A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Twijfel aan acties van snelwegvandaal op A7

Datum: Fri 11 November 2011

Bron: Noord Hollands Dagblad

WIERINGERWERF - Is de snelwegvandaal gestopt met het neerleggen van allerhande materialen op de snelweg A7? Of bewijst de vondst van een houten pallet bij Wieringerwerf dat hij nog altijd geen genoeg heeft van zijn macabere spelletje?


Grafic HDC Media/Archieffoto's DNP

De politie Noord-Holland Noord gaat voorzichtig uit van de eerste optie, blijkt uit de woorden van voorlichtster Petrie Koenen van het korps. Sinds de zomer is de frequentie van merkwaardige artikelen die op de A7 tussen Den Oever en Abbekerk op de weg worden geplaatst, aanzienlijk afgenomen.

In het voorjaar riep de politie de hulp in van het publiek. ,,De afgelopen maanden hebben we gekozen voor low profile. We hebben het idee dat het toen is gestopt.

De politie sluit niet uit dat de houten pallet die afgelopen donderdagnacht werd gevonden op de oprit van de snelweg A7 van een vrachtwagen of van een aanhanger is gevallen. Het op een na laatste incident een motorrijder die viel over een stuk autoband op de weg was zeer waarschijnlijk niet het werk van een vandaal. De resten zouden zijn achtergebleven na een klapband.

Ook heeft de politie twijfels over het op twee na laatste geval: de bank die op 19 september op de weg werd gevonden. ,,Hij stond op een dusdanige wijze op de weg dat je je kunt afvragen of er sprake is geweest van opzet, zegt politie-woordvoerster Koenen.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]