A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Houd voldoende afstand en pas snelheid aan

Datum: Fri 07 December 2012

Bron: Politie ZaWa

Zaanstreek-Waterland - Politie in de regio Zaanstreek-Waterland waarschuwt voor gladde wegen. Vooral in de ochtend en avond kan het wegdek door de vrieskou glad worden. Deze gladheid kan met name op de doorgaande provinciale tweebaanswegen en op- en afritten tot gevaarlijke situaties leiden. Gaat u de weg op, houd dan voldoende afstand op de voorligger, en pas uw snelheid op de weersomstandigheden aan.

Vanmorgen tussen 08:00 uur en 10:30 uur waren in de regio Zaanstreek-Waterland diverse autos van de weg geraakt. Het blijkt hier te gaan om eenzijdige verkeersongevallen met alleen materiele schade.

Op de Communicatieweg in Assendelft was een 53-jarige man uit Heemskerk van de weg geraakt en in de nabije sloot terecht gekomen. Hij kon zelfstandig zijn auto verlaten, en mocht bij een nabijgelegen woning een warme douche nemen.

Verder was vanmorgen een automobiliste op de A7 bij Middenbeemster in de slip geraakt en tegen de vangrail gebotst. Bij de afrit Purmer Noord was ook een auto van de weggeraakt en stond met zijn achterkant in de greppel. Op de Provincialeweg N244 bij Middenbeemster bleek een auto van een talud afgegleden, en was net voor het water tot stilstand gekomen. Een man was op de Zaandammerweg in Assendelft ook met zijn auto van de weg gegleden. Een takelwagen heeft de auto weer op de weg gesleept zodat de man zijn weg weer kon vervolgen. Bij deze verkeersongevallen zijn geen slachtoffers gevallen.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]