A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Spoedreparatie aan de Stevinsluizen in Den Oever leidt tot stremming voor de scheepvaart. De klus duurt zo'n veertig uur

Datum: Wed 23 September 2020

Bron: Noordhollands Dagblad - Door: Onze verslaggever

Den Oever - Voor een spoedreparatie van de Stevinsluizen bij Den Oever is er tussen donderdag 6 uur en vrijdag 22 uur geen scheepvaart mogelijk. Voor het wegverkeer heeft deze stremming geen gevolgen.

De werkzaamheden worden op 24 en 25 september uitgevoerd aan de halsbeugellagers van de vloeddeur (Waddenzeezijde) in de schutkolk van de Stevinsluis bij Den Oever. Halsbeugellagers maken onderdeel uit van de ophanging van de deur aan de kolkwand. De spoedwerkzaamheden bestaat uit het tijdelijk uitnemen van de vloeddeur, zodat op het droge het defect aan de beugels kan worden hersteld. Doorgaan met schutten zou kunnen leiden tot uitval en een langere stremming van de sluis. Ook gaat vanaf 1 oktober het stormseizoen in en is het noodzakelijk om de stormvloeddeuren voor die tijd weer functioneel te hebben, aldus Rijkswaterstaat. Tijdens de stremming kan de scheepvaart gebruik maken van de Lorentzsluis.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]