A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Bloedproef: rijden onder invloed drugs

Datum: Thu 30 August 2012

Bron: Politie NHN

Benningbroek, Op donderdagmiddag omstreeks 16.15 uur zag de politie een automobilist rijden op de A7 in Benningbroek. De bestuurder had behoorlijk de snelheid erin. Hij reed 160 terwijl hij steeds kort op een voorganger zat (bumperkleven). Plotseling stuurde hij van de linkerrijstrook naar rechts, via de rechter rijstrook naar de afrit naar de Broerdijk onder Midwoud. Hierbij sneed hij een weggebruiker die op de rechter rijstrook reed. Op de Broerdijk bleef hij hard rijden, nu met een snelheid van ongeveer 100 km per uur.

Toen de politie de auto aan de kant had gezet, bleek de 25-jarige uit Midwoud afkomstige bestuurder niet meer in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Zijn rijbewijs was ingevorderd. Ook stond er tegen de man nog een geldboete open van ruim 650 euro.

De man gaf aan eerder in de week softdrugs gebruikt te hebben. Hij moest bloed afstaan. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]