A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Vrachtwagen gekanteld op A7 bij Hoorn

Datum: Mon 07 January 2013

Bron: VID

Een vrachtwagen is om even na 15:00 uur op de A7 bij Hoorn gekanteld. Wie vanuit Hoorn richting het noorden wil, kan de toerit niet gebruiken. Ook is de A7 zelf ter hoogte van Hoorn afgesloten. Komt u vanuit Amsterdam, dan kunt u het beste omrijden vanaf het knooppunt Zaandam over de A8, de N246 en de A9.

De vrachtwagen (een tankwagen geladen met veevoeder) ligt dwars over de rijbaan en de toerit waarna eerst de toerit werd afgesloten. De politie heeft vervolgens de rijbaan van de A7 tussen Hoorn en Hoorn-Noord fysiek afgesloten. Er waren toen al voertuigen over onderdelen van de vrachtwagen heen gereden. Hulpdiensten, waaronder politie en brandweer, zijn met spoed naar de A7 geroepen.

De chauffeur reed over de A7. Door onbekende oorzaak kwam hij met zijn wielen in de middenberm terecht en raakte daarbij ook de geleiderail. Omdat de middengeleiderail beschadigd is, is in de richting van Zaandam de linkerrijstrook afgesloten. Rijkswaterstaat meldt dat de rijbaan mogelijk tot 21:00 uur afgesloten zal blijven.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]