A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Afsluitdijk (A7) dicht door storing brug

Datum: Thu 02 June 2016

Bron: VID

08:30hr: De Afsluitdijk (A7) is donderdagochtend in beide richtingen afgesloten vanwege een technische storing aan de brug bij Kornwerderzand (Friese kant). Na een brugopening werkt de vergrendeling niet naar behoren en kunnen de slagbomen dus niet meer omhoog. Een monteur is ter plaatse.

Het is niet bekend wanneer de storing verholpen is. Doorgaand verkeer kan omrijden via Flevoland (A7/A6), maar dat is zo'n eind om dat even afwachten wellicht een betere optie is. Als de monteur het probleem snel heeft opgelost is de route via de Afsluitdijk (inclusief wachten) veel sneller.

Tegenverkeer niet mogelijk vanwege wegwerk

Verkeer op de brug bij Kornwerderzand wordt de afgelopen dagen vanwege wegwerk over een brugdeel geleid. Nu deze dus in storing staat is er geen alternatief (tegenverkeer). Verkeer in de file kan niets anders doen dan geduldig afwachten.

Update 08:55 uur: De monteur heeft de storing verholpen. De files kunnen dus oplossen. Dit zal echter wel even duren. Door de werkzaamheden (die al bezig waren) is er in beide richtingen maar een rijstrook beschikbaar.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]