A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

100 kilometer? Een klant minder per dag

Datum: Tue 12 November 2019

Bron: Telegraaf - Door: Martijn Schoolenberg

Amsterdam - Automobilisten zijn woest over de door het kabinet aangekondigde snelheidsverlaging van 130 naar 100 kilometer per uur overdag. Die verlaging is onderdeel van de nieuwe stikstofplannen. "Ik kan gewoon minder efficiënt werken!"

Jacco Verwer denkt dat de maatregel tot meer files leidt 'omdat je eerder stilstaat'.

Jacco Verwer is allesbehalve blij met de maatregel. Vanuit het tankstation bij het brugrestaurant bij de A4 wijst hij naar de snelweg, waar de auto's nu nog langs razen. "Dan moet je straks op zo'n brede snelweg zo traag gaan rijden, wat nu al op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht gebeurt. Dat gaat toch nergens over? Dan is zo'n weg gewoon eindeloos."

Extra tijd

En hij heeft er ook last van bij zijn werk als technisch vastgoedbeheerder. "Als ik klanten moet bezoeken om te controleren of gebouwen nog wel in een goede staat zijn en of alles functioneert, kost me dat straks extra tijd. Dat betekent gewoon een klant minder per dag of ik moet echt langer doorgaan. Het wordt gewoon minder efficiënt werken."

Toine van den Brandt en Ryan van Mullem balen ook van de maatregelen. "Nederland wil weer het braafste jongetje van de klas zijn", zegt Van den Brandt. "We worden op deze manier het traagste land van Europa." Dat beaamt Van Mullem. "Ik vind het altijd heerlijk om gewoon te kunnen doortrappen. Zeker omdat ik voor mijn werk in Naaldwijk mediasignalen moet verzorgen. Op de A20 richting Hoek van Holland mag je het laatste stukje nu nog 130. Als er dan opeens een storing is, moet ik er wel snel kunnen zijn."

Bram Pouwelse: Kabinet kan zich beter druk maken over het vliegverkeer.

Bram Pouwelse vindt het vooral raar dat juist automobilisten nu aangepakt worden. "Die stoten toch vele malen minder uit dan de vliegtuigen? Als je kijkt hoeveel er nog altijd gevlogen wordt, kun je je als kabinet volgens mij beter daar druk over maken." Als medewerker in de bouw vindt hij dat alle sectoren moeten bijdragen aan vermindering van de uitstoot.

Onthaasten

Niet alle automobilisten delen die mening. Sommigen wijzen er op dat je binnen de nieuwe regels op de oude 130-wegen tussen 19.00 en 06.00 uur nog wel gewoon die snelheid mag rijden. "En op stukken zoals hier op de A4 rijd je normaal gesproken toch geen 130 vanwege de file", zegt Hans van Breda.

Virgil Warnars ziet een lichtpunt: 'Zo kan Nederland onthaasten.'

"Als je dan de keuze moet maken tussen trager rijden of werkloosheid in de bouw, waardoor bouwmedewerkers met Kerstmis straks thuiszitten, dan lijkt het me makkelijk." Dat beaamt Virgil Warnars. "Op deze manier kan Nederland hopelijk ook wat onthaasten."


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]