A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Getuigen gezocht na verkeersincident A7

Datum: Thu 19 July 2012

Bron: Politie NHN

Abbekerk, De politie is op zoek naar getuigen van een poging doodslag die dinsdagmiddag rond 15.30 uur, op de A7 op het weggedeelte van Medemblik- Middenmeer richting de Afsluitdijk ter hoogte van afslag Abbekerk plaatsvond.

Tijdens het invoegen van de A8 naar de A7 werd de rode Peugeot 406, waarin het 28-jarige slachtoffer uit Harlingen reed, bijna door de bestuurder van en blauwe Volkswagen Caddy, met op de motorkap een logo van een bouwbedrijf, aangereden toen hij van rijstrook verwisselde.

Daardoor ontstond er ruzie tussen beide bestuurders. De bestuurder van een blauwe Volkswagen Caddy probeerde vervolgens meerdere malen de auto van het slachtoffer van de weg te drukken. Hierdoor ontstonden er levengevaarlijke situaties waarbij er met hoge snelheden links en rechts werd ingehaald.

De auto van het slachtoffer werd daarbij enkele keren in de linkermiddenberm gedrukt en waardoor deze tegen de vangrail botste, in de slip raakte en tot stilstand kwam. De auto raakte daarbij beschadigd. De identiteit bestuurder van de blauwe Volkswagen-Caddy is inmiddels bij de politie bekend.

Toch wil de politie graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over dit ernstige misdrijf. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]