A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Ernstig ongeval A7 veroorzaakt door spookrijder met slok op, Purmerendse zwaargewond

Datum: Sun 31 March 2019

Bron: Noord Hollands Dagblad

ZAANDAM - Het ernstige ongeval op de A7 bij Zaandam zondagochtend is veroorzaakt door een spookrijder. Volgens de politie had de 39-jarige bestuurder uit Amsterdam gedronken. De bestuurder van het busje dat frontaal in botsing kwam met de auto van de Amsterdammer is een 40-jarige man uit Beverwijk. Zijn passagier, een vrouw uit Purmerend, liep ernstig letsel op.

Het ongeval vond plaats rond 05.00 uur op de A7 bij Zaandam. De man uit Beverwijk reed met zijn busje in de richting van Zaanstad en zag de spookrijder op zich afkomen. Er ontstond een aanrijding waarbij het busje over de kop sloeg en over de vangrail op de andere rijbaan terechtkwam. De bestuurder van het busje raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw uit Purmerend die naast hem in het busje zat is ook naar het ziekenhuis gebracht, volgens de politie is zij zwaargewond.

De spookrijder is na controle in het ziekenhuis aangehouden voor onder andere het rijden onder invloed. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Zaandijk. Zijn twee passagiers die achterin zaten werden met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het gaat om een 45-jarige man uit Amsterdam en een 43-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats. De bijrijder in dit voertuig, een 20-jarige man uit Zaandam liep verder geen letsel op.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]