A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Schultz: geen monteur op Afsluitdijk, wel koelen

Datum: Thu 15 June 2017

Bron: VID

Ondanks de vele storingen op de Afsluitdijk (A7) wil verkeersminister Schultz niet standaard een monteur stand-by hebben. Dat schrijft ze vandaag in antwoord op vragen die de VVD'ers De Vries en Visser hadden gesteld.

De Afsluitdijk was ook de afgelopen tijd het toneel van meerdere storingen. Het ging mis op 29 april en 22 mei: toen haperde de brug bij Kornwerderzand door de hoge temperaturen en krachtige zonnestraling. Ook deze week was er nog een storing. Volgens Schultz volstaat het om de brug continue te koelen tussen 09:00 uur en 21:00 uur.

Toch hadden niet alle storingen op de Afsluitdijk de afgelopen jaren te maken met brughaperingen door de warmte. Begin dit jaar nog (op 6 februari) moesten weggebruikers lang wachten nadat de slagbomen bij Den Oever dienst weigerden. Ook vorig jaar waren er diverse slagboomstoringen. In 2016 zette Schultz tijdens werkzaamheden wel dag en nacht een monteur stand-by op de dijk om direct te kunnen ingrijpen bij storingen.

Onderhoud

Rond 2050 is volledige vervanging van de bruggen voorzien. Voor die tijd vindt er al geregeld onderhoud plaats om de bruggen in de tussentijd beschikbaar te houden. De VVD'ers Visser en De Vries hebben twijfels over de houdbaarheid en werkbaarheid van het jarenlang koelen van de bruggen en vragen de minister om een oplossing van structureler aard.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]