A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Veroorzaker ongeval gaat er vandoor

Datum: Mon 24 September 2012

Bron: Politie ZaWa

Middenbeemster, De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding van een verkeersongeval op de A7.

Een 21-jarige automobilist uit Duivendrecht verklaarde dat hij bij het invoegen op de A7 aangereden was door een auto die met hoge snelheid over de A7 aan kwam rijden. Na de botsing hadden de beide bestuurders hun auto op de vluchtstrook geparkeerd.

Maar nadat de bestuurder uit Duivendrecht had aangegeven de politie te willen bellen om de zaak verder af te handelen, ging de tweede bestuurder er snel vandoor. Een getuige die het ongeval had zien gebeuren, had het kenteken van de auto genoteerd en aan de politie doorgegeven.

Het bewuste voertuig werd niet veel later , zonder inzittenden, op de Zuiddijk in de Zuidoostbeemster aangetroffen. Naar de bestuurder werd een zoektocht ingesteld. Agenten troffen de 29-jarige man uit Hoorn ter hoogte van Purmerend te voet aan op de A7.

Op de vraag waarom hij langs de snelweg liep, antwoordde de man dat hij na een ruzie met zijn vriendin uit de auto was gezet . De man viel echter al snel door de mand omdat hij de autosleutels van de gevonden auto bij zich had. Tijdens de fouillering troffen de agenten ook twee wikkels coca?ne aan.

Een blaastest wees uit dat de man ook nog eens onder invloed van drank verkeerde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en de drugs zijn in beslag genomen. De politie heeft het rijbewijs ingevorderd en de bestuurder aangemeld bij het CBR voor een onderzoek naar de rijvaardigheid.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]