A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Tien mille voor gouden tip moordpogingen A7

Datum: Wed 29 February 2012

Bron: Noord Hollands Dagblad

HOLLANDS KROON - Justitie in Alkmaar looft een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de dader(groep) die verantwoordelijk is voor het plaatsen van allerlei objecten op de A7 tussen Den Oever en Abbekerk. Het openbaar ministerie heeft dat gisteravond bekend gemaakt in het Avro-televisieprogramma 'Opsporing verzocht'.

In totaal hebben zich tussen 3 februari 2011 en 2 februari dit jaar op de snelweg veertien incidenten voorgedaan, waarbij elf automobilisten en één motorrijder in levensgevaarlijke situaties verzeild zijn geraakt doordat zij in het donker op voorwerpen botsten. Het gaat om een tv-toestel, motorblok, stoel met betonblok, vier houten blokken, kunststof kalf, koe van keramiek, ijzeren paal, fietsen, kunststoffen geit en heksteunen. Deze voorwerpen zijn veelal een week voordat ze op de A7 zijn neergelegd gestolen in de Wieringermeer.

Justitie is erop gebrand de dader(s) te pakken. Hoewel er geen gewonden zijn gevallen en het is gebleven bij materiële schade, wil het OM de betrokkene(n) vervolgen wegens poging tot moord en/of doodslag. Daarop kan jarenlange gevangenisstraf staan.

De politie Noord-Holland Noord dat bezig is met het onderzoek heeft bewakingsbeelden van een woning aan de Slootweg in Slootdorp, waarop een man is te zien die uit een auto stapt en verlichting met een hamer kapot slaat. De politie roept getuigen op die de man herkennen. De man is op zaterdagochtend 13 augustus 2011 gefilmd, zo'n twintig minuten voordat óp de snelweg bij Middenmeer een automobilist op een fiets knalt.

Ook zoekt de politie inzittenden van een wit autootje of mensen die iets weten over dat autootje én een bromfiets(er) die donderdagavond 2 februari van dit jaar omstreeks kwart over negen zijn vastgelegd op camerabeelden bij het Texaco-tankstation tussen Den Oever en Wieringerwerf. Rond dat tijdstip zijn hekwerken niet ver daar vandaan op de A7 geplaatst.

Personen die meer kunnen vertellen over tekeningen en leuzen ('t Geit oan' en 'dit is niet de laatste keer wees voordereid' met een d) die op 20 augustus 2011 bij Abbekerk op de rijbaan gekalkt zijn, mogen zich eveneens melden bij het rechercheteam. Dat kan via 0800-6070, Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of de Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]