A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Ongevallen op de A7

Datum: Fri 08 July 2016

Bron: VID

17:55 uur: De A7 is vanmiddag flink aan de beurt als het om ongevallen gaat. Aan het begin van de middag gebeurde er bij Leek een ongeval waardoor de afrit moest worden afgesloten in verband met het opruimen van een oliespoor.

Bij Beetsterzwaag zijn later vanmiddag een ongeval gebeurd vrij dicht bij elkaar twee ongevallen gebeurd. Bij het ene ongeval waren drie voertuigen betrokken, bij de ander ging het om 5 auto's.

Tijdens de avondspits was om even voor 16.00 uur de A7 bij Purmerend-Zuid het decor van een ongeval tussen een bedrijfsauto en een personenauto. Er was sprake van letsel en vanaf Wijdewormer was de spitsstrook afgesloten. Dit ongeval zorgde er voor dat het verkeer in noordelijke richting al vanaf de A10 Noord vast kwam te staan.

Om even voor 18.00 uur was het weer raak bij Beetsterzwaag in de richting van Heerenveen. Bij dit ongeval zouden volgens ooggetuigen meerdere voertuigen betrokken zijn. Of er verband is tussen de beide ongevallen bij Beetsterzwaag is niet bekend, maar er wordt ter plaatse wel aan de weg gewerkt.

Bij het meest actuele ongeval bij Beetsterzwaag ziet de VID via Twitter dat er een auto op zijn kop op de rijbaan ligt.

=> Kortehemmen - Auto slaat over de kop op snelweg A7 https://t.co/FFwEhugcVj pic.twitter.com/3z9eHBv0MU - WâldNet (@WaldNet) July 8, 2016

Hulpdiensten zijn aanwezig om het ongeval zo snel en goed mogelijk af te handelen. Vanaf Drachten-Centrum is de linkerrijstrook afgesloten.

Update 18:51 uur: De auto kon vrij snel worden geborgen en de rijbaan is weer volledig beschikbaar.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]