A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Nieuwbouw Afsluitdijk moet volgens provincies prioriteit krijgen

Datum: Wed 03 February 2016

Bron: VID

De vele storingen van de Afsluitdijk in de A7 zijn een doorn in het oog van Gedeputeerde Staten.

Kamervragen

Maandag liet het Provinciebestuur van Fryslân al weten schoon genoeg te hebben van de problemen op de Afsluitdijk. Dinsdag heeft Lutz Jacobi kamervragen gesteld.

Vragen over storingen bruggen op Afsluitdijk: Samen met Aukje de Vries (VVD) heb ik de Minister van I&M gevraagd. - Lutz Jacobi (@lutzjacobi) February 3, 2016

Nieuwbouw

De provincies Fryslân, Flevoland, Overijssel en Drenthe willen nu de nieuwbouw van de sluis en bruggen van de Afsluitdijk bij Kornwerderzand naar voren halen. Dat schrijven Gedeputeerde Staten in een brief aan minister Melanie Schultz-van Haegen.

Te veel storingen

Aanleiding voor de brief is de storing in de bruggen van afgelopen weekend. Daardoor kon het verkeer drie dagen lang geen of minder gebruik maken van de Afsluitdijk. De Afsluitdijk staat op de nominatie om in 2018 groot onderhoud te krijgen. Maar de bruggen en sluis bij Kornwerderzand zijn aan vervanging toe, dat werk staat tot 2028 nog niet in de Haagse plannen.

De provincies komen daarom nu zelf met een financieel bod om het werk voor 2022 klaar te krijgen. In de brief roepen ze minister Schultz op om hier aan mee te werken.

Bron: Aise van Beets, Omrop Fryslân


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]