A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Doneren voor 'Friese helden' na blokkade A7

Datum: Sun 19 November 2017

Bron: Telegraaf - Door: Redactie

Joure - De voorstanders van Zwarte Piet die zaterdagochtend de A7 bij Joure hebben geblokkeerd, worden mogelijk strafrechtelijk vervolgd. Naar aanleiding van dat nieuwsfeit is een inzamelingsactie gestart om de boetes te betalen voor de 'Friese helden', die de bussen hebben tegengehouden met daarin leden van Kick Out Zwarte Piet.

De politie heeft tijdens de opheffing van de blokkade geen mensen aangehouden, omdat ze voorrang wilde geven aan het weer vrijmaken van de weg. Wel zijn namen opgeschreven van de mensen die meededen aan de blokkades.

Volgens het bericht op de website van de inzamelingsactie heeft de politie ook de kentekens van de mensen die verantwoordelijk waren voor de wegblokkade genoteerd. Vermoedelijk krijgen zij binnenkort een boete op de mat.

De actie loopt volgens de bedenkers tot nu toe "veel beter dan verwacht". Er is al ruim 21.000 euro ingezameld. Mensen reageren erg positief op de actie. Reacties als: "Dit ondersteun ik met plezier" en "hulde aan de helden!!" overspoelen de website van de inzameling.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]