A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

'Friese helden' krijgen gratis hulp advocaat na blokkade A7

Datum: Sun 19 November 2017

Bron: Telegraaf - Door: Eva Gabeler

JOURE - Strafrechtadvocaat Richard van der Weide wil gratis hulp bieden aan de Dokkumse voorstanders van Zwarte Piet, mochten zij strafrechtelijk vervolgd worden. De demonstranten blokkeerden gisteren tijdens de intocht van Sinterklaas in Friesland de snelweg voor actievoerders die juist tégen Zwarte Piet demonstreerden.

De Amsterdamse advocaat Van der Weide voelt sympathie voor de pro-piet actievoerders. "De racismekaart is allang getrokken door tegenstanders, het maatschappelijk debat vindt al jaren plaats. Bovendien lopen er nu overal roetveeg pieten in de grote steden. Als je in dit stadium nog wil demonstreren tegen Zwarte Piet, dan verpest je een kinderfeest. Hou ermee op."

Daarnaast vraagt hij zich af waarom vervolging nodig is. De advocaat vindt dat de voorstanders van Zwarte Piet een vergunning hadden moeten krijgen voor hun tegendemonstratie net als andere groeperingen met vergelijkbare acties eerder dit jaar.

Van der Weide: "In plaats daarvan werden de voorstanders van Zwarte Piet weggestuurd door de burgemeester met de opmerking dat hun tegenactie valt onder de categorie opruiing. Dat vind ik raar: nota bene de politie zelf heeft dit jaar nog geprotesteerd voor een betere cao met 'langzaam-rijden-acties'. Waarom mag dat dan wel?"


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]