A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Rijkswaterstaat start donderdag met aanpassen borden maximumsnelheid

Datum: Thu 12 March 2020

Bron: VID - RWS

Donderdagavond 12 maart beginnen we na de spits met de aanpassing van de snelheidsborden langs alle snelwegen in Nederland. Tot maandagochtend 05.00 uur zijn we druk bezig alle borden zichtbaar te maken. Zie je voor die tijd al een aangepast bord zonder zak of afplaktape? Dan geldt daar dus al de nieuwe maximumsnelheid.

Vanaf maandag geldt door het hele land tussen 06.00 en 19.00 uur de nieuwe maximumsnelheid van 100 km/u. In de avond en nacht blijft de maximumsnelheid gelijk aan de huidige situatie. Op zo'n 60 procent van de snelwegen mag je dan dus nog steeds 130 km/u rijden.

Wat gaan we allemaal doen?

De aanpassing van de maximumsnelheid voor overdag betekent dat Rijkswaterstaat 4.000 borden door heel Nederland moet aanpassen en/of bijplaatsen. Ruim 85 procent is in de afgelopen weken al geplaatst en vervolgens afgedekt met een hoes of tape. De overige borden worden donderdagavond in de grond gezet en vanaf dan zullen aannemers de hoezen en tape gaan verwijderen. Omdat tijdens de werkzaamheden in de meeste gevallen een deel van de weg afgezet moet worden, wordt er zoveel mogelijk in de avond en nacht gewerkt. Zo blijft de hinder voor de weggebruikers tot een minimum beperkt. In Limburg en Noord-Brabant moet het meeste werk worden verricht. Daar worden namelijk zo?n 2.000 borden aangepast. Zeeland heeft de minste borden die aangepast moeten worden; iets minder dan 60.

Borden zijn leidend

Vanaf maandag 16 maart om 06.00 uur is overal in Nederland op de autosnelwegen de maximumsnelheid van 100 km/u overdag een feit. Daar waar de 100 km/u-borden al eerder zichtbaar langs de weg staan, dat wil zeggen zonder hoes of tape, gaat de snelheid dus direct in.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]