A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Zwarte Piet-zaak gaat verder na flauwvallen rechter

Datum: Mon 08 October 2018

Bron: Telegraaf - Door: Saskia Belleman

LEEUWARDEN - De rechtszaak over de 'Zwarte Piet-blokkade' op de A7 begon met consternatie, omdat een van de rechters flauwviel. Halverwege het voorlezen van de aanklacht door de officier van justitie zat de man ineens achterover gezakt bewegingloos op zijn stoel. De rechtbank trok zich terug om zich te beraden of de rechtszaak voortgezet kon worden. Nadat een arts de rechter had gezien, kwam de rechtbank weer binnen, waarop een applaus in de zaal klonk.

Sympathisanten hebben zich maandagochtend verzameld voor de rechtbank waar de rechtszaak rond de A7-blokkade in Leeuwarden wordt behandeld.

LIVE Verslaggever Saskia Belleman is bij de rechtszaak aanwezig. Haar tweets lees je onderaan dit artikel.

Na een uur werd de zitting hervat. De arts vindt het verantwoord dat de rechter doorgaat. "Mooi", klinkt het vanuit de zaal. "We houden hem wel een beetje in de gaten."

Advocaat Tjalling van der Goot, die 33 van de 34 verdachten vertegenwoordigt, is opgelucht. "De zaak heeft een lange voorbereiding gehad bij ons, mijn cliënten en de rechtbank. Als de zaak wordt aangehouden, kan het lang duren. Dan kunnen we dit jaar denk ik niet verder."

Midden in het verhaal van het OM over de opruiing waartoe Jenny Douwes 'iedere oprechte Fries' opriep werd de jongste rechter, Willem Sikkema, onwel. Na enig aandringen opende hij zijn ogen.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]