A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Snelheid op A7 bij Purmerend naar 100 kilometer per uur

Datum: Wed 30 January 2019

Bron: Noord Hollands Dagblad - Door: Robert Jan van der Woud

Als de A7 tussen Zaandam en Purmerend wordt verbreed naar twee keer drie rijstroken, heeft dat gevolgen voor de maximaal toegestane snelheid.

Momenteel mag er 120 kilometer per uur worden gereden buiten de spits, en tussen Purmerend en Hoorn is dat 130 km/uur. Na de herinrichting van de snelweg is dat in de bocht ter hoogte van Purmerend niet meer veilig. De limiet gaat daarom tussen de afslagen Purmerend-Zuid en -Noord omlaag naar 100 km/uur.

Dat toekomstbeeld wordt geschetst in de Corridorstudie Amsterdam-Hoorn, het plan om de bereikbaarheid op de A7 en aansluitende wegen te verbeteren.

Landelijk

Volgens de plannenmakers is er tussen Zaandam en Purmerend sprake van 'een sterk landelijk gebied met weinig aansluitingen', en datzelfde geldt voor de A7 ten noorden van Purmerend. Daar is 130 kilometer per uur geen probleem. "Tussen de aansluitingen Purmerend-Noord en Purmerend-Zuid is er echter sprake van een aanzienlijk meer stedelijke omgeving/uitstraling, met op korte afstand ook drie opeenvolgende aansluitingen."

Ook de bocht, de kom van de A7 waar het Beusebos is, leent zich niet voor 130 kilometer per uur. "Omwille van een eenduidig en consistent wegbeeld is voorgesteld op dit traject één maximumsnelheid (in dit geval 100 km/uur) te hanteren. Voor en na Purmerend geldt dan een maximumsnelheid van 130 km/uur."


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]