A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Afsluitdijk dicht door brugproblemen Kornwerderzand

Datum: Sat 29 April 2017

Bron: VID

De Afsluitdijk (A7) tussen Fryslan en Noord-Holland is zaterdagmiddag dicht door brugproblemen bij Kornwerderzand. De brugklep wil niet meer terugdraaien en sluiten, waardoor er geen verkeer mogelijk is richting Noord-Holland.

Een monteur is onderweg om het probleem zo snel mogelijk te kunnen verhelpen. De totale wachttijd voor automobilisten zal onder meer afhangen van het feit hoe snel de monteur ter plaatse kan zijn. Vanaf de Friese kant staat er inmiddels een ruime 2 kilometer file. Dit verkeer staat nu stil. Een deel van hen die de afrit naar de parallelweg voorbij is kan geen kant op.

Mijden

Verkeer tussen Fryslan en Noord-Holland kan de Afsluitdijk voorlopig beter mijden en omrijden via de polder over de A6 en de A1. Omrijden via de Houtribdijk (N302) raden we af, omdat er bij de Bataviahaven (Lelystad) een ongeluk is gebeurd. Hierdoor staat verkeer in beide richtingen vast.

Update 14:21 uur: De monteur is ter plaatse. De hoop is dat hij het euvel snel kan verhelpen.

Update 14:31 uur: De politie heeft de afrit naar de parallelweg inmiddels afgezet. Men wil voorkomen dat het op deze weg een zooitje wordt. Op de Afsluitdijk is de monteur ter plaatse, of die het euvel kan oplossen blijft spannend. Als het een probleem is wordt er tegenverkeer op de zuidelijke draaibrug ingesteld. Op het brugdek dat normaal voor verkeer vanuit Noord-Holland is (twee rijstroken) wordt dan ook een rijstrook voor verkeer vanuit Friesland gereserveerd.

Update 14:50 uur: Onze informant Aise van Beets staat op de Afsluitdijk: hij ziet dat al het verkeer nu over de zuidelijke draaibrug wordt geleid. Zowel richting Fryslan als Noord-Holland moet verkeer dus over ??n rijstrook, waar verkeer normaal twee rijstroken heeft. Er komt wel langzaam beweging in de file richting Noord-Holland. De noordelijke brug (waar normaal al het verkeer richting NH overheen gaat) is dus nog stuk.

Update 16:31 uur: De files zijn vrijwel opgelost.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]