A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Komende tijd hinder door wegwerk Afsluitdijk (A7)

Datum: Mon 10 September 2018

Bron: VID

Verkeer bij de Afsluitdijk (A7) moet de komende tijd rekening houden met hinder. Tot 24 september is in beide richtingen maar een rijstrook open aan de Noord-Hollandse kant van de dijk. De werkzaamheden zijn de start van een langere periode waarbij gewerkt gaat worden aan versterkingen van de Afsluitdijk.

Vanuit beide richtingen leiden we het verkeer over een rijbaan waarbij een rijstrook beschikbaar is (zogenaamd tegenverkeer). Met name in de spitsuren kan er vertraging ontstaan. Hele grote hinder wordt vooralsnog niet verwacht. We raden weggebruikers aan de actuele info in de gaten te houden.

Onderhoudsproject

Het wegwerk is onderdeel van een langdurig project waarbij de komende jaren de Afsluitdijk wordt voorbereid op versterking. Er zal onder andere onderzoek plaatsvinden naar het asfalt en ondergrond van de plek waar op een later tijdstip nieuwe spuisluizen worden geplaatst. Ook zullen er tijdens deze periode reguliere werkzaamheden plaatsvinden. Met dit onderhoud zorgen we ervoor dat Nederland ook in de toekomst beschermd is tegen overstromingen.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]