A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Afsluitdijk afgesloten vanaf zaterdagavond 4 tot zondagavond 5 april

Datum: Fri 03 April 2020

Bron: RWS - VID

Van zaterdag 4 april 18.00 uur tot en met zondag 5 april 2020 16.00 uur is de snelweg A7 over de Afsluitdijk in beide richtingen afgesloten van sluiscomplex Den Oever tot knooppunt Zurich. Vanwege de afsluiting moeten weggebruikers rekening houden met extra reistijd en een omleidingsroute. De weg zal wel toegankelijk blijven voor het openbaar vervoer en hulpverleningsdiensten.

De Afsluitdijk wordt afgesloten, omdat bij sluiscomplex Den Oever werkzaamheden aan de ondergrond van het wegdek plaatsvinden. Hier worden voorbereidingen getroffen op de aanleg van twee nieuwe gemalen. Omdat de weg wordt afgesloten, kunnen deze werkzaamheden worden gecombineerd met reguliere onderhoudswerkzaamheden. Zo wordt dit weekend ook onderzoek gedaan naar de staat van het asfalt.

Omleiding

Weggebruikers moeten rekening houden met forse extra reistijd en een omleidingsroute. De extra reistijd bedraagt tussen de 10 en 90 minuten, afhankelijk van vertrekpunt en bestemming.

Verkeer naar Friesland

Verkeer uit het zuidwesten van Nederland richting Friesland kan omrijden via de A9/A1 en de snelweg A6.

Verkeer uit de kop van Noord-Holland richting Friesland kan gebruik maken van de autoweg N307 Houtribdijk (van Enkhuizen richting Lelystad).

Verkeer naar Noord-Holland en het zuidwesten van Nederland

Verkeer uit Friesland richting het zuidwesten van Nederland kan omrijden via de A6/A1 en snelweg A9.

Verkeer uit Friesland richting de kop van Noord-Holland kan omrijden via de A6 en de autoweg N307 Houtribdijk (van Lelystad richting Enkhuizen).


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]