 Sat 27 October 2012 Dode Purmerender gevonden op oprit snelweg Telegraaf
  66 Thu 25 October 2012 Twee rijstroken dicht op A7 richting Amsterdam VID
  65 Thu 25 October 2012 Afsluitdijk tot middernacht dicht na geschaarde vrachtwagen VID
  64 Thu 25 October 2012 Lege tankwagen schaart op Afsluitdijk Noord Hollands Dagblad
  63 Mon 22 October 2012 Kettingbotsing A7 Politie ZaWa
  62 Sat 20 October 2012 Verkeersongeval, bestuurder onder invloed Politie ZaWa
  61 Tue 16 October 2012 Deel A7 bij Wieringerwerf dicht door ongeval Noord Hollands Dagblad
  60 Tue 16 October 2012 Auto's op elkaar (Wieringerwerf) Politie NHN
  59 Sat 13 October 2012 Gewonde bij ongeluk op A7 bij Hoorn Noord Hollands Dagblad
  58 Fri 12 October 2012 Achtervolging na poging inbraak tankstation Politie NHN
  57 Mon 08 October 2012 Gewonde op A7 bij Wognum Noord Hollands Dagblad
  56 Mon 01 October 2012 Storing Lorentzsluizen stremt verkeer Afsluitdijk VID
  55 Mon 24 September 2012 Veroorzaker ongeval gaat er vandoor Politie ZaWa
  54 Wed 19 September 2012 Overval op personenauto Politie NHN
  53 Tue 18 September 2012 Gratis parkeren en goedkoop per trein bij werk A7 Noord Hollands Dagblad
  52 Fri 14 September 2012 Controle zwaar verkeer Politie NHN
  51 Thu 13 September 2012 Afsluitdijk afgesloten door defecte brug VID
  50 Thu 13 September 2012 Beperkte wegcapaciteit op A7 door ongeval VID
  49 Wed 12 September 2012 Groot onderhoud aan de A7 bij Purmerend Noord Hollands Dagblad
  48 Wed 12 September 2012 Drie aanhoudingen na inbraak bij hondenvereniging Politie NHN
  47 Wed 12 September 2012 Automobilist na achtervolging aangehouden Politie ZaWa
  46 Wed 12 September 2012 Automobilist na achtervolging aangehouden Politie NHN
  45 Mon 03 September 2012 Geluid blijft onder norm bij 130 km op A7 Noord Hollands Dagblad
  44 Fri 31 August 2012 Zwaargewonde na aanrijding op A7 Noordhollands Dagblad
  43 Fri 31 August 2012 Gewonde bij ongeluk Afsluitdijk 112 Sud West Fryslan
  42 Fri 31 August 2012 130 km per uur: 'Let op snelheidsverschil' Brabants Dagblad
  41 Thu 30 August 2012 Bloedproef: rijden onder invloed drugs Politie NHN
  40 Sat 25 August 2012 Auto in de berm Politie NHN
  39 Sat 25 August 2012 Auto in greppel langs A7 na slaapaanval Noord Hollands Dagblad
  38 Thu 16 August 2012 Aanrijding met letsel Politie NHN
  37 Fri 03 August 2012 A7 naar A'dam dicht door defecte brug Telegraaf
  36 Thu 02 August 2012 Slapende man wakker gemaakt en aangehouden Politie ZaWa
  35 Mon 23 July 2012 Problemen met brug Afsluitdijk Telegraaf
  34 Thu 19 July 2012 Getuigen gezocht na verkeersincident A7 Politie NHN
  33 Wed 18 July 2012 Brommobiel op A7 Politie ZaWa
  32 Wed 18 July 2012 Hardrijders in bocht A7-A8 Politie ZaWa
  31 Fri 13 July 2012 Gewonde bij aanrijding A7 Wijdewormer Noord Hollands Dagblad
  30 Fri 13 July 2012 Kop-staartbotsing Politie ZaWa
  29 Sun 08 July 2012 Aanhouding na vernielingen Politie NHN
  28 Sun 08 July 2012 Bromfietser op A7 Politie ZaWa
  27 Wed 29 February 2012 Politie krijgt al zon 50 tips over onderzoek A7 Noord Hollands Dagblad
  26 Wed 29 February 2012 Tien mille voor gouden tip moordpogingen A7 Noord Hollands Dagblad
  25 Mon 28 November 2011 130 kilometer op 60 procent snelwegen Telegraaf
  24 Tue 22 November 2011 VVD: meer dan 1 op de 3 snelwegen naar 130 km Telegraaf
  23 Fri 11 November 2011 Twijfel aan acties van snelwegvandaal op A7 Noord Hollands Dagblad
  22 Wed 26 October 2011 Vrachtwagen met asfalt gekanteld langs A7 bij Wijdewormer Noord Hollands Dagblad
  21 Tue 27 September 2011 Snelheid op hele A2 naar 130 km Telegraaf
  20 Thu 21 July 2011 Met bijna 100 te hard over rijksweg 7 Noord Hollands Dagblad
  19 Mon 04 April 2011 Remproef beslissend voor snelheid op A7 Noord Hollands Dagblad
  18 Wed 02 March 2011 Is A7 de Nederlandse Autobahn? Auto Visie Blog
  17 Tue 15 February 2011 Snelheid hoger op A7 en A9 Noord Hollands Dagblad
  16 Wed 09 February 2011 Schultz: uitgelekte plannen 130 km voorbarig Telegraaf
  15 Wed 02 February 2011 130 km kan op maar vier snelwegen RtlNieuws
  14 Mon 20 September 2010 Automobilist overleden na eenzijdig ongeval Politie NHN
  13 Mon 02 August 2010 A7 ongevallen 2009. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  12 Wed 02 December 2009 Auto rijdt op file: man overlijdt (video) Noord Hollands Dagblad
  11 Tue 01 December 2009 Veel hardrijders op A7 - Wijdewormer WebRegio
  10 Thu 26 November 2009 Wederom dodelijk ongeval op A7 (video) Noord Hollands Dagblad
  9 Mon 23 November 2009 Auto van de weg: bestuurder dood, passagier naar ziekenhuis (video) Noord Hollands Dagblad
  8 Fri 28 August 2009 Politiemotorrijder gewond bij aanrijding Politie NHN, NHD, FlitsService.nl
  7 Fri 28 August 2009 A7 ongevallen 2008. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  6 Fri 12 June 2009 Dodelijk ongeval op A7 Politie Noord-Holland Noord
  5 Sat 20 December 2008 Aanrijding op A7 Politie ZaWa
  4 Tue 01 January 2008 Statistieken van projectweg A7. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  3 Mon 27 August 2007 Ongevallen op de A7 cijfermatig bekeken. ESB - Egeltjes Statistiek Bureau
  2 Mon 14 May 2007 Dodelijk ongeval op A7 - Middenbeemster Politie Zaanstreek Waterland
  1 Fri 30 March 2007 Politie pakt hardrijders aan op A7 Politie NHN
  De A7 bij Wijdewormer, hmp10.6, noordwaarts.
  De A7 bij Wijdewormer, hmp10.6, noordwaarts.

  De A7 bij Wognum, hmp35.9, noordwaarts.
  De A7 bij Wognum, hmp35.9, noordwaarts.

  De A7 bij Den Oever, hmp64.5, zuidwaarts.
  De A7 bij Den Oever, hmp64.5, zuidwaarts.

 • Media berichten 2012
 • Media berichten 2011
 • Media berichten 2010
 • Oorzaken van ongevallen van 2009 tov 2008 Oorzaken van ongevallen van 2009, tov 2008

 • Media berichten 2009
 • Oorzaken van ongevallen van 2008 tov 2007 Oorzaken van ongevallen van 2008, tov 2007

 • Media berichten 2008

 •    A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]