A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Weer file door technisch probleem Afsluitdijk

Datum: Sun 07 February 2016

Bron: Telegraaf

DEN HAAG - Het verkeer kan zondag aan het begin van de avond geen gebruik maken van de Afsluitdijk richting Friesland. Opnieuw is een technisch probleem met de Lorentzsluizen de boosdoener. Op de A7 staat op dit moment al ongeveer tien kilometer file, meldt de ANWB. Een woordvoerder adviseert om te rijden via Lelystad (A6). De storing is naar verwachting niet heel gauw verholpen. Een monteur is volgens de woordvoerder onderweg, maar pas rond halfzeven ter plaatse.

Het Lorentzsluizencomplex is 83 jaar oud en heeft groot onderhoud nodig. Met de vervanging van het bedieningssysteem wil Rijkswaterstaat over anderhalve maand beginnen. Vorige week zaterdag raakte een brug op de Afsluitdijk defect. Door een kabelbreuk was er een storing in zowel de noorder- als de zuiderbrug van het sluizencomplex. Het verkeer stond toen urenlang in de file.


Update: Afsluitdijk weer open na storing

DEN HAAG - Het verkeer heeft zondagavond bijna twee uur lang geen gebruik kunnen maken van de Afsluitdijk richting Friesland. Opnieuw was een technisch probleem met de Lorentzsluizen de boosdoener. De storing leidde op de A7 tot een kilometerslange file.

Even na 19.30 uur was de storing verholpen en kon het verkeer weer over de Afsluitdijk rijden, aldus een woordvoerder van de ANWB. Vorige week zaterdag ging ook al een brug op de dijk defect.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]