A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Dijkhoff: verlagen maximumsnelheid naar 100 km/uur geen taboe meer

Datum: Mon 04 November 2019

Bron: Telegraaf - Door: Valentijn Bartels

Den Haag - Het verlagen van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur is geen taboe voor de VVD. Volgens fractievoorzitter Dijkhoff is langzamer rijden bespreekbaar. "Liever niet, maar ik wil er serieus naar kijken als iemand mij aantoont dat je daarmee bijvoorbeeld de bouwsector redt."

Autopartij VVD verandert van koers

Een streep door de maximum snelheid van 130 km per uur is voor de VVD geen taboe meer. Volgens fractievoorzitter Dijkhoff is langzamer rijden bespreekbaar.

De liberaal is nu nog niet overtuigd van de noodzaak van de rigoureuze maatregel die in politiek Den Haag op tafel ligt. "Ik wil eerst zien wat dat betekent." Volgens Dijkhoff kan het zomaar zo zijn dat de automobilist de dupe wordt van de stikstofcrisis. "We hebben niet de luxe om te zeggen dat er dingen niet kunnen als er duizenden banen op het spel staan."

Hij eist eerst een gedegen doorrekening, voordat er knopen worden doorgehakt. "Soms moet je dingen doen die je liever niet wilt, maar daar moet dan wel meer tegenover staan."

De VVD-fractieleider wil niet speculeren over wat daar dan precies tegenover moet staan. "Ik weet nog niet waar de drempel ligt, maar huizen en banen zijn mij heel veel waard." Hij kondigt aan dat de stikstofcrisis ergens pijn gaat doen. "Er zullen dingen moeten gebeuren waar ik van baal."

Voor de VVD is 130 rijden altijd heilig geweest en een van de laatste onderwerpen waarop de partij de afgelopen jaren niet van koers veranderde. Eerder dacht het kabinet alleen aan verlaging van de snelheid op plekken waar het direct helpt om 'kwetsbare natuur' te beschermen. Nu ligt het scenario van een algemene snelheidsbeperking op tafel en wordt gesuggereerd dat er anders 10.000 banen in de bouw verloren gaan.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]