A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Provinciebestuur is klaar met problemen Afsluitdijk

Datum: Mon 01 February 2016

Bron: VID

Het provinciebestuur van Fryslân heeft schoon genoeg van de problemen op de Afsluitdijk, dit laat Omrop Fryslân weten. Dit weekend waren er opnieuw grote files, deze keer vanwege een kapotte brug bij Kornwerderzand. De politieke druk komt ook van de noordelijke kamerleden die de minister hier dinsdag over zullen ondervragen.

Volgens Tweede Kamerlid Lutz Jacobi mag het niet zo zijn dat de lange termijnplannen voor de Afsluitdijk het noodzakelijk onderhoud op dit moment in de weg staan. Het provinciebestuur komt met een pittige brief voor het ministerie, zo liet woordvoerder Jan Arendz weten.

Branche-organisatie Transport en Logistiek Nederland is ook van mening dat de problemen met de Afsluitdijk gauw opgelost moeten worden. De vrachtauto's van transportbedrijven moeten nu omrijden, waardoor ze veel meer kilometers maken. Dit kost tijd en geld en is slecht voor het milieu.

De Afsluitdijk staat op de nominatie om in 2018 aangepakt te geworden. Transport en Logistiek wil graag dat alle werkzaamheden gecombineerd worden, zodat de periode van overlast zo kort mogelijk is.

De huidige problemen zijn trouwens nog altijd niet opgelost: het verkeer uit beide richtingen moet over één brug, dit zal waarschijnlijk dinsdagavond pas verholpen zijn.

Update 17:34 uur: Het scheepvaartverkeer kan sinds 17.15 uur weer passeren.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]