A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Afsluitdijk blijft deels dicht door brugproblemen Kornwerderzand

Datum: Tue 13 March 2018

Bron: Vid

De brugproblemen die dinsdag al bestonden bij Kornwerderzand op de Afsluitdijk in de A7 zijn nog niet opgelost en dat blijft zeker tot morgen het geval.

Door de temperatuursverschillen sluiten de brugdelen niet goed op elkaar aan. Dit probleem zagen we al eerder, maar dan in de lente. Vorig jaar bijvoorbeeld was de brug eind april tot juni meerdere malen deels buiten gebruik.

Verkeer maakt in elk geval tot morgen om en om gebruik van 1 rijstrook. Dat zorgt voor vertraging. Gelukkig niet zoveel als gisteren, toen de weg vanuit Friesland afgesloten was voor al het verkeer.

Update 12:16 uur: De problemen aan de brug zijn nog altijd niet verholpen. Ook vandaag (vrijdag 9 maart) gaat het verkeer nog vanuit beide richtingen over 1 rijstrook op de rijbaan richting Friesland.

Het is nog altijd niet duidelijk hoe lang de rijbaan richting Noord-Holland afgesloten blijft.

Update 21:14 uur: De afzettingen worden momenteel weggehaald. Aanstaande dinsdag 13 maart zal de afzetting om 06.00 uur in de ochtend worden teruggeplaatst in verband met smeerwerkzaamheden aan de brug. Om 19.30 uur in de avond zal de afzetting weg worden gehaald.

Update dinsdag 13 maart 18:29 uur: De problemen aan de brug zijn verholpen.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]