A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Rijkswaterstaat klaar met mega-klus

Datum: Mon 16 March 2020

Bron: RWS - VID

Rijkswaterstaat is klaar met het aanpassen van de verkeersborden langs alle snelwegen in Nederland. Vanaf nu geldt in heel het land tussen 06:00 en 19:00 een maximumsnelheid van 100 km/uur. In de avond en nacht blijft de maximumsnelheid gelijk aan de snelheid zoals hij was. Op ruim 60% van de snelwegen mag dan nog steeds 130 km/uur worden gereden

Met het aanpassen van de borden is een einde gekomen aan de complexe operatie waaraan de afgelopen weken honderden mensen hebben meegewerkt. Het aanpassen is volgens plan verlopen.

Complexe situatie

Donderdag 12 maart startte we na de avondspits met het zichtbaar maken van de nieuwe maximumsnelheid. De werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen doordat in de periode daarvoor een hoop werk is verzet. In totaal heeft Rijkswaterstaat 4.000 verkeersborden door heel Nederland aangepast en/of bijgeplaatst.) Daarnaast zijn circa 5.000 hectometerpaaltjes afgeplakt en zijn de nodige ICT-aanpassingen gedaan. Omdat tijdens de werkzaamheden in veel gevallen een deel van de weg afgezet moest worden, is er zoveel mogelijk in de avond en nacht gewerkt. Zo is de hinder voor weggebruikers tot een minimum beperkt gebleven.

Borden zijn leidend

Vanaf nu is op alle Nederlandse autosnelwegen de maximumsnelheid van 100 km/uur overdag een feit. De borden langs de weg zijn leidend en weggebruikers moeten niet blindelings vertrouwen op kun navigatieapparatuur. We adviseren goed te controleren of de snelheid langs de weg overeenkomt met de informatie in het navigatiesysteem en zo nodig het systeem te updaten.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]