A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Zware criminelen aangehouden na ongeluk op de A7 bij Zaandam [update]

Datum: Sun 06 September 2020

Bron: Noordhollands Dagblad - Door: Internetredactie

Zaandam - Een drietal mannen is zondagavond aangehouden nadat ze probeerden weg te komen na een aanrijding, de bestuurder van de doorgereden auto wordt nog altijd gezocht. De mannen zijn bij de politie bekend om ernstige zaken.

Dat meldt een woordvoerder van de politie. Waardoor het drietal al bekend is bij de autoriteiten, laat de persvoorlichter niet weten. Wel geeft hij aan dat er met behulp van een helikopter en een speurhond naar eventuele verdere verdachten is gezocht in de omgeving van de snelweg en Zaandam.

Het ongeluk gebeurde toen een auto vanaf de A8 de A7 op reed, en daar hard in botsing kwam met een met zeer hoge snelheid naderende Mercedes. Beide autos raakten beschadigd bij het ongeval, maar de bestuurder van de Mercedes probeerde desondanks zijn weg te vervolgen.

Na zon 600 meter hield de auto er echter alsnog mee op, en de inzittenden besloten daarop uit te stappen. Toen de politie eenmaal ter plaatse kwam, werden drie mannen aangetroffen; zij zijn aangehouden. Ze ontkennen allen dat ze de auto bestuurden.

Daarom is er nog een tijd uitgekeken naar de bestuurder van de Mercedes. De helikopter cirkelde boven Zaandam, terwijl de Verkeersongevallenanalyse bezig was om het ongeluk nader te onderzoeken.

Er zijn geen gewonden gevallen bij het ongeluk.

De drie mannen hebben een proces-verbaal gekregen voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Ze zijn inmiddels weer op vrije voeten, meldt de politie maandag. De officier van de justitie gaat over het verdere verloop van de vervolging. De politie onderzoekt nog wie er tijdens het ongeval achter het stuur zat.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]