A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

A7 bij knooppunt Joure dicht door demonstranten Sinterklaasintocht

Datum: Sat 18 November 2017

Bron: VID

Op de A7 Zurich - Heerenveen zijn zaterdagmorgen bussen met demonstranten klemgereden. Zij waren van plan de intocht van de Sint in Dokkum te verstoren. De weg is dicht tussen het knooppunt Joure en Oudehaske. Doorgaand verkeer staat daardoor muurvast.

 • 18 nov. 2017 - 10:14hr Politie Fryslân: Bussen met demonstranten op weg naar Dokkum zijn op de A7 bij Oudehaske tegengehouden. @politie is daar nu aanwezig. Vertraging voor overig verkeer op A7.

  In verband met het incident is boven de locatie ook een helikopter van de politie aanwezig. Naast dit incident is mogelijk ook nog een ongeluk gebeurd tussen vijf voertuigen, laat Rijkswaterstaat weten. Dit bleken achteraf mensen te zijn geweest die de demonstranten wilden stoppen.

 • 18 nov. 2017 - 10:08hr Politie Fryslân: Op de A7 bij #Oudehaske (Joure - Heerenveen) lopen een aantal mensen op de snelweg. De @polheerenveen en @pol_sneek zijn aanwezig. Mogelijk ook aantal autos met elkaar in botsing.

  Het is nog onduidelijk hoe lang de afsluiting nog zal duren. Overig verkeer, dat nog niet vast staat, kan beter een andere route kiezen. Je kan er voor kiezen om vanaf het knooppunt Zurich via de N31 en de A32 te rijden in de richting van Leeuwarden.

  Update 10:36 uur

 • 18 nov. 2017 - 10:35hr Politie Fryslân: Op de A7 bij #Joure staat het verkeer nog steeds stil. We zijn met de betrokkenen in gesprek. Ons doel is om het verkeer snel weer op gang te krijgen.

  Update 10:44 uur De politie is in gesprek geweest met de betrokkenen en heeft de blokkade kunnen opheffen.

 • 18 nov. 2017 - 10:43hr Politie Fryslân: Politie neemt alle mogelijke maatregelen om de blokkade op de A7 op te heffen. Met succes want het verkeer komt weer op gang.

  Update 10:53 uur De bus rijdt nu verder onder politiebegeleiding, laat de politie weten.

  Update 11:13 uur Bij nader inzien bleek het weldegelijk een groep tegendemonstranten, genaamd "Kick Out Zwarte Piet" die bij de intocht wilde protesteren. Mensen die op de weg liepen waren mensen die de groep wilden stoppen. De politie is met de partijen in gesprek geweest en heeft de zaak uiteindelijk afgehandeld.


 •    A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]