A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Renovatie Afsluitdijk neemt zeker drie jaar langer in beslag

Datum: Thu 05 November 2020

Bron: Noord Hollands Dagblad

Den Oever - De renovatie van de Afsluitdijk duurt zeker drie jaar langer dan eerder gepland en valt daardoor ook duurder uit.

Dat staat in een Kamerbrief van minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen. Reden voor de vertraging is een ontwerpfout bij de nieuw te bouwen en te renoveren spuisluizen, die nodig zijn voor de waterafvoer.

Het probleem kwam afgelopen zomer al aan het licht. Over de extra kosten liet de minister zich andermaal niet uit. Komend voorjaar hoopt ze daar meer duidelijkheid over te hebben. Wel schreef Van Nieuwenhuizen dat het projectbudget uit het Deltafonds zal worden aangevuld.

Miljoenen duurder

Verschillende bronnen zeggen tegen vakblad Cobouw dat het project honderden miljoenen euro's duurder uit zal vallen. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat liet zich ook niet uit over de extra kosten die met de renovatie gemoeid zijn.

Voor de renovatie van de dijk was in eerste instantie een bedrag van 550 miljoen euro beschikbaar. De werkzaamheden worden uitgevoerd door een consortium met daarin onder meer bouwer BAM en baggeraar Van Oord.

Volgens de minister wordt een aantal werkzaamheden volgens planning afgerond. Dan gaat het onder meer om de versterking van het dijklichaam, de bouw van twee gemalen en twee keersluizen.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]