A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Probleem A7 met brug op Afsluitdijk

Datum: Wed 14 June 2017

Bron: VID

14 juni 2017, 15:03: De brug over de Lorentzsluis die ligt in de Afsluitdijk wil woensdagmiddag niet meer terugdraaien. Een monteur is reeds ter plaatse. Het verkeer dat ingesloten staat wordt teruggeleid.

De rijbaan is dus vanuit Zurich richting Den Oever gestremd.

Als je vanuit Heerenveen richting Noord-Holland wilt rijden moet je omrijden ter hoogte van het knooppunt Zurich. Verkeer richting Amsterdam volgt de borden Groningen/Emmeloord en rijdt over de A7, A6 en de A1.

Update 14:48 uur: Storing Afsluitdijk verkeer Zurich Den Oever moet omrijden!: ZURICH De Afsluitdijk is woensdagmiddag wederom dicht door een technische storing aan de kant van Friesland wil de brug wil niet meer dicht.

Verkeer dat de Afsluitdijk over wil richting Amsterdam, moet omrijden via Emmeloord. Ook scheepvaart heeft last van de storing, omdat de brug half geopend is.

Update 14:54 uur: De brug is weer teruggedraaid, het autoverkeer kan er in iedergeval nu weer overheen. De storing is nog niet helemaal verholpen. Na de spits zal de brug getest worden. Omrijden is dus niet meer nodig.

Het scheepvaartverkeer ondervindt momenteel nog wel hinder van de storing.

Update 15:03 uur: Tussen Zurich en de brug over de Lorentzsluis is de file afgenomen tot 3 kilometer.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]