A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

130 km per uur: 'Let op snelheidsverschil'

Datum: Fri 31 August 2012

Bron: Brabants Dagblad

HOORN - Twee chauffeurs, twee auto's en twee maximumsnelheden - 120 en 130 km/h. Hoe verschilt de nieuwe maximumsnelheid van de oude? Twee journalisten nemen de proef op de som. Top Gear in de polder.

Gas op de plank! Na het passeren van het 130-kilometerbord bij de A6 na Hoorn mag ik. Mijn kleine Daihatsu spurt naar voren en stuift langs de open cabrio van mijn collega Frouke Tamsma die ik tot dat moment voor mij heb geduld. Uitdagend wuif ik haar toe als ik passeer en laat haar dan snel achter mij. Bij afslag Schagen zie ik haar wagen niet eens meer in de spiegels. Dat gaat soepel.

Het is Top Gear in de polder. Twee chauffeurs, twee auto's en twee maximumsnelheden over een route van zo'n 170 kilometer.

Snelheid omhoog

Vanaf morgen gaat de maximumsnelheid voor motorvoertuigen op bijna de helft van alle snelwegen naar 130 kilometer per uur. Langs de meeste wegen staan de nieuwe bordjes klaar om vrijdagnacht uit het plastic te worden gepeld. Op deze wegen nemen we afscheid van de 120.

Maar hoe ontspannen rijdt 130 kilometer per uur nou in vergelijking met 120? En maakt het echt een verschil? We nemen de proef op de som. Ik, een bewust rijdende automobilist met zuinig autootje, gooi mijn principes aan de kant en versnel overal waar het mag naar de 130. Collega en snelheidsliefhebber Tamsma houdt haar cabrio bewust op een ontspannen 120 kilometer per uur. Op het merendeel van de route mag nu al 130 gereden worden, vanaf Hoorn over de Afsluitdijk en op de A7 naar Almere.

Voordeel

Het weer is zonnig, we rijden buiten de spits en nog lang niet alle vakantiegangers zijn huiswaarts gekeerd. Al voel ik mij nauwelijks als de mannen van het befaamde Engelse autoprogramma Top Gear (nou ja, een beetje), geen beter moment om eens stevig door te rijden. Voor enkele weggebruikers is ook de jongste snelheidsverhoging nog niet snel genoeg, regelmatig zoeft een auto mij links voorbij.

De Afsluitdijk nadert, van Tamsma is geen spoor te bekennen. Als ik de Stevinsluizen passeer zie ik het waarschuwingssignaal voor de brug oplichten. Net op tijd! De cabriobestuurder moet acht kostbare minuten voor de slagbomen wachten. Daarmee is de race in ieder geval gelopen. Het voordeel van 130 bewijst zich.

Op de rem

Toch is consequent 130 rijden er voor mij niet bij, zeker niet op de tweebaansnelwegen. Achter mij koestert Tamsma de hoop om nog wat in te lopen. Onderweg moet ik verschillende malen flink op de rem trappen. Ook wegwerkzaamheden en het maaien van de berm temperen de snelheid. Maar vooral bij op- en afritten is het opletten geblazen, in het bijzonder wanneer auto's de linkerbaan opschieten als ze nog niet de maximale snelheid rijden. Hetzelfde gebeurt weer als een vrachtwagen naar links schuift voor een inhaalmanoeuvre. Mijn snelheid zakt tot onder de negentig.

Alleen auto's en motoren

Begrijpelijk: de maximale snelheid gaat alleen voor auto's en motoren omhoog - niet voor vrachtwagens, bussen of auto's met aanhangwagens. Daarmee wordt ook het snelheidsverschil tussen de verschillende weggebruikers groter. Dat merk ik direct. Ik zit sneller dicht op een voorligger en moet eerder het gas loslaten. Voordat ik het goed doorheb, ben ik plots een klever. Tamsma, die minder snel rijdt, heeft daar minder last van en rijdt meer ontspannen.

De ANWB waarschuwt om op te letten voor dat grotere snelheidsverschil, vertelt een woordvoerder mij later. "Er kunnen nu verschillen in snelheid van vijftig, zestig kilometer ontstaan. Het wordt goed opletten." Ook de woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) kan zich goed voorstellen 'dat het even wennen zal zijn'. "We houden natuurlijk in de gaten of we rare dingen op de weg zien, maar er staan geen extra controles op het programma."

Onduidelijkheid

Na de Afsluitdijk zie ik nergens de maximale snelheid aangeven, geen bordjes in de berm. Ook over die toenemende onduidelijkheid waarschuwt de ANWB. "De lappendeken van verschillende snelheden op de snelwegen wordt alleen maar groter."

Voordat het mij duidelijk wordt, rem ik alweer af voor de ringweg om Sneek. Pas na de verkeersrotonde bij Joure mag ik weer terug naar 130.

Frustrerend

Tot Almere is het drukker op de weg. Het is constant optrekken en weer afremmen voor auto's die op de linkerbaan het gas minder diep indrukken. Hoe ik ook mijn best doe, ik haal op dit traject de maximumsnelheid zelden langer dan een minuut. Voor de snelheidminnende automobilist lijkt het mij frustrerend. Maar ik ben wel eerder op plaats van bestemming: met drie hele minuten. Of zijn het vijftien minuten? Collega Tamsma staat een tweede keer vast voor een brug en loopt in totaal twaalf minuten vertraging op.

Verkeersdeskundige: automobilist in grote verwarring


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]