A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Afsluitdijk (A7) enige tijd dicht door storing

Datum: Thu 26 May 2016

Bron: VID

15:57hr: De Afsluitdijk (A7) is momenteel gestremd tussen Friesland en Noord-Holland. Oorzaak is een technische storing aan de brug over de Stevinsluizen.

Het brugdek op de rijbaan richting Noord-Holland staat open en kan door een technische storing niet meer worden teruggedraaid. Hierdoor kan het verkeer richting Noord-Holland geen kant op. Achter de afsluiting heeft het verkeer zich inmiddels opgehoopt over 3 kilometer. Het is onbekend hoelang de storing nog gaat duren. Rijkswaterstaat bereid zich voor op het instellen van tegenverkeer: verkeer moet dan in beide richtingen over hetzelfde brugdek.

Beter omrijden

Verkeer tussen Friesland en Noord-Holland kan de Afsluitdijk beter mijden. De beste omleidingsroute voert via de polder over de A6 en vervolgens via de Houtribdijk (N302). Verkeer dat naar Amsterdam e.o. wil kan ook doorrijden en via Almere en Muiden (A1) naar de hoofdstad rijden.

Update 16:30 uur: Verkeer vanuit Friesland staat nog altijd muurvast over meerdere kilometers. Er is inmiddels een monteur ter plaatse gekomen. De hoop is dat deze de storing snel kan verhelpen. Zo niet dan zal Rijkswaterstaat tegenverkeer instellen.

Update 16:34 uur: De monteur heeft het probleem gelukkig snel kunnen verhelpen. Verkeer kan weer gebruik maken van de Afsluitdijk (A7) richting Noord-Holland.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]