A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Afsluitdijk (A7) dicht door storingen

Datum: Wed 22 June 2016

Bron: VID

15:04 uur: De Afsluitdijk (A7) wordt woensdagmiddag geplaagd door storingen. Automobilisten kunnen daarom geen gebruik maken van de snelweg tussen Friesland en Noord-Holland.

Eerst ging het mis aan de Noord-Hollandse kant van de dijk. Daar schoot de Brug over de Stevinsluizen in storing. De storing was kort opgelost, maar daarna haperden de slagbomen. Weggebruikers vanuit Friesland stonden daardoor bijna een halfuur lang stil. Deze storing is inmiddels opgelost, maar nu is het ook mis bij de Lorentzsluis. De brug wil daar niet meer draaien, waardoor weggebruikers vanuit Friesland muurvast staan.

Veel storingen

De Afsluitdijk is dit jaar al diverse malen dicht geweest door technische storingen. De VID telde sinds de jaarwisseling al bijna twintig storingen. Veruit de meeste storingen deden zich voor bij de Stevinsluizen, maar ook bij de Lorentzsluizen was het meermaals mis. Het langst stonden weggebruikers stil op 30 januari, toen de brug aan de Friese kant haperde.

Update 15:47 uur: Rijkswaterstaat gaat een deel van het verkeer dat vaststaat door de afsluiting terugleiden naar knooppunt Zurich. Vanaf daar kan de omleidingsroute via Flevoland gevolgd worden.

Voor verkeer dat vooraan staat wordt een doorsteek naar de andere rijbaan voorbereid, meldt Rijkswaterstaat. Zij kunnen dan over de Afsluitdijk hun weg vervolgen.

De monteur is overigens nog niet ter plaatse.

Update 17:00 uur: De Afsluitdijk (A7) is nog altijd dicht. Verkeer staat al sinds 14.45 uur stil: ruim twee uur (!) dus. De monteur is er inmiddels wel.

Update 17:23 uur: De situatie op de Afsluitdijk is vrij wanhopig: mensen staan inmiddels al 2,5 uur vast in de warmte. Er is GRIP 1 afgegeven om de hulpverlening te coordineren. Een cateraar is opgeroepen om dorstige mensen van flesjes water te voorzien.

=< Na leuke dag Friesland nu al 2 uur 15 min vast op de Afsluitdijk! - nicolette wildschut (@pipenmac) 22 juni 2016

Update 17:50 uur: Na bijna drie uur wachten is de storing verholpen. Verkeer kan het komend uur weer langzaam op gang komen. Dat zal nog wel even duren, aangezien de file ruim 6 kilometer is. Er wordt water uitgedeeld aan dorstige automobilisten.

=> Het verkeer bij de #Afsluitdijk #Kornwerderzand komt weer op gang na een #brugdefect. Ivm de warmte deelt het @RodeKruis drinken uit. (1) - Politie Fryslân (@polfryslan) 22 juni 2016


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]