A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Snelheidsverlaging kost 7 tot 8 miljoen

Datum: Mon 02 December 2019

Bron: Telegraaf - Door: Alexander Bakker

Den Haag - De verlaging van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur kost een flinke duit. Rijkswaterstaat verwacht dat het aanpassen van verkeersborden tussen de 7 en 8 miljoen euro kost.

Verkeersborden straks in één weekeinde aangepast

De wegbeheerder gaat aannemers uit het hele land inschakelen om de operatie tussen donderdagavond 12 maart en maandagochtend 16 maart te voltooien. In totaal gaat het om zon vierduizend borden, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat tegenover De Telegraaf. Het is best een logistieke operatie. We willen het graag in een weekend doen om de overlast te beperken en om voor duidelijkheid te zorgen bij weggebruikers.

De officiële maximumsnelheid in Nederland blijft 130. Waar nu nog zo hard gereden mag worden, komen halverwege maart 100-borden te staan met een onderbord waar automobilisten kunnen lezen dat het alleen geldt tussen 06.00 uur en 19.00 uur. In de avond en nacht mag namelijk nog wel het gaspedaal worden ingetrapt.

Bonte verzameling verkeersborden

Op 120-wegen gaat het straks een bonte verzameling worden langs de snelweg van twee ronde snelheidsborden plus onderbord. Onder het 120-bord komen tijden te staan, net als onder het 100-bord.

Opmerkelijk is dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) in haar brief aan de Tweede Kamer met geen woord rept over de handhaving van de nieuwe maximumsnelheid. Eerder heeft de VVD-bewindsvrouw laten weten dat de politie normaal blijft handhaven.

Het ziet er niet naar uit dat het kabinet dus extra maatregelen neemt om de snelheid te controleren. GroenLinks opperde onlangs om op alle snelwegen trajectcontrole in te voeren. Regeringspartij VVD heeft als standpunt dat de politie niet moet gaan controleren op plekken waar de snelheid om milieuredenen is verlaagd.

De VVD wilde onlangs niet reageren op vragen van De Telegraaf over dit standpunt. De verlaging van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur is strikt genomen een milieumaatregel.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]