A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Afsluitdijk nacht dicht voor spoedklus BAM en Van Oord

Datum: Thu 10 October 2019

Bron: Telegraaf - Door: Redactie DFT

DEN OEVER - De Afsluitdijk (A7) is vanaf 20.00 uur tot vrijdagmorgen 06.00 uur in beide richtingen voor alle verkeer afgesloten vanwege een spoedreparatie. Bij het aanbrengen van damwanden voor de aanleg van een gemaal is een verzakking ontstaan ter hoogte van de spuisluizen bij Den Oever.

"De verzakking is donderdagochtend ontdekt. De afsluiting is nodig omdat de bouwers moeten onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Bovendien moet dit nieuwe verzakkingen voorkomen", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat donderdagavond tegen De Telegraaf.

De komende nacht wordt rondom de verzakking de fundering opnieuw opgebouwd op een stuk weg van 20 meter. Het verkeer wordt omgeleid via Flevoland. De omleidingsroutes worden op (matrix)borden aangegeven.

Tot en met 2022 wordt gewerkt aan de versterking van de Afsluitdijk door bouwconcern BAM en baggeraar van Oord. De waarde van het project bedraagt een half miljard. De inschrijfprijs zou te laag zijn geweest, concurrenten werden de aannemers beschuldigd van 'prijsstunten'. De bouwsector wil toe naar andere contractvormen, waarbij minder risico bij de aannemers wordt gelegd. BAM kwam eerder in d de problemen bij de aanleg van de aanleg van de zeesluis in IJmuiden. Er komen extra spuisluizen en gemalen om meer water te kunnen afvoeren van het IJsselmeer naar de Waddenzee.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]