A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Afsluitdijk tot middernacht dicht na geschaarde vrachtwagen

Datum: Thu 25 October 2012

Bron: VID

De Afsluitdijk is donderdag aan het begin van de avondspits afgesloten na een ongeval. Tussen Den Oever en Breezanddijk schaard er een trekker met oplegger waardoor de A7 richting Zurich dicht gaat. Verkeer kan het ongeval via ?het monument? blijven passeren.

Rond 16:15 uur gaat het mis op de A7 vanuit Hoorn. Een vrachtwagen schaard ter hoogte van het Vlietermonument en komt tot stilstand tegen de vangrail. De trekker van de combinatie komt daarbij dwars op de oplegger te staan.

Verkeer zal voorlopig geduld moeten hebben. De vrachtwagen zal als eerste weg getakeld moeten worden. Daarnaast heeft de wagen dieselolie gelekt waardoor de rijbaan schoongemaakt moeten worden. Als laatste zal ook nog eens de vangrail gerepareerd moeten worden omdat deze door het ongeval flink beschadigd is. Rijkswaterstaat verwacht tot middernacht bezig te zijn met opruimen en repareren.

Verkeer kan de plaats van het incident blijven passeren door via de op en afrit van het Vlietermonument te rijden. Helaas levert dit wel vertraging op. Vanaf Den Oever staat het over vijf kilometer stil, een vertraging van ongeveer drie kwartier.


Foto: (c) Eldert Klijnstra via twitter


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]