A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Fietspad over de Afsluitdijk gaat vanaf 1 april drie jaar dicht en dat is geen grap

Datum: Tue 05 March 2019

Bron: Noord Hollands Dagblad - Door: Marten Visser

Den Oever - Fietsen over de Afsluitdijk is er de komende drie jaar niet bij.

Rijkswaterstaat sluit het fietspad over de dijk vanaf 1 april, vanwege de versterking van de dijk. Pas op 1 april 2022 is het pad weer te gebruiken. Tot die tijd rijden er eens per uur een bus over de Afsluitdijk, waarin ook fietsen en bromfietsen kunnen worden vervoerd.

Bij de datum 1 april gaan natuurlijk alle alarmbellen rinkelen, dat begrijpen ze bij Rijkswaterstaat ook. Maar, zo bezweert een woordvoerster van de organisatie desgevraagd tegenover deze krant: afsluiting van het fietspad is zeker geen 1 aprilgrap. "Dit gaat echt gebeuren."

"De afsluiting van het fietspad is nodig voor de bouw van extra spuisluizen, pompen en de renovatie van de dammen bij Den Oever. Maar ook voor het veilig aanbrengen van nieuwe bekleding over de hele dijk én voor de renovatie van de spuicomplexen en fietsbruggen. Tegelijkertijd werkt Windpark Fryslân aan de bekabeling van een windmolenpark in het IJsselmeer bij Breezanddijk. Ook hiervoor is het nodig om het fietspad af te sluiten", meldt Rijkswaterstaat.

Mensen die toch met de fiets de dijk over willen kunnen gratis mee met de speciale bussen. Bij Den Oever, het Monument, Breezanddijk en Kornwerderzand komen bushaltes. Per bus kunnen maximaal vijftien fietsen mee. Mensen die met een scootmobiel de oversteek willen maken kunnen ook mee in de bus, inclusief hun vervoermiddel.

In 2022 gaat het fietspad weer open. Ook komt er dan een nieuw pad, buitendijks, aan de kant van de Waddenzee.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]