A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

A7 dicht na tweetal ongelukken

Datum: Mon 29 May 2017

Bron: VID

De A7 tussen de Afsluitdijk en Amsterdam is afgesloten vanaf Middenmeer. Dat komt door een tweetal ongelukken.

Het ging eerst mis bij Abbekerk. Daar is een motorrijder betrokken geraakt bij een ongeluk. Hoe ernstig de situatie is blijft nog onduidelijk, maar een traumahelikopter is ter plaatse. In de file die als gevolg van dit ongeluk ontstond gebeurde een nieuwe aanrijding. Een vrachtwagen zag de file bij Middenmeer over het hoofd en crashte op de filestaart. Ook voor dit ongeluk is een traumahelikopter opgeroepen.

Omrijden

Verkeer dat nu nog in Friesland rijdt kan beter de route via de polder kiezen. Verkeer dat al in Noord-Holland onderweg is wordt bij Middenmeer de N242 opgestuurd. Dit verkeer kan vervolgens via de N241 weer oostelijk doorsteken richting de A7.

Update 15:41 uur: Het blijkt om een militaire vrachtwagen te gaan die een auto met aanhanger heeft geramd. Omdat het een militaire vrachtwagen is zal het onderzoek lang gaan duren. De weg blijft richting Hoorn nog tot na de avondspits (waarschijnlijk 20:00 uur) dicht.

Update 16:03 uur: De politie meldt dat het gaat om een fataal ongeval.

Politie NHN (16:00hr): Aanrijding A7 Middenmeer: 1 persoon overleden, 1 persoon naar ziekenhuis. Onderzoek gaande, weg tijdelijk afgesloten.

Update 18:22 uur: Het politie-onderzoek is afgerond. De rijbaan is weer helemaal open.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]