A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Minister verbaast zich over 100 km/u-weerstand

Datum: Fri 06 March 2020

Bron: Telegraaf - Door: Onze parlementaire redactie

Den Haag - Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) erkent dat het kabinet wist dat er niemand zat te wachten op de verlaging van de maximumsnelheid, maar noemt het 'verbazingwekkend' dat automobilisten de nieuwe 100-borden massaal willen negeren.

"Mensen lopen het risico om een boete te krijgen", waarschuwt de VVD-bewindsvrouw. Het kabinet wist dat er weinig draagvlak is: "We hebben het zelf een rotmaatregel genoemd die nodig is om woningen te bouwen en voor projecten die autorijdend Nederland juist helpen."

Van Nieuwenhuizen stelt dat het terugdraaien pas kan als er voldoende auto's elektrisch rijden en de natuur zich voldoende heeft weten te herstellen. "Dat proberen we natuurlijk wel zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen", zegt de verkeersminister. Wanneer dat kantelpunt is kan ze nog niet zeggen. Het langzaam rijden start zodra de nieuwe borden zijn onthuld. Rijkswaterstaat begint daar komende week mee.

Verzet

De helft van de weggebruikers is, zo stelt EenVandaag na een enquête, van plan om 130 te blijven rijden. Het is niet de eerste keer dat automobilisten zich tegen betutteling op het asfalt keren. Bij de invoering van de maximumsnelheid van honderd kilometer per uur in de jaren zeventig trokken veel mensen zich ook niets aan van de regels. Mensen plakten massaal stickers op de achterbumper van hun auto met de boodschap: 'Ik rij honderd als Den Uyl opdondert.'


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]