A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Afsluitdijk lange tijd dicht na ongeluk

Datum: Fri 10 March 2017

Bron: VID

De Afsluitdijk (A7) is vrijdagochtend (rond 09:57 uur) afgesloten na ernstig ongeluk. Op de rijbaan richting Noord-Holland botste een vrachtauto tegen een mobiel portaal (verplaatsbare signalering boven de weg) en verloor daarbij een container. De ravage is groot.

Verkeer vanuit Friesland richting Noord-Holland moet voorlopig omrijden via Flevoland (route over de A6). Een eind om, maar de enige optie om aan de andere kant van het IJsselmeer te komen.

Pas om 15.00 uur weer vrij: De rijbaan kan pas om 15.00 uur vrijgegeven worden. De bergingswerkzaamheden zullen lang duren. Ook ligt de snelweg vol met afval uit de verloren container.

Update 15:04 uur: Het mobiele portaal is losgehaald en over de vangrail getakeld. Daarna wordt het voertuig naar de eerstvolgende afrit geleid en wordt de weg schoongemaakt. Waarschijnlijk gaat het nog maximaal een halfuurtje duren voordat de Afsluitdijk weer open is.

Update 15:38 uur: De eindtijd is verschoven naar 16:00 uur. Er moest wat extra schade aan het asfalt gerepareerd worden.

Update 15:53 uur: De Afsluitdijk is weer open.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]