A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Wederom brugstoring Afsluitdijk A7

Datum: Thu 07 July 2016

Bron: VID

12:05 uur: Na minimaal 7 storingen in mei en juni is de eerste storing in juli op de Afsluitdijk vandaag een feit. Verkeer kwam aan het eind van de donderdagochtend stil te staan aan de Friese kant van de dijk, omdat de brug over de Lorentzsluis wederom dienst weigerde en niet meer dicht wilde.

Verkeer richting Noord-Holland is gestremd en wordt aangeraden via de Flevopolder te rijden. Dit kan door vanaf knooppunt Zurich de borden Groningen te volgen en te rijden over de A7, A6 en de A1.

Een sprankje hoop

Een dag geleden meldde de VID nog dat er hoop is voor de vele automobilisten die gebruik maken van de dijk. Rijkswaterstaat gaat de sluizen en bruggen de komende maanden uitgebreid onderzoeken.

=> @vid tot heden nog geen beweging. - Bert van der Veen (@BertvdVeen) July 7, 2016

Wachten

Helaas biedt het aankomende onderzoek nu geen soelaas, het blijft wachten tot de monteur ter plaatse is. Rijkswaterstaat laat weten dat er gewerkt wordt aan een 2-0 systeem, waarbij verkeer vanuit beide richtingen van 1 rijbaan gebruik maakt. Tot die tijd vermaken mensen zich met tweets sturen die veelal de hashtag #fail bevatten.

Vele storingen

De afsluitdijk was de afgelopen tijd het toneel van vele storingen aan vooral bruggen. Alleen al in mei en juni vonden er storingen plaats op 1 mei, 6 mei, 7 mei, 26 mei, 13 juni, 16 juni en 22 juni, tot groot ongenoegen van weggebruikers en provincie Fryslân.

Update 12:20 uur: De storing is gelukkig verholpen, het verkeer komt weer op gang.

=> Deze mensen kunnen allemaal weer verder #Afsluitdijk #A7 #storing verholpen. @nickdenboer - VID (@vid) July 7, 2016


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]